Gönderen Konu: ivan inci poınter  (Okunma sayısı 3878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sercan SAYIN

• Müdavim Üyemiz
  • hunter
ivan inci poınter
« : 20 Ocak 2013, 18:29:46 »
Sercan SAYIN 05467746487
1982 Lüleburgaz KIRKLARELİ

picture uploading

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ivan inci poınter
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2013, 18:35:49 »
güzel yavru maşallah...  yalnız bu ferma egitimi yarardan çok zarar verir yavruya....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Sercan SAYIN

• Müdavim Üyemiz
  • hunter
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2013, 18:44:45 »
teşekkürler birol abi dnemek için yaptım sadece abi selamlar
Sercan SAYIN 05467746487

picture uploading

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2013, 18:54:38 »
egitim vermek istiyorsan sakla o çulluk kanadını arattır bulsun.... hatda iki tahta parçasının arasına kanadı sıkıştır iplede tahtaları sar,kanadı çıkaramasın,sakla buldur aport ettir,gitgide zor yerlere sakla,aport yaptıgında agzındakini alıralmaz anında bir dilim sucuk yada sosisi tık agzına :)) aport manyagı olur.....  mümkün oldugunca göz fermasından uzak tut yavruyu,göze alışmasın,alışırsa buruna geçmekte zorlanabilir...... yalnız yavru hakkaten güzel,iyi yetiştirirsen bomba olur...... selamlar...

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Sercan SAYIN

• Müdavim Üyemiz
  • hunter
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2013, 00:08:57 »
sağol birol abi selamlar
Sercan SAYIN 05467746487

picture uploading

Çevrimdışı Mehmet KUYUCU

• *
  • denizkızı pet shop
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2013, 14:34:21 »
sercan gözle ferma köpeği ava hazırlayan bir durum degil ve cok zararlı. ama sen biryerlere saklayıpta buldurup aport ettirme oda onun kadar zaralıdır.. aport sadece köpeğin görecegi sekilde atıp getirtme ile olurki, haftada 3 veya 5 defa yeterlidir onunda fazlası zararlıdır..biryerlere sakladıgını buldurup aport ettirmen fermdaki sabrı azaltır.( köpek ben aradım buldum yakaladım getirdim diye düşünmeye baslar sakladıgın kanat sabit ama dagda bulacagı kanat bir vücuda yapışık ve kacabiliyor olacak :) ) en güzeli hiçbirsey yaptırmamak. sadece cok nadir aport o kadar..hayırlı olsun güzel köpek..
Mehmet KUYUCU-denizkızı pet shop 1980  UŞAK

Çevrimdışı Mahir İNCİ

• *
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2013, 02:16:38 »
hayırlı olsun kardeşim ivan geleceği parlk meralarda boy gösterecek bir enik,acele etme dah bebek o allahın izniyle ben olacağım diye bağırıyor tekrar hayırlı olsun ivan İNCİ POİNTER,İN
Mahir İNCİ
1965 TAVŞANLI
KIF POİNTER IRK DERNEĞİ KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI
05308844198-05456215112

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2013, 03:15:18 »
sercan gözle ferma köpeği ava hazırlayan bir durum degil ve cok zararlı. ama sen biryerlere saklayıpta buldurup aport ettirme oda onun kadar zaralıdır.. aport sadece köpeğin görecegi sekilde atıp getirtme ile olurki, haftada 3 veya 5 defa yeterlidir onunda fazlası zararlıdır..biryerlere sakladıgını buldurup aport ettirmen fermdaki sabrı azaltır.( köpek ben aradım buldum yakaladım getirdim diye düşünmeye baslar sakladıgın kanat sabit ama dagda bulacagı kanat bir vücuda yapışık ve kacabiliyor olacak :) ) en güzeli hiçbirsey yaptırmamak. sadece cok nadir aport o kadar..hayırlı olsun güzel köpek..
pointer yetiştirdinizmi bilmiyorum,pointer dogası geregi av bulucudur,aportu alman ırklarına göre zayıftır,alman ırkları besleyenler şöyle der,kokusu kısaysa zayıfsa nasıl aportu çelgini çok iyi olabiliyor,benim inancım alman ırklarının kan kokusuna hashas oldukları yönündedir... bizzat 5 aylık kurzharın atış yapılırken uzakta oldugunu atış yapılan kekligi hiç görmedigi halde,hatda atış yapanında kekligin saçma alıpalmadıgına emin olmadıgı halde,köpegin gelip ordaki havayı kokladıktan sonra 750-1000 metre uzaga düşen cansız kekligi alıp geldigine şahit olmuşumdur...
eger biir pointere vurulmuş avın aranması bulunması gerektigi ögretilmezse,kendiliginden bu işe hevesli olmaz,avın vuruldugunu görürse aportlar,göremedigi durumlarda egitilmemişse aceleci davranarak yeni avlar aramak için olay mahallinden uzaklaşmak ister.....
ben pointerde saklayıp buldurma egitiminin şart olduguna inanıyorum... kendi pointerlerimi iki mod ögretmeye çalışırdım,aport nesnesini atınca gördügü durumlarda alda gel oglum,göremedigi durumlarda bulda gel oglum diyerek aratır buldururdum.....
ölü kuşlarla bazı deneylerde yaptım... örnegin bir gün önce vurulmuş çullugu,yeşil çayırlıkta otların arasına bıraktım... elimdeki lastik topu farklı yerlere atarak aport yaptırırken,birkaçkez topu neredeyse çullugun üzerine denk getirdim,köpek çullugun üzerinden topu alıp geldigi halde çullugun farkına varamıyordu... sonrasında hadi oglum bulda gel oglum diyerek köpegi arama moduna geçirdigimde 7-8 metreden ölü çullugu farkediyor,alıp geliyordu.....
yine bir keklik avında abimiz sürüden bir kekligi vurdu,onun pointeri kekligin düştügünü gördügü halde uçan kekliklerin peşine takıldı,keklik yaralıydı dereye dogru kayarak kaçıyordu, kendi köpegimi egitmiştim  elimle işaret ederek orda oglum alda gel oglum dedigim anda fırladı gitti ilk önce kekligin ilk düştügü yeri buldu sonra kokuyu aşagı dogru takip ederek kekligi bulup canlı olarak bana getirdi....
av arama modu pointerde fazlasıyla mevcuttur... ama vurulmuş avı arama bulma konusunda pointere egitim verilmelidir.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Erdinç ŞEN

• *
  • VATAN MİLLET SAKARYA
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2013, 09:38:53 »
pointer yetiştirdinizmi bilmiyorum,pointer dogası geregi av bulucudur,aportu alman ırklarına göre zayıftır,alman ırkları besleyenler şöyle der,kokusu kısaysa zayıfsa nasıl aportu çelgini çok iyi olabiliyor,benim inancım alman ırklarının kan kokusuna hashas oldukları yönündedir... bizzat 5 aylık kurzharın atış yapılırken uzakta oldugunu atış yapılan kekligi hiç görmedigi halde,hatda atış yapanında kekligin saçma alıpalmadıgına emin olmadıgı halde,köpegin gelip ordaki havayı kokladıktan sonra 750-1000 metre uzaga düşen cansız kekligi alıp geldigine şahit olmuşumdur...
eger biir pointere vurulmuş avın aranması bulunması gerektigi ögretilmezse,kendiliginden bu işe hevesli olmaz,avın vuruldugunu görürse aportlar,göremedigi durumlarda egitilmemişse aceleci davranarak yeni avlar aramak için olay mahallinden uzaklaşmak ister.....
ben pointerde saklayıp buldurma egitiminin şart olduguna inanıyorum... kendi pointerlerimi iki mod ögretmeye çalışırdım,aport nesnesini atınca gördügü durumlarda alda gel oglum,göremedigi durumlarda bulda gel oglum diyerek aratır buldururdum.....
ölü kuşlarla bazı deneylerde yaptım... örnegin bir gün önce vurulmuş çullugu,yeşil çayırlıkta otların arasına bıraktım... elimdeki lastik topu farklı yerlere atarak aport yaptırırken,birkaçkez topu neredeyse çullugun üzerine denk getirdim,köpek çullugun üzerinden topu alıp geldigi halde çullugun farkına varamıyordu... sonrasında hadi oglum bulda gel oglum diyerek köpegi arama moduna geçirdigimde 7-8 metreden ölü çullugu farkediyor,alıp geliyordu.....
yine bir keklik avında abimiz sürüden bir kekligi vurdu,onun pointeri kekligin düştügünü gördügü halde uçan kekliklerin peşine takıldı,keklik yaralıydı dereye dogru kayarak kaçıyordu, kendi köpegimi egitmiştim  elimle işaret ederek orda oglum alda gel oglum dedigim anda fırladı gitti ilk önce kekligin ilk düştügü yeri buldu sonra kokuyu aşagı dogru takip ederek kekligi bulup canlı olarak bana getirdi....
av arama modu pointerde fazlasıyla mevcuttur... ama vurulmuş avı arama bulma konusunda pointere egitim verilmelidir.....

BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜRLER ABİ BENDEDE AYNI DERT VAR BUNLARI GÖZ ÖNÜNE ALIP EĞİTECEM NASİP OLURSA KÖPEĞİ
erdinç - 1977
0 545 340 00 08

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2013, 16:26:46 »
Hayırlı olsun güzel bir yavru. Umarım her daim yüzünü güldürür...
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Sercan SAYIN

• Müdavim Üyemiz
  • hunter
« Yanıtla #10 : 06 Şubat 2013, 09:50:17 »
teşkkürlr hüseyin abi selamlar
Sercan SAYIN 05467746487

picture uploading

Çevrimdışı Kadir SARI

• Çolak 43