Gönderen Konu: tüfek inceleme adabı ve sıfır tüfekte çeşitliliği  (Okunma sayısı 7512 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
Av bayii arkadaşlarımdan bazen yakınmalar olur, bizim insanımızın sıfır tüfek inceleme adabını bilmediğiyle ilgili..ben de yazın ki insanlar öğrensin derim,ben mesela sıfır tüfeğin kırılmıyacağı ile ilgili bir kural biliyorum kalanlarıda av bayii arkadaşlar açıklarsa sevinirim...
Bir de  ben sıfır, çelik saçma atılabilen,çift tetik,  76mm fişek yataklı,  yabancı markalı çifte arıyorum ve seçeneklerim çok az,olan seçenekler de 10 bin liradan başlıyor,mesela bir aya,fausti,arieta gibi seçenekler niye yok, insanlar sadece 3-5 markaya yada eski tüfeklere niye  mahkum ediliyor?
selam ve saygılarımla.... O0
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
Ynt: tüfek inceleme adabı ve sıfır tüfekte çeşitliliği
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2013, 21:39:42 »
ben alacağım tüfeğin inciğini cinciğini incelemek isterim...alıyorsun suhrata işleniyor eve götürüyorsun içini bi acıyorsun..mekanizmanın pimlerinin girdiği yerde çatlak..el kundağının içinde çatlak...ne adabımıymış.. mal alıyorlar incelemek haklarıdır.. aslıdna onlar ürünü pazarlarken acp tüfeğin tüm parçalarını tek tek göstermeleri lazım ticaret adabına göre.....

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2013, 21:44:41 »
ben alacağım tüfeğin inciğini cinciğini incelemek isterim...alıyorsun suhrata işleniyor eve götürüyorsun içini bi acıyorsun..mekanizmanın pimlerinin girdiği yerde çatlak..el kundağının içinde çatlak...ne adabımıymış.. mal alıyorlar incelemek haklarıdır.. aslıdna onlar ürünü pazarlarken acp tüfeğin tüm parçalarını tek tek göstermeleri lazım ticaret adabına göre.....

aynen katılıyorum.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2013, 21:50:41 »
bayi profösyonelse mevcut her makadan bir tane teşhir için daha dogrusu kurcalanması için tüfek ayırmalıdır.... isteyen tüfegi alıp hertürlü inceleyebilmelidir.......
rastgele tüfek isteyip şakırşukur  kurma kolu çekmek,tüfegi kırıp tetik düşürmekte uygun olmaz.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2013, 21:54:36 »
çifte ya da poze alacaksam kırmam gerekir.tüfeğin ruhunu ancak öyle anlarsın.ama alıcı değilsen de tüfeği kaba bir şekilde kurcalamak da olmaz.incelediğim tüfeklerin hiçbirinde tetik düşürmem.her bakan boş tetik düşürse zaten kullanıcıya bir ömrü kalmaz.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2013, 22:32:21 »
bayi profösyonelse mevcut her makadan bir tane teşhir için daha dogrusu kurcalanması için tüfek ayırmalıdır.... isteyen tüfegi alıp hertürlü inceleyebilmelidir.......
rastgele tüfek isteyip şakırşukur  kurma kolu çekmek,tüfegi kırıp tetik düşürmekte uygun olmaz.....
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2013, 23:03:43 »

[/quote]

Tabii burada dürüst satıcılardan  ve en az 5 bin liralık tüfeklerden bahsediyoruz,elbette herkes ne aldığını bilmek ister,ama herkeste 5-6 bin liralık tüfeği kurcalattırmak istemez,orada bir sermaye var bişey olsa nasıl sıfır diye satabilir....
teşhir tüfeği çok yerinde mesela bursa fuarında krieghoff firmasının 30 -40 bin liralık teşhir tüfekleri vardı.

Uygar beyin dediği gibi tetik düşürmek yanlış olur,yurtdışında adamlar denemeden almıyorlarmış, hatta bazılarının poligonu bile varmış,bunlar nasıl oluyor bilmiyorum,belki alıcı olarak tam haklarımızı bilmiyoruz,belki yeterli rekabet ortamı yok...
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2013, 00:25:24 »
incelemeden tufek alinmaz turkiyede vitrindeki tufeyi gorebilirmiyim dedinde av bayii
alacanmi diyo once oyle esnaflik olmaz oylesi bayiler bol musteri kaybeder
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 24 Ocak 2013, 06:40:17 »
yurdumuzda maalesef profösyonel silah alıp satan bir galeri yada market yok.inanın böyle bir yer olsa isterse 500 km olsun gider gezerim oraya gitmeden yabancı marka silah almam.büyük bir sermaye ister..herkes inceleyebilmeli gerekirse o anda gidip deneme atışı yapabilmeli..böyle bir ortam yok maalesef.bu konuda bayiler geriye gitti.bunda silah satın alma mevzuatınında etkisi çok büyük.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 24 Ocak 2013, 08:42:10 »
sn MAVİLİ tüfek almanın bir adabı varmıdır bilmiyorum ama bildiğim bişey var av tüfeği üreticileri bayiler bile ne sattığını bilmiyor.teknik özellik bilgileri hiç yok.biraz kaba olacak ama ben alacağım ürünü alıp söküp incelemek isterim.en azından yapılan işçiliği gözle görme şansım olur.sonra bayiler  tonla tüfek alıp satıyorlar.fabrikadan bir tane teşhir tüfeği alabilirler sanırım.kısacası türk malı ürünlerde her türlü hile  ve üç kağıtın  kol gezdiği bir dönemde  kesinlikle bir ürünü incelemeden almam. İnanın iş adaba  gelince alıcıların satıcılardan  çok daha özenli ve adaplı olduğunu düşünüyorum.hala içeri giren bir müşteriye hoş geldiniz yada verilen selamı almayan insanlar çok......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 24 Ocak 2013, 09:12:32 »
Nazik bir şekilde incelenebilmeli diye düşünüyorum.Kırıladabilmeli mekanizma da çekilmeli tetikte tetik düşürücüsü kullanılabilir düşürülebilmeli.Tabi bu alıcı yönünden elzem gibi ama satıcı da mümkün mertebe tüfeği kurcalamasınlar ister  herhangi bir emare kalabilir diye.
Nazik davranılırsa bir emare kalmayacağını düşündüğüm için bence nazikçe incelenebilir kırılabilir tetik düşürülebilir.
Bunu mesela merkelde yapmaya gerek yok ama mesela beretta da yapılmalı bence zira çok hassas bir kalite kontrolleri yok ve bir ürün diğerinden hem kozmetik hem de mekanik olarak daha iyi olabiliyor,yerli tüfekler de hakeza böyle.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2013, 09:35:33 »
Ben öncelikle derimki; Tüfek alacak kişi kararını verdi ise öncelikle evraklarını hazırlayıp kararlı bir alıcı olarak av bayiine gitmelidir. Av bayiinin beni karşılaması ilgisi benim için çok önemlidir.
Bazen av bayiine gidiyorsun malzeme ve fişek ufak tefek  satış yapmaktan senle ilgilenemiyor.
Yeterli personeli olsa gelen müşteriye ihtiyaç malzemesini hertürlü satar zaten.
Alıcı olarak belgeleri verince av bayii sahibi sorumlusu senle ilgilenmek ve almak istediğin tüfeği her türlü teknik bilgiyi bilerek müşteriye aktarmak zorundadır.
Esnaflık çok önemli müşterinin aklında soru işareti kalmamalı.
Bayiiye gitmeden önce şimdi her imkan var kısaca bilenlerden ve ustalardan internetten marka ve modeller hakkında araştırma yaparak ön bilgi ile bir kaç model marka belirleyerek gidilirse av bayininde zamanını kısıtlamadan belirlediğimiz tüfekleri inceleyerek karar vermeli ve alış verişi tamamlamalıyız.
 En önemlisi tabiki karar verdiğimiz ve aldığımız tüfeği sökerek incelemek. Kul yapımı sonuçta ufak tefek bir problem gözümüze çarparsa bu tespiti almadan önce yapmış olup gereken neyse yapılır alıcının hevesi kaçmaz, bazen ufak bir pürüz İnsanın gönlünü herşeyden geçiriyor.
Karşılıklı sevgi saygı çerçevesi içerisinde Empati kurarak ticaret ve alış verişimizi yapmamız gerekiyor.
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2013, 09:43:00 »
 O0
aslında tüfek almak sıkıntılı bir iş bence . Tüfek alırken esnaflar hiç de yardımcı olmuyor. Başıma gelen bir olay tüfek almaya karar vermiştim av bayii silahı incelemen için önce satın alma belgeni göster sonra silahı inceletebilir sin dedi yoksa silaha sadece camdan bakarsın dedi belki kendince haklı ama
bence silahı almadan önce denemek lazım alacağım silahla mermi atmak isterim önemli olan sadece görünüş değil bana uyuyor mu , performansını görmek isterim.
Bence bunun için her av bayide deneme amaçlı silahlar olması lazım . Düşünün bir kazak alıyorsunuz önce deniyorsunuz sonra eğer beğendiyseniz açılmamış bir kazak alıyorsunuz.
Hele birde aldığınız silahda sorunlar varsa çatlak vb gibi sorunlar olmasını anlamıyorum. Eğer bayi sattığı silahı kendi incelemen alıyorsa ben o av bayiden şüphe ederim sattığı silahı önce kendi inceleyip sorunları varsa geri iade etmeli. Bizlere sorunsuz silah satmalıdır.

bu videoda silah almadan önce lazerle atış yapılıyor silahın kendine uygun olup olmadığına bakılıyor alt mı üst mü vuruyor diye
Keşke bizdede böyle av bayiiler olsa
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2013, 10:56:33 »
Pozeyi bilmiyorum  ama otomatikte adap aşşağı yukarı bellidir,ben ilk önce yüzlüyorum,ilk yüzlemede kasa şerit ve arpacık uyumu hemen göze batıyor,bi dengesizlik varsa belli oluyor,sonra şoka bakıyorum düzgün oturuyormu namluyla şok geçişi arasında uyum varmı yokmu diye,sonra kilide göz kararı bakıyorum,şöle hafif mekanizmayı geri çekip kilidi yuvasına yavaşça bırakınca biraz zor giriyorsa benim için tamamdır,mekanizmayı geri çekmişsem elimle tutup öyle düşürürüm,şak diye bırakmam,tetiğide öyle,mekanizmayla birlikte yavaşça düşürürüm,ama bu sarsılmazda olmaz onda tetiği düşürmeniz lazım.birde iice ayrıntıya girersek namluyu ışığa tutup bakmak lazım dengesizlik varmı diye,diğer aksamlar,mekanizma falan onda pek yapılabilecek birşey yok şansına,delinirken kesilirken ölçüde sapma varsa bilemezsin.benim kendimce yaptıklarım bunlar.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 24 Ocak 2013, 13:33:44 »
imkanım olursa ileride güzel bir silah galerisi işi yapacağım bakın o zaman bu iş nasıl olur diye herkes görür...Fişek dolum malzemeleri özel ürünler vs. bulundururum.bu işten zevk almak isteyen kaliteyi isteyenlere hizmet ederim.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 24 Ocak 2013, 20:47:02 »
.
yurdumuzda maalesef profösyonel silah alıp satan bir galeri yada market yok.inanın böyle bir yer olsa isterse 500 km olsun gider gezerim oraya gitmeden yabancı marka silah almam.büyük bir sermaye ister..herkes inceleyebilmeli gerekirse o anda gidip deneme atışı yapabilmeli..böyle bir ortam yok maalesef.bu konuda bayiler geriye gitti.bunda silah satın alma mevzuatınında etkisi çok büyük.

imkanım olursa ileride güzel bir silah galerisi işi yapacağım bakın o zaman bu iş nasıl olur diye herkes görür...Fişek dolum malzemeleri özel ürünler vs. bulundururum.bu işten zevk almak isteyen kaliteyi isteyenlere hizmet ederim.

bu konu dediğiniz gibi çok önemli birz önce bir yorum yaptım bir konuya...ürün var ama hizmet profesynel hizmet yok bu konuda..benimde elimde olsa yurt dışına cıkıp bu furaları en profesyonel kişlerden bu dipçik kundak ölçüsü alma verme ve kişye gör uygun ölçülerin ne olduğunu ve bu işin nasıl yapıldığını öğrenip gelcem ama imkan yok...
inşallah polatbey istediğinizi yaparsınız.türkiyenin öbür ucuda olsa gelirim...elimden geldiği kadarda tanıtımında yardımcı olurum..... yeterki müşterinin isteklerini tammanası ile karşılayacak bir galeri bayi olsun.

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 25 Ocak 2013, 21:47:08 »
O0
aslında tüfek almak sıkıntılı bir iş bence . Tüfek alırken esnaflar hiç de yardımcı olmuyor. Başıma gelen bir olay tüfek almaya karar vermiştim av bayii silahı incelemen için önce satın alma belgeni göster sonra silahı inceletebilir sin dedi yoksa silaha sadece camdan bakarsın dedi belki kendince haklı ama
bence silahı almadan önce denemek lazım alacağım silahla mermi atmak isterim önemli olan sadece görünüş değil bana uyuyor mu , performansını görmek isterim.
Bence bunun için her av bayide deneme amaçlı silahlar olması lazım . Düşünün bir kazak alıyorsunuz önce deniyorsunuz sonra eğer beğendiyseniz açılmamış bir kazak alıyorsunuz.
Hele birde aldığınız silahda sorunlar varsa çatlak vb gibi sorunlar olmasını anlamıyorum. Eğer bayi sattığı silahı kendi incelemen alıyorsa ben o av bayiden şüphe ederim sattığı silahı önce kendi inceleyip sorunları varsa geri iade etmeli. Bizlere sorunsuz silah satmalıdır.

bu videoda silah almadan önce lazerle atış yapılıyor silahın kendine uygun olup olmadığına bakılıyor alt mı üst mü vuruyor diye
Keşke bizdede böyle av bayiiler olsa
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2013, 21:56:15 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
[/ur

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 25 Ocak 2013, 21:53:58 »
.
bu konu dediğiniz gibi çok önemli birz önce bir yorum yaptım bir konuya...ürün var ama hizmet profesynel hizmet yok bu konuda..benimde elimde olsa yurt dışına cıkıp bu furaları en profesyonel kişlerden bu dipçik kundak ölçüsü alma verme ve kişye gör uygun ölçülerin ne olduğunu ve bu işin nasıl yapıldığını öğrenip gelcem ama imkan yok...
inşallah polatbey istediğinizi yaparsınız.türkiyenin öbür ucuda olsa gelirim...elimden geldiği kadarda tanıtımında yardımcı olurum..... yeterki müşterinin isteklerini tammanası ile karşılayacak bir galeri bayi olsun.

bu konuda hiç bir bayiden yorum ve düşünce gelmemesi çok üzücü,
Herkes av bayilerinin yetersiz altyapısından dem vurmuş ama av bayilerimiz cevap vermeye tenezzül etmemiş,
Bu konuda; tüfek çeşit azlığı ve tüfek adabı konusunda, avbayileri korkmasınlar,halkımız sağduyuludur, söyledikleriniz mantıklı ve doğruysa mutlaka halkımızın gönlünde yer edersiniz,
sevgi ve saygılarımla
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
[/ur

