Gönderen Konu: huğlu 200 ac çifte  (Okunma sayısı 27345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
huğlu 200 ac çifte
« : 11 Ocak 2013, 19:33:42 »
kullanan arkadaşalrın yorum ve önerileri ve hangi fişeği sever .... şimdiden teşekkürler... O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: huğlu 200 ac çifte
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2013, 21:56:16 »
RC ve BORNAGHİ..Selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2013, 22:10:31 »
teşekkür ederim AHMET BEY sağolun
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2013, 23:19:34 »
30 gram atıyor buradaki arkadaşlarım vede ben huğllularla çok iyi randıman alıyoruz.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2013, 16:46:07 »
Sağolun EMİN ABİ TEŞEKKÜRLER..

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2013, 16:43:47 »
 O0 O0  bende 202 b modeli var , 3 ay oldu olmadı alalı ... ama 200 ac modelini görseydim onu alırdım ... yakın mesafe için piyasanın en dandik mermilerini kullanmanız yeterli .. 28 - 30 gr fişek ,   7 8 9 no saçma ve 4 5 no şoklar  çok ideal yakın mesafe atışları için .... yaptığım  avlar cansız indi yere ...   yaptığım 40 metre  deneme atışları ( 32 gr fişek , 8 veya 9 no saçma ileydi )  saçma  dağılımının , tahminimden çok  fazla olduğunu gördüm ... 1 - 2 şokla da , mükemmel derecede toplu atıyor .. uzak mesafe avları içinde , 1 - 2 şok kullanacaksanız , çok iyi atışşlar yapmak zorundasınız .. yinede bire bir deneme yapıp , ona göre kanaat getirmeniz lazım daha detaylı bir bilgiye sahip olabilmek ve tüfeğinizi daha  iyi  tanımanız için ..  saygılar ... O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2013, 18:01:57 »
resmi yokmu bu tüfegin....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2013, 18:50:25 »
Yusuf bey çok teşekkür ederim sağolun ilgi alakanıza .... Birol abi uygun bir zaman da koyarım resmini sende sağol...

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 16 Ocak 2013, 19:47:37 »
İLERDE HUĞLUYA ÖZEL KUNDAK ÖLÇÜLERİMLE YAPTIRMAK İSTEDİĞİM VE AVINI MERAK ETTİĞİM BİR MODELDİR...GERÇEKTEN ÇİFTEYLE HİÇ AVLANMADIM..POZEM VAR AMA ÇİFTENİN AVINIDA MERAK EDİYORUM..BAZI USTALARIM POZEYE ALIŞANLAR ÇİFTEYİ KULLANMADA ZORLUK ÇEKERLER DEMİŞTİ AMA DENEMEKTE FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..HUĞLUNUN ÇİFTELERİ İÇİNDE BENCE EN GÜZEL MODELİ BU..YAPTIRACAK OLURSAMDA ÇİFT NAMLU YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM SABİT ŞOK..71 CM OLANI 4 VE 2 SABİT ŞOK, 61 CM NAMLUYUDA 5 VE 3 SABİT ŞOK OLARAK DÜŞÜNÜYORUM..KISMET..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 16 Ocak 2013, 21:45:57 »
İLERDE HUĞLUYA ÖZEL KUNDAK ÖLÇÜLERİMLE YAPTIRMAK İSTEDİĞİM VE AVINI MERAK ETTİĞİM BİR MODELDİR...GERÇEKTEN ÇİFTEYLE HİÇ AVLANMADIM..POZEM VAR AMA ÇİFTENİN AVINIDA MERAK EDİYORUM..BAZI USTALARIM POZEYE ALIŞANLAR ÇİFTEYİ KULLANMADA ZORLUK ÇEKERLER DEMİŞTİ AMA DENEMEKTE FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..HUĞLUNUN ÇİFTELERİ İÇİNDE BENCE EN GÜZEL MODELİ BU..YAPTIRACAK OLURSAMDA ÇİFT NAMLU YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM SABİT ŞOK..71 CM OLANI 4 VE 2 SABİT ŞOK, 61 CM NAMLUYUDA 5 VE 3 SABİT ŞOK OLARAK DÜŞÜNÜYORUM..KISMET..

Ersin Bey, bende aynı durumdayım. Şu an üniversitede ki okul harçlıklarımla aldığım huğlu marka pozemle avlanıyorum ve sizin gibi çifte yaptırmak istiyorum çift namlulu. Fakat huğluda yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım. Sebebini şöyle açıklayayım; benim pozem huğlu 104A mobil şoklu modeli ve imal tarihi 2005 yılıdır. Aldığımdan beri sürekli bir avı canlı düşürme sorunu var. Daha acemisin vuramıyorsundur dediler, tüfeğin kundağı sana göre değildir dediler. Önce gittim kundağı kendi ölçülerime göre tekrar yaptırdım. Daha sonra bir arkadaşımla basit bir trap makinesi aldım ve alıştırma yaptım ve vurmada bir sıkıntı olmadığını gördüm. Fakat avlar hala canlı düşüyordu. Fişek seçiyordur dediler, piyasadaki çoğu fişeği denedim. Fişekler arasında çok büyük bir fark olduğunu gördüm, en iyi performansı B&P 32 gr fişeklerden aldım fakat yinede istediğim neticeyi alamadım. Öte yandan, dayımın yine huğlu 104A fakat 94-95 imalatı sabit şoklu, pozesiyle avlandım. Öncelikle aralarında bariz bir ağırlık farkı olduğunu gördüm, benim tüfeğim çok daha ağırdı.Ateş ettiğim hiçbir av canlı düşmedi. Tüfekler arasında ki farklar sadece imal yılı ve benimkinin mobil şoklu olmasıydı. Sabit şoklu tüfeklerin mobil şoklu olanlara göre daha iyi bir grupman sağladığını okumuştum forumda fakat iki tüfek arasında böylesi bir fark olması beni çok şaşırttı. Dediğim gibi sizinle tamamen aynı özelliklerde çift namulu çifte yaptırmak istiyorum fakat huğlu alıp tekrar kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum.

« Son Düzenleme: 16 Ocak 2013, 21:49:40 Gönderen: H.Tarık EŞKİ »
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2013, 21:58:23 »
Ersin Bey, bende aynı durumdayım. Şu an üniversitede ki okul harçlıklarımla aldığım huğlu marka pozemle avlanıyorum ve sizin gibi çifte yaptırmak istiyorum çift namlulu. Fakat huğluda yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım. Sebebini şöyle açıklayayım; benim pozem huğlu 104A mobil şoklu modeli ve imal tarihi 2005 yılıdır. Aldığımdan beri sürekli bir avı canlı düşürme sorunu var. Daha acemisin vuramıyorsundur dediler, tüfeğin kundağı sana göre değildir dediler. Önce gittim kundağı kendi ölçülerime göre tekrar yaptırdım. Daha sonra bir arkadaşımla basit bir trap makinesi aldım ve alıştırma yaptım ve vurmada bir sıkıntı olmadığını gördüm. Fakat avlar hala canlı düşüyordu. Fişek seçiyordur dediler, piyasadaki çoğu fişeği denedim. Fişekler arasında çok büyük bir fark olduğunu gördüm, en iyi performansı B&P 32 gr fişeklerden aldım fakat yinede istediğim neticeyi alamadım. Öte yandan, dayımın yine huğlu 104A fakat 94-95 imalatı sabit şoklu, pozesiyle avlandım. Öncelikle aralarında bariz bir ağırlık farkı olduğunu gördüm, benim tüfeğim çok daha ağırdı.Ateş ettiğim hiçbir av canlı düşmedi. Tüfekler arasında ki farklar sadece imal yılı ve benimkinin mobil şoklu olmasıydı. Sabit şoklu tüfeklerin mobil şoklu olanlara göre daha iyi bir grupman sağladığını okumuştum forumda fakat iki tüfek arasında böylesi bir fark olması beni çok şaşırttı. Dediğim gibi sizinle tamamen aynı özelliklerde çift namulu çifte yaptırmak istiyorum fakat huğlu alıp tekrar kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum.
TARIK KARDEŞİM HUĞLUNUN POZELERİ GERÇEKTEN AĞIR..103 FE MODELİ VAR ARKADAŞTA TAŞINACAK BİR TÜFEK DEĞİL..AVI CANLI DÜŞÜRME OLAYINA GELİNCE TÜFEKTEN KAYNAKLI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM..FİŞEKLE ALAKALI BİR DURUM BENCE..BUGÜN BENCE BİRÇOK FİŞEĞİN FASON ÜRETİMİ VAR..SAÇMALAR ÇOK SERT VE DELİP GEÇİYOR HAYVANI..YA YARALI DÜŞÜYOR YADA Bİ SÜRE İLERLEYİP SONRA DÜŞÜYOR..ÖNCEKİ FİŞEKLERİ KESİP SAÇMALARI DİŞİMİZLE EZDİĞİMİZDE HAMUR GİBİ DAĞILIRDI..ODA AVA GEÇİNCE HAYVANI ÇAPUT GİBİ DÜŞÜRÜRDÜ..BUGÜN Bİ ARKADAŞ MKE FİŞEKLERİ DİYE BİR KONU AÇMIŞ AÇ OKU...FİŞEK RESMEN KARIŞIM VE MIKNATISA YAPIŞIYOR..OLACAK İŞ DEĞİL..O SERT SAÇMADA DELİP GEÇİYOR..
HAA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM BEN YILDIZ POZE KULLANIYORUM...İNANILMAZ MEMNUNUM..ÇİFTE DÜŞÜNÜRSEM YA HUĞLUNUN BU MODELİNİ YAPTIRACAM YADA YILDIZ A3 TM YAPTIRACAM..YILDIZ MÜKEMMEL TÜFEKLER YAPIYOR VE İNANILMAZ BİR SAÇMASI VAR..VE POZEM 2900 GR..ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM POZEMİ..TAVSİYE EDERİM..HUĞLUYA YAPTIRMAYACAKSAM YILDIZDAN BAŞKA FİRMAYA UĞRAMA..
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2013, 22:12:01 »
TARIK KARDEŞİM HUĞLUNUN POZELERİ GERÇEKTEN AĞIR..103 FE MODELİ VAR ARKADAŞTA TAŞINACAK BİR TÜFEK DEĞİL..AVI CANLI DÜŞÜRME OLAYINA GELİNCE TÜFEKTEN KAYNAKLI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM..FİŞEKLE ALAKALI BİR DURUM BENCE..BUGÜN BENCE BİRÇOK FİŞEĞİN FASON ÜRETİMİ VAR..SAÇMALAR ÇOK SERT VE DELİP GEÇİYOR HAYVANI..YA YARALI DÜŞÜYOR YADA Bİ SÜRE İLERLEYİP SONRA DÜŞÜYOR..ÖNCEKİ FİŞEKLERİ KESİP SAÇMALARI DİŞİMİZLE EZDİĞİMİZDE HAMUR GİBİ DAĞILIRDI..ODA AVA GEÇİNCE HAYVANI ÇAPUT GİBİ DÜŞÜRÜRDÜ..BUGÜN Bİ ARKADAŞ MKE FİŞEKLERİ DİYE BİR KONU AÇMIŞ AÇ OKU...FİŞEK RESMEN KARIŞIM VE MIKNATISA YAPIŞIYOR..OLACAK İŞ DEĞİL..O SERT SAÇMADA DELİP GEÇİYOR..
HAA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM BEN YILDIZ POZE KULLANIYORUM...İNANILMAZ MEMNUNUM..ÇİFTE DÜŞÜNÜRSEM YA HUĞLUNUN BU MODELİNİ YAPTIRACAM YADA YILDIZ A3 TM YAPTIRACAM..YILDIZ MÜKEMMEL TÜFEKLER YAPIYOR VE İNANILMAZ BİR SAÇMASI VAR..VE POZEM 2900 GR..ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM POZEMİ..TAVSİYE EDERİM..HUĞLUYA YAPTIRMAYACAKSAM YILDIZDAN BAŞKA FİRMAYA UĞRAMA..

Bende yıldıza yaptırmayı düşünüyordum. Hiç kullanmadım fakat hakkındaki yorumlar çok olumlu. Yıldızla alakalı konularda, yıldızdan bir yetkilinin her türlü soru ve sorunla ilgilendiğini gördüm. Bence bu üretilen tüfeğe duyulan güvenin bir göstergesidir. Birde kalibre konusunda karar veremedim. 12 mi yoksa 20 mi yaptırsam diye.Hiç kullanmamış olsamda bir 20 kalibre merakı başladı onun için kararsızım. :)
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 16 Ocak 2013, 22:16:36 »
Bende yıldıza yaptırmayı düşünüyordum. Hiç kullanmadım fakat hakkındaki yorumlar çok olumlu. Yıldızla alakalı konularda, yıldızdan bir yetkilinin her türlü soru ve sorunla ilgilendiğini gördüm. Bence bu üretilen tüfeğe duyulan güvenin bir göstergesidir. Birde kalibre konusunda karar veremedim. 12 mi yoksa 20 mi yaptırsam diye.Hiç kullanmamış olsamda bir 20 kalibre merakı başladı onun için kararsızım. :)
kESİNLİKLE 12 YAPTIR KARDEŞİM..BENDE BU ARALAR 16 YA SARDIM AMA KISMET BAKALIM..ODA TARİH OLDU GİTTİ..AMA 12 NİN TABİRİ CAİZ İSE MAHALLE BAKKALINDA BİLE FİŞEĞİNİ BULMAK MÜMKÜN..YILDIZIN 12 Sİ BİLE ÇOK HAFİF BİLADER..DİYORUM YA 2800-2900 GR YAAA...ZEVKLE TAŞIYORSUN TÜFEĞİ..BİRDE MÜKEMMEL AVLAR YAPTIM BEN POZEMLE..YILDIZ POZEMİ HİÇBİR POZEYE DEĞİŞMEM..SAÇMASI ÇOK KESKİN..FİRMA ÇOK İLGİLİ..KUNDAĞI BANA UYMAMIŞTI ARADIM FABRİKAYI BURDURA GÖNDERDİM TEKRAR YAPTILAR VE HİÇ BİŞE TALEP ETMEDİLER..ÇİFTE EĞER YILDIZ DÜŞÜNÜRSEM ÖLÇÜLERİMİ VERİP ÖYLE YAPTIRACAĞIM..SİTEDE HALİL KARA KARDEŞ VAR..YILDIZ KONUSUNDA SANA YARDIMCI OLACAKTIR ŞAYET DÜŞÜNÜRSEN..
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2013, 22:18:29 Gönderen: Ersin ORBAY »
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 16 Ocak 2013, 22:32:25 »
kESİNLİKLE 12 YAPTIR KARDEŞİM..BENDE BU ARALAR 16 YA SARDIM AMA KISMET BAKALIM..ODA TARİH OLDU GİTTİ..AMA 12 NİN TABİRİ CAİZ İSE MAHALLE BAKKALINDA BİLE FİŞEĞİNİ BULMAK MÜMKÜN..YILDIZIN 12 Sİ BİLE ÇOK HAFİF BİLADER..DİYORUM YA 2800-2900 GR YAAA...ZEVKLE TAŞIYORSUN TÜFEĞİ..BİRDE MÜKEMMEL AVLAR YAPTIM BEN POZEMLE..YILDIZ POZEMİ HİÇBİR POZEYE DEĞİŞMEM..SAÇMASI ÇOK KESKİN..FİRMA ÇOK İLGİLİ..KUNDAĞI BANA UYMAMIŞTI ARADIM FABRİKAYI BURDURA GÖNDERDİM TEKRAR YAPTILAR VE HİÇ BİŞE TALEP ETMEDİLER..ÇİFTE EĞER YILDIZ DÜŞÜNÜRSEM ÖLÇÜLERİMİ VERİP ÖYLE YAPTIRACAĞIM..SİTEDE HALİL KARA KARDEŞ VAR..YILDIZ KONUSUNDA SANA YARDIMCI OLACAKTIR ŞAYET DÜŞÜNÜRSEN..
Şu an yedek subay olarak askerlik vazifemi yapıyorum. Kısmet olursa Nisan ayında bitecek ve ilk işim Yıldız ile irtibata geçmek olacak. Ayrıca ilgin için teşekkür ederim.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 17 Ocak 2013, 13:00:32 »
Şu an yedek subay olarak askerlik vazifemi yapıyorum. Kısmet olursa Nisan ayında bitecek ve ilk işim Yıldız ile irtibata geçmek olacak. Ayrıca ilgin için teşekkür ederim.
BENDE 311 KSD YAPMIŞTIM :) :) RABBİM SAĞLIKLA SIHHATLE BİTİRMEYİ NASİP ETSİN..YILDIZA YAPTIRACAK OLURSAN MUTLAKA ÖLÇÜLERİNE GÖRE VER ÇÜNKÜ KUNDAK BOYUNU BİRAZ UZUN YAPIYORLAR AMA DOĞRU BİR SEÇİM OLUR...BU ARADA HUĞLUYADA KÖTÜ DEMİYORUM BU 200 AC MODELİ GERÇEKTEN ÇOK HOŞ..AMA YILDIZ BİR BAŞKA TABİ ;) ;)
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 17 Ocak 2013, 17:02:28 »
BENDE 311 KSD YAPMIŞTIM :) :) RABBİM SAĞLIKLA SIHHATLE BİTİRMEYİ NASİP ETSİN..YILDIZA YAPTIRACAK OLURSAN MUTLAKA ÖLÇÜLERİNE GÖRE VER ÇÜNKÜ KUNDAK BOYUNU BİRAZ UZUN YAPIYORLAR AMA DOĞRU BİR SEÇİM OLUR...BU ARADA HUĞLUYADA KÖTÜ DEMİYORUM BU 200 AC MODELİ GERÇEKTEN ÇOK HOŞ..AMA YILDIZ BİR BAŞKA TABİ ;) ;)

Kesinlikle kendi ölçülerime göre yapılması lazım. Çünkü ellerim normalden küçük olduğu için standart tüfeklerin boyu pek uymuyor bana. Fakat ölçülerimi nası vereceğimi bilmiyorum, yani illa Burdur'a fabrikasına mı gitmek gerekiyor veya başka bir şekilde ölçü verilebiliyor mu onu öğrenmem lazım.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 17 Ocak 2013, 18:24:28 »
Kesinlikle kendi ölçülerime göre yapılması lazım. Çünkü ellerim normalden küçük olduğu için standart tüfeklerin boyu pek uymuyor bana. Fakat ölçülerimi nası vereceğimi bilmiyorum, yani illa Burdur'a fabrikasına mı gitmek gerekiyor veya başka bir şekilde ölçü verilebiliyor mu onu öğrenmem lazım.
bİLDİĞİN TANIDIĞIN BİR TÜFEK USTASI VARSA ONUN YANINA GİT O SÖYLER SANA..SONRADA FABRİKAYLA İRTİBATA GEÇERSİN..ÇÜNKÜ KUNDAK UYUMU TÜFEKTE ÇOK ÖNEMLİ..TETİK ÇEKME MESAFESİ,GÖRÜŞ HATTI(gözle elmacık kemiği arası ölçü) VE DE DİPÇİK EĞİMİ...BU 3 ÖLÇÜ TÜFEKTEKİ CAN ALICI ÖLÇÜLERDİR..ASLINDA SEN BİLE ÖLÇERSİN AMA 1 CM BİLE BU ÖLÇÜLERDE ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİDİR...
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Fikret KILIÇ

• *
« Yanıtla #17 : 17 Ocak 2013, 19:02:42 »
Ceyhun kardeşim,ben geçen sene Huğlu dan Mehmet TATLI ustanın aracılığıyla
kundak ölçülerini kendime göre yaptırarak 200 AC satın aldım ve kullanıyorum.
Gayet güzel bir tüfek ve fişek seçtiğinide görmedim.Genelde çulluk avı yapıyorum.
Yaf marka fişek kullanıyorum.Tavşan içinde kendim fişek dolduruyorum.
Tüfeğim 61 cm.Namlu Mobil şoklu 3150 gr.
Ayriyeten kilit sistemide ayrı bir güven veriyor.Bildiğim kadar çiftelere Huğludan başka
3 noktadan kilit sistemini uygulayan çok fazla marka yok.
Tavsiye ederim..
1968-İSTANBUL

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #18 : 17 Ocak 2013, 19:37:44 »
Ceyhun bey şuan Huğlu 103 de s.poze kullanıyorum.
Ancak 3 Sezon falan Ben sizle aynı tüfeği çifteyi kullanım tüfeğin herşeyini biliyorum çok sağlam ve iyi bir tüfeğe sahipsiniz...
Bu tüfekle Ben büyük avlarda daha çok randuman aldım ördek ve tavşan gibi , fermalı avlarda çok iyi olmasada kötüde değildir , demek istediğim ben keklik ve bıldırcın , çullukla uğrasıyorum o yüzden huğlu pozeye döndüm...

Size tavsiyem şu olucaktır bilmiyorum hangi avları yapıyorsunuz ama fişek seçerken hızlı fişek kullanın ve atış yaparken ara  verip atın :)

RC sipe 7-8 no 32 gram , RC S4  33 gram 5-6 no   , Bornaghi 30-33 gram Bior tapa-Keçe tapa 6-7 no  , Mirage jk6 34-35 gram 4-5-6 no , Mirage 9 no 28 gram ve Fiocchi 9 no 28 gram Bu Fişekleri çok sever.
30 gram bior Bornaghi , 33 gram Rc s4 ve Bornaghi 33 gram keçe tapa fişeklerde güzel çalışıyor , 32 Gram RC SİPE En iyi randuman aldığım fişektir keklikte 7 no kullanırdım hep , 34 35 gram Mirage jk6 4-5-6 no dolu gramlara iyi randuman veriyor. 24 gram hiç denemeyin derim :) 28 gram çok iyi sonuçlar vermesede ben en iyi mirage ve fiochi fişeklerde güzel randuman aldım bıldırcında böyle kullanırdım.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2013, 07:48:17 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 19 Ocak 2013, 10:16:16 »
GÜRKAN BEY İLGİ ALAKANA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BENDE BU TÜFEĞİ ÖRDEK TE KULLANACAĞIM ZATEN EVET YAZDIĞIN FİŞEKLERDEN RANDIMAN ALDIM SAĞ OL O0

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 19 Ocak 2013, 10:19:36 »
FİKRET ABİ İLGİ ALAKANA TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK SAĞOL

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #21 : 19 Ocak 2013, 20:55:22 »
O zaman güzel bir ördek tüfeğine sahisin ceyhun abi :)
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 19 Ocak 2013, 21:09:27 »
Evet GÜRKAN sadece bi çiftem yoktu onuda aldık ama müthiş keyifliymiş 3 otomatik 1 pozenin pabucu dama atıldı valla ...SELAMLAR

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 20 Ocak 2013, 10:14:32 »
Evet GÜRKAN sadece bi çiftem yoktu onuda aldık ama müthiş keyifliymiş 3 otomatik 1 pozenin pabucu dama atıldı valla ...SELAMLAR
O0 her zaman dedik ; çifte ile avlanmak ayrıcalıktır diye .. çiftelerin ayrı bir asaleti ve endamı vardır , ve avcısına zevk verir atış esnasında .. çifteyle avlanmaya başlayan , eline bAşka tüfek almaz kolay kolay ... bir kaç yerde yazdım yine ; çifteye 10 tam puan , pozelere 4 , otomatiğe sıfır puan diye ... tabii herkesin anlayışına göre değişir bu ...  ama 200 ac gerçekten çok yakışıklıymış .. saygılar . O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 20 Ocak 2013, 10:46:56 »
 O0 YUSUF ABİ yazdıklarına birebir katılıyorum gerçekten haklısın saygılar