Gönderen Konu: sizce bu işkazası olabilir mi?  (Okunma sayısı 13603 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kubilay ACAR

• *
sizce bu işkazası olabilir mi?
« : 15 Ocak 2013, 12:16:50 »
merhaba abilerim ve arkadaşlarım. ben elektirik idaresinde çalışıyorum bir arkadaşım bu resimi bana mail olarak attı. elektirik arızası için panoyu açtıklarında böyle bir manzara ile karşılaşmışlar. o yılan birini sokup öldürse iş kazası olurmuydu acaba. aslında bu paylaşımı yapmamdaki asıl amaç iş kazası değil insanın nerde ne zaman ne ile karşılaşacağı hiç belli olmaz. örneğin ben geçen sene ava giderken çizmeyi ayağıma giydim, içinde birşey olduğunu farkettim çıkarıp salladım ve içinden küçük bir yılan çıktı. allahtan zehirsiz bir yılandı.
Kubilay ACAR
1980-Zonguldak

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: sizce bu işkazası olabilir mi?
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2013, 12:25:12 »
Bu yılan şarjlımı? Nasıl çarpmamış elektrik onu. Elektrikçiler aydınlatırsa sevinirim. Ben olayın teknik tarafına takıldımda ;D ;D ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2013, 13:21:20 »
Elektrik arızası için panoyu açmışlar diyor Kubilay buna göre panoda enerji yok.
Rıdvan o panoda yılanın bulunduğu sırada enerji olsaydı 3 faz birden kısa devre olurdu ve yılan ölürdü.
Dikkatle bakarsak yılan faz faza kısa devre 3 baraya da aynı anda temas halinde.
Yılan derisinin iletkenlik katsayısı hakkında bir fikrim yok lâkin o da bir canlı ve etten kemikten olduğuna göre enerjili halde kısa devre yapıp patlamaması nâmümkün.
13 yaşımdan beri hem alaylı hem de mektepli elektrikçiyim.
Egem Elektrik Ltd.Şti sahibi serbest olarak piyasada 17 yıldır da kendi işimde Elektrik Teknikeri olarak çalışıyorum.
Benim diyeceklerim bunlar.
İş kazası sayılır mı kısmı enteresan  ??? elektrik panosunda yılanın ne işi var  ???
O pano kime ve neye aitse o kişi veya kurum sorumlu sayılır.
Panonun dışa açılan delikleri izole olmalı dışarıdan yılan kertenkele fare gibi vs. canlılar girememeli.
Yer panosu ise kaide boşlukları kuru kumla doldurulmalı, askı pano ise kablo giriş delikleri rekorlu olmalı.
Boş kalan kablo deliği varsa kör rekorlar kapatılmalı.
Bu sebepten dolayı Pano sahibi kurum veya kişi sorumludur.
Allah(c.c) göstermesin yılan birini soksa iş kazasına girer mi? İş müfettişlerinin raporuna insiyatifine bağlı.

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Yusuf KONAN

• *
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2013, 13:25:14 »
görünce içim titredi abi bu nasıl girmiş oraya

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2013, 14:41:51 »
Abi ne pis hayvan şu yılanlar ya,ansızın çıkmazlar mı bide adamın karşısına,

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2013, 17:44:47 »
Elektrik arızası için panoyu açmışlar diyor Kubilay buna göre panoda enerji yok.
Rıdvan o panoda yılanın bulunduğu sırada enerji olsaydı 3 faz birden kısa devre olurdu ve yılan ölürdü.
Dikkatle bakarsak yılan faz faza kısa devre 3 baraya da aynı anda temas halinde.
Yılan derisinin iletkenlik katsayısı hakkında bir fikrim yok lâkin o da bir canlı ve etten kemikten olduğuna göre enerjili halde kısa devre yapıp patlamaması nâmümkün.
13 yaşımdan beri hem alaylı hem de mektepli elektrikçiyim.
Egem Elektrik Ltd.Şti sahibi serbest olarak piyasada 17 yıldır da kendi işimde Elektrik Teknikeri olarak çalışıyorum.
Benim diyeceklerim bunlar.
İş kazası sayılır mı kısmı enteresan  ??? elektrik panosunda yılanın ne işi var  ???
O pano kime ve neye aitse o kişi veya kurum sorumlu sayılır.
Panonun dışa açılan delikleri izole olmalı dışarıdan yılan kertenkele fare gibi vs. canlılar girememeli.
Yer panosu ise kaide boşlukları kuru kumla doldurulmalı, askı pano ise kablo giriş delikleri rekorlu olmalı.
Boş kalan kablo deliği varsa kör rekorlar kapatılmalı.
Bu sebepten dolayı Pano sahibi kurum veya kişi sorumludur.
Allah(c.c) göstermesin yılan birini soksa iş kazasına girer mi? İş müfettişlerinin raporuna insiyatifine bağlı.

Açık arazi de elektrikçi olduğum için bu fotodaki olayla defalarca karşılaşıyorum..o yılan bozyürük dediğimiz bir yılan türü..Yılanlar panolara genelde 2 nedenle girer..1 fare ve kuş yakalamak için 2 gece sıcaklığın düştüğü saatlerde yüklemeden dolayı kablolarda oluşan bir miktar ısınmadan faydalanmak için..gece daima sıcak cisimlere ve eşyalara yönelirler..yılan her 3 barayada temas halinde..enerji olsaydı kesin çarpılırdı..çok ölü yılan çıkardım bara arasından ve çok pis bir kokusu vardır..sadece elektrik panosu değil açık arazideki her türlü pano ve dolaplarınızı kontrol edin..fare içine girebiliyor ve serçe de yuva yapmayı seviyorsa yılanada davetiye hazır demektir..her türlü delikler kör rekorla,kablo girişleri uygun rekorla bunlarda yoksa silikonla iyice kapatılmalıdır..bu arada o kablo papuçları iyi olmamış..papuç basma makinası ile basılmalıydı,çekiçle dövülmüş..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2013, 18:06:29 »
Allah korumuş. Ben çanakkale kumburun bölgesinde devamlı karşılaştığım yılanlardan bu.  Sonra bunlar benim bildiğim zehirli.  öldürmesede ısırdığı yerin acısı kramp ağrılarla oluşuyor. Birde ısırdığı yerde damar denk gelirse öldürücüde olabilir.  Benim köpeğim bu yılanlarla çok karşılaştı ve 2 seferde saldırı oldu. Öyle sakin yılanlardan değil bozyürükler
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2013, 18:08:26 »
Ahmet serbest mi resmi mi çalışıyorsun?
Tarımsal Sulama ve Saha Panolarda her türlü hayvan haşerat suistimali ve işgali açık.
Çandarlı yazlık sayfiye yeri bazen uzun süre kullanılmayan evlerin sayaç panolarında bile fare,kuş,yılan çıkıyor.
İşletme Bakım Sorumlusu olduğumuz sitelerin trafolarının içinden O.G baralara yapışmış sansar ölüsü çok çıkardık.
Kuş yılan cabası   :D
Önlem alınması lazım  :) tıkama ve izole çalışmaları yapılmalı  :) değil mi Usta  :D
Pano işçiliği sıfır işçilik çok zayıf  :)
Sadece skp ler değil akım trafoları,baralar,bara izolatörleri ve dizayn yani kısaca elektrik tesisatı çok kötü   :)
Haaa bu arada yılanın bile yörüğü var değil mi Ahmet? ha ha ha ha ha  :D  bozyörük  :D
Biz bonzirik diyoz  :)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2013, 18:08:43 »
Yılanın kablo papuçlarına temas ettiği yerlere bakın derisi yanmış arkadaşlar
muhtemelen yılan ölü ve panoda kısa devre yapmıştır diye düşünüyorum ne dersiniz.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2013, 18:15:35 »
Yılan canlı  :)
Fazlar arası kısa devrede sonsuz akım geçer ve yılan yanmaz patlar  :)
Panoda enerji olaydı Yılan daha 2 faz arasına girdiği anda patlardı ve öyle baralara uzun uzadıya sarmaş dolaş olamazdı.
Yılan gayet rahat bir şekilde 3 baraya da sarmaş dolaş  :)
Faz nötr veya faz toprak arası şaselerde(kısa devrelerde) deri yanığı olur  :)
Yılan halinden gayet memnun gözleri çakmak çakmak  :)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2013, 01:04:21 »
Ahmet serbest mi resmi mi çalışıyorsun?
Tarımsal Sulama ve Saha Panolarda her türlü hayvan haşerat suistimali ve işgali açık.
Çandarlı yazlık sayfiye yeri bazen uzun süre kullanılmayan evlerin sayaç panolarında bile fare,kuş,yılan çıkıyor.
İşletme Bakım Sorumlusu olduğumuz sitelerin trafolarının içinden O.G baralara yapışmış sansar ölüsü çok çıkardık.
Kuş yılan cabası   :D
Önlem alınması lazım  :) tıkama ve izole çalışmaları yapılmalı  :) değil mi Usta  :D
Pano işçiliği sıfır işçilik çok zayıf  :)
Sadece skp ler değil akım trafoları,baralar,bara izolatörleri ve dizayn yani kısaca elektrik tesisatı çok kötü   :)
Haaa bu arada yılanın bile yörüğü var değil mi Ahmet? ha ha ha ha ha  :D  bozyörük  :D
Biz bonzirik diyoz  :)

Abi öncelikle tüm yörüklerden yanlış anlamamalarını rica ediyorum..Ben TİGEM e bağlı Tahirova işletmesinde resmi çalışmaktayım..A.G,O.G kompanzasyon,( özelliklede tarımsal sulama konusunda) E.K.A.T belgeli bakım onarımcıyım..İşletme arazisi 10 bin dönümdür..bu yüzden özellikle yaz sezonunda değişik türde birçok hayvanla karşılaşıyorum..Bölgemizin en tehlikeli hayvanıda engerek yılanı..hiç bir şekilde kaçmıyor ve geri adım atmıyor..hatta sıkışırsa saldırıyor..yani kırmızı çizgiyi geçme diyor :)  Bonzirik insanı görünce kaçar,kaçamazsa tüpten gaz kaçagı tarzında tıslama sesi çıkarır.bunu korkutmak için yapar.fotodaki yılan gibi kuyruğu incelerek biter,engereğin kuyruğu küt bir şekilde biter..panolarımız kulübe içlerinde olduğundan dolayı çok dikkatli giriyoruz..uzun bir sopa ile önce pano kapaklarını açıyoruz..kontrollü bir şekilde yaklaşıyoruz..yılanı kaçıracak herhangi bir ilaç bulamadık..sadece belli zamanlarda mazotla karışık yanık yağı kulübe tabanına döküyoruz..kokusundan mı nedir böyle yerlere yaklaşmıyor..farede toz deterjanı sevmiyor..kontaktör içlerine kaçırmadan bir miktar serpiyoruz..ilginç fikirleri olan varsa paylaşmasını bekliyorum..selamlar
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2013, 01:08:35 »
Bu arada yılanın bulunduğu nokta sayaç ölçü bölmesi değil,olsaydı o akım trafoları ile zaten UEDAŞ müsadesini alamazdı..O bölüm kompak şartele giriş bölümü..selamlar
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Enes EKİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Kim Av Kim Avcı?
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2013, 16:50:32 »
Ahmet abi en temizi toz kükürt.
  • FISA CESA FAVORIT 71
  • ARMSAN PHENOMA 71
  • STOEGER PEREGRINE MAX-5 71
Enes EKİZ
1984 Memleket : Samsun İkamet:Düzce

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 20 Ocak 2013, 03:56:17 »
Ahmet abi en temizi toz kükürt.
Enes hangi hayvana karşı etkili..faremi,yılanmı?Biraz detaylı bilgi rica etsem.çünkü uygulamam gerekiyor..teşekkürler
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Enes EKİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Kim Av Kim Avcı?
« Yanıtla #14 : 23 Ocak 2013, 17:50:43 »
Enes hangi hayvana karşı etkili..faremi,yılanmı?Biraz detaylı bilgi rica etsem.çünkü uygulamam gerekiyor..teşekkürler

Fare,yılan,akrep, çıyan kafiyeli oldu :) ayrıca tüm börtü böceklere etkilidir sayın abim
  • FISA CESA FAVORIT 71
  • ARMSAN PHENOMA 71
  • STOEGER PEREGRINE MAX-5 71
Enes EKİZ
1984 Memleket : Samsun İkamet:Düzce

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 23 Ocak 2013, 19:38:05 »
İş kazasıdır,çünkü iş sırasında oluşan bi eylem; size söyle bi örnekle açıklayayım iş için servise bindiğinizde kaza yaparsanız bunu bi iş kazası olarak kabul eder SGK kanunu (5510 sayılı kanun).
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 23 Ocak 2013, 20:20:33 »
Ahmet Bey konunun yörükler ile ne alakası var anlamış değilim . Yılan bozyürük ve zehirli bir yılandır.İnsandan ilk başta kaçar fakat sıkıştığı an çok tehlikeli olabilir.Deprem zamanında çadırda yatan iki kişinin canını almıştı aynı tür bir yılan.Ayrıca elektrik arızası için pano açılmış deniyorda.Panonun elektriği kesilr kesilmez mi girdi bu yılan oraya.Elektrik arızası olduktan sonra girmiş o zaman aksi takdirde arkadaşların söylediği gibi patlarmış :) Çok ilginç bir durum gerçekten de yılan gircek yer bulamamış . Kubilay bey iki tatlı söz söyleseydiniz şarjlı yılanımız inerdi belki ordan :) :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 23 Ocak 2013, 20:35:51 »
Ahmet Bey konunun yörükler ile ne alakası var anlamış değilim . Yılan bozyürük ve zehirli bir yılandır.İnsandan ilk başta kaçar fakat sıkıştığı an çok tehlikeli olabilir.Deprem zamanında çadırda yatan iki kişinin canını almıştı aynı tür bir yılan.Ayrıca elektrik arızası için pano açılmış deniyorda.Panonun elektriği kesilr kesilmez mi girdi bu yılan oraya.Elektrik arızası olduktan sonra girmiş o zaman aksi takdirde arkadaşların söylediği gibi patlarmış :) Çok ilginç bir durum gerçekten de yılan gircek yer bulamamış . Kubilay bey iki tatlı söz söyleseydiniz şarjlı yılanımız inerdi belki ordan :) :)
Ersin bey Ziya abi ile yazdıklarımızı tekrar okursanız yılanın adının boz-yörük olduğu kısımlar..yörüklerden o yüzden yanlış anlaşılmama istedim..Batı bölgelerinde tehlikeli bir yılan ancak engereğe göre 2 ci olur..selamlar
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 23 Ocak 2013, 20:41:09 »
Ersin bey Ziya abi ile yazdıklarımızı tekrar okursanız yılanın adının boz-yörük olduğu kısımlar..yörüklerden o yüzden yanlış anlaşılmama istedim..Batı bölgelerinde tehlikeli bir yılan ancak engereğe göre 2 ci olur..selamlar
Engereğe göre tabiki 2. sıradadır bunda da hem fikiriz.Bende acaba yörüklerle ilgili bişey mi sölediniz diye didik didik ettim msjları bulamadım.Zira tek yörüklü kısım yılanın ismi " bozyörük" dür fakat onda da alınganlık göstercek bir durum bulamadım . :) Bende yörüğümde :) Ayrıca bizim buralarda da bozyürük diye de geçer ismi .
Saygılar ;
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 23 Ocak 2013, 20:56:37 »
Saygılar bizden Ersin bey..Yörükleri kırmak istemem..Ayrıcada severim..derlerki;Yörüğün evini bir katır taşır ama keyfini kırk katır taşıyamaz..selamlar
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2013, 01:11:18 »
iş yerinde  bir çok defa çarpılımış kedi fare sansar yılan çıkardım. özellikle kış aylarında ısınmak için elektriğe yanaşıyorlar iki faz yada faz nötr arasına girincede sonuç çarpılma oluyor.
konumuza gelince o panoda enerji olsaydı patlama kaçınılmaz olurdu bu kesin yılanda delik deşik kupkuru bir bastona dönerdi.
iş kazası: işyerinde iş saatinde işverene ait bir işi yaparken işçinin maruz kaldığı kazaya denir. bir işçi bu panoyu açıp yılan tarafından sokulsaydı kesinlike iş kazası olarak nitelendirilirdi. daha sonra kurumu mahkemeye verir ihmalden ve alınması gereken tedbirlerin alınmaması sonucu kısmen yada tamamen oluşan sağlık sorunlarından dolayı yüklü bir tazminat kazanırdı.
işveren işçinin gözünü korkutup suçu onun üzerine atmak istesede bilinçli bir çalışan vakit kaybetmeden durumu sendikaya bildirmeli ve tutanak tutulmalı fotoğraflar çekilmeli savcı gelmeden işyerinde herhangi bir değişiklik yapılmasına izin vermemelidir. bir çok çalışan kandırılarak mağdur edilmiş yanlı ifadeler yazdırılarak kendisine imzalatılmış farkına vardığındada  iş işten geçmiş olmuştur.
mesela ifadende şöyle söyle sana ev alacağım. mağdur etmeyeceğim. seni göreceğim. yakınını işe alacağım. vs vs her işçi hakkını bilmeli ve gerektiğinde aramalıdır. tüm çalışanlarımıza kazasız belasız. görevler dilerim.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2013, 01:12:52 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 24 Ocak 2013, 22:00:14 »
Saygılar bizden Ersin bey..Yörükleri kırmak istemem..Ayrıcada severim..derlerki;Yörüğün evini bir katır taşır ama keyfini kırk katır taşıyamaz..selamlar

