Gönderen Konu: EZİYETİN ADI JANDARMA  (Okunma sayısı 2262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
EZİYETİN ADI JANDARMA
« : 25 Ocak 2013, 11:52:35 »
Bu gün  tam  5.kez  silah alımı satımı yapmak için jandarmaya gittim sonuç hüsran.silahı alacağım kişi polise kayıtlı.ben jandarmaya kayıtlıyım.bütün belgeleri tamamladım.alım satın için  iki kişinin de bulunması lazım.malum ikimizde özel sektörde çalışıyoruz.izin almak zaten sıkıntı.hal böyle olunca 5.kez de bu gün geri çevrilince tansiyonum yükseldi.aynı işlemi bu sabah polis karakolunda 2 dakikada  hallattiler şahidim.yani vatandaşa bu eziyet niye.şimdi şikayet için başvuruda bulundum.gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.vatandaşmısın  bütün eziyeti çekiyosun.ayıp günah değilmi kardeşim.yazıklar olsun.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Ynt: EZİYETİN ADI JANDARMA
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2013, 12:34:08 »
Suat Kardeşim, keşke  sıkıntınızı kısaca bir anlatsaydınız. Belki size öneride bulunabilecek birileri çıkabilir.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2013, 13:03:31 »
Abi deveden büyük fil var...Askerde rütbe konusur...Sanırım senin dosya uzman asker elinde...Komutana git onunla konus rica et dosyayı kargoyla değil elden götür..Yoksa hala askeriye PTT ile çalışıyor :)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2013, 16:59:16 »
paylasim icin tesekurler guzel bir konu gercekten jandarma oyle oluyo git gel bastan savuyo hep
bende satin alma belgesi icin vardim geldim 1 ayda cikmadi izin bitti oyle biraktim geldim aslinda
gorevini yapmayan jandarmayi ust makami komutanina sikayette bulunsan bile hep bir birlerini taniyolar
bir sey cikmiyo kaymakamliga bildirmek gerek
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2013, 17:00:48 »
durum şöyle gelişti.kayınbiraderimin üzerine kayıtlı olan satın almış olduğum çifte tüfeğimi  devir işlemi için jandarmaya gittik.gitmeden evvel bütün işlemleri hallettik.kayınbirader ilçe ben köyde ikamet ettiğim için  devir işlemini jandarmada yapacaktık.devir için  alıcı ve satıcının  aynı anda bulunması gerekiyormuş.ilk gidişimizde ruhsata  bakan personel yok dendi geri döndürüldük.ikinci gidişimizde atışa gidildiği söylendi tekrar geri döndük.üçüncü gidişimizde personel izinde yine geri döndük.derken bu gün tekrar gittik.daha önce de ruhsat çıkarırken sadece bir imza için saat 11:20  de jandarmaya gitmiş evrağımı imzalayacak personelin  erbaş a yolla  öğleden sonra gelsin  cevabını almıştım.bir imza için  resmi dairelerin çalıştığı saatlerde git gel  yaptırılmıştım.bu sabah kayınbireder bir tüfek satışı daha yapacaktı.polise gittik.iki dakikada başka birine satış yaptılar.hadi dedim benimkini de yapalım. Hazır izin almışken. Gittik  jandarmaya yine personel yok.kudurdum.ya hu vekaleten  bakacak adamda mı yok.yada bırakın evrakları 15 gün sonra gelin halledelim diyen bile yok.sinirden  tüfeği üzerime geçirmekten vazgeçtim.şikayet edecektim.ama nereye.aradım 156 jandarmayı.hemen ilgilendiler.üç dakika geçmeden ilçe jandarma komutanı üsteğmen aradı.sağolsun çok ilgilendi.çok samimi idi. kendisine neden gelmediğimi sordu.bende kendisine ulaşmanın o kadar kolay olmadığını söyledim.özel sektörde çalışmanın  ruhsat için  5 kere izin almanın işten güçten kalmanın ve hiç bir işi halladememenin sıkıntısını anlattım.bu saatten sonra zaten karakolda çokta iyi bir izlenim bırakamayacağımı söyledim.sağolsun kendisi göreve yeni geldiğini bu zamana kadar böyle bir sorun hiç yaşanmadığını söyledi.kibar bir davetle işimi çözeceğini  saat 16:30 gibi personelin geleceğini işmi halledeceğini söyledi.ben  alış satış işinden yorulup  vazgeçtiğimi söyledim.ama tanışmak  ve çayını içmek için gideceğimi söyledim.bu kadar bir basit iş için  değermiydi dersiniz.değmiyor ancak  olan vatandaşa oluyor.kimse senin işin gücün varmı izin alabilecekmisin diye düşünmüyor.kısacası sırf bu çile uğruna bütün evrağım ve belgelerim tam iken yine yasal yolda sıkıntı yaşamayayım diye düşünüp kullandığım tüfeği üzerime almaktan vazgeçtim.şimdi bu tüfekle avlanırken yakalan ormancıya dert  anlat.oda ayrı bir mesele.malesef durum bundan ibaret.vatandaş olarak çok mu şey istiyorum.sorun çözecek merci malesef sorun yumağı oldu.......
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2013, 18:49:12 »
konu tatlıya bağlanmıştır.kilitliyorum.