Çevrimdışı Raşit DİNÇ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #18 : 26 Ocak 2013, 09:54:49 »
          Merhabalar, formu şimdi gördüm ve inceledim ,tüm düşünce ve fikirlerinize katılıyorum herkesin haklı olduğu yönler var.Fakat ,satınalma belgeniz varsa tüfeği inceleyebilirsiniz vs.. tavrı tabiki çok yanlış ve çağdışı kalmış bir davranış bunu tartışmaya bile gerek yok, bizim mağazamızda tüfeklere bakılır ,incelenir bu konuda sıkıntı yok ama dikkatli olunması lazım zira birçok kaza oluyor ve 5.000-10.000 tl lik tüfeklere bir yere çarpma ile zarar görebiliyor ve karşılıklı can sıkıcı durumlarla karşılanabiliyor. tabiki fiziki ortamın mağaza tarafından sağlanıyor olması lazım ama ne kadar sakınsanızda kazalar olabilir ve olmaya devam edecektir ama bu işi yapıyorsanız bunlarıda göze alacaksınız...Özellikle tüfek incelenirken yüzüklerin çıkarılması çok önemli kundaklarda iz yapabiliyor.Neticesinde  tüfekler incelenecektir,bakılacaktır bu alıcının en doğal hakkıdır ,bizde böyle bir sorun olmadığı için çokta yorum yapacak bir durumda yok ....Diğer taraftan istisnalar yokta değil, tüm tüfekleri birer birer  isteyen kurcalayan pompalıdan başlayıp benelli otomatiğine geçip her tüfeği kabaca kurcalayan ve zarar veren kişilerde çıkıyor tabiki bunlar istisna.... Tüfekten ve avcılıktan anlayan kişiler gayet titiz davranıyorlar.öncelikler biz yeni gelen tüfekleri , fişekleri hemen masaya yatırıp bir inceleriz olumlu ve olumsuz yorumlarımızıda yaparız.

KAFKAS AV MARKET-RAŞİT DİNÇ ADANA TEL:3225000011 www.kafkasav.com

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 26 Ocak 2013, 21:30:17 »
          Merhabalar, formu şimdi gördüm ve inceledim ,tüm düşünce ve fikirlerinize katılıyorum herkesin haklı olduğu yönler var.Fakat ,satınalma belgeniz varsa tüfeği inceleyebilirsiniz vs.. tavrı tabiki çok yanlış ve çağdışı kalmış bir davranış bunu tartışmaya bile gerek yok, bizim mağazamızda tüfeklere bakılır ,incelenir bu konuda sıkıntı yok ama dikkatli olunması lazım zira birçok kaza oluyor ve 5.000-10.000 tl lik tüfeklere bir yere çarpma ile zarar görebiliyor ve karşılıklı can sıkıcı durumlarla karşılanabiliyor. tabiki fiziki ortamın mağaza tarafından sağlanıyor olması lazım ama ne kadar sakınsanızda kazalar olabilir ve olmaya devam edecektir ama bu işi yapıyorsanız bunlarıda göze alacaksınız...Özellikle tüfek incelenirken yüzüklerin çıkarılması çok önemli kundaklarda iz yapabiliyor.Neticesinde  tüfekler incelenecektir,bakılacaktır bu alıcının en doğal hakkıdır ,bizde böyle bir sorun olmadığı için çokta yorum yapacak bir durumda yok ....Diğer taraftan istisnalar yokta değil, tüm tüfekleri birer birer  isteyen kurcalayan pompalıdan başlayıp benelli otomatiğine geçip her tüfeği kabaca kurcalayan ve zarar veren kişilerde çıkıyor tabiki bunlar istisna.... Tüfekten ve avcılıktan anlayan kişiler gayet titiz davranıyorlar.öncelikler biz yeni gelen tüfekleri , fişekleri hemen masaya yatırıp bir inceleriz olumlu ve olumsuz yorumlarımızıda yaparız.

sayın dinç,
bu konu hakkında ilk bayii yorumunu siz yaptınız teşekkür ederim,güzel konulara temas etmişsiniz,açık yürekliliklede de söylemişsiniz,yüzük mevzuu önemli tabi,gerçek avcılar zaten tüfeğe kıyamadıklarından azami ihtimamla bakıyor,ama her işin istisnası olabilir,
sayın dinç,yabancı tüfekte özellikle çiftede çeşit azlığı,  acaba talebin az olmasından mı, yoksa maliyetlerden mi?
 bir de sizden giyim alışveriş yaptım internetten ve memnun kaldım,başarılarınızın devamını dilerim...
selam ve saygılarımla... O0
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
[/ur