yeni tip kursunlar kalinlik olarak yasli enli agirlik olarak dengesizdir kursunlar, ve yeni tip kursunlar domuza yirtarak giris yaptigindan domuza dórt bes kursun atman gerekebilir, yeni tip kursunlarin cogu dengesiz av yapar, kursunlar tam yuvarlak olmadigindan kursunlarin tasigi enerjide dengesiz oldugudur,
onun icin yuvarlak kursunlardan 16, numara kursunu 12, numara túfekte, 16, numara kursunu pilastik tapa ile atabilirsen, birde kara barutla dumansiz barutu karistirabilirsen etkili kursun elde edersiniz. cúnkú yuvarlak kursundaki enerji hic bir kursunda yoktur, kursun yuvarlak oldugundan icindeki enerjide fazladir, gúrúyorum yeni tip kursunlarla furulan domuzlari kanlar akmis bóyúk bóyúk kursun delikleri dórt bes kursun atiyorlar domuzlari,
bizler yuvarlak kursunla tek kursunla tek atis ne kan ne yirtik domuzlarda avlardik,
kara barutla dumansiz barutu karistirin etkili kursun fiseyi elde edersiniz,
bulabilirseniz, alman mali,rottweil, fiseklerin kursunlarindan etkili kursunlardir, eski usta zengin avcilar, ve amerikan avcilarin kullandigi fisektir, cok avci tarafindan bilinmez,av ústúnde cok etkili,cok uzak mesafeyi dengeli furus yapabilen kursunlar olarak bilinir, domuz avinda bir kac atis avcilarda tecrúbesine yasadim, baskada górmedim yeni tip kursunlardan iyi olan,