Gönderen Konu: huglu 104a fısek tavsıyesı  (Okunma sayısı 17744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
huglu 104a fısek tavsıyesı
« : 27 Ocak 2013, 17:09:09 »
sayın avlak uyelerı
3 yıldır huglu nun 104a modelını kullanıyorum. Devamlı bıldırcın ve culluk avlarına gıdıyorum. Tufegım 66 namlu mobıl soklu. Daıma alt 5 ust 4 sok takılı oluyor. Bıldırcında sorun yok. Yaf bıor yada normal tapa 28 gr atıyorum. Cullukta hep ımperıal 30 yada 28 gr kece tapa kullanırdım ama bu sene bu fısegı bulamadım. Lambro dıspenserte, meca bıor ve jet bıor denedım ama randuman alamadım. Adım mankecıye cıktı. Eskıden ımperıal atarken gudumlu gıbıydı. Namluyu cevırıp tetık kesıyordum. Sızın bu tufekte kullanıp da memnun kaldıgınız fısekler varsa yazarsanız sevınırım
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

tolgaozhan

• Ziyaretçi
Ynt: huglu 104a fısek tavsıyesı
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2013, 18:16:10 »
Veysel Kardeşim;
Ben de iki tane 104 A kullandım. Hatta biri şu an sitemizde de satışa koyduğum tüfek. Sterling 28gr ve 30 gr 7 numara ile bu sezon 3 tane keklik aldım. Diğer iki kekliğimi de 32 gr Remington ShortShot ile aldım.
Sana tavsiyem yerlilerden;
Meca 28 - 30gr 7 numara
Sterling 28 - 30gr 7 numara
Yabancılardan da;
RC 32 gr7 no sipe
Remington 32 gr 7 no ShortShot
 7 numara saçmadan vazgeçme. 32gr üstüne de gerek yok. Biz (babamla) rakım yükseldikçe saçmayı azaltırız. En ağır 32gr kullanırız.
Umarım yararı olur.
Rast Gele

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2013, 19:01:26 »
Veysel Kardeşim;
Ben de iki tane 104 A kullandım. Hatta biri şu an sitemizde de satışa koyduğum tüfek. Sterling 28gr ve 30 gr 7 numara ile bu sezon 3 tane keklik aldım. Diğer iki kekliğimi de 32 gr Remington ShortShot ile aldım.
Sana tavsiyem yerlilerden;
Meca 28 - 30gr 7 numara
Sterling 28 - 30gr 7 numara
Yabancılardan da;
RC 32 gr7 no sipe
Remington 32 gr 7 no ShortShot
 7 numara saçmadan vazgeçme. 32gr üstüne de gerek yok. Biz (babamla) rakım yükseldikçe saçmayı azaltırız. En ağır 32gr kullanırız.
Umarım yararı olur.
Rast Gele

Tolga abı herkes toplu gıden vede ıyı grupmanlı fısek arar ama bende tam tersı. Ben cabuk acan fısek arııyorumm. Ilerde keklık avına gıdersem dedıklerını uygulayacagım. Remıgton u 3 yıl once aldım 32 gr 5 numara. Tahtalı ıcın almıstım ama hala 15 fısek var. Culluk harıcındekı avları pek sevmıyorum
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2013, 19:20:07 »
Veysel Kardeşim;
O zaman sana bu sene benim de ara sıra kullandığım ve verim aldığım Lambro 32gr keçe tapa fişeği tavsiye ederim. Gerçi ben bu sene sadece bir lökeşe gördüm ve ona da iki kez tetik düşürdüğüm halde vuramadım ama :) karatavukta bir de plak kırarken bu fişeği epey randımanlı gördüm. Bir dene istersen.
Selamlar

Çevrimdışı Yakup İŞBİLİR

• *
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2013, 19:52:07 »
mankeci :) brak yaşasın culluklar bu sene bölgemizde az bi gözüküp bi kayboluyolar buranın culluklarıda bp nin giante  8 9 nosuna hasta  sen dene bi kardeşine hakverceksin  bi göze bp digerine rc  8 no  bide böyle bi dene

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2013, 20:02:10 »
30 gram genel olarak işinizi görecektir.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2013, 11:43:34 »
Bende bir 104A kullanıcıyım,ördek ve özellikle tahtalı avında ne tavsiye edersiniz.Yazın pek sorun yokta genellikle kışın pek randıman alamıyorum,genellikle trakya bölgesinde avlanıyorum.Birçok fişek denedim fakat özellikle kışın yaptığım hedef denemelerinde çok çarpık dağılımlar gördüm,şok değiştirmekte pek kar etmiyor.20-25 metreden sonra av vurmak o dağılımlarla tamamen şansa kalıyor.Sizce ne yapmam gerek?Tüfeğim 71namlu mobil şok .
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2013, 11:47:29 Gönderen: Erol ÖZTÜRK »
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Eyüp KOÇAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2013, 15:52:50 »
 14 yıldır 71 namlu 1-2 sabit şoklu 104 A kullanıyorum. Genelde hafif dolularda (28-32) ve ince saçmalarda mükemmel bir grupman ve deliciliği var. 2 senedir İstanbul çevresindeki çulluk avlarında 32 yada 34 gr keçe tapa fişekleri kullanıyorum onlardan da gayet memnunum. Özellikle Lambro 32 gr. 9 numara keçe tapa fişek tüfeğimin şoklarına rağmen iyi bir açılım sergiledi. Tavsiye ederim.
Eyüp KOÇAR 
1979 Üsküdar - İstanbul

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #8 : 14 Şubat 2013, 16:26:38 »
Veysel Kardeş Güzel tüfeğin var hayrını gör Avın durumuna göre 5/4 şok fermalı çok güzel olucaktır.Düşük numara 6 -10 arası ve 28 - 32 gram arasında randuman alırsın ama 34 gram üstünde çok fazla randuman alırmısın bilmiyorum denemen lazım ama genel olarak şunu söylemek isterim ;

Bıldırcına 5/4 şok 9-10 no , 28 gram bior Me-ca ...

Çullukta ilk haftalar 8 no 30 gram bior Me-ca olabilir , genel olarak 5/4 şokla 8 no 32 gram Mirage dispansete randuman verecektir , Lambro drekt 8,5 no 32 gram...
Kuşun Çok huylu açık kalktığı haftalar 5/3 şokla kullan , alt göze 5 şokla 8 32 mirage dispansete , üst göze 3 şokla huylu mesafeli kalkan çulluğa 8 32 RC SİPE Tavsiye ederim hızlı ve sert bir fişektir...

Keklik için ; Avın mesafesine göre havaların sertliğine göre 4/3 Şokla başlayıp gerekirse 5/3 şokta olabilir sezon başı alt göze 4-5 şokla , 7 no 30 gram bior Bornaghi , 3 şokla üst göze 6 no 32 gram RC sipe yada RC S4 6 33 Gram kullan derim.
4/2 - 4/3 şokla alt göze rio espanyol 6 no 30 gram , üst göze 5-6 no 32 gram delux Bornaghi yada , 6 no 32 gram Remington ShortShot .
3/2 yada 3/1 şokla alt göze 3 şokla RC SİPE 6 32  , 2 yada 1 şokla üst göze winchester ss 5 no 36 gram , yada winchester zz pigeon 5 36 gram.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2013, 16:41:42 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2013, 22:03:57 »
7 yıldır 104A kullanıyorum. B&P'nin 32 gr. fişekleri dışında hiç bir fişekten tam manasıyla randıman alamadım .Benim tüfeğim mobil şoklu, buna karşın dayımın sabit şoklu ve biraz daha eski olan 104A'sı kesinlikle fişek seçmiyor. İki tüfeğide bizzat avda kullanarak karşılaştırdım.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2013, 22:07:36 Gönderen: H.Tarık EŞKİ »
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2013, 00:18:26 »
7 yıldır 104A kullanıyorum. B&P'nin 32 gr. fişekleri dışında hiç bir fişekten tam manasıyla randıman alamadım .Benim tüfeğim mobil şoklu, buna karşın dayımın sabit şoklu ve biraz daha eski olan 104A'sı kesinlikle fişek seçmiyor. İki tüfeğide bizzat avda kullanarak karşılaştırdım.
Bendede Huğlu 104a nın 20 ve 12 kalibre 2 tüfeği var ikiside mobil şoklu ve bende aynı şekilde hiçbir fişekten randıman alamıyorum. Özellikle 20kalibre 71cm namluda hangi şokla olursa olsun düzgün bir gurupmanda alamadım. Ama huğluların tam yarı fiyatında olan sabit şoklu çifsan tüfeğimde mesafe farketmiyo hayvan tek saçma yese kalıyo. Tanıdığımda 15 yıllık 104a var sabit şoklu ondada durum aynı tek saçma deyse hayvan kalıyo. Bende tam çözemedim olayı ama tüfeklerden soğudum. Hayvan yaralı kaçıcak diye atmaya korkuyorum.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2013, 00:21:49 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2013, 16:59:35 »
mobil şoklu oldumuydu olmuyor nedendir bilmiyorum..1/2 sabit şok bir HUĞLU 103D Kullanıcısı olarak benim tecrübelerim bu tüfeğin hemen hemen her fişekle verdiği randımanı mobil şoklu tüfekler vermiyor...bugün bi av bayini aradım..ne zamandır yeni bir huğlu s.poze almayı düşünüyordum..ellerinde çift tetik huğlu 104A olup olmadığını sordum..1/3 fix şok 71namlu huğlu 104A varmış..çok şanslıyım yarın gidip bakıcam..daha önceki bir konuda huğlu 103C alıcağımı söylemiştim ama tek tetikteki tetik boşluğundan nefret ettiğimden dolayı vazgeçtim..en güvenlisi ve en sağlamı çift tetik.. etrafımda Huğlu 104A(sabit yani fix şoklu) kullanan bir çok avcının hangi fişek olursa olsun hatta özkursanla bile attıkları avın canlı düştüğünü görmedim..Huğlunun en ucuz pozesi olmasına rağmen en kaliteli namluya sahip tüfeği..geçen gün ördekte bir arkadaşın elinde 104a vardı 1/2 fix şok..ufak ördekler gelip geçiyor stoegerle saydırıyorum saydırıyorum düşen yok..arkadaş yaf premium 6 numara ve özkursan 32gr 6 numara kullanıyor..uzak yakın yüksek geçen her ördeğe tek el ateş ediyor attığı kuş çaput gibi yerde...fişek seçmiyor mesafe tanımıyor tüfek..stoegerle 32gr ve üstü atıp randıman almak için havanın çok soğuk olması lazım..sıfır dereceye yakın hava lazım..onun içinde kutuplara falan gitmek lazım..ama 28gr fişeklerle çok iyi..ben anlamadım nasıl iştir..ördekte 28gr fişek atılmaz güvenipte..zaten 7,8 numaradan aşağısı yok..o numara bir fişeği hele o gramajda ördeğe atmam ben..diğer hiçbir fişekten randıman alamadım stoegerle..32gr rc,34gr pellagri,rc jk6,lambro brown6,mirage 32gr 4 no , rotweil 32gr5 no, daha bir sürü ördek avına bir sırt çantası fişekle gidiyorum nerden baksan 40kiloya yakın . .fişeklik hariç 2,3pakette yeleğin arkasına koyuyorum birinden randıman alamazsam diğerini denerim diye,denemediğim fişek kalmadı hepsinde sonuç hüsran...işin aksi bu saydığım fişeklerin bazılarıyla yazın sıcak havada bile randıman verirken şimdi ne olduda böyle oldu...en güzeli dediğim gibi sabit şoklu bir çift tetik çifte yada poze..çok fişek atmak çok av vurmak demek değil bunu anladım..paso fişek harcatıyor otomatik tüfek..bi tane vuralım sağlam vuralım..
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2013, 17:05:32 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Adem ERKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 25 Kasım 2013, 20:03:18 »
bende huğlu 103 D ve 103 F var...yaz sonu bıldırcın hariç  tavşan keklik ördek tahtalı avlarımda 32 gr rc 5-6 numara kullanıyorum..rc den memnunum ama bugunlerde birde B&P pellagri 32 gr denemeyi düşünüyorum..
  • Huğlu 103 D
  • Huğlu 200 AC
1978 BURDUR

