Asyayla Avrupayı birbirine bağlayan güzel ülkemin üzerinden nedense göç eden pek bir uçar yok.Acaba son yıllarda gümrükten geçemedikleri için başka yollarımı deniyorlar.
Neyse onların Kanada kazı varsa bızımde köy kazımız var...Tanesi 100 lira...Nolmuş ki...
Şimdi tamda mevsimi...İyi tiriti olur..Yağındanda bi bulgur pilavı..Off off off...
Konuyla ilgili iki haber de benden...
İstanbul’a yapılacak olan hava alanı tartışma yaratıyor! Konu ile ilgili birçok (muhalif) uzman kişi ve örgüt seçilen yerin yanlış olduğunu söylediler. Ama tek seçicimizin uçakla o yöreden geçerken en beğendiği yeri yanındakilere işaret ederek “burası olacak!” şeklinde yer seçimini kesinleştirildiğinden artık bu kararın eleştirilebilmesi ve değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği biliniyor.
Bu nedenle ilgililer tarafından yapılacak hava alanının;
İstanbul’da kalan son yeşil alanlardan biri olduğu,
Şehrin nefes alabileceği son ormanlık alan olduğu,
İçme suyu toplama havzası olduğu,
Sulak alan olduğundan korunması gereken doğal alanlardan biri olduğu,
Göçmen kuşların geçiş rotasında bulunduğu,
İddialarının da muhaliflerce uydurulduğu ve yersiz olduğu söylendi.
Bu konuda çok güvenilir bir yetkiliden gizlice alınan bilgiye göre, hafta sonlarında halkın piknik amacıyla bu ormanlık ve sulak alanlara gelmesi nedeniyle, yapılacak hava alanı için ağaç kesimlerinin ancak hafta içinde ve gece saatlerinde yapılabildiği, bunun da zaman kaybına neden olduğu öğrenildi.
Halkın buralara sokulmaması ve işlerin hızlı bir şekilde halledilebilmesi için gerekirse “Kuş Gribi” veya sadece bu alanlarda görülebilecek bir “Orman Gribi” hastalığının çıkmasının da elinin kulağında olduğu söylendi.
Ayrıca göç eden kuşların ülkemize ait kuşlardan olmadığı, Avrupa’dan Asya ya da Afrika’ya doğru yolculukları sırasında bu yörelerde kısa sürelerle konakladıkları açıklandı. Bu kısa süreli konup göçmelerin ulusal turizmimize fazla bir ekonomik katkı yapmadığı da bildirildi.
Yapılan hesaplamalarda kuşların bırakacağı dövizin kayda değer olmadığı; ancak burada kaç kişiye hayal bile edilemeyecek kadar çok kaynak aktarılacağı, tabi bunun yanında ülkemizin ekonomisine de bir miktar para gireceğinin beklendiği açıklandı.
“Dünyada hiçbir hava alanının ve uçuş rotasının, uluslararası bir korumaya sahip yoğun kuş göç yolları üzerinde olamayacