ömer bey internet üzerinden bir tüfek aldım av bayinin adını vermeyeceğim akdaş diye istedim sibergun geldi sonra çok yeri araştırdım hatta akdaş silah sanayisni bile aradım bana hiç bir fark yok dediler sadece marka farklı dediler garantisi de akdaşa ait dediler ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz aklım karıştı siz akdaş olarak sibergunun arkasında durmuyormusuuz yani fakat aldığım yerde sibergun tamamen akdaş üretimidir dediler bu arada tüfeğim 712 el modeli saygılarımla
Murat Bey merhaba,
Tüfeğiniz hayırlı olsun öncelikle.
Sibergun, Webley&Scott, Dickinson ... ve AKDAŞ markalı ürünler bayinin size söylediği gibi aynı ürünlerdir. Yukarıda bahsettiğim gibi küçük tercih farkları vardır. İlk başlarda Sibergun (Yazıcılar Av) markalı pozelerde kostik kullanıldı, ancak zaten nemli ve yağmurlu olan Karadeniz bölgesinde kostik çok baş ağrıttı. O nedenle artık Sibergun ürünler de krom kaplı üretiliyor. Şu anda sadece Webley&Scott ürünleri standart olarak ve lüks model Akdaş ürünleri isteğe bağlı kostik kaplı üretiliyor.
Lütfen yanlış anlaşılma olmasın; Akdaş bütün bu markaların arkasındadır ve garanti sağlamaktadır. Ancak yukarıda söylediğim gibi, mesela Webley&Scott ürünlerde kostik kullanılması, yağlı kundak kullanılması vs. TAMAMEN markanın tercihidir ve Akdaş'ı ilgilendirmez.
Paslandırılmış, iyi bakılmamış bir kubuz Akdaş'ın sorumluluğunda değildir; yeniden boyanması ücrete tabidir. Ama üretim hatası varsa; yani atıyorum kubuzun bir kısmını boya tutmamışsa, tüfek kutudan o şekilde çıkmışsa işte bu kargo ücreti dahil firmamızın sorumluluğundadır.
Biz kendi ürünlerimizde mümkün olduğunca piyasa taleplerine kulak veriyoruz ve özellikle istenmedikçe kostik ve yağlı kundak tercih etmiyoruz.
Piyasa kostik ve yağlı kundaklı Akdaş ürünleri de görebilirsiniz. Bunlar daha eski ürünler veya özel sipariştir.
Özetle, satın aldığınız ürün Akdaş garantisi altındadır ve kullanıcı hatası hariç herhangi bir hata garanti süresi boyunca ücretsiz tamir edilecektir. İçiniz rahat olsun.
Selamlar
Saygılar
Not: Tamire gelen bir tüfeğin ne şartlar altında kullanıldığı, ne kadar bakıldığı ve sorunun kullanıcı hatası olup olmadığı çoğu zaman rahatlıkla anlaşılmaktadır. Tamir servisimiz bir çok ufak kullanıcı hatasını ücretsiz gidermektedir. Normal şartlarda başta kaplama olmak üzere kullanıcı hataları ücrete tabidir.