Arkadaşlar;
Bu güne kadar birkaç markanın kursununu alarak inceleme yaptık. çoğunun kanalları eğimli, bizde eğimli yapmak istedik fakat 3eksen CNC tezgahı ile o eğimleri işleyemiyorsunuz. Tezgahın 5eksen olması veya kalıbın 3parçalı olması gerekiyor. 3 parçalı kalıbın malıyeti de 450tl civarlarında oluyor.
Uygar bey;
Hazır alınan kurşunlar bizmkiler gibi gökme kurşun değil de, soğuk çekillendirme pres kalıplarında seri imalat şartlarında yapılıyor. benim yaptığım kalıplarda ön tarafına işlem yapmam CNC tezgahının işleyememesinden dolayı mümkün değil.
Eğerki ben bu şekilde bir kalıp sitiyorum diyen olursa özel tasarım kalıp yaparım. ama maliyeti de normal kalıbın 2-3 katı olur. Tarkan bey;
setleri dediğiniz gibi sıfırdan başlayabiliriz, tasarım ve işleme konusunda sorun yok; ama benim o konuda gördüğüm sıkıntı ise kıvırdığınız fişeğin kenarları içeride kurşuna baskı yapmayacağı için kurşun boşta kalıyor. ben özellikle onları o şekilde bıraktım ki kıvrılan ağız oraya baskı yaparak hem kurşunu hem barutu sıkıştırsın.
Burak Sezer bey;
bunları model olarak tasarlayıp sizin beğeninize sunduk, Siz değerli kullanıcıların fikirlerine göre modelleri geliştireceğiz. ondan sonra da 12 ga, 16 ga ve 20 ga için kalıplarını tasarlayıp siparişe açacağız. Dolayısıyla daha analiz falan yok ortada.
Bu şekillerin haricinde havalı tüfek saçmasına benzer aşağıda birkaç çeşit koyduğum gibi bir model çıkaracağız.
MODEL-1 de kırmızıyla çizdiğim gibi bombeli bir şekil olacak. Bu 3değişik model içinde görüşlerinizi alabilirim.