Gönderen Konu: İki avcılık sertifikası  (Okunma sayısı 5081 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
İki avcılık sertifikası
« : 16 Ocak 2013, 22:40:19 »
1-Merhabalar, bu yıl atmacacılık sertifikası almak için başvurdum. Gereken belgelerden biride avcılık sertifikasıydı fakat ben 2007 yılında çıkartmış olduğum sertifikamı evde kaybettim ve atmacacılık sertifikası ile beraber avcılık setifikası da çıkarttırdım. Sonra eski sertifikamı evde buldum. Şu an elimde 2 tane avcılık sertifikam var. Şimdi bunlardan birini iptal ettirmem gerekir mi? Eğer iptal ettirmezsem her ikisi içinde avlanma harcı yatırmam mı gerekir? Bu konuya hakim olan birisi cevaplarsa çok sevinirim.
2- 2007 yılında çıkartmış olduğum tüfek ruhsatımın süresi Ekim ayında doldu fakat, şu an yedek subay olarak vatani görevimi yaptığımdan fırsat bulup yeniletemedim. Nisanda teskere aldığımda gidip yeniletmek için başvursam herhangi bir cezai işlem uygulanır mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
Ynt: İki avcılık sertifikası
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2013, 23:07:35 »
Kardeş atmaca sertifikası alman için avcılık belgesi alman gerekmez yani her atmacacı tüfek avcısı olacak diye bi kayde yok ama ikisinden birini kesinlikle iptal ettirmen gerek devlet işi sağı solu belli olmaz.Bu arada yanlış anlama ama atmacacılığı gayet tabi herkez yapabilir bizimde niyetimiz bu kültürü dahada geniş bi alana yaymak ama inan bana kardeşim atmacacı olmak için karadenizli değil gerçekten  RİZE'li olmak gerek, hani derlerya avcı olunmaz doğulur diye o hesap yani biraz gen meselesi anlıcağın ;)

photo sharing sites

photo hosting sites

photo sharing

upload photos

online photo storage

online photo sharing

free image hosting

photo storage
Kısmet olurda martta yolun İstanbula düşerse senle martikoya çıkarız yani mart atmacasına avı sağlam olur Rasgele kardeşim :)
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2013, 23:11:05 Gönderen: Kemal BOZKURT »
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2013, 23:38:15 »
Kemal kardeş, ben 1 yıldır istanbulda yedek subay olarak askerliğimi yapıyorum.Fakat 1 Mart'ta bitiyor. Sezonda İstanbul'da çok ava gittik atmacacı arkadaşlarla. Yakuplu'da, Silivri'de, Kumburgaz'da atmacacı arkadaşlarım var. Atmacacı olmak için ille Rize'li olmak gerekir demişsin. O zaman ben derhal bırakayım bu işi :) . Yanlış anlama bende sana katılıyorum insanın genlerinde olmalı bu iş.Orta okuldan beri rüyalarımda hep atmaca görüyorum hep kolumda tutacağım atmacamın hayaliyle yaşadım. Mesela benim genlerimde olmasa Ankara gibi bir bozkırdan Rize'ye gidip atmacacılık sertifikası alabilir miydim? Ayrıca çok usta atmacacı olan roman arkadaşlar var, "ille Rize'li olmak gereki"r demek onlara da haksızlık olmaz mı? veya Artvinlilere? Belirttiğim gibi amacım kesinlikle polemik yaratmak değil. Ben sadece benim gibi karadenizli olmayıpta "atmacacılık geni" taşıyan insanlara bir umut olmak için yazdım. Umarım Mart atmacalarından 1 tane ayırırsın bana da :)
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2013, 23:59:39 »
Ayıp ettin be hemde en beyazından ayırırım sana :) :) :) yeterki insan bişeyleri istesin bende silivride çeltikte çok avlandım bizim canımzı sıkan midemizi bulandıran bu  kültürün ticarete dökülmesi >:( >:( >:( romanları bırak küçümsemek gibi olmasın ama tabiri cahizse çingenelerin elinde bile var ama dilinden anlayan yok, kısmet inşallah görüşme şansımız olur bende kaptanlık yapıyorum denizden fırsat buldukça çıkıyorum atmacaya
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2013, 17:07:01 »
Ayıp ettin be hemde en beyazından ayırırım sana :) :) :) yeterki insan bişeyleri istesin bende silivride çeltikte çok avlandım bizim canımzı sıkan midemizi bulandıran bu  kültürün ticarete dökülmesi >:( >:( >:( romanları bırak küçümsemek gibi olmasın ama tabiri cahizse çingenelerin elinde bile var ama dilinden anlayan yok, kısmet inşallah görüşme şansımız olur bende kaptanlık yapıyorum denizden fırsat buldukça çıkıyorum atmacaya

Kesinlikle haklısınız! Bu asil hayvanların ticareti kesinlikle yasaklanmış olmasına karşın, sezonda 45-50 TL gibi değersiz fiyatlara satıldığını görünce çok üzüldüm doğrusu. Atmacacılık, atmacanın tutulmasından avlanmaya kadar baştan sona yaşanması gereken bir süreç olduğunu düşünüyorum. Umarım sezonda görüşürüz.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2013, 19:00:53 »
İnşallah kardeşim her zaman beklerim
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2013, 19:06:05 »
Tarık bey sahip olduğunuz avcılık veya atmacacılık sertifikası sizi vergi mükellefi yapmaz.O sertifika ile çıkaracağınız avcılık belgesi sizi vergi mükellefi yapar.O nedenle kayıp ettiğinizi sandığınız sertifika ,onun yerine çıkardığınız sertifika ve sahip olduğunuz diğer sertifika size vergi borcu çıkarmaz.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2013, 19:22:39 »
Tarık bey sahip olduğunuz avcılık veya atmacacılık sertifikası sizi vergi mükellefi yapmaz.O sertifika ile çıkaracağınız avcılık belgesi sizi vergi mükellefi yapar.O nedenle kayıp ettiğinizi sandığınız sertifika ,onun yerine çıkardığınız sertifika ve sahip olduğunuz diğer sertifika size vergi borcu çıkarmaz.

Yardımınız için çok teşekkür ederim.Konu açıklığa kavuşmuştur.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2013, 13:18:29 »
Merhaba tarık bey 2007 yılında almış olduğunuz avcılık sertifikasını kaybettiğinizi söylüyorsunuz yeniden kursa gitmenize gerek yoktu sertifikayı aldığınız il veye ilçenin halk eğitim müdürlüklerinden avcılık kursunu bitirdiğinize dair kayıtlarınız mevcuttur buradan alacağınız resmi yazı sertifika yerine geçerlidir
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2013, 18:41:15 »
Merhaba tarık bey 2007 yılında almış olduğunuz avcılık sertifikasını kaybettiğinizi söylüyorsunuz yeniden kursa gitmenize gerek yoktu sertifikayı aldığınız il veye ilçenin halk eğitim müdürlüklerinden avcılık kursunu bitirdiğinize dair kayıtlarınız mevcuttur buradan alacağınız resmi yazı sertifika yerine geçerlidir

Demek ki o paranın çıkacağı varmış sağlık olsun :) Bu arada 2. soruma kimse cevap vermedi. Sorum şuydu;

"2007 yılında çıkartmış olduğum tüfek ruhsatımın süresi Ekim ayında doldu fakat, şu an yedek subay olarak vatani görevimi yaptığımdan fırsat bulup yeniletemedim. Nisanda teskere aldığımda gidip yeniletmek için başvursam herhangi bir cezai işlem uygulanır mı?"
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2013, 21:38:52 »
Cezası yok ama sadece evde bulundurabilirsiniz. Atışa götüremezsiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2013, 22:11:54 »
Cezası yok ama sadece evde bulundurabilirsiniz. Atışa götüremezsiniz.

Nasıl yani? Şimdi ben ruhsatımı yenilesem bile sadece evde mi bulundurabileceğim tüfeğimi? Anlayamadım, açıklarsanız sevinirim.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2013, 09:26:52 »
Nasıl yani? Şimdi ben ruhsatımı yenilesem bile sadece evde mi bulundurabileceğim tüfeğimi? Anlayamadım, açıklarsanız sevinirim.
Yivsiz av tüfeklerinde yivli silahlar gibi ruhsat süresi dolduğunda yenilemek gibi bir zoronluluk yoktur ruhsatınızın süresi dolmamış vede avlanma belgeniz yoksa 2521 sayılı kanun derki meskun mahaller dışında kırsal alanda taşıma bulundurma yetkisi sağlar AVLANMA YETKİSİ VERMEZ DER avlanmak için milliparklar ve halk eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri kurstan sertifika alıp bu sertifika ile avcılık belgesi çıkartarak ayrıca merkez av komisyonunun belirlediği günlerde ve ava açık saharda tüfeğinizi istediğiniz gibi taşırsınız ayrıca otomatik tüfekler takoz takmanız gerekmektedir takoz takılı değilse istediğin kadar belgen ve ava açık saha olsun tüfeğin müsadere edilip kamuya geçer...
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim