Gönderen Konu: GAZLIMI? KİNETİKMİ?  (Okunma sayısı 10983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yunus KURTUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
GAZLIMI? KİNETİKMİ?
« : 12 Ocak 2013, 13:07:14 »
SAYIN ABİLERİM BEN DOMUZ AVINA GİDİYORUM.BABAMIN BANA BİRSÖZÜ VAR İSTEDİĞİM EN İYİ TÜFEĞİ ALACAK.BENİM TEK BİR ŞANSIM VAR.BİR DAHA DEĞİŞTİRME ŞANSIM YOK.O YÜZDEN İYİCE ARAŞTIRIP PİŞMAN OLMAYACAĞIM VE UZUUUNYILLAR SORUNSUZ KULLANABİLECEĞİM BİR TÜFEK ARIYORUM,YAPTIĞIM BAZI ARAŞTIRMALARDA KİMİ KİNETİK, KİMİ GAZLI DİYOR. KİNETİK DİYEN; GAZLI, PİSTON KİRLENDİĞİNDE TUTUKLUK YAPAR VE NEZAMAN TUTUKLUK YAPACAĞINI BİLEMESSİN BİRTANE BARUT GAZDELİĞİNE GİTSİN TIKANIR TUTUKLUK YAPAR DİYOR.GAZLI KULLANANDA; KİNETİK; ÇOK TEPER,MEKANİZMAYI YAVAŞ BIRAKIRSAN YUVAYA OTURMAZÇALIŞMAZ,YADA EN UFAK KOLUN DEĞSE YADA ÇALIYA DEĞSE(GEÇSE)YERİNDEN OYNAR VE OTURMAZ ÇALIŞMAZ DİYOR.HATTA ÇOK HIZLI KOŞMAN GEREKSE,VEYA ATLAMAN GEREKTİĞİNDE MEKANİZMA YERİNDEN OYNAR FARK EDEMESSEN HAYAL KIRIKLIĞI OLABİLİR DİYOLAR.BU ARADA BEN BİŞEY DAHA ÖĞRENDİM SİTEDE BU TÜR KONULARI ARAŞTIRDIĞIMDA GAZLI DİYEN KİNETİK KİNETİK DİYENDEGAZLIYA DÖNÜŞ YAPMIŞ (BAZI ABİLER) NEDEN ACABA?.BU ARADA MARKA BERETTA BENELLİ BROWNİNG OLACAK.SİZ DEĞERLİ ABİLERİMİN YORUMLARINI BEKLİYORUM SAYGILARIMLA
Yunus KURTUL
1993 HATAY

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
Ynt: GAZLIMI? KİNETİKMİ?
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2013, 13:17:58 »
arkadaşım kesinlikle kinetik al,ben gazlı aldım pişman oldum,stoeger var çok sağlam inşllah ben de para denkleştirince alıcam,stoegeri herkes meth ediyo,bence gazlıdan uzak dur,ata neo ları da iti diyorlar ama stoeger daha meşhur youtube de bir sürü videosu da var,ustalar seni bilgilendireceklerdir,

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2013, 13:42:25 »
bu tepme işini kafana takma yok böyle birşey. sadece kızlar tüfeğin tepmesinden korkar. tüfekler abartılı bir şekilde tepmez. ayrıca hepsinin tepmesi hemen hemen aynıdır. kullanacağın avag öre tüfek seçimi yap. önce git beğendiğin tüfekleri omuzla. sana uygun tüfekler arasından seçim yap. herşeyden önemlisi tüfeğin ölçülerinin sana uygun olması
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Yunus KURTUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2013, 14:07:41 »
DÜN BİR AV BAYİİ DE BROWNING FUSION EVOLVE ELAGANCE MODELİNİ GÖRDÜM İNCELEDİM BİRDE BENELLİ CRİO COMFORT  BERETTA 391URIKA2 İNCELEDİM HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL HELE BROWNİNĞİN BİR İŞLEMESİ VARDI İNANILMAZ AŞIK OLDUM:)  AMA DİĞERLERİNE GÖRE BİRAZ KABAYDI.BERETTAYLA BENELLİ ESTETİK OLARAK AYNI İKİSİDE MUHTEŞEM. SADECE SİSTEM OLARAK BEĞENİP ALMAK KALIYOR.3 MARKADA YÜZÜMEÇOK GÜZEL OTURUYO. AV BAYİİ MALUM; SATICI OLARAK  HEPSİ GÜZEL ŞU DAHA İYİ DİYEMİYOR. HEPSİ GÜZELDİYO
Yunus KURTUL
1993 HATAY

