Gönderen Konu: SEYİRLİK HAKİKİ BULGAR KOPOYU ----> ...ATAK...  (Okunma sayısı 11397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Değerli avcı abilerim ve kardeşlerim...Sizlerle sahibi, hem meslektaşım hem av arkadaşım olan değerli büyüğüm Muhterem Abimin iznini alarak resimlerini paylaşmak istediğim bir kopoy var. Bu zaman kadar izin vermediği için ne avda ne merada foto çektirtmediğinden pek resmini paylaşma şansım olmamıştı.

İsmi Atak...3,5 yaşında şu ana kadar hiç çiftleşmemiş, tüm aşıları yapılmış sağlıklı bir dişi.Uzun uğraşlar sonucu Bulgaristandan Türk bir arkadaş vasıtasıyla, kendisi halen avlanan bir Bulgar vatandaşından yavru olarak alınmış ve  bu yaşına kadar önünde sayısız Tavşan vurulmuş ve vurdurmuş.Tavşanla çekilmiş video ve resimleri de vardı ama onlar sahibinin bilgisayarında olduğundan henuz alamadım, alınca onlarıda bu konu içinde paylaşırım.Bunlar benım telefonumla çektiğim fotolar.

Atağın, kar, buz, yaz, kış, taş, kaya, pırnar, çalı, diken vs... fobileri yok, avda alıp başını gitmiyor, kendinide bizide boşa yormuyor, hem avı hem avcıyı takip ederek işini yapıyor. Tavşandan başka tilki,çakal,domuz,evcil hayvan vs... kovması da kesinlikle yok çok şükür. Avı muayyerdir.Şöyleki bu sezon ^^-Burda tavşan yok, boşa köpeği salmayalım..!^^ denilen zor bir meradan av kaldırması zaten herşeyi bitirdi...İzdeyken birde yanık sesi varki; o nu hiç sormayın... Bu sezon sonu kızgınlık döneminde sağlığı için iyi cins ve avcı bir kopoyla çiftleştirip, yavru alma niyetindeyiz.Bana göre hem avıyla hem rengiyle hem duruşuyla on numara bir kopoy.

Resimler herşeyi anlatıyor ama ben yinede yorumlarınıza ve beğeninize sunuyorum...İyi seyirler...

Not: SATILIK DEĞİL SADECE BAKILIK...  ;D

Rx-.jpg]

DdErt.jpg]

1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
Ynt: SEYİRLİK HAKİKİ BULGAR KOPOYU ----> ...ATAK...
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2013, 17:43:36 »
güzel köpek maşallahı var var da,fare arıyo pek öyle anlatıldığı gibi görünmüyo.yada bunca yıllık tecrübem yanıltıyo beni.
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2013, 18:12:04 »
güzel köpek maşallahı var var da,fare arıyo pek öyle anlatıldığı gibi görünmüyo.yada bunca yıllık tecrübem yanıltıyo beni.

Ümit Abi farkındamısın bilmiyorum ama resimlerin çekildiği yer mera değil, şehrin göbeğindeki top sahası...  ;D
Köpeği gezdirirken çektim ve sende bilirsinki kopaylar genelde burnu yerde gezer...Senin gibi değerli ve tecrübeli bir abimin ^fare arıyor^ diye yorum yapmasını latife olarak kabul ediyorum...

Ama nasip olursa bigün çık gel Yalovaya ne aradığını sezon bitmeden gösterelim...Bunca yıllık tecrübenin seni yanıltıp yanıltmadığınıda öğrenmiş olursun ;)

rASGELE...
1985-Yalova
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2013, 19:06:02 »
Maşşllah Uğur kardeşim , taa nerelerden geldin yalovaya ısındın , ava başladın kopoy unda oldu dicem ama arkadaşınınmış :)  Çok hızlı bir giriş yaptın Yalovaya walla :) Güzel de bakılmış köpeğe  maşşllah . Kopoy cinslerinden pek anlamam ama güzel köpek .Önünde bol avlar vurursunuz inşallah .
rastgeele
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2013, 00:06:40 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı İrfan ÜNAL

• *
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2013, 20:06:58 »
köpek  güzel  köpek  gercekten ama  bulgar  kopayı  falan  deyil bildiyimiz  çakal  kopay . önünde  kazasız  belasız nice avlar vurma  dilegiyle
İrfan ÜNAL
1977 gümüşhane

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2013, 11:28:02 »
önce hayırlı uğurlu olsun  uğur kadeş önününde gönlünce nice zevkle  avlar yaparsınız inşalah köpeğin ırkına gelince bulgar köpeği olabilir avıda onumara olabilir av kanı süperde olabilir orjinal safkan köpeklerin fizik yapıları farklı oluyor daha güzel incelerseniz bunun farkına varacaksınız ben kendi adıma söyleyim kırık yerli ırkarınında ne avlar yaptırdık ama safkan bulgar ve sırp kopayları olsun  bunların kendilerine has fizik yapıları var  burada birbirimizi kırmadan saygı sevgi içinde birbirimizin tecrübelerinden yararlanırsak daha güzel olur diyorum saygı ve sevgilerimle
image upload
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2013, 12:35:37 Gönderen: Hasan CAN »

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2013, 18:39:43 »
Maşşllah Uğur kardeşim , taa nerelerden geldin yalovaya ısındın , ava başladın kopoy unda oldu dicem ama arkadaşınınmış :)  Çok hızlı bir giriş yaptın Yalovaya walla :) Güzel de bakılmış köpeğe  maşşllah . Kopoy cinslerinden pek anlamam ama güzel köpek .Önünde bol avlar vurursunuz inşallah .
rastgeele

Kopayım var abı benım iletilerimin altında resmide var.Yalovaya ısınmamak ıcın hıc bır nedenım yok ÇOK ŞÜKÜR. (AV KITLIĞI HARİÇ) Şu an düşünüyorumda buranın meralarının bu halde oldugunu bılseydım emınım diğer 2. tercıhım Çanakkaleyı 1. tercıhıme yazardım. Av konusunda eksilerde olsamda yanımda 25 yıldır sadece tavşan avı yapmış ve sadece kopay beslemi,ş bir abimin olmasıda ayrı bir şans.İnan köpeklerimize kendimizden daha çok bakıyoruz, gözümüz gibi...İyi dileklerin için tesekkurler ederım...

köpek  güzel  köpek  gercekten ama  bulgar  kopayı  falan  deyil bildiyimiz  çakal  kopay . önünde  kazasız  belasız nice avlar vurma  dilegiyle

İrfan abi litaraturdeki bulgar kopoyu tabiki değil, ama Bulgarıstan asıllı.Her ne kadar benzemese de.Zaten köpek güzelliği,seceresi,tipi için değil sahibinin ve köpeklerinin namı üzerine getirtilmiş.Atağın sahibinin dedikleri bu...

Bu ırkta bulgarı sırpı şusu busu olduğuna da ben inanmıyorum, varsa da  benim için hiçte önemli değil.Yerli kırık ırklardan ne avlar yapan var.Önemli olan işlevi  ;D

Cinsi tipi önemli değil, önemli olan köpekten ne beklediğimiz ve bize ne verdiği...Gerisi kıl tüy yün...

önce hayırlı uğurlu olsun  uğur kadeş önününde gönlünce nice zevkle  avlar yaparsınız inşalah köpeğin ırkına gelince bulgar köpeği olabilir avıda onumara olabilir av kanı süperde olabilir orjinal safkan köpeklerin fizik yapıları farklı oluyor daha güzel incelerseniz bunun farkına varacaksınız ben kendi adıma söyleyim kırık yerli ırkarınında ne avlar yaptırdık ama safkan bulgar ve sırp kopayları olsun  bunların kendilerine has fizik yapıları var  burada birbirimizi kırmadan saygı sevgi içinde birbirimizin tecrübelerinden yararlanırsak daha güzel olur diyorum saygı ve sevgilerimle
image upload

Haklısın Hasan abi...Zaten internet çağındayız, amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok....Dediğin gibi Diğer kopay ırklarının fiziksel ve görsel yapısını, karakterini huyunu suyunu zaten Google amcaya sorunca söylüyo.Ben elçiyim abi, elçiye zeval olmaz... ;D

Tecrübelerinden daha çok faydalanmak dileklerimle..Saygılarımla abi...
1985-Yalova

Çevrimdışı İrfan ÜNAL

• *
« Yanıtla #7 : 10 Ocak 2013, 21:34:05 »
ben  bu ırkı  besliyorum cakal  desem  cakal deyil arap  desen  arap  deyil  bulgar desem hiç  deyil ama  bence dört dörtlük  köpekler araptan bulgardan  beklentilerim kadar hatta  fazlası
İrfan ÜNAL
1977 gümüşhane

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Ocak 2013, 11:29:13 »
ben  bu ırkı  besliyorum cakal  desem  cakal deyil arap  desen  arap  deyil  bulgar desem hiç  deyil ama  bence dört dörtlük  köpekler araptan bulgardan  beklentilerim kadar hatta  fazlası

Beklentilerine yanıt veriyorsa en iyi ırk o ırk İrfan abi... Kopay cinsleri arasında karekteristik özelliklleri dışında ben koku alma konusunda pek bi fark olduğu sanmıyorum.Her ne kadar kopayın cinsi cibilliyeti  önemli olsada, meraya çıkınca anlaşılıyor ırkın saflığımı yoksa avcının köpeği nasıl eğittiğinin mi önemli olup olmadığı...

Rasgele abi..
1985-Yalova

Çevrimdışı Hüseyin YUVANÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2013, 23:50:06 »
güzel   köpek   önemli  olan  güzel  av  yapması    manken  olacak   hali  yok     rastgele
Hüseyin YUVANÇ (ZAZA hüseyin)
1954 Buca İZMİR            0537 2567299

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2013, 18:45:31 »
Dostum köpeğin çok güzelmiş,inşallah uzun zaman avlanırsın,fakat yanlış anlamazsan bu köpeklerden yurdumuzda bol miktarda var,benim tahminim bu köpeklerin soyu sopu halis mulis anadolu kopayı,zamanında bu cinsler bulgarlara bizim yurdumuzdan gitmiştir diye düşünüyorum.Onlar da dünyaya kendi ırkı olarak tanıttılar haliyle.Bizim ülkemizde av köpekleri son 10 senedir büyük revaçta ve popülasyon her geçen gün artıyor.Eğer üstüne düşmeselerdi,kangallara da sahip çıkmıştı elin adamı.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Şubat 2013, 11:51:03 »
Dostum köpeğin çok güzelmiş,inşallah uzun zaman avlanırsın,fakat yanlış anlamazsan bu köpeklerden yurdumuzda bol miktarda var,benim tahminim bu köpeklerin soyu sopu halis mulis anadolu kopayı,zamanında bu cinsler bulgarlara bizim yurdumuzdan gitmiştir diye düşünüyorum.Onlar da dünyaya kendi ırkı olarak tanıttılar haliyle.Bizim ülkemizde av köpekleri son 10 senedir büyük revaçta ve popülasyon her geçen gün artıyor.Eğer üstüne düşmeselerdi,kangallara da sahip çıkmıştı elin adamı.

Yanlış anlaşılacak bir durum yok hocam...Mal meydanda :) Turkiyedeki birçok kopayla aynı yapıya ve aynı renge sahip.Bende bır belgesel kanalında zamanında İzmirden , Aydından, Muğladan kopay alınıp Yunanısatana Bulgarısatana satıldıgını izledim.Bu köpek Bulgarıstana Turkiyeden mi gitti, gittiyse nasıl gıttı, ne zaman gıttı, kım goturdu vs... orasını bılmıyoruz. Bilinen şey şu: bu köpeğin iyi bir avcıdan alınmış olması ve yedi ceddinin av yaptığı...
1985-Yalova