Gönderen Konu: mke fişeği...  (Okunma sayısı 12409 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
mke fişeği...
« : 14 Ocak 2013, 20:38:20 »
biraz önce bir arkdaşın profilinde gördüm.. mk fişekleri ile alakalı konu açılmıştı bir ara....sanırım bu foto bayağı bi açıklayıcı olur..bu fotoyugörene kdar fikrim başkaydı hiçde denemedim...artık mke de bitii...bundna sonra her tanıştığım yeni fişeği bir mıknatıs testinden geçircem gibi.

online photo sharing

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: mke fişeği...
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2013, 20:50:29 »
maliyeti düşürmek adına karışım saçma kullanıyorlar.kurşun a saçmaya bile hile soktular..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2013, 02:51:53 »
 Bunlar karışımın oranınıda kaçırmışlarki fişekler yapışıp kalmış mıknatısa. Bu tip fişekler namlu içi krom kaplamayıda bozar namlunun ömrünüde azaltır. Faydalı paylaşım için teşekkürler. Bende bundan sonra mıknatıs testi yapmadan fişek almıyacam. Anlaşılan mke nin fişek kalitesi çıkarttığı tabancaların kalitesiyle aynı. Bide hiçdeğilse bu işte hile yapmasınlar kalitesiz fişekten vurulan hayvan yaralı kaçar acı çeker mundar olur günahı malzemeden çalanların boynuna binlerce avcı kullanıyo bu markayı binlercede hayvan vuruluyo.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2013, 02:54:27 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2013, 08:13:12 »
hakikaten fişek almaya cebinde mıknatısla gitmek lazım artık
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 16 Ocak 2013, 17:31:56 »
2 haftadır sürekli 32 gr 5 nosunu kullanıyorum ve çok iyi randıman aldım.çok güzel mesafelerden ördek vuruyorum.ama mıknatıs testi hiç aklıma gelmedi..Yalnız şöyle bir durum da duydum..bu yaz fişek alırken, Özkursan bıldırcın fişeğinde karışım olduğu ortaya çıkmıştı..ve tepki vermiştik..aldığım bayi Winchester fişeğininde bir çeşidini mıknatısın çektiğini söylüyor..bilen varsa öğrenmek isterim..MKE ile armsan namlusunda daha herhangi bir tahribat görmedim..fotodaki fişeklerin bıldırcın için olduğunu zannediyorum..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2013, 17:59:07 »
Nikel kaplı saçmalar da mıknatısla çekilebilir. Denemedim ama çekmesi mümkün. Mıknatıs demir, nikel, kobalt gibi metalleri çeker.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 16 Ocak 2013, 18:39:10 »
eskiden dedelerimiz saçma bulamadıklarında ki genelde bulamazlarmış..fi tanesi ve bazı bitkilerin kurumuş tohumlarıyla doldurularmış fişekleri... oldu olcak bunlarda bassınlar fişeğin içine fi yi... :) biz kurşun saçmayı aşalı çook olmuşsta haberimiz yokmuş...

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 16 Ocak 2013, 19:52:00 »
Bir kutu mke fişeği almıştım,çulluk avlarında vurduğum kuşlar peşpeşe ve defalarca yaralı düşüyorlardı,zaten bu fişekte bir şey var diye huylanmıştım.Boşuna değilmiş.
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 16 Ocak 2013, 20:52:53 »
eskiden dedelerimiz saçma bulamadıklarında ki genelde bulamazlarmış..fi tanesi ve bazı bitkilerin kurumuş tohumlarıyla doldurularmış fişekleri... oldu olcak bunlarda bassınlar fişeğin içine fi yi... :) biz kurşun saçmayı aşalı çook olmuşsta haberimiz yokmuş...
"Fing atmak" diye bir tabir var. Acaba saçma yerine fing(fiğ) dolduran büyüklerimizi mi kastettilerdi ;D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 16 Ocak 2013, 21:01:39 »
MKE kendi saçmasını üreten kurumlarımızdan biri idi ve halen de üretiyor sanıyorum. Yani kurşun yerine ıvırzıvır doldurmaya ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum. Yine de kurşun dışında bir şeylerle dolduracaklarsa bile, iyice test edip ambalajlarının üzerine de gerekli bilgilendirme ve "varsa uyarıyı" yazmaları gerekir. Yumuşak demir(çelik saçma tabir ediliyor) av saçması olarak kullanılıyor ama sertlik derecesi keyfi olmamalı. Ayrıca onların tapaları da özel olmalı, namlu sürati ölçülü olmalı, uyarı olarak hangi tip tüfeklerle ve şoklarla kullanılması gerektiği açıklanmalı. Bunlar yapılmamış, son kullanıcı tesadüfen öğrenmişse haklı olarak şüphe edebilir. Kaş yapayım derken göz çıkarmak dedikleri şey böyle oluyor herhalde.
1968

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2013, 21:39:41 »
bu fişekleri yfs fason olarak üretmiş olabilir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2013, 23:05:54 »
 Benim bildiğim içine demir katılmış saçma sert olur vurulan avı çoğunluka delip geçer hayvan kaçmaya yada uçmaya devameder gider. Belki uzak mesafe atışlarında yada av türüne göre çeşitli alaşımlar katılmış saçmalar randımanlı olabilir fakat arkadaşın dediği gibi fişeğin ambalajında içeriği belirtilmeli. Avda fişek seçimi çok önemli çünkü.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 17 Ocak 2013, 00:38:36 »
MKE EXPORT 32 GR 5 su ile (mavi kutu) ördeği bir göreyim yeterki..Tüfeğim 2000 fişeği gördü halende bir şey yok..Mke bıldırcın fişeğini beğenmemiştim ama 32 si güzel çıktı yada iyisi banamı denk geldi..bu arada fiyatı 15 i geçiyor..Yalnız namluda pislik bırakmamasına karşın namlu içi çok pis bir koku yapıyor..atış sonrası namludan çıkan dumanı hafif koklayınca genzim yanıyor..kükürtümü fazla nedir?
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 30 Ocak 2013, 22:36:30 »
bir fişek power tapa ise içine taş bile koysan namluya zarar vermemesi gerekir.ama performansını bilemem.bir de mke isim hakkını yavuzcan fişek satın almış galiba.yani bu fişeklerin mke üretimi olmaması gerekiyor.bilemedim.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Samet USLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 31 Ocak 2013, 02:12:31 »
...
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2013, 23:27:16 Gönderen: Samet USLU »
Samet USLU
1987 BURSA

Çevrimdışı Hakan ÇELİK & YFS FİŞEK

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 12 Mart 2013, 13:02:07 »
Değerli Avcı Dostlar,

Öncelikle yazılanları tesadüfen gördüğüm zaman çok büyük bir üzüntü yaşadığımı bilmenizi isterim. Bahsedilen sahtekarlık veya aldatmaca ile biz bu işi yapmış olsaydık bugünlere gelmemiz mümkün olmazdı. Bizler işini hakkıyla yapmayı ve müşteri memnuniyetini herzaman gözeterek ülke kalkınmasına bir nebzede olsa fayda sağlamaya çalışan üreticileriz. Resimde gördüğünüz fişek; Evet içi demir saçma dolu fişektir. Fakat yanlış anlaşılan konu bu fişeğin kutusunun üzerinde zaten bu ibare yazılıdır ve uyarı mahiyetinde ön yüzüne sticker yapıştırılmıştır. Bu fişek bizim standart üretim programımızda yer almamaktadır. Özel bir sipariş neticesinde bir bayimizin ricası üzerine çok az miktarda üretilmiştir. Bu üretimi yapmamızın sebebi ise tamamen talep doğrultusunda gerçekleşmiş ve bir kereye mahsus yapılmıştır. Ne bu konuda bir yatırımımız vardır ne de standart olarak ürettiğimiz kurşun saçmalı fişeklerin üretiminde bir aksama vardır. Yineleyerek söylüyorum; Eğer kutunun üzerinde yazmamış olsaydık haklıydınız. Bu fişek 2012 yılı temmuz ayında yapılmış ve de o günden bugüne kesinlikle bir daha üretilmemiş bir fişektir.
Değerli dostlar, biz MKE firması ile ortak üretim yapmış Devlet ile Özel sektörün beraberce çalışmasının ülkemize bir model olarak ilk kez gerçekleşmesini sağlamış bir firmayız. Bu beraberliğimiz tam 10 yıl sürmüştür. 2013 yılı başından itibaren mülkiyeti ve ekipmanları tamamen kendimizin olan Lalahan fabrikamızda imalata devam etmekteyiz. Sizlere yenilik ve ihtiyaçlarınıza cevap getirecek birçok ar-ge çalışmaları yürütmekteyiz. Zaman zaman fişek kullanıcılarımızdan gelen şikayetleri her zaman göz önünde bulundurarak üretim kalitemizi bu 10 yıl içerisinde sizlerle tecrübelenerek yükselttik. Sektöre bizden sonra giren üretici firmalara da herzaman destek olduk. Onlara personel , bilgi, ekipman desteği verdik. Rekabetin olduğu bir pazarda herzaman yapıcı olduk. Çünkü biz de hep yapıcı eleştirilerle büyüdük.
Sonuç olarak geldiğimiz noktadan son derece memnunuz, her zaman milyonda bir hata ile karşılaşabiliriz. Fişek patlamaz, tapa ters düşer, vb şeylerle karşılaşabiliriz. Fakat sende 40 milyon civarında üretim yaparken bu milyonda bir tabir ettiğimiz durumlarla karşılaşabiliriz. Mühim olan sizlerin herzaman tedbirli davranarak (kulaklık, gözlük v.s) ava gitmeniz konusunda ciddi olarak önlem almanızdır. Bu ürünlerde bu yüzden dünya pazarında satılmaktadır. Biz herzaman buradayız ve yaşanılacak bir kaza dahi olsa sizlerin zarar görmesini istemeyiz. Sormak istediğiniz veya tavsiyede bulunacağınız bir hususta zaman buldukça sizlere cevap vermek ve dinlemek için herzaman buradayım.
Saygılarımla,   
Hakan Çelik
YAVUZCAN OTOMOTİV VE FİŞEK SAN. Yönetim Kurulu Üyesi 
Skype    : hakcel E-mail   : [email protected]
HTTP      : www.celiklergroup.com

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #16 : 12 Mart 2013, 13:13:35 »
Hakan bey firma yetkilisi olarak bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

Bu kadar seneden beri üretim yapıyorsunuz ama firma olarak yeni bilgi veriyorsunuz bundan sonra ürünlerinizi ve yaptığınız yenilikleri daha çok paylaşmanızı bekliyoruz.

İçi demir saçma dolu fişeği üzerinde sticker olsa bile az sayıda bir bayiimizin isteği olarak yaptık diyorsunuz.

Bayii herhalde maliyeti düşürücü bir etken olarak kullandı.

Bayii istese

Tüfekler dünya genelinde kurşun,antimuan,tungsten,çelik vb madenler bazında yapılan fişekleri atmakta,

Acaba dünya da hali hazır da demir saçmadan yapılan fişekler mevcut mu ?

Bunu inceleyip de mi yaptınız.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 12 Mart 2013, 16:10:09 »
Her bayinin istediği fişeği dolduruyorsanız bizde toplanıp istediğimiz ölçüde fişek yaptıralım o zaman..

Böyle bir üretim olmaz..

Piyasada Böyle bir fişeğinizin bulunması kafaları karıştırması bizim suçumuz değil..

Bu fişeklerden bir sorun kaynaklansaydı bunu nasıl izah edecektiniz?

Demir saçmalı fişeklerin üretim kararını alırken nasıl bir Ar-ge çalışması yada belirleme yaptınız?
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 13 Mart 2013, 20:58:42 »
peki demir saçmanın her tüfekle atılamayacağı ve/veya buna uyumlu tüfek ve namlu özellikleride kutunun üzerinde yazıyor muydu...
« Son Düzenleme: 13 Mart 2013, 20:59:55 Gönderen: Musa KARAKUŞÇU »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 13 Mart 2013, 22:08:14 »
Arkadaşlar sorduğunuz kişi cevap verir herhalde ama ben bildiğimi yazayım. Çelik denilen saçma esasen çelik değil, yumuşak demirdir. Bu tip saçmalı fişekler iki gruptur:

1. Yüksek performans("High Performance")
2. Standart

Standart olanların;

A. Namludan 2,5 m uzakta sürati 400 m/s den fazla olmaz.
B. Saçma çapı 3,25 mm den büyük olmamalıdır.
C. Standart fişekleri atabilen tüfekler bu fişekleri de her şokla atabilir. Fakat eski tip klasik çiftelerde *** şoktan dar olmaması önerilir. Daha iyisi **** şok.
D. Kutusuna uyarı yazmaya gerek yoktur. Ama çelik saçma yazması gerek.
E. Bu tip fişek tapaları sağlam, saçmaların namluyla temasını tamamen kesecek şekilde olmalıdır.

Yukarıdakileri C.I.P söylüyor. Yüksek performans olanlara girmedim. Onlar şimdilik konu dışı.

Yine de ülkemizde C.I.P yasalarına uyum şartı diye bir şey yok. TSE 870 ise bu konuya girmiyor. Yani yasada "bu konuda" boşluğumuz var.
1968

The following users thanked this post: Soydan TÜRK

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 14 Mart 2013, 09:29:13 »
B. Saçma çapı 3,25 mm den büyük olmamalıdır.Fakat eski tip klasik çiftelerde *** şoktan dar olmaması önerilir. Daha iyisi **** şok. Bu tip fişek tapaları sağlam, saçmaların namluyla temasını tamamen kesecek şekilde olmalıdır.
volkan bey bunları dedikten sonra
kutusunda uyarı yazmaya gerek yok diyorsunuz iyi hoşta... bu yazkılarınız hepsi ise uyarı mahiyetindedir...

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 14 Mart 2013, 09:45:50 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 14:42:29 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 14 Mart 2013, 21:27:10 »
Hiç çelik saçma fişek alıp bakmadım. Kutusunda uyarı olarak ne yazıyor bildiğim yok. C.I.P komisyonu böyle şartlar sürüyor. Eski tip klasik çiftelerde yarım şoktan(daha iyisi çeyrek şoktan) dar olmaması tavsiyedir, şart değil. Hatta "çeyrek" mevzusu İngiltere'nin kişisel yorumu ve yaklaşımıdır.

Diğer maddelere gelirsek, oradaki uyarı ve yönergeler son kullanıcıya değil üreticiye yönelik. Mesela saçma çapnın 3,25 mm den fazla olmaması üreticinin sorumluluğu. Ondan iri çelik saçmalı fişek üretmeyecek, sorun olmayacak.

Orada yazmadığım başka şartlar da var ama onlar da üreticinin sorumluluğunda. Biz bilemeyiz. Zaten, önce de yazdığım gibi ülkemizde CIP kurallarına uyulacak diye bir şart da yok. Çünkü CIP organizasyonuna üye ülke değiliz. Yine de mecburen onu yazdım. Ülkemizde karşılığı yok vede Avrupa fişeklerle daha çok karşılaşıyoruz.

Hüseyin Bey kardeşim, yukarıda yazdığım gibi; neden o çapı sınır seçmişler bilgim yok. Ancak tahmin yürütebilirim. Yine de yanlış anlama olmaması adına vurguluyayım; bu sınırlama standart tür "çelik saçmalı" fişeklerde geçerli.
1968

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 14 Mart 2013, 21:38:22 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 14:41:29 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #24 : 14 Mart 2013, 21:47:57 »
Sen de sağol Hüseyin Bey kardeşim. Sana da şimdiden hayırlı Cumalar. Selametle..
1968