Kesinlikle yerli tüfek olarak iyi diye bilecegimiz ve arkasında duruyorlar diyebileceğimiz hiç bir firma yok 1:200 e tüfek aldım inanciniz olsun bir saat av yapamadım sürekli bozuk fabrikada aylarca kalıyor geldimi aynı enson tüfeği yere vurdum öyle evde duruyor firmanın müdürünün bana söylediği şu biz her sattığımız tüfekle bu kadar uğrasirsak fabrikayı kapatması lazımmış Sizesoruyorum bu adaletmi kime guvenecez elin gavuruysa ölene dek arkasında durur sattığı malın fark bu işte
bu tür vakaları duymak , yerli sanayimiz açısından pek iç açıcı değil ... selman bey , bu konuda size pek katılabileceğimi söyleyemem ... yıllardı kullandığım pozem , ve yeni aldığım çiftemde aynı yerli marka ... isim vermiim ... pozemi çok berbat bir şekilde yıllarca kullandım .. bakımını ve yağlamasını 2 yılda bir yaptığım halde ; ne en ufak bir arıza , nede namluda pas yaptı .. ve bunun içindirki , çiftemi bu markadan tercih ettim ... aile efradıda aynı markanın otomatiklerini kullanıyor yıllardır , bazende ben kullanıyorum , ve bu yerli markanında otomatiklerinde hiç şikayet olmadı .. bu yerli marka , benim için sorunsuz .. diğer markalarda da , tek tük , nadiren bu tür şikayetler oluyor ... silah üreticilerinin üretim , pazarlama ( yani satış ), ve SATIŞ SONRASI servis olarak , nasıl bir strateji izlediklerini pek bilemem ama ; BU TÜR ŞİKAYETLERİN OLMAMASI İÇİN , YERİ GELDİĞİ ZAMAN ŞAHIS ODAKLI DA OLSA , BİR YOL İZLEMELERİ , KENDİ FİRMALARI ADINA ÇOK DAHA VERİMLİ OLACAKTIR .. bazen gerekli önem verilmeyen bir müşteri , firma için fazla miktarda kan kaybına sebep olabilir ... ve şuna eminimki , satış sonrası servis olayında , benim tabirimle ; NOKTA ATIŞLI , BİREYSEL MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANA ÇIKARSALAR , KENDİ FİRMALARI VE DİĞER YERLİ FİRMALAR İÇİN ÇOK DAHA İYİ OLUR ... yok öyle ,,,,,,,, sattığımız bir tüfekle bu kadar uğraşsak fabrikayı kapatırız,,,,,,,,,, TAFRALARI ... senin işin nedir kardeşim ,,,,,, tüfek üretmek ,,,,,, o zaman işini en iyi şekilde yapacaksın ki , piyasada kalıcı olabilesin .... sen uğraşmazsan , başkası uğraşır ..... saygılar ....