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2013, 14:15:11 »
DÜN BİR AV BAYİİ DE BROWNING FUSION EVOLVE ELAGANCE MODELİNİ GÖRDÜM İNCELEDİM BİRDE BENELLİ CRİO COMFORT  BERETTA 391URIKA2 İNCELEDİM HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL HELE BROWNİNĞİN BİR İŞLEMESİ VARDI İNANILMAZ AŞIK OLDUM:)  AMA DİĞERLERİNE GÖRE BİRAZ KABAYDI.BERETTAYLA BENELLİ ESTETİK OLARAK AYNI İKİSİDE MUHTEŞEM. SADECE SİSTEM OLARAK BEĞENİP ALMAK KALIYOR.3 MARKADA YÜZÜMEÇOK GÜZEL OTURUYO. AV BAYİİ MALUM; SATICI OLARAK  HEPSİ GÜZEL ŞU DAHA İYİ DİYEMİYOR. HEPSİ GÜZELDİYO

hepsi güzel tüfekler ama temizleme kolaylığı olduğu için benelli daha önde uzun süre temizlemesen bile şıkır şıkır çalışır
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Özgür DÜDEN

• *
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2013, 06:28:16 »
Yunus kardeş bir benelli vinci kullanıcısı olarak otomatikte benelliden şaşma derim.Benellinin 2 yılda bir çıkardığı özel seri silahlarından hilal avda şu anda mevcut olup bu tüfekten benelli Türkiye'ye sadece 6 tane göndermiştir.Kaçırma al derim.Özel üretim bir benellidir.Araştır başka yerde bulman mümkün değil.( https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1918#.) ilgili link den ulaşabilirsin.
Özgür DÜDEN
1980 ISPARTA

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2013, 21:21:38 »
Sevgili Yunus kardeşim,Ben stoeger m2000 model bir kinetik kullanıyorum.Bu benim ilk kinetik tüfeğim.Daha önce değişik markalarda 8 tane gazlı tüfek kullandım.Sana şöyle ifade edeyim.Ben bu tüfek ile daha uzak mesafeden vuruşlar yaptığımı düşünüyorum.Tabi ki fişek seçimi önemli.Yalnız gazlı tüfeklerin tepmesi biraz daha azdır ve biraz daha seri çalışırlar.Kinetikler de daha az temizlik ve bakım gerektirir.Ben kinetik öneririm.
  Yazışmalarından ithal silah alabilecek maddi durumunun olduğu anlaşılıyor.Beretta,Browning ve Benelli'ye kimse kötü silahlar diyemez.Hepsi de çok güzel.Yabancı alacaksan Benelli, yerli alacaksan Stoegeri tavsiye ederim.Ben Benelli kullanmadım, ancak Stoeger'i kullanıyorum ve tavsiye edebilirim.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Yunus KURTUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2013, 00:05:38 »
herkese teşekkür ederim.araştırmalarım devam ediyor çoğunluk benelli diyo. namlu iç çapınında tek kurşuna  en iyi uyum sağlayan çap olduğunu söyleyenlerde var bakalım hayırlısı.
Yunus KURTUL
1993 HATAY

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2013, 01:04:58 »
Gazlımı kinetikmi konusuna bu kadar takılma,abartılı yorumlar yapılmış.
Kinetik alacaksan benelli,gazlı alacaksan browning derim.hangisinde yanılırım dersen ikisindede yanılmazsın sadece tercih yaparsın ;)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2013, 10:08:18 »
SAYIN ABİLERİM BEN DOMUZ AVINA GİDİYORUM.BABAMIN BANA BİRSÖZÜ VAR İSTEDİĞİM EN İYİ TÜFEĞİ ALACAK.BENİM TEK BİR ŞANSIM VAR.BİR DAHA DEĞİŞTİRME ŞANSIM YOK.O YÜZDEN İYİCE ARAŞTIRIP PİŞMAN OLMAYACAĞIM VE UZUUUNYILLAR SORUNSUZ KULLANABİLECEĞİM BİR TÜFEK ARIYORUM,YAPTIĞIM BAZI ARAŞTIRMALARDA KİMİ KİNETİK, KİMİ GAZLI DİYOR. KİNETİK DİYEN; GAZLI, PİSTON KİRLENDİĞİNDE TUTUKLUK YAPAR VE NEZAMAN TUTUKLUK YAPACAĞINI BİLEMESSİN BİRTANE BARUT GAZDELİĞİNE GİTSİN TIKANIR TUTUKLUK YAPAR DİYOR.GAZLI KULLANANDA; KİNETİK; ÇOK TEPER,MEKANİZMAYI YAVAŞ BIRAKIRSAN YUVAYA OTURMAZÇALIŞMAZ,YADA EN UFAK KOLUN DEĞSE YADA ÇALIYA DEĞSE(GEÇSE)YERİNDEN OYNAR VE OTURMAZ ÇALIŞMAZ DİYOR.HATTA ÇOK HIZLI KOŞMAN GEREKSE,VEYA ATLAMAN GEREKTİĞİNDE MEKANİZMA YERİNDEN OYNAR FARK EDEMESSEN HAYAL KIRIKLIĞI OLABİLİR DİYOLAR.BU ARADA BEN BİŞEY DAHA ÖĞRENDİM SİTEDE BU TÜR KONULARI ARAŞTIRDIĞIMDA GAZLI DİYEN KİNETİK KİNETİK DİYENDEGAZLIYA DÖNÜŞ YAPMIŞ (BAZI ABİLER) NEDEN ACABA?.BU ARADA MARKA BERETTA BENELLİ BROWNİNG OLACAK.SİZ DEĞERLİ ABİLERİMİN YORUMLARINI BEKLİYORUM SAYGILARIMLA
Merhaba,
Yazıda domuz avına gittiğini söylemişsin. Sadece domuz avi için tüfek seçecek olsam 55cm slug namlulu pompalı bir silahı tercih ederdim. Kaliteli fişeklerle kontrol hep sende olur. Sıkıştı, dikti, ikinciyi alamadı gibi bir sıkıntı yaşamazsın hiç olmazsa.

İncelediğin tüfeklerden bütçede bir sıkıntı yok görünüyor. Benim sana önerim,  babayı az daha zorla. Yerli bir pompalı ve 71 namlu bir benelli al. Domuza pompalınla git. Nasıl olsa diğer avlarda ilgini çekecek onlarada benelli ile gidersin.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2013, 11:16:53 »
Sayın Kurtul,
18.40 mm den daha geniş bir namlu çapıyla kurşun atmak doğru değildir..Atılmaz atılamaz demiyorum yalnız uzatılmış birleştirme konili overbore namlu yapılı bir tüfek sade domuz avı tüfeği olamaz mutlaka Slug namlu versiyonu olması gerekiyor..Dikkat ederseniz overbore namlulu tüfeklerin Slug namluları standart birleştirme konili ve 18.30-18.40 mm  çaplıdırlar..
Modern gazlı tüfekler çok sık temizlik istemiyorlar Remington hariç..Ayrıca sıkta omuzunuza iyi dayamadan veya belden yapmak zorunda kalabileceğiniz atışlarda icra yayı geride olan tüfekler gazlı bile olsalar sorun çıkarabilirler..
Tek kurşun atacağınız tüfeğin en önemli yanı Nişan hattının doğruluğudur..Yani nişan aldığınız noktayı vuracak kadar iyi bir namlu-bant nişan hattı kesişimine sahip olup olmadığıdır..SAKIN BU MARKALARDA SORUN OLMAZ DEMEYİNİZ!!! Bu markalarla bu konuda yaşadığım sorunlardan rahatlıkla doçentlik tezi yazılır..:)
En iyisi deneyerek Slug namlusuda olan bir Yarıotomatik almaktır..
Gerisi size kalmış..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2013, 13:50:43 »
Sayın Kurtul,
18.40 mm den daha geniş bir namlu çapıyla kurşun atmak doğru değildir..Atılmaz atılamaz demiyorum yalnız uzatılmış birleştirme konili overbore namlu yapılı bir tüfek sade domuz avı tüfeği olamaz mutlaka Slug namlu versiyonu olması gerekiyor..Dikkat ederseniz overbore namlulu tüfeklerin Slug namluları standart birleştirme konili ve 18.30-18.40 mm  çaplıdırlar..
Modern gazlı tüfekler çok sık temizlik istemiyorlar Remington hariç..Ayrıca sıkta omuzunuza iyi dayamadan veya belden yapmak zorunda kalabileceğiniz atışlarda icra yayı geride olan tüfekler gazlı bile olsalar sorun çıkarabilirler..
Tek kurşun atacağınız tüfeğin en önemli yanı Nişan hattının doğruluğudur..Yani nişan aldığınız noktayı vuracak kadar iyi bir namlu-bant nişan hattı kesişimine sahip olup olmadığıdır..SAKIN BU MARKALARDA SORUN OLMAZ DEMEYİNİZ!!! Bu markalarla bu konuda yaşadığım sorunlardan rahatlıkla doçentlik tezi yazılır..:)
En iyisi deneyerek Slug namlusuda olan bir Yarıotomatik almaktır..
Gerisi size kalmış..
Selam ve saygılarımla
bilgilerine ve tecrübelerine çok önem verdiğim SEVGİLİ DOSTUM TUNCAY gerekli tüm açıklamaları yapmış
combo set slug namlu seçeneğide bulunan bir yarı oto işinizi görecektir.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2013, 14:26:22 »
burada gazlı,kinetik sorunundan önce namlu nun slug tip olması gerekli.güzelim benelli nin beretta nın namlularını slug kurşunlarla heba etmeye gerek yok.bir de ben her zaman gazlı yı tavsiye ederim.temizlik problemi haricinde problem çıkarmazlar.gerçi beretta a 400 kendi kendini temizleyen bir sisteme sahip.temizlik te problem değil artık.kendim kinetik kullanıcısıyım.tek avantajı çok fazla temizlik istemiyor.ama iki farklı fişeği atarken tutukluk yapıyor vs.vb.tabii ki benelli de böyle problem olmaz.hatsan ın slug namlusunu methediyorlar.bir bakın isterseniz.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2013, 23:46:01 »
