0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İLERDE HUĞLUYA ÖZEL KUNDAK ÖLÇÜLERİMLE YAPTIRMAK İSTEDİĞİM VE AVINI MERAK ETTİĞİM BİR MODELDİR...GERÇEKTEN ÇİFTEYLE HİÇ AVLANMADIM..POZEM VAR AMA ÇİFTENİN AVINIDA MERAK EDİYORUM..BAZI USTALARIM POZEYE ALIŞANLAR ÇİFTEYİ KULLANMADA ZORLUK ÇEKERLER DEMİŞTİ AMA DENEMEKTE FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..HUĞLUNUN ÇİFTELERİ İÇİNDE BENCE EN GÜZEL MODELİ BU..YAPTIRACAK OLURSAMDA ÇİFT NAMLU YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM SABİT ŞOK..71 CM OLANI 4 VE 2 SABİT ŞOK, 61 CM NAMLUYUDA 5 VE 3 SABİT ŞOK OLARAK DÜŞÜNÜYORUM..KISMET..
Ersin Bey, bende aynı durumdayım. Şu an üniversitede ki okul harçlıklarımla aldığım huğlu marka pozemle avlanıyorum ve sizin gibi çifte yaptırmak istiyorum çift namlulu. Fakat huğluda yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım. Sebebini şöyle açıklayayım; benim pozem huğlu 104A mobil şoklu modeli ve imal tarihi 2005 yılıdır. Aldığımdan beri sürekli bir avı canlı düşürme sorunu var. Daha acemisin vuramıyorsundur dediler, tüfeğin kundağı sana göre değildir dediler. Önce gittim kundağı kendi ölçülerime göre tekrar yaptırdım. Daha sonra bir arkadaşımla basit bir trap makinesi aldım ve alıştırma yaptım ve vurmada bir sıkıntı olmadığını gördüm. Fakat avlar hala canlı düşüyordu. Fişek seçiyordur dediler, piyasadaki çoğu fişeği denedim. Fişekler arasında çok büyük bir fark olduğunu gördüm, en iyi performansı B&P 32 gr fişeklerden aldım fakat yinede istediğim neticeyi alamadım. Öte yandan, dayımın yine huğlu 104A fakat 94-95 imalatı sabit şoklu, pozesiyle avlandım. Öncelikle aralarında bariz bir ağırlık farkı olduğunu gördüm, benim tüfeğim çok daha ağırdı.Ateş ettiğim hiçbir av canlı düşmedi. Tüfekler arasında ki farklar sadece imal yılı ve benimkinin mobil şoklu olmasıydı. Sabit şoklu tüfeklerin mobil şoklu olanlara göre daha iyi bir grupman sağladığını okumuştum forumda fakat iki tüfek arasında böylesi bir fark olması beni çok şaşırttı. Dediğim gibi sizinle tamamen aynı özelliklerde çift namulu çifte yaptırmak istiyorum fakat huğlu alıp tekrar kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum.
TARIK KARDEŞİM HUĞLUNUN POZELERİ GERÇEKTEN AĞIR..103 FE MODELİ VAR ARKADAŞTA TAŞINACAK BİR TÜFEK DEĞİL..AVI CANLI DÜŞÜRME OLAYINA GELİNCE TÜFEKTEN KAYNAKLI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM..FİŞEKLE ALAKALI BİR DURUM BENCE..BUGÜN BENCE BİRÇOK FİŞEĞİN FASON ÜRETİMİ VAR..SAÇMALAR ÇOK SERT VE DELİP GEÇİYOR HAYVANI..YA YARALI DÜŞÜYOR YADA Bİ SÜRE İLERLEYİP SONRA DÜŞÜYOR..ÖNCEKİ FİŞEKLERİ KESİP SAÇMALARI DİŞİMİZLE EZDİĞİMİZDE HAMUR GİBİ DAĞILIRDI..ODA AVA GEÇİNCE HAYVANI ÇAPUT GİBİ DÜŞÜRÜRDÜ..BUGÜN Bİ ARKADAŞ MKE FİŞEKLERİ DİYE BİR KONU AÇMIŞ AÇ OKU...FİŞEK RESMEN KARIŞIM VE MIKNATISA YAPIŞIYOR..OLACAK İŞ DEĞİL..O SERT SAÇMADA DELİP GEÇİYOR..HAA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM BEN YILDIZ POZE KULLANIYORUM...İNANILMAZ MEMNUNUM..ÇİFTE DÜŞÜNÜRSEM YA HUĞLUNUN BU MODELİNİ YAPTIRACAM YADA YILDIZ A3 TM YAPTIRACAM..YILDIZ MÜKEMMEL TÜFEKLER YAPIYOR VE İNANILMAZ BİR SAÇMASI VAR..VE POZEM 2900 GR..ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM POZEMİ..TAVSİYE EDERİM..HUĞLUYA YAPTIRMAYACAKSAM YILDIZDAN BAŞKA FİRMAYA UĞRAMA..
Bende yıldıza yaptırmayı düşünüyordum. Hiç kullanmadım fakat hakkındaki yorumlar çok olumlu. Yıldızla alakalı konularda, yıldızdan bir yetkilinin her türlü soru ve sorunla ilgilendiğini gördüm. Bence bu üretilen tüfeğe duyulan güvenin bir göstergesidir. Birde kalibre konusunda karar veremedim. 12 mi yoksa 20 mi yaptırsam diye.Hiç kullanmamış olsamda bir 20 kalibre merakı başladı onun için kararsızım.
kESİNLİKLE 12 YAPTIR KARDEŞİM..BENDE BU ARALAR 16 YA SARDIM AMA KISMET BAKALIM..ODA TARİH OLDU GİTTİ..AMA 12 NİN TABİRİ CAİZ İSE MAHALLE BAKKALINDA BİLE FİŞEĞİNİ BULMAK MÜMKÜN..YILDIZIN 12 Sİ BİLE ÇOK HAFİF BİLADER..DİYORUM YA 2800-2900 GR YAAA...ZEVKLE TAŞIYORSUN TÜFEĞİ..BİRDE MÜKEMMEL AVLAR YAPTIM BEN POZEMLE..YILDIZ POZEMİ HİÇBİR POZEYE DEĞİŞMEM..SAÇMASI ÇOK KESKİN..FİRMA ÇOK İLGİLİ..KUNDAĞI BANA UYMAMIŞTI ARADIM FABRİKAYI BURDURA GÖNDERDİM TEKRAR YAPTILAR VE HİÇ BİŞE TALEP ETMEDİLER..ÇİFTE EĞER YILDIZ DÜŞÜNÜRSEM ÖLÇÜLERİMİ VERİP ÖYLE YAPTIRACAĞIM..SİTEDE HALİL KARA KARDEŞ VAR..YILDIZ KONUSUNDA SANA YARDIMCI OLACAKTIR ŞAYET DÜŞÜNÜRSEN..
Şu an yedek subay olarak askerlik vazifemi yapıyorum. Kısmet olursa Nisan ayında bitecek ve ilk işim Yıldız ile irtibata geçmek olacak. Ayrıca ilgin için teşekkür ederim.
BENDE 311 KSD YAPMIŞTIM RABBİM SAĞLIKLA SIHHATLE BİTİRMEYİ NASİP ETSİN..YILDIZA YAPTIRACAK OLURSAN MUTLAKA ÖLÇÜLERİNE GÖRE VER ÇÜNKÜ KUNDAK BOYUNU BİRAZ UZUN YAPIYORLAR AMA DOĞRU BİR SEÇİM OLUR...BU ARADA HUĞLUYADA KÖTÜ DEMİYORUM BU 200 AC MODELİ GERÇEKTEN ÇOK HOŞ..AMA YILDIZ BİR BAŞKA TABİ
Kesinlikle kendi ölçülerime göre yapılması lazım. Çünkü ellerim normalden küçük olduğu için standart tüfeklerin boyu pek uymuyor bana. Fakat ölçülerimi nası vereceğimi bilmiyorum, yani illa Burdur'a fabrikasına mı gitmek gerekiyor veya başka bir şekilde ölçü verilebiliyor mu onu öğrenmem lazım.
Evet GÜRKAN sadece bi çiftem yoktu onuda aldık ama müthiş keyifliymiş 3 otomatik 1 pozenin pabucu dama atıldı valla ...SELAMLAR