Gönderen Konu: tufek hakkında  (Okunma sayısı 19797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Haşim YETİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tufek hakkında
« : 10 Ocak 2013, 22:53:27 »
merhaba arkadaslar yenı uyeyım burdakı muhabbetı dostlugu gordukce ınsan katılmadan duramıyo..)))

bı konu hakkında bılgı almak yasadıklarımı anlatmak ıstıyorum..
komando av bayınden webley skott marka aktas sılahın yaptı  tufek aldım 6 ay once tufegın dıpcını kestırım dedım fabrıkada 50 tl. para ıstedıler bıraz zaman sonra tufek kasasında kromdan pas yaptı kustuu hep gonderdım gonderdıme pısman oldum daha kotu yapıp gerı gonderdıler bastan sagma yapmıslar dogru duzgun boyamamıslar bıle utanmadan o halde bana gerı gondermısler,,  sonrasında yagmuru yıyınce elkunda dıpcık suyu emdı sıstı karardı  bunada ilk defa sahıt oluyorum tekrar gonderdım tufegı bana dedıklerı bu boya suyu cekermıs bu boyleymıs vernık vurun dedım yıne 50tl para ıstedıler brakın kalsın dedım.. bu nasıl bır zıhnnıyet bu nasıl bı tıcaret tufegın fıyatı 1,600 tl ve tam bır fıyasko herseyden kırp mıslar bırde garantısı yok gıbı herseye para ıstıyolar   ve bundan kazanılan para helalmıdır arkadaslar  alıcak arkadaslar varsada ıyı dusunsun ıyı ıncelesın ben hayatımda boyle bısey daha gormedım bunları anlatmak paylaşmak ıstedım avcının en ıyı dostu avcıdır herzamanç..) yorumlarını beklıyorum ... ayrıca suyu emdıkten sonra sımdı dıpcık catlamaya da baslar ve bunlar onuda kabul etmezler.. napıcam bılmıyorum.????????
Haşim YETİM
1982 istanbul

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: tufek hakkında
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2013, 01:09:40 »
Sayın Ömer Akdaş sitemiz üyesidir..bir cevabı olması gerekir..bence tüfeğiniz yepyeni olacak çünkü benim tanıdığım Sadık Akdaş böyle arızaların lafını bile etmez..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2013, 13:50:07 »
inşallah mağduriyetiniz giderilir.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Haşim YETİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2013, 14:58:45 »
İlginiz tesekkurler arkadaslar omer beyden yorum bekliyorum.. Hassasiyetlerine guveniyorum ama bukadarda aksilik olmasi tesaduf olamaz diye dusunuyorum dipci degistirindesem degistirmezler simdiden catlama belirtileri yapti ufak cizik seklinde yariklar olustu insanin eline takilicak sekilde, okadar para verince insan uzuluyo gercekten..
Haşim YETİM
1982 istanbul

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2013, 23:12:36 »
Değerli Haşim kardeşim,
Bu yazdıklarınız batı cephesinde pek bir değişiklik olmadığını gösteriyor.Sanırım zihniyet aynı.Dünyaya tüfek satıyoruz diye reklam yapan firmalarımız, bu sitede ikinci eline 5-10 bin lira isteyen firmalarımız kalite ve müşteri memnuniyeti konusunda ne yazık ki tam bir hayal kırıklığı olarak karşımıza çıkıyor.Ben yıllardır hep yerli sanayimize güvenip,paramız bizim insanımıza gitsin istedim.Ama bizim bazı firmalarımız ne yazık ki bu güveni haketmiyor.
  Avrupa ve Amerikalı müşterilerine mal satmak için bin takla atan bu insanlar yıllardır tüfeğin en iyilerini onlara gönderir.Hatta daha ucuz bir fiyata.İş yurdum insanına gelince ona hem pahalıya satar, hem de hor görür.Zaten millet olarak yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.Yıllardır insanımız yerli sanayici tarafından kandırıldığı için, Türk mallarına olan talep azalırken,hile yapmayan yabancı şirketler mallarını tıkır tıkır satıyor, pazarlama sorunu yaşamıyorlar.Tabi bu durumdan hilesiz iş yapan yerli firmalarımız da olumsuz etkileniyor.
    Bu olay AKDAŞ silah şirketinin müşteriye yaklaşımı açısından bende çok olumsuz bir izlenim bıraktı.Yıllardır müşterisine ve ürününe sahip çıkan huğlu ve akkar gibi firmaların saygınlığını ise pekiştirdi.Umarım tüm avcı dostlar bu referansları değerlendirir ve ona göre davranırlar.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2013, 22:23:34 »
Haşim kardeşim,
Sadık usta ile alışveriş yapmış birisi olarak bu yazdıkların beni çok şaşırttı.Bence uygun bir dille tüfeğin arıza ve istediğin özelliklerini bir kağıda yazarak kargo ile fabrikaya gönder gereken yapılacaktır.
Selam ve saygılar

Çevrimdışı Hakan İNCECİ

• *
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2013, 17:24:27 »
sadık akdaş ürettiği tüfekler hakkında hep iyi şeyler duydum hatta  poze tüfeklerını inceledim diğer yerli markalara göre çok daha sağlam kalıte hıssı verıyordu hatta ilk fırsatta almak düşüncesındeydım ama bu haşim beyin yaşadıklarını okuyunca yine yerli markalara karşı soğukluk hissettım acaba gerçekten akdaş ürünlerinde böyle bir durum yaşanmış mı yaşanmışsa benimde düşüncelerım değişir önemli olan silahın kalitesi hadi bi aksaklık oldu fabrıka ve ustası ilgili olmalı hiç bir zaman müşteri mağdur edilmeli ürünün kaliteli her türlü sorunun arkasındaysan hiç bir şey kaybetmezsın her zaman kazanırsın maddi ve manevi herkez senın ürünlerini ne kadar kaliteli olduğunu ne kadar arkasında durduğunu görmeli diye düşünüyorum işin aslı astarını ve sonuçlarını forumda paylaşırsanız sevinirım haşim bey..
Hakan İNCECİ
1978 SAMSUN

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2013, 17:37:23 »
Kesinlikle yerli tüfek olarak iyi diye bilecegimiz ve arkasında duruyorlar diyebileceğimiz hiç bir firma yok 1:200 e tüfek aldım inanciniz olsun bir saat av yapamadım sürekli bozuk fabrikada aylarca kalıyor geldimi aynı enson tüfeği yere vurdum öyle evde duruyor firmanın müdürünün bana söylediği şu biz her sattığımız tüfekle bu kadar uğrasirsak fabrikayı kapatması lazımmış Sizesoruyorum bu adaletmi kime guvenecez elin gavuruysa ölene dek arkasında durur sattığı malın fark bu işte
1982-Mardin

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2013, 18:47:26 »
 O0 O0
Kesinlikle yerli tüfek olarak iyi diye bilecegimiz ve arkasında duruyorlar diyebileceğimiz hiç bir firma yok 1:200 e tüfek aldım inanciniz olsun bir saat av yapamadım sürekli bozuk fabrikada aylarca kalıyor geldimi aynı enson tüfeği yere vurdum öyle evde duruyor firmanın müdürünün bana söylediği şu biz her sattığımız tüfekle bu kadar uğrasirsak fabrikayı kapatması lazımmış Sizesoruyorum bu adaletmi kime guvenecez elin gavuruysa ölene dek arkasında durur sattığı malın fark bu işte
O0 O0 O0 bu tür vakaları duymak , yerli sanayimiz açısından pek iç açıcı değil ... selman bey , bu konuda size pek katılabileceğimi söyleyemem ... yıllardı kullandığım pozem , ve  yeni aldığım çiftemde aynı yerli marka ... isim vermiim ... pozemi çok berbat bir şekilde yıllarca kullandım .. bakımını ve yağlamasını 2 yılda bir yaptığım halde ; ne en ufak bir arıza , nede namluda pas yaptı .. ve bunun içindirki , çiftemi bu markadan tercih ettim ... aile efradıda aynı markanın otomatiklerini kullanıyor yıllardır , bazende ben kullanıyorum , ve bu yerli markanında otomatiklerinde hiç şikayet olmadı .. bu yerli marka , benim için sorunsuz .. diğer markalarda da , tek tük , nadiren bu tür şikayetler oluyor ... silah üreticilerinin  üretim , pazarlama ( yani satış ),  ve SATIŞ SONRASI  servis olarak , nasıl bir strateji  izlediklerini pek bilemem ama ; BU TÜR ŞİKAYETLERİN OLMAMASI İÇİN , YERİ GELDİĞİ ZAMAN ŞAHIS ODAKLI DA OLSA , BİR YOL İZLEMELERİ , KENDİ FİRMALARI ADINA ÇOK DAHA VERİMLİ OLACAKTIR ..  bazen  gerekli önem verilmeyen bir müşteri , firma için fazla miktarda kan kaybına  sebep olabilir ... ve şuna eminimki , satış sonrası servis olayında , benim tabirimle ; NOKTA ATIŞLI ,  BİREYSEL MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANA ÇIKARSALAR , KENDİ FİRMALARI VE DİĞER  YERLİ FİRMALAR İÇİN ÇOK DAHA İYİ OLUR ... yok öyle  ,,,,,,,, sattığımız bir tüfekle bu kadar uğraşsak fabrikayı kapatırız,,,,,,,,,, TAFRALARI ... senin işin nedir kardeşim ,,,,,,  tüfek üretmek ,,,,,, o zaman işini en iyi şekilde yapacaksın ki , piyasada kalıcı olabilesin .... sen uğraşmazsan , başkası uğraşır ..... saygılar .... O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Abdullah BOZDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2014, 12:16:32 »
merhaba. bu iş de bir yanlışlık olmadığından eminmisin kardeş. akdaş firmasından kötü mal çıkmaz sadık  Akdaş ustayı bu konuda tek geçerim. işçilik çok sağlam kendi yapımı akdaş212 s kinetix sistem tüfek aldım 10 gün önce  avrupa tüfekler halt etmiş yanında... ;)

DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Muğla

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
« Yanıtla #10 : 08 Şubat 2014, 12:41:03 »
Abicim hiçbir yanlışım yok hatta kanıtta var
1982-Mardin

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2014, 12:46:55 »
Son olarak şunuda bilmenizi isterim bilerim tam3  4  aydır tüm bu markadaki Türkler jandarma emniyet topladı neymiş fabrika mahkemelik olmuş inceleme için toplanmış pekala bu kadar insanın günahı ne
1982-Mardin

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2014, 20:08:11 »
Son olarak şunuda bilmenizi isterim bilerim tam3  4  aydır tüm bu markadaki Türkler jandarma emniyet topladı neymiş fabrika mahkemelik olmuş inceleme için toplanmış pekala bu kadar insanın günahı ne
Selman bey..toplanan tüfekler Huğlu da yapılmış ancak AKDAŞ değil.  ****HUĞLU diye bir firmanın tüfekleri mahkemelik olup toplandı ve satış yasağı kararı alındı..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #13 : 08 Şubat 2014, 21:07:18 »
 O0
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2014, 10:45:05 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 08 Şubat 2014, 21:24:20 »
Uzun araştırmalardan sonra ben de direkt fabrikadan Akdaş süperpoze sipariş ettim daha elime ulaşmadı ancak fabrikada incelediğim tüfeklerin işçiliği gayet iyi duruyordu. Gerçekten dipçik-el kundağında dediğiniz gibi su hassasiyeti varsa ve fabrikada selam verenden 50 lira istiyorlarsa durum vahim :)

Bir yargıya varmadan önce Sayın Ömer Akdaş'ın konuya cevabını beklemekte fayda var yanlış anlaşılmalar olabilir...
Toplanan tüfekler Akdaş DEĞİL.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Gökay Karaduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 08 Şubat 2014, 21:36:06 »
Çok şaşırdım.Ben de 312 SE süperpoze kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.Yaşasam da ilgileneceklerine eminim.Keşke bir fotoğraf koysanız dipçik ne durumda neresi paslanmış bakardık.

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #16 : 08 Şubat 2014, 21:53:05 »
 O0
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2014, 10:45:40 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
« Yanıtla #17 : 08 Şubat 2014, 21:57:12 »
Fatihbey genel konuştuk o sadece bir örnekti yerli tufek olarak yıllardır alıyorum dünyanın parasini harcadim ama boş enson yabancı aldim binlerce fişek sıktım ama banamısın demiyor demezde
1982-Mardin

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 08 Şubat 2014, 22:16:31 »
Anladım Fatih Bey.