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #13 : 25 Kasım 2013, 20:13:29 »
ben huğlu 103 d ile bp ve rc kullanıyorum oldukçada memnunum.gerçi en az fişek seçen tüfeklerden birisidir huğlu.hemen hemen çoğu fişekte randıman verir.yeterki doğru gramaj olsun...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Fatih ÇAYIR

• *
« Yanıtla #14 : 17 Aralık 2013, 18:00:21 »
bende 104 a var mobil şok genelde tahtalı da rc 32/5 7
veya bp nin 7 nnumarısını kullanıyorum saçma alıpta ta 1 metre uçanı görmedim
bu arada bi arkadaşım mke ile bıldırcın a attı hayvan belki 150 mt uçtu tam adamla makara yapmaya başlayacam vuramadı diye pat kuç düştü
yani mke den uzak durmakta fayda var tüfek sarsılmaz poze
Fatih ÇAYIR
1983 sakarya

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 10 Ocak 2014, 21:03:09 »
çok tüfek aldım sattım son bi kaç yılda..hiçbiri gerek yüze gelimi,gerek fişek seçmeme konusunda,GEREK YIKICILIK KONUSUNDA 99 MODEL hUĞLU 103D S.Pozemin yanına yaklaşamaz..28gramlada vuruyorum bu mevsimde,36gramlada..banamısın demiyor..uzak mesafelerdende cansız düşürüyor.geçen gün kendim doldurdum bir kaçtane 30gr fişek..onlarlada çok güzel kuş vurdum...düşündümde başka tüfek almama hiç gerek yokmuş bir sürü para harcadım gereksiz yere..hepsi boş..size her anlamda uyan,alıştığınız bir tüfeğiniz varsa eski olsun yeni olsun satmayın..reklama kanıp yeni tüfeğe gerek duymayın...kürkçü dükkanı hesabı ben döndüm dolaştım yine 103D'yle devam..diğerlerini elime almıyorum artık..almıyacağımda..104A aldım 1/2 sabit şok..103D tüfeğimle aynı namlu var üzerinde..oda aynı şoklara sahip..ama aynı şekilde vurmuyor..daha bi tane cansız düşen kuş yok..attığım kuş hoplaya zıplaya bağıra bağıra koşturup gidiyor tam gaz..:D hep çelgin..dalda konan kuş bile cansız düşmezmi yahu..oda ağaçdan düşüp koşturup gidiyor..dipçik dik diye yeni dipçikte yaptırmıştık oysa..iyide para ödedik dipçiğe..bahsettiğim tüfek 104A 2010 model..kasayı biraz hafifletmişler..tetik köprüsü ve açma mandalı beyaz olanlardan..daha önceki 104A'larda tetik köprüsü ve açma mandalı siyahtı..ve iyiydi yıkması vurması..ama bu yeni nesil 104A'lar yaramaz vesselam..ya namlu iç çaplarıyla oynadılar yada tutturamıyorlar namlu delme işini..belkide o eski ustalar yok..

stoegerle iyi ördek vururum diye hayal kurdum hep,oda hüsran..her marka fişekten aldım yanıma hemen hemen..atış mesafesindeki yeşillere 5er kutu fişek attık yeğenle bi tane bile düşüremedim..yazın üveyikte mesafe tanımıyordu 28gr fişeklerle...ama kışın iş değişti...32gramda attım,34 ve 36gramda..olmuyor maalesef..saçmayı alan ördek gidiyor..daha ördek avına götürmem otomatiği..sadece 103D tüfeğimle gidicem..onun içine ne koysan seçmiyor vuruyor..marka numara gram farketmiyor..ya ben çok şansızım bu konuda yada başka bişey var anlamadığım...tüfekleri okutup üfletsemmi napsam..çok tüfek kafa karıştırıyor..avda vuramayınca canı sıkılıyor insanın..otomatikle gidiyorum vuramıyorum,keşke pozeyi getirseydim bugün diyorum..pozeyle gidiyorum yeşil geçiyor üstümden 2 fişekle vuramıyorum..3. fişek lazım oluyor..keşke otomatiği getirseydim diyorum..hepsini satıcam tek 103D kalsın..onun değeri paha biçilemez benim gözümde..milyarlarca para harcasam bi daha denk gelmez aynısı.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 10 Ocak 2014, 21:41:57 »
103D tamamsa yeter Şahin Bey, yetmez mi? Tek kırmamdan sonra pozeye geçince hiç 3. fişek aramadım. Otomatik de var ama inan o da üçüncüden değil. Vurduktan sonra 1-2 atış yeter.

Bir de A300 almışmıyddınız alacakmıydınız, aldınızmıydı?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 10 Ocak 2014, 21:47:41 »
103D tamamsa yeter Şahin Bey, yetmez mi? Tek kırmamdan sonra pozeye geçince hiç 3. fişek aramadım. Otomatik de var ama inan o da üçüncüden değil. Vurduktan sonra 1-2 atış yeter.

Bir de A300 almışmıyddınız alacakmıydınız, aldınızmıydı?

A300 gideli epey oldu Volkan Bey  :( maalesef oda fos çıktı 104A gibi..attığım kuş çelgin..çok koştum yaralı kekliklerin arkasında..daha 103D gibi attığını armut gibi indiren bir tüfek denk gelmedi..denk gelsede gramaj seçiyor,marka seçiyor numara seçiyor tapa seçiyor..bunların hiçbirini seçmeyen ne koysan vurmam demeyen tek tüfeğim 103D oldu..bende 103D'yle yola devam kararı aldım..iyi bir ikiliyiz kendisiyle..
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2014, 21:48:48 Gönderen: Şahin BİTEN »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 10 Ocak 2014, 22:06:05 »
O da mı gitti. Alan hayrını görsün. Sizdeki Huğlu'dan bende de var, 1993-94 yapımından. Vuruşu değil de ağırlığından biraz dertliydim ama elde tutmak gerek anlaşılan.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 10 Ocak 2014, 22:20:53 »
O da mı gitti. Alan hayrını görsün. Sizdeki Huğlu'dan bende de var, 1993-94 yapımından. Vuruşu değil de ağırlığından biraz dertliydim ama elde tutmak gerek anlaşılan.

bendeki 3.250 gr ..çok ağır değil..avın arkasınada iyi oturuyor..sallanmıyor nişan alırken yada 2ci fişeği atarken..sizinkinin ağırlığı kaç bilmiyorum ama azcık ağır olmalı tüfek diye düşünüyorum ben.. yoksa ani atışlarda hedefe oturmuyor tüfek..aniden omuzlayınca sağına soluna ,altına üstüne kayıyor hedefin..36gr 5 numara akuila fişek attım ben aniden kalkan kara tavuğa bu 103D'yle vuruldu kuş çalının tepesinde asıldı kaldı..gittim yanına kıyma olmuş tabi..karatavuğa atıcak başka fişek bulamadınmı diyeceksiniz haklısınız aslında..amacım alakarga yada karga vurmakdı uzak mesafelerde deneyecektim o anda karatavuk fırladı..36gram 5 numara fişekle 1/2 sabit şok bir tüfekle uçara karatavuk vuran bir tüfeğin önünden daha av kaçmaz tahminim.sonra yine birgün 55,60metre civarı ağaçta alakarga gördüm..bu sefer RCJK6 attım 6 numara..oda çaput gibi düştü..aynı işleri 28gram 7,8 numara sagalarla yaptım sonuç yine aynı..34gr bugatti,32gr özkursan,34gr özkursan ne bulursam atıyorum gramaj,numara marka seçmiyor..3 numaradan,10 numaraya hepsiyle küçük büyük her hedef vuruluyor..uçan kaçana af yok..kendim dolduruyorum bazen fişekleri çokta güzel avlar yapıyorum..fişek seçmiyor..28gr 9 numara sagayla tavşan vurdum oda ayrı bi konu..keklik avındayken aniden fırladı önüme..atmamla yere yapışması bir oldu..çok enstantaneler yaşadım bu tüfekle..bende anısı çok fazla anlıyacağınız..geçen küçük ördek geçiyordu 2 tane sabah bekinde..32gr 5 numara özkursan attım birisini düşürdüm..çok iyi özkursan fişekle uyumu..klasik serisini kullanıyorum özkursanın..onlarda demir yada çelik karışımı yok..normal saçma..arpacığa falan bakmıyorum ateş ederken..fosforlu kırmızı arpacık taktım üstüne..sarı pirinç arpacığı söktüm..şimdi çok daha iyi av yapıyorum..dediğim gibi artık arpacığa bakmaz oldum ezbere oluyor atışlar..kuşun arkasından hizalayıp yapıştırıyorum kuş yerde.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2014, 22:29:58 Gönderen: Şahin BİTEN »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #20 : 11 Ocak 2014, 20:38:35 »
Önceki ilk pozemden hafif ama imkan bulursam dışarıda tarttıracağım. Evdeki mutfak terazisiyle tarttığımda 3,450 kg okumuştum ama şimdi emin değilim. Galiba çok doğru ölçmüyor. Ne desem yanlış. 3,250 olsa, peh peh peh :) Keşke.

Dediğinize bakılırsa içine ne koysan avı paçavra ediyormuş, maşallah. Nazar değmesin ;D Doğrusu bendekiyle de her düzgün fişek iş yapıyor. Açıkcası bir ara mecburiyetten aldığım Vegas 28 g fişek dışında her koyduğumla memnun kaldım. Ona da maşallah ;)  Rastgele
1968

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 12 Ocak 2014, 23:55:42 »
Merhaba Veysel ;
Bdnde de vardı ımperial ler bende çok iyi verim almıştım çullukda hemde tüfeğim 71 cm namlu olmasına rağmen .Sonra 66 cm aldm 103ce , fakat bulamadadım bir daha imperial.Farklı markaları denedim ama genel olarak dispersante tapa olanlar arasında çok farklı bi fişek bulamadm ama 10 15 metre civarında lambro 32 disp de bi adım önde gibi.rastgelee
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 09 Şubat 2014, 17:46:45 »
25 senelik 104a sahibiyim. 15 senedir aktif olarak kullanıyorum. çullukta aynen dediğin gibi imperial keçe tapa kraldır gerisi hikaye.. ha bulamadın mı git yaf keçe tapa al 32-33-34 gr farketmez 7-8 no ile çok güzel av yaparsın aynen güdümlü haline geri döner. bunun haricinde yerli fişekte sadece meca kullan 34 gr mavi olanlardan. başka yerli fişeklere sakın bulaşma. tahtalı avında meca 34 gr 5 no ile her sezon şov yapıyorum ben. ördek avı yaparsan da bu tüfekle milletin lafına aldanıpta pozeyle 32 atılır falan sakın aldanma. huğlu sert fişek sever. normal soğukta 34 gr kış şartları bastırınca 36 gramdan şaşma. marka olarakta bp ve mirage ördekte kraldır bu tüfek için başka fişek aramana gerek yok. saygılarımla...
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2014, 17:47:50 Gönderen: Emre KARADENİZ »