Gönderen Konu: ŞOKTAYIM SİZ NE DERSİNİZ???  (Okunma sayısı 7204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
ŞOKTAYIM SİZ NE DERSİNİZ???
« : 19 Ocak 2013, 13:32:48 »
DRAHTHARLA ÇATALBURUN ÇİFTLEŞMESİNDEN ACABA NE ÇIKAR DİYE MERAK EDENLERE İŞTE CEVAP.

Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: ŞOKTAYIM SİZ NE DERSİNİZ???
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2013, 13:43:27 »
Ortaya karışık olmuş Alim Abi :)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Cahit ÇAKIR

• *
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2013, 14:35:24 »
Kendi cinslerinle daha verimli olurdu.
Cahit ÇAKIR
1966 Çanakkale

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2013, 14:38:04 »

Çatal burunluluk genetik bir bozukluktur, ayrı bir tür olarak nitelendirmemek gerekir diye biliyorum. Bu genetik bozukluk (gen mutasyonu) o köpeğin kötü olduğunu yada av yapmayacağı anlamına gelmez, yanlız üretim izni alamaz... Bu köpek ayrıca çatalburunla drahtaar eşleşmesi değil bence saf ama genetik bozukluğu olan bir drahthaar...

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2013, 18:21:35 »
çok güzel olmuş yakışıklı olmuş ne güzel bakıyor avıda iyi olurr kanımca sonuçta dd kanı var baksana sakallara:)
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2013, 14:53:38 »

Çatal burunluluk genetik bir bozukluktur, ayrı bir tür olarak nitelendirmemek gerekir diye biliyorum. Bu genetik bozukluk (gen mutasyonu) o köpeğin kötü olduğunu yada av yapmayacağı anlamına gelmez, yanlız üretim izni alamaz... Bu köpek ayrıca çatalburunla drahtaar eşleşmesi değil bence saf ama genetik bozukluğu olan bir drahthaar...
TAŞKIN BEY KONUYU AÇAN ARKADAŞI TÖHMET ALTINDA BIRAKMIŞSINIZ..ARKADAŞ DRAHTAAR VE ÇATALBURUNU ÇİFLEŞTİRDİM BU ÇIKTI DEMİŞ BU SAF DRAHTAAR AMA GENETİĞİ BOZUK DEMİŞSİNİZ..
ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM BU SENE HATAYDA ÇATALBURUNUMUZLA YAPTIĞIMIZ AVI NE POİNTER YAPTI NEDE BAŞKASI..AYRICA ŞUNUDA BİLMENİZİ İSTERİM HATTA YABANDA BİLE YAYINLANMIŞTI TARSUSTA ÇATALBURUN ÇİFTLİĞİ VAR ÜRETİM ÇİFTLİĞİ ACEBA BUNLARDA GENETİĞİ BOZUK OLDUĞU İÇİNMİ ÜRETİM İZNİ ALDILAR??
ANLADIĞIM KADARIYLA SİZDE BİR NEVİ ÜRETİM YAPIP SATIYORSUNUZ AMA DİĞER IRKLARADA LÜTFEN ÇAMUR ATMAYALIM!!(genetiği bozuk gibi)

• BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2013, 15:16:00 »
TAŞKIN BEY KONUYU AÇAN ARKADAŞI TÖHMET ALTINDA BIRAKMIŞSINIZ..ARKADAŞ DRAHTAAR VE ÇATALBURUNU ÇİFLEŞTİRDİM BU ÇIKTI DEMİŞ BU SAF DRAHTAAR AMA GENETİĞİ BOZUK DEMİŞSİNİZ..
ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM BU SENE HATAYDA ÇATALBURUNUMUZLA YAPTIĞIMIZ AVI NE POİNTER YAPTI NEDE BAŞKASI..AYRICA ŞUNUDA BİLMENİZİ İSTERİM HATTA YABANDA BİLE YAYINLANMIŞTI TARSUSTA ÇATALBURUN ÇİFTLİĞİ VAR ÜRETİM ÇİFTLİĞİ ACEBA BUNLARDA GENETİĞİ BOZUK OLDUĞU İÇİNMİ ÜRETİM İZNİ ALDILAR??
ANLADIĞIM KADARIYLA SİZDE BİR NEVİ ÜRETİM YAPIP SATIYORSUNUZ AMA DİĞER IRKLARADA LÜTFEN ÇAMUR ATMAYALIM!!(genetiği bozuk gibi)

Ersin kardeşim araştırırsan o çiftliğin üretim izni yoktur. Üretim iznini KIF ve FCI verir ikisinde de böyle bi izin yok. Ve üzülmemek gerekir. Çatalburun genetik bir rahatsızlıktır. İki çatalburunu çiftleştirsenizde arasında çatalburun olmayan yavrular çıkacaktır. Çamur atmak değil gerçektir bunlar. Araştırmanızı tavsiye ederim. İyi günler

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2013, 18:02:51 »
genetik bozukluk.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2013, 18:13:22 »

Ersin Bey,

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler ama siz öğrenmemek konusunda da ısrarcısınız... Bu sitelerin amacı bu gibi yanlış bilgilerin doğru olarak öğrenildiği paylaşıldığı siteler.. Hem ben av yapmaz kötü falan demedim ayrıca ben köpek üreticisi de değilim satıcısı da....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2013, 19:50:12 »
Ersin Bey,

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler ama siz öğrenmemek konusunda da ısrarcısınız... Bu sitelerin amacı bu gibi yanlış bilgilerin doğru olarak öğrenildiği paylaşıldığı siteler.. Hem ben av yapmaz kötü falan demedim ayrıca ben köpek üreticisi de değilim satıcısı da....
SAYIN GESİLİ; BEN ÖĞRENMEMEKTE ISRARCI OLDUĞUMU SÖYLEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM..HER TÜRLÜ BİLİMSEL GERÇEĞE AÇIĞIM..BÖYLE SÖYLEMLERE GİRMEK SİZİN AYIBINIZ..HA SİZİN ELİNİZDE VARSA BÖYLE BİR RAPOR BUYRUN PAYLAŞIN BENDE HAKLISINIZ DİYEYİM..BENDE SADECE SİZİN GİBİ FİKRİMİ SÖYLEDİM..TABİKİ BURASI BİR PAYLAŞIM PLATFORMU..KONUYA GELECEK OLURSAK BU KONUDA BENDE BİRÇOK YAZI OKUDUM FAKAT BİLİMSEL BİR KANIT GÖREMEDİM..EN AZINDAN ŞU AN İÇİN...BU YÜZDEN YORUMUNUZA CVP YAZDIM..BU KÖPEK BİR IRK DEĞİLDİR VEYA GENETİK BOZUKLUKTUR DİYENLERİNDE GÖRÜŞÜNE (HERNEKADAR BİLİMSEL BİR KANIT GÖRMESEMDE)SAYGI DUYMAMLA BERABER BU KÖPEK İYİ BİR AVCININ ELİNDE YETİŞİRSE AVINA DOYAMAZSINIZ..BENCE SAHİP ÇIKMAK GEREKİR..BİZİM BURALARDA İYİ BİR ÇATALBURUNU BESLEMEK HER AVCININ HAYALİDİR DESEM YERİDİR..TAM BİR İNSAN CANLISI OLUP AVDA ASLA SAHİBİNDEN AYRILMAZ VEDE DÖNÜP SÜREKLİ SİZİ KONTROL EDER..ASİLDİR..CESARETLİ VEDE GÜÇLÜDÜR KOLAY KOLAY YORULMAK BİLMEZ..
DİĞER KÖPEKLERDEN SOĞUMAK İSTEMEYENLER ÇATALBURUN BESLEMESİNLER :) :)

« Son Düzenleme: 20 Ocak 2013, 19:55:30 Gönderen: Ersin ORBAY »
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #10 : 20 Ocak 2013, 22:22:33 »
SAYIN GESİLİ; BEN ÖĞRENMEMEKTE ISRARCI OLDUĞUMU SÖYLEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM..HER TÜRLÜ BİLİMSEL GERÇEĞE AÇIĞIM..BÖYLE SÖYLEMLERE GİRMEK SİZİN AYIBINIZ..HA SİZİN ELİNİZDE VARSA BÖYLE BİR RAPOR BUYRUN PAYLAŞIN BENDE HAKLISINIZ DİYEYİM..BENDE SADECE SİZİN GİBİ FİKRİMİ SÖYLEDİM..TABİKİ BURASI BİR PAYLAŞIM PLATFORMU..KONUYA GELECEK OLURSAK BU KONUDA BENDE BİRÇOK YAZI OKUDUM FAKAT BİLİMSEL BİR KANIT GÖREMEDİM..EN AZINDAN ŞU AN İÇİN...BU YÜZDEN YORUMUNUZA CVP YAZDIM..BU KÖPEK BİR IRK DEĞİLDİR VEYA GENETİK BOZUKLUKTUR DİYENLERİNDE GÖRÜŞÜNE (HERNEKADAR BİLİMSEL BİR KANIT GÖRMESEMDE)SAYGI DUYMAMLA BERABER BU KÖPEK İYİ BİR AVCININ ELİNDE YETİŞİRSE AVINA DOYAMAZSINIZ..BENCE SAHİP ÇIKMAK GEREKİR..BİZİM BURALARDA İYİ BİR ÇATALBURUNU BESLEMEK HER AVCININ HAYALİDİR DESEM YERİDİR..TAM BİR İNSAN CANLISI OLUP AVDA ASLA SAHİBİNDEN AYRILMAZ VEDE DÖNÜP SÜREKLİ SİZİ KONTROL EDER..ASİLDİR..CESARETLİ VEDE GÜÇLÜDÜR KOLAY KOLAY YORULMAK BİLMEZ..
DİĞER KÖPEKLERDEN SOĞUMAK İSTEMEYENLER ÇATALBURUN BESLEMESİNLER :) :)

Ersin kardeş avına kimse bi şey diyemez. Hem kangallar gibi çatalburunlarda Türk köpeklerinden yani grurumuz. İnşallah federasyonlar tarafından kabul gözükür ve resmi olarak böyle bir ırkımız daha olmuş olsun. Temennilerimiz bu yönde.

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2013, 23:15:11 »
Ersin kardeş avına kimse bi şey diyemez. Hem kangallar gibi çatalburunlarda Türk köpeklerinden yani grurumuz. İnşallah federasyonlar tarafından kabul gözükür ve resmi olarak böyle bir ırkımız daha olmuş olsun. Temennilerimiz bu yönde.
İnşallah rıdvan kardeşim..Diğer bir temennimiz ise avcılar olarak bir federasyon kurabilmemiz yönünde..İnşallah onuda bir yapabilirsek avcı camiası olarak sindirilmekten kurtulmuş oluruz..
Selametle kalın..
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2013, 16:39:48 »
Arkadaşlar bu konuyu ben açtım fakat tartışmak için değil. elimizdeki ırkları bu kadar kırmamız sizce normalmi? fikirlerinizi öğrenmek istedim. ayrıca bu eşleşmeyi ben yapmadım ve katiyen yapmam. av arkadaşım samimi arkadaşım bile teklif etti kabul etmedim edememde. arkadaşım için satılık av köpeklerine bakıyordum. yabanın satılık ilanlarında gördüm. tarsusta olması lazım fiyatıda 1.500tl. çatalburunların methini çok duydum ama avlanma zevkini yaşayamadım. inşallah birgün nasip olur. adamlar neler üretmiş ve üretiyorda. bizde yok sırbistan yok italyan yok bulgar diye sanki gurur kaynağımız gibi böbürleniyoruz. bizler onlar gibi geliştirme yapamasakta elimize geçen saf ırkları daha fazla kırmamak adına bu konuyu açtım. herkeze teşekkür ederim. bayağı karıştırdım ama anlayın artık.:))
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2013, 19:11:00 »
Ben tarsuslu biri olarak çatalburun besliyorum.biz ve bizden önceki eski avcılar hatta onlardan eski avcılar bile bu hayvanlarla avlanmışlar.ırkın ilk başlangıcı genetik bozuklukla başlamış olabilirmi bilemiyorum ama  artık bir ırk olmuştur.
Eskiden avı iyi olanlar sadece çiftleştirilirdi ve ırk av kanını korurdu.şimdi bir çok kişi çatal burun olsunda nasıl olursa olsun mantığıyla hareket ettiği için avı kötü olanlarda hayli türedi.para herşey gibi çatalımızıda bozdu malesef...
Böle bilinçsiz eşleşmeler sonucu iyi av yapsa bile ırkın karakteristik özelliği dejenere oluyor...
Çatalburun yakın arayan hırsı bretondan bir tık az olan sahibine seterden daha çok bağlı ve yakın ferma atan zeki bir köpektir,tabi bozulmamış olanı...
Not:lütfen bana satlık yavru veya yetişkin varmı diye sormayın.ne bende nede yakın arkadaşlarımda yoktur.biz çatallarımızla mutlu mesuduz:)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #14 : 23 Ocak 2013, 11:04:16 »
Ben tarsuslu biri olarak çatalburun besliyorum.biz ve bizden önceki eski avcılar hatta onlardan eski avcılar bile bu hayvanlarla avlanmışlar.ırkın ilk başlangıcı genetik bozuklukla başlamış olabilirmi bilemiyorum ama  artık bir ırk olmuştur.
Eskiden avı iyi olanlar sadece çiftleştirilirdi ve ırk av kanını korurdu.şimdi bir çok kişi çatal burun olsunda nasıl olursa olsun mantığıyla hareket ettiği için avı kötü olanlarda hayli türedi.para herşey gibi çatalımızıda bozdu malesef...
Böle bilinçsiz eşleşmeler sonucu iyi av yapsa bile ırkın karakteristik özelliği dejenere oluyor...
Çatalburun yakın arayan hırsı bretondan bir tık az olan sahibine seterden daha çok bağlı ve yakın ferma atan zeki bir köpektir,tabi bozulmamış olanı...
Not:lütfen bana satlık yavru veya yetişkin varmı diye sormayın.ne bende nede yakın arkadaşlarımda yoktur.biz çatallarımızla mutlu mesuduz:)

Fatih abi satılık varmı? ;D ;D Seni buralarda görmek güzel abim. Pek fazla takılmıyorsun galiba ;)

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 23 Ocak 2013, 11:06:36 »
Arkadaşlar bu konuyu ben açtım fakat tartışmak için değil. elimizdeki ırkları bu kadar kırmamız sizce normalmi? fikirlerinizi öğrenmek istedim. ayrıca bu eşleşmeyi ben yapmadım ve katiyen yapmam. av arkadaşım samimi arkadaşım bile teklif etti kabul etmedim edememde. arkadaşım için satılık av köpeklerine bakıyordum. yabanın satılık ilanlarında gördüm. tarsusta olması lazım fiyatıda 1.500tl. çatalburunların methini çok duydum ama avlanma zevkini yaşayamadım. inşallah birgün nasip olur. adamlar neler üretmiş ve üretiyorda. bizde yok sırbistan yok italyan yok bulgar diye sanki gurur kaynağımız gibi böbürleniyoruz. bizler onlar gibi geliştirme yapamasakta elimize geçen saf ırkları daha fazla kırmamak adına bu konuyu açtım. herkeze teşekkür ederim. bayağı karıştırdım ama anlayın artık.:))

Alim abim maalesef hala köpekleri kırmayı savunanlar var. Kırık köpeklerin daha iyi av yaptığını vs çok şeyi savunanları gördüm ama kırılması gerektiğini söyleyenler var hala. Bence olmaması gerekiyor. Artık jenerasyonlar tutmuş, kalite yakalanmış. Herkesin ne amaçla köpek aradığına dair çeşitlilikler mevcut. Zevkine göre köpek bulabilirken hala arayış içine girmiş yada bir başka tabirle amerikayı yeniden keşfetmeye kalkmak yanlış tabiki...

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 23 Ocak 2013, 11:17:17 »
rıdvan bu sene avın tadı pek yok,paylaşımda içimden fazla gelmiyor ne yalan söyleyim,takılıyoruz bakalım ;)
biri satlıkmı sordu ;D
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #17 : 23 Ocak 2013, 12:02:26 »
Alim abim maalesef hala köpekleri kırmayı savunanlar var. Kırık köpeklerin daha iyi av yaptığını vs çok şeyi savunanları gördüm ama kırılması gerektiğini söyleyenler var hala. Bence olmaması gerekiyor. Artık jenerasyonlar tutmuş, kalite yakalanmış. Herkesin ne amaçla köpek aradığına dair çeşitlilikler mevcut. Zevkine göre köpek bulabilirken hala arayış içine girmiş yada bir başka tabirle amerikayı yeniden keşfetmeye kalkmak yanlış tabiki...
  Ne kadar ilginç. Bir yıl evvel aynı rıdvanın yazdığı şekilde eleştride bulunduğum yorumuma yazılı saldırıda bulunmuşlardı. :) Ne mutlu ki yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu anlamışlar. İşte her zaman bunu sonuna kadar savunurum. Ve  elden geldiğince  KAN bozulmamalı.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #18 : 23 Ocak 2013, 12:27:16 »
  Ne kadar ilginç. Bir yıl evvel aynı rıdvanın yazdığı şekilde eleştride bulunduğum yorumuma yazılı saldırıda bulunmuşlardı. :) Ne mutlu ki yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu anlamışlar. İşte her zaman bunu sonuna kadar savunurum. Ve  elden geldiğince  KAN bozulmamalı.

Abla anladıklarını sanmam. Hala savunanlar çok bu konuları. Yine çıkacaktır bu konu altında tekrardan ;D ;D ;D

Çevrimdışı Tolga SÖZER

• *
« Yanıtla #19 : 23 Ocak 2013, 15:31:54 »
Değişik bir ırk olmuş lakin kırılmasa daha iyiymiş.
Tolga SÖZER
1980 aydın/bozdoğan