Konu açan dostumuzun sorununa istinaden düşüncemi yazacağım ama inşallah üzmem. Tüfek yağ emdirilmiş verniksiz ahşap özelliğindeyse sudan üst düzeyde korumaz. Mesela ördek avı tüfeği sayılmaz. Bu tür yağ Avrupa ve Amerika'da çok tercih ediliyor ama böylesi dipçik takımı ile avlanan biri onun bu özelliğini bilir. Böyle dipçikler periyodik olarak bakım ve fazla ıslanmasından sakınma gerektirir. Bakım, tekrar yağ emdirme sıklığı için belli süreler telafuz edilse de şu anda bunun yeri değil ama kısaca yılda bir kezden epey sıkca diyebilrim. Kısacası bu sudan etkilenme hadisesi üretim kusuru değil. Olsa olsa satıcının sattığı ürünü yeterince tanımaması, tanıtmaması, açıklamayı ihmal etmesi veya bilmemesi meselesidir. Burada bir not düşeyim, tüfeği görmeden yazdığım için yanıltabilirim. Yani yağ emdirilmiş kundak derken iyi yapılmış bir yağ emdirme işi olduğunu farz ettim ama zaten bu iş gerektiği gibi yapılsa dahi vernikli, polyesterli olanlar kadar sudan koruyamıyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #19 : 08 Şubat 2014, 23:54:36 »
 O0
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2014, 10:46:10 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #20 : 09 Şubat 2014, 00:01:47 »
 O0
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2014, 10:46:37 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Alper ALTUNCUOĞLU

• *
« Yanıtla #21 : 09 Şubat 2014, 00:07:20 »
Volkan bey doğru söylüyor,yağlı kundaktaki ezikler bile eziklerin ustüne su emdirilerek eziklerden kurtula bilir.

Çevrimdışı Alper ALTUNCUOĞLU

• *
« Yanıtla #22 : 09 Şubat 2014, 00:11:30 »
Yalnız cilalı kundaklardada sulak alanlarda sorun bagalitin arasından giren su bu seferde bagalitçevresindeki cilayı attırıyo

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #23 : 09 Şubat 2014, 08:55:55 »
Herkese Merhaba,

Haşim Beyin beklemediği şeyler yaşamış olmasına üzüldüm. Tamir servisine gelen her tüfeği takip etmediğim için konu hakkında bilgim yok, ancak söyleyeceğim çok net sözler mevcut:

Şöyle ki: Akdaş Silah - üzerinde Akdaş markası olmayan herhangi bir ürün için (yani direkt kendi ürünü olmayan) üzerinde ne tür boya kullanılmış, kundaklar nasıl kaplanmış, tüfeğin ağırlığı ne gibi hiç bir şikayeti kabul etmez (ama tabii ki servis sağlar); zira bu tercihlerler, örneğin burada bahsi geçen Webley&Scott firmasının tercihidir ve Akdaş'ın herhangi bir söz söyleme hakkı yoktur. Yani yağlı kundak ve kostik Webley için vazgeçilmezdir ve bu şekilde kaplanmış, Webley&Scott tarafından çeşitli ülkelere gönderilen tüfeklerden tek bir şikayet dahi almış değiliz. Çünkü bu tüfeklerin alıcı kitlesi Kostik ve Yağlı kaplamanın ne olduğunu, nasıl kullanıldığını çok iyi biliyor.

Demem o ki tüfeğinizde krom yoktur. Kostik boyaya nasıl bakım yapılır, yağlı kundak nasıl temizlenir ve nelerden sakınılmalıdır gibi bilgileri tüfeği aldığınız bayii size belirtmeliymiş. En azından siz tüfeğin özelliklerini sormalıymışsınız. Bu Akdaş'ın yükümlülüğünde değildir. Siz Webley&Scott markalı bir ürün satın aldınız ve biz bu marka adına üretici olarak tüfeklerin servisini gerçekleştiriyoruz. Doğrudan Akdaş markalı bir ürünmüş gibi firmaya yapılan ithamlar doğru değildir.

Daha önce de bahsettiğim gibi ülkemizde krom kaplamaya ve verniğe olan alışmışlık mevcut. Görsel olarak standart diyeceğimiz bu ikili zorlu koşullarla çok iyi başa çıkabiliyor. Çok daha şık ve lüks olan kostik ve yağlı kundak ikilisi ise zorlu koşullarla asla geçinemiyor.

Daha öncede benzer bir kaç vaka oldu, kundak konusunda ücretsiz yardımcı olmaya çalıştık (tabii çok kötü halde değilse kundak), ancak iyi bakılmamış ve paslandırılmış bir kostik gövde için ücret talep etmek en doğal hakkımızdır. Çünkü tamamen kullanıcı hatasıdır. Demontaj, yeniden tesviye, boyama ve yeniden montaj gerektirir...

Kostik kaplamanın bu hassaslığını Akdaş ile sınırlamak da çok yanlıştır, çünkü lüks tüfeklere servis imkanı sunan firmamıza çeşitli lüks tüfekler yeniden kostik kaplanmak (!) üzere geliyor. Yani kostiğin krom gibi ömürlük olmadığını bilelim diye söylüyorum. İyi bakılsa bile zamanla paslanmadan (!) boyası atacaktır.

Geçelim AKDAŞ markalı kendi ürünlerimize:

Bu sorunları yaşamamak için iç piyasa beklentilerine ayak uydurduk ve müşteri özellikle istemedikçe kostik kullanmıyoruz. Kundakları da vernikliyoruz. Yani Webley markalı ürünlerle Akdaş markalı ürünler bu konularda birbirinden ayrılıyor. Akdaş kullanılcıları söz konusu hususlarda kolay kolay sorun yaşamaz.

Müşteri hizmetlerimiz ve tamir servisimiz bir çok hususta ücretsiz yardımcı olmaktadır. Bunu Akdaş kullanıcıları bizimle paylaşır diye umuyorum. Müşterilemizden kargo ücreti de almayız. Lütfen karşı ödemeli gönderin. Ancak bariz kullanıcı hatalarında ücret talep etmek en doğal hakkımızdır.

Fatih Bey, sipariş ile verilen özel kundak ölçüsü ücretsizdir. Ancak daha sonra değiştirmek isterseniz bir ücreti olacaktır. Malum yeniden işçilik gerekecektir.

Haşim Bey tüfeklerin toplatılması vs. bilgiler asla gerçeği yansıtmıyor. Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin. Bu yazdığınızın gerçek olamayacağını Akdaş'ı yakınen tanıyanlar bilse de, Akdaş ile yeni tanışanlar aklında soru işaretleri oluşabilir.
Toplatılan tüfekler Akdaş üretimi değildir (!).

Haşim Beye tavsiyem şudur:

Gerekli ücretleri ödeyip krom ve vernik kaplama yaptırın ve tüfeğinizi Webley'den Akdaş'a dönüştürün (tabii ki marka değişmez); sonuç olarak tüfeğinizi daha ağır şartlar altında keyifle kullanın. Anladığım kadarıyla nazik bir kullanım tarzınız yok. Bu tarz kullanım için size özellikle AK 212-S ve AK 212-C modellerini de tavsiye ederim. Plastik kundaklar her türlü zorluğa göğüs gerecektir.

Özetle;

Örneğin "Webley&Scott markalı bir üründe neden kostik kullandınız, hiç dayanıklı değil"... gibi şikayetleri AKDAŞ SİLAH firması asla kabul etmez, çünkü bu tercihler Webley&Scott firmasına aittir.

Aynı durum Sibergun, Dickinson, Commando... gibi diğer üretim yaptığımız markalar için de geçerlidir.

AKDAŞ ürünleri için eleştrilere sonuna kadar açığız ve her türlü desteği sağlıyoruz.

Umarım sorularınıza yanıt alabildiniz.

Sevgi ve Saygılarımla....

Not: Yargısız infaz hiç de hoş durmuyor...

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #24 : 09 Şubat 2014, 10:50:57 »
Sn. Ömer Bey, bizleri aydınlattığınız için teşekkürler, kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz ve farkettim ki Akdaşla alakasız tartışmalara girilmiş bu başlık altında. Ben kendi gereksiz mesajlarımı sildim. İyi çalışmalar...
1990
Elazığ - Sofya