sayın kurtul :anladığım kadarı ile  sen en iyi sorunsuz yani tutukluk yapmayan  şıkır şıkır çalışan  öldürücülüğü mükemmel yani çifte gibi olan vs vs bir yarı oto arıyosun.senin aradığın kıriterlerde ben aradım bulamadım.üstelik saydığın markalarda.yani öyle bir silah yok yunus efendi.biliyosun  ben beretta browning hayranı ve avdan  çok silahları severim.sana şöyle anlatayım browning fusıon evolve new elite.aldım tüfek bir türlü düzenli çalışmadı.çok tutukluk yapıyodu tüfeğin bir türlü sorununu bulamadık buna yazıcılar avda dahil.bende sattım beretta 390 aldım ağır geldi taşımayı zorsundum ve slug namlu bulamayınca oda bahanem oldu sattım.beretta a 400 xplor lıght aldım türklirasıyla 5 kuruş etmezmiş.benim zülfikar kerrar vallahi ondan çook iyi öldürüyo :).hemen sattımanında ve çok zarar ettim a 400 gördüğüm zaman midem bulanıyo.hala yakıştıramıom beretta ya nasıl öyle bir tüfek yapmış.heralde gelmiş geçmiş ve gelecek en kötü tüfeği olsa gerek berettanın.utanmadan hala piyasaya yaymaya çalışıyolar model model neyse.gittik benelli crio aldım 1 kutu 24 gr fişek aldım hatımda hiç 24 gr atmamıştım hem atmış olurum hemde tüfeği denemiş olurum dedim 25 fişekte 2 kez tutukluk yaptı,bana sorunsuz çalışır diye iddia etmişlerdi ben zaten inanmamıştım.ama önemli değil çünkü ben 30 gr dan aşşa fişekatmam fabrikası bu tip modeller için önermiyo zaten.ilk av günü askı kayışı taktım.tüfek omzumda av yerine vardım (domuz beki) tüfeği omuzumdan indirirken kayış elimdekaldı bir baktım.kayış aparatının takılan yerin en altında sekman var o yamulmuş (açılmış iyice)neyse... dedik düzeltik.1 2 defa kullandım bir gün temizlerdikten sonra denedim tüfek 4 mermi bastığında fişeği kaşşığa düşmüyo 3 tane basatığında düşüyo,sözde4+1:).kullamaya devam ettim bir gün av dönüşü taşan gördüm tüfeğin haznede fişek var ama ağzında yok ağzına yavaştan verdim ama çok yavaş değildi eminim tavşana doğrutup tetiğe bastım tüfek tık dedi sadece ben dedim heralde mekanizma oturmamış baktım oturmuştu fişeğe baktım iğne çok az değmiş mililik belli belirsiz izi vardı.işte o an beenelliden soğudum ama bir daha öyle bir sorunla karşılaşmadım o tüfekle vurduğum mesafedeki azlılara ben bile şaşırrırdım ben o tüfekle vurduğum azılıların olduğu yerden 2 metre uzaklaşanını görmedim 60 metreden kafasından kaçarken hemde vurduğum oldu işte ozaman geri sevmeye başladım.diyeceğim şuki :sorunsuz olan yarı otomatik yokmuş bana derlerdi inanmazdım belki hep benim şansımdan hepbana sorunlular tesadüf ediyo.belki gerçekten çoğu yarı otolar öyle.ama şunu asla unutma domuza gidi yosan paran varsa benelli beretta browning her nekadar sorunlu model arada sırada çıksada  dünyanın en iyileri bu ben her markada sorun yaşadım ama 3 markayada güvenim sonsuz.bana hangini önereceksin dersen.(sistem olarak) hiç fark etmez)hepsi aynı sen sisteme kafanı takma.hangisi hoşuna gidiyosa yüzüne aldığında onu al bende şuan avrupa tüfek yok.biliyosun ev aldım o yüzden satmak zorunda kaldım.ben alacak olsam slug namlulu (çift namlulu)hangisi uygun hangisi mevcut onu alırım çünki 3 nünde kalitesi aynı.burda çoğunluk benelli  demiş ozaman benelli al çoğunluk ne diyosa o dur bunu kafan karışıp kararsız kalma diye yazıyorum.ben herzaman bunu yaparım 10 kişiye sorarım 3 ü bu iyi değil dese ben onu yapmam bu sadece silah değil ne olursa olsun.allah gönlüne göre versin bol avlar kardeşim :)
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #14 : 15 Ocak 2013, 00:50:13 »
Yunus kardeş avcı ablanı dinleyecek olursan yerli y.otm av tüfeklerinde; kinetik te HUĞLU DAN, gazlı da  HATSAN DAN şaşma derim. Tabii yinede kendi benimsediğin av tüfeğini  satın almanda da yarar var.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 15 Ocak 2013, 01:52:14 »
Ömer bey sizdede ne şans varmış vallahi şaşırdım...
Sakınılan göze çöp batar derler ya aynen öyle olmuş sanırım.ben berettanın tüfeklerini beğenmiyorum yalnız ne dizaynları nede kaliteleri eskiye nazaran kötü bence...
Kinetik hiç kullanmadım,benelli için bi şey diyemem,browninge ise hayranım ;)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
« Yanıtla #16 : 15 Ocak 2013, 09:58:45 »
Yunus bey,  çantacılığımı da katarsak  tam 44 yıllık bir fiil avcılık hayatım var. Bu süre zarfında her marka yerli ve yabancı av tüfeği kullanan büyüklerimle arladaşlarımla birarada avlar yaptık. Hatta ben de ilk avcılık yıllarında yabancı marka av tüfeği saplantım vardı bunlar; İtalyan BERATTA, fransız IDEAL marka av tüfekleri idi. Her iki markanın vuruş gücü ve kullanımı oldukça iyi idi. Sonradan yarı otomatik furyası çıktı. Ve aldı başını halen gidiyor. Bana şuan hangi tip av tüfeği ile av yapmak zevklidir diye sorsalar vereceğim cevap s.poze (bindirme üst üste namlulu) ve çifte (yanyana namlululu) av tüfekleridir. Ama maalesef halen y. otomatiklere talep devam etmektedir. 1970 li yılların başlarında  çok  y.otomatik av tüfeği yokken rahmetli amcamda ve ağbimde vardı.  Ve bana cazip hiç gelmemişti. Sorunsuz çalışan y.otm konusuna gelince ben de sayın Ömer ÇİRKİNYILAN gibi düşünüyorum. Ancak şunu da eklemeden geçemiyeceğim 1990 lı yıllardada ilk yerli y.otmt av tüfeklerinden alanlardan biriyim merak bu ya yerli y.otm.tiklerimiz nasıl çalışıyor diye aldım. Belki de bu konuda çok şanslı insanlardan biriyim :) Çünkü, ilk anda huğlu kooparatifinde 20 adet  imal edilen gazsız  17 ci (401 model)   huğlu  kooparatif av tüfeği bendeydi.  Ve o 401 modele  tam 700 mark (alman markı) vermiştim sonra gazllılar çıkmaya başladı onda da Üzümlü kooparatif av tüfeklerinde 53 adetini öncülük ederek arkadaşlarıma ve kendime ankara kuzucular av bayiinden satın almıştık. Hatta  rahmetli olan OSMAN KORKMAZ  o sıralarda av bayinin sahibi  ali ihsan kardeşimin yanında çalışıyordu. Ali ihsan ın ve onun elinde tek tek kontrol edilerek ben ve 52 arkadaşıma teslim edilmişti. Bu vesile ile  OSMAN KORKMAZ a allahtan rahmet dilerim.  Ben bu konuda çok   şanslıydım çünkü her iki tipte ve markada ki yerli y.otm av tüfeklerim çok iyi çıktı ve halen arıza oluşmadı Huğlu av tüfeğim  401 20 yılı, Üzümlüde 17 yılı aştıkları halde problem yok. Ayrıca, avcı eşim nazife hanım a da elimizde tutacağımız av tüfeğin benimsenmesi ifadesine katılıyorum. Şimdiden size hayırlı olmasını diliyorum ve sorunsuz bir y.otm sahibi olursunuz inşallah.
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2013, 11:20:51 »
Sayın Çirkinyılan,
Benelli yada inertia driven mekanizmalı tüfekleri kullanırken yapılan en büyük hata mekanizma boltunu yavaş bırakmak tutarak bırakmak yada yukarı doğru bırakmaktır..
Bu şekilde bırakılan mekanizmalarda döner kafa yerine oturmaz kilitlenme tamamlanmayıncada tüfek patlatmaz..
Benelli bunu Avcı-Atıcının güvenliği için BİR EMNİYET sistemi olarak dizayn edilmiştir diye övünerek anlatır..Patlarsa geri tepme ile açılan mekanizmadan tahliye olan basınç atıcıya zarar verebilir..
İnertia mekanizmalar fişek yatağına yerleştirilmiş fişeği üzerine, tüfeğin namlusunu yere dik birşekilde tutarak maksimum hızla kapatılır..
Bu arada Eğer Crionun mekanizmasını 3 gün takılı bıraksaydınız yada birkaç koli fişek atsaydınız yay tansiyonunun değişerek 24 gramlarla şıkır şıkır çalıştığını görürdünüz Benelli 3 dram Equvalan dan aşağı tepme gücündeki fişekleri pek önermesede..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

ahmetkarabulut

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 15 Ocak 2013, 11:21:46 »
kinetik

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #19 : 15 Ocak 2013, 17:34:34 »
Kim ne derse desin ben ce domuz avı için en ideal y.otm. av tüfeği 2 yıldır devamlı kullandığım slug namlu süper magnum Hatsan süpreme max tır. Daha önceleri kullandığım tüfeklerimdede randıman aldım.  Hatsan süpremax çok farklı ve kullanımı  zevkli. 24 gr dan 66 gr kadar her tip fişekle çalışıyor.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

• *
« Yanıtla #20 : 15 Ocak 2013, 18:06:52 »
sormayın fatih bey. bende tüfeklere öyle değer veririmki av yapmasam bile haftalık söker temizlerim.işte bu yüzden gazlı tüfekleri temizlemekten tiksinmiyorum.aksine zevk alıyorum ohhh mis gibi buram buram barut kokuyolar.:) dediğim gibi her ne kadar sorun  çıksada bu 3 markada,herzaman yinede güvenim sonsuzdur.benim kanaatimce ben alırken çok istiyorum çok üzerine düşüyorum çok değer veriyorum ondan oluyo.benim tüfeklerim evladım gibidir. şu an elimde 95 yılında aldığımız  zülfikar kerrar var (çok kötü bir işçiliği vardır)o bile hala cam gibidir.
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

• *
« Yanıtla #21 : 19 Ocak 2013, 17:25:43 »
yunus kardeşim.sana kesin önerim browningtir sebebi;benim gibi yüksek gr seven bir kişisin ve irisaçma çok kullanıyosun.kekliktede 6 no 32 değilde 4 no 36 gr kullanırsın olur biter ördektede uztma takarsın 2 no 40 gr yada 3 no 50 gr ördeği resmen biçer diye düşünüyorum kullanıp denemeklazım tüfeğin vurmayanı olmaz yeterki çalışsın fişeğinide bulldunmu.bizim bu yörenin deyimi ile  yıldızdakini indirirsin.eğer düşünüyosan hemen al bu aralar fiyatlar iyi.sana slug namluda bulurum hatta var biyerde namlu  iç çapıda 18.5  hem kurşunda hemde şevrotende bence çok iyi verim alırsın saygılar
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Yunus KURTUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 19 Ocak 2013, 18:43:08 »
ÖNCELİKLE TÜM YORUM YAPAN ABİLERİM  HEPİNİZE  ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM. ÖMER ABİ; BEN EMİNİMKİ SEN BU DİYOSAN DAHA ONUN LAFI BİLE OLMAZ.ASLINDA HAKLISIN.AMA ÇOĞUNLUKTA BENELLİ DEYİNCE AKLIM KARIŞIYO ŞU AN AKLIMDA 2 MARKA VAR BROWNİNG VE BENELLİ 3. X MARKA OLAMAZ ARTIK SON KARARIM.BAKALIM HAYIRLISI.
Yunus KURTUL
1993 HATAY

• *
« Yanıtla #23 : 19 Ocak 2013, 19:20:17 »
ozaman benelli al yunusum;sonra çoğunluk şunu dediydi bende almadım keşke alsaydım deme.benellide çok güzel pişman olman dediğim gibi iş tüfeğin sorunsuz çalışması ve sonrada fişek seçimi.nasılsa ben benelliyi sattım allah büyük; elbet birgün elime bir browning geçer. ozaman her ikisinide test yaparız.hangisi iyi o senin olur söz :)
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

• *
« Yanıtla #24 : 10 Mayıs 2013, 23:49:08 »
yunus kardeşaldınmı tüfeğini almadıysan hemen al bu aralar fiyatlar iyi  sen benelli al yinede karar senin kardeşim iyi araştır.
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri