öncelikle geçmiş olsun bu konuda yıllar önce yazmıştım bazı avcılar otomatiğe mekanizma geride iken hemen hazneye fişeği atıp düğmeye basarak şak diye namluya sürüyorlar bu tehlikeli yapmayın demiştim mekanizma inerken kul yapısı olan horoz o darbe etkisiyle kilitten kurtulup iğneye vurabilir demiştim. poze ve çiftelerdede fişekleri koyduktan sonra sanki paslı garaj kapısı kapatır gibi sertçe vuruyorlar. bu silahtır hassas olarak imal edilmiştir. eğer mekanizmayı ellen yavaşça indirdiğinde yerine oturmasından kırmayıda yavaşça kapattığında yerine oturmayacağına inanıyorsan o tüfekleri çöpe atacaksın. tüfek namlusu boş dolu fark etmez üzerine el konulmaz ayağa konulmaz ağaca yaslandırılmaz. bu konularda birbirimizi kesin bir dille uyarmalıyız. tınlamayanlarlada ava gitmemeliyiz bu işin şakası yok.
dün nette okudum ördek avında bir avcı kendini vurmuş malesef ölmüş şunuda unutmayalım bazı şeyler ömürde bir sefer olur selamlar...
aynen abi otomatikleri şakırt diye kapatanlar , çifteleri pozeleri çatırt diye kapatanlara bende uyuz oluyorum , içim bi hoş oluyo (filmlerde öyle görüyorlar herhalde) yavaşça kapat abicim hem tüfeğin ömrü uzar hem de böyle birşey olma ihtimalini düşük tutarsın , gözlükte önemli tabii
Rabbim şifalar versin tez zamanda dünyasını karartmasın , hiç birimize de kaza,bela,böyle şeyler vermesin ...
böyle bi konu daha var sanki
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,144380.msg997722.html#msg997722