De gidimin Goca Yörüğü deee  :) ihhhh imanım  :)
Ülen Goca Yörük gel ülen seni keyfini sırtımnan çekcem bee .....  8)
Çekemedimm yirde sarı öküzü denk yapcem yancazıma  :)
Yav Arkıdeşim bu farz oldu gari bi denk getisem alnıngdan öpcen seni  :)
Yavv Ahmet nerden buluyong bu gün görmedik kelâmları Adamın Hası  8)

Ersin kardeşim Ahmet'le birbirimize takılıyoruz  :)
Mesajları didik didik aramana taramana gerek çünkü art niyet yok hasbihal ediyoruz.
Yörüğün halinden yörük anlar  ;)
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2013, 22:01:26 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 24 Ocak 2013, 22:09:16 »
Emin Ustam tecrübe konuşmuş :) eline yüreğine ağzına sağlık  :)

Bu arada Kubilay Kardeşimiz attı kuyuya taşı erik yörük çıkarcez diye uğraşıyoz   ;)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 25 Ocak 2013, 00:52:35 »
De gidimin Goca Yörüğü deee  :) ihhhh imanım  :)
Ülen Goca Yörük gel ülen seni keyfini sırtımnan çekcem bee .....  8)
Çekemedimm yirde sarı öküzü denk yapcem yancazıma  :)
Yav Arkıdeşim bu farz oldu gari bi denk getisem alnıngdan öpcen seni  :)
Yavv Ahmet nerden buluyong bu gün görmedik kelâmları Adamın Hası  8)

Ersin kardeşim Ahmet'le birbirimize takılıyoruz  :)
Mesajları didik didik aramana taramana gerek çünkü art niyet yok hasbihal ediyoruz.
Yörüğün halinden yörük anlar  ;)

Abi merhaba..azcıkın çakma yörüğüm..ama yörük Ali türküsünü(Mustafa Ergeneden) dinleyince efe olup dağa çıkasım geliyor :) yedi dağın efesi olasım geliyor :) Ammada attım ha !!
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #24 : 25 Ocak 2013, 07:47:14 »
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)