Gönderen Konu: KÖPEKLERDE GÖBEK FITIĞI  (Okunma sayısı 9712 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Necmettin TACETTİN

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
KÖPEKLERDE GÖBEK FITIĞI
« : 19 Ocak 2013, 13:20:38 »
3 hafta önce yeni edindiğim  şu an 50 günlük olan yavru setter köpeğimi 2 hafta önce aşıya götürdüğümde veteriner göbek fıtığı olduğunu teşhis etti ve durumunu gözlemememiz gerektiğini 2-3 ay içerisinde geçmez ise ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Bugün karma 1. aşısı için yine gittiğimde düzelme olmadığını beklemeye devam edeceğimizi bildirdi.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorumları ile yardım bekliyorum. Ne yapmalıyım? İlerde ne gibi bir sonucu olabilir? TŞkler...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta 391urika gold-20cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
Ynt: KÖPEKLERDE GÖBEK FITIĞI
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2013, 13:47:59 »
Geçmiş olsun hacım... İnşallah düzelir....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2013, 13:56:36 »
Abi yahyalıda bi adam varmış meşhur fıtık için ona götür ;D ;D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2013, 13:56:45 »
Geçmiş olsun hacım... İnşallah düzelir....
saolasın taşkın seninde kulağını çınlattım veterinerle. Tahir bey bakıyor. O koydu teşhisi saolsun...:(
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2013, 13:58:02 »
Abi yahyalıda bi adam varmış meşhur fıtık için ona götür ;D ;D
bel fıtığı olsa ben de çekerim de sorun göbekteymiş. Onu nasıl çekecez bilemiyorum.:)
sen gül öyle pis pis.... İtin mi var derdin var.:)
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2013, 14:07:19 »
bel fıtığı olsa ben de çekerim de sorun göbekteymiş. Onu nasıl çekecez bilemiyorum.:)
sen gül öyle pis pis.... İtin mi var derdin var.:)

Abi iyide kebapçıdan yağlı ekmek,om kemiğindende haşlama et,benim köpek burda stropor yiye yiye çok hafif kaldı normal senin köpekte :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2013, 14:16:11 »
Abi iyide kebapçıdan yağlı ekmek,om kemiğindende haşlama et,benim köpek burda stropor yiye yiye çok hafif kaldı normal senin köpekte :D
doğru söylüyon benim köpekler gerçekten çok şanslılar. Her hafta haşlanmış Pirzola kemikleri ve suyuna da yağlı ekmek her köpeğe kısmet olmaz. Hanım bile kıskanıyo köpeklere hazırladığım menüyü...:)

Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2013, 14:45:45 »

Necmettin kardeşim bizim kara oğlanları senin dişiye damat düşünüyorduk. Şayet o yavrular olsa da baksaydın 2 seneye kalmaz çok güzel köpeklere sahip olurdun..

Aklıma Kemal Sunal'ın Müjde AR ile filmi vardıya KİBAR FEYZO  kızını başlık parası için köyde meydanda satlığa çıkarıyor ve diyoki ''2 seneye kalmaz köyün en affat gızı olur. Köyün en güzel gızının gızı....'' Sonra  kızın dayısına denk geliyor Erdal ÖZYAĞCILAR ona söylüyor alırmısın diye oda '' Öz dayısı olurum nikah düşşe kaçırmam FEYZO GARDAŞ '' diyo... Aklıma geldi birden şimdi.....  :)  ;D ;D ;D >:D >:D

Link :

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2013, 15:15:12 »

Necmettin kardeşim bizim kara oğlanları senin dişiye damat düşünüyorduk. Şayet o yavrular olsa da baksaydın 2 seneye kalmaz çok güzel köpeklere sahip olurdun..

Taşkın benim kıza talip çok da başlık maması fazla tutar.:) :)
Sizin karaoğlanlar at gibi maşallah. Onlara mama dayandıramam ben. Köpek biraz küçük olması avantaj oluyor. Sezerin köpeği bizim arabadaki kafese zor giriyor. Zaten sezer de nedense :) ısrar etmiyor, köpek rızası ile girerse ancak giriyor:)   
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2013, 16:39:51 Gönderen: Necmettin TACETTİN »
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #9 : 19 Ocak 2013, 22:36:53 »

Öncelikle geçmiş olsun Hacım,
Köpeğin kafese girmesi konusuna değinecek olursak.Bizde demokrasi var isterse girer hacım..yalnız küçük köpekte pek ii olmuyor bence tavşan gibi,bazen namlunun ucuna geldiği oluyor.Öküzün böyük olacak..... mevzusunu hatırlatayım.   :)
Sezer İNAN
1975-Kayseri

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2013, 10:01:44 »
Köpeğin kafese girmesi konusuna değinecek olursak.Bizde demokrasi var isterse girer hacım..yalnız küçük köpekte pek ii olmuyor bence tavşan gibi,bazen namlunun ucuna geldiği oluyor.Öküzün böyük olacak..... mevzusunu hatırlatayım.   :)

sezer video yu nerden nasıl yükleriz. ben denedim olmamış. şu senin karaoğlanın videosunu bir atalım da arkadaşlar bir endamını görsünler...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2013, 11:08:17 »

Bence de köpek dediğinde azıcık endam boy pos yerinde olacak kardeşim... Şayet ufak av köpeği beslemek istiyorsan onunda kolayı var alıcan bir breton cep herkülü gibi maşallah ufaklıklar... Bu bir zevk meselesi ufak olacak diye ırkının standartının altında genetiği bozuk köpek beslemenin alemi yok... Allah esirgesin bizim karaoğlanlar birlikte oldumu dağlar un oluyor sabah 06:00 da dağ avına başılıyorlar dağ avı 13: 00 de bitiyor 3-4 saatte çullukta kuyrukları kanayana kadar çulluk arıyorlar daha da biz bitiyoruz hadi arabaya dediğimizde dahayeni ısındıydk der gib gözüme bakıyorlar .... Türkiye' de ileride bu ırkı BLUE PICARDY SPANIEL ' i çoğaltan ilk üretici olma gibi ütopik fikirlerim yok da değil hani.....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #12 : 21 Ocak 2013, 12:36:40 »
Bence de köpek dediğinde azıcık endam boy pos yerinde olacak kardeşim... Şayet ufak av köpeği beslemek istiyorsan onunda kolayı var alıcan bir breton cep herkülü gibi maşallah ufaklıklar... Bu bir zevk meselesi ufak olacak diye ırkının standartının altında genetiği bozuk köpek beslemenin alemi yok... Allah esirgesin bizim karaoğlanlar birlikte oldumu dağlar un oluyor sabah 06:00 da dağ avına başılıyorlar dağ avı 13: 00 de bitiyor 3-4 saatte çullukta kuyrukları kanayana kadar çulluk arıyorlar daha da biz bitiyoruz hadi arabaya dediğimizde dahayeni ısındıydk der gib gözüme bakıyorlar .... Türkiye' de ileride bu ırkı BLUE PICARDY SPANIEL ' i çoğaltan ilk üretici olma gibi ütopik fikirlerim yok da değil hani.....

maşallahları var karaoğlanların. Lakin mamafi çok yakan çok kaçan cinsten...Bize az yakanı az yer kaplayanı makul cancazım...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2013, 13:13:32 »
maşallahları var karaoğlanların. Lakin mamafi çok yakan çok kaçan cinsten...Bize az yakanı az yer kaplayanı makul cancazım...

Mamafi,cancazım derken Karadayıdaki savcı gibi konuşmussun yaw abi :D :D  Köpek dediğin bagaja sığacak..
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #14 : 21 Ocak 2013, 13:18:01 »
Mamafi,cancazım derken Karadayıdaki savcı gibi konuşmussun yaw abi :D :D  Köpek dediğin bagaja sığacak..
aynen cancazım.
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #15 : 21 Ocak 2013, 13:36:50 »

Necmettin ağam sana dokanırmı yavrucakların yediği ayda 15 kg mama.... Ama helal olsun yedikleri...

Bu sene av açılışında zorlu bir araziye gittik biraz köpeklerin hamlıklarından olsa gerek arkadaşlarımızın bazılarının itleri dağda şişmanlıktan şişti kaldı kimi ise zayıflıktan dayanamadı sırtında dağdan indirmek zorunda kaldı...Beraber gezdiğimiz arkadaşa dedimki benim itin tasmasna bağlayalım o çeker götürür dedim arkadaş köpeği dağda vuracaktı engelledim gururuna dokundu... :) :) :)
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #16 : 21 Ocak 2013, 23:16:01 »
Diyene bak senn...Hacı Necmettin Agam,peki sen neden L200 le ava gidiyorsun?Az yakmaz ,çok yer kaplar...Ammeee lakin arazininde anasını ağlatır demi gardeşim...  :) Olay bu, Kara oğlanlarda dağda gerekirse ahbaplarını bile sırtlayıp ava devam eder...Maşallah...
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #17 : 22 Ocak 2013, 11:15:22 »
göbek fıtığı yavru köpeklerde sık karşılaştığımız bir sıkıntı genellikle hayvan büyüdükçe kendiliğinden düzelir ancak fıtık deliği çok büyükse ameliyatla düzeltilmesi gereklidir;  necmettin bey meslektaşım gerekli açıklamayı yapmış hekiminizin tavsiyelerine uyarsanız bir sıkıntı yaşamayacaksınız
                                                                                                                                geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #18 : 22 Ocak 2013, 11:29:49 »
göbek fıtığı yavru köpeklerde sık karşılaştığımız bir sıkıntı genellikle hayvan büyüdükçe kendiliğinden düzelir ancak fıtık deliği çok büyükse ameliyatla düzeltilmesi gereklidir;  necmettin bey meslektaşım gerekli açıklamayı yapmış hekiminizin tavsiyelerine uyarsanız bir sıkıntı yaşamayacaksınız
                                                                                                                                geçmiş olsun
Kaya GİRAY bey konu biraz dağılmış, hoş bir muhabbete dönüşmüştü. Bu konuda açıklamanız için teşekkür ederim. Benim yeni duyduğum bir rahatsızlık olduğu için biraz şaşırdım ama böyle bir rahatsızlık çeşidinin de olduğunu öğrenmiş oldum. Şimdilik bekleyip görecez bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler...
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
« Yanıtla #19 : 01 Şubat 2013, 08:49:58 »
Merhabalar aynı problem benim kopeklerimin basına gelmişti bozuk para bağladım ve bitti
Mehmet bey işe yaradıysa bende deneyim. bozuk parayı o göbek şişliğinin üstüne bağlıyoruz. Ne kadar süre kalacak? Benim köpek henüz yeni 2 aylık. Şimdi uygulasam geç mi kalmışımdır. ( Bir de bozuk para kaç TL olmalı :) gibi bir espri yapsam sabah sabah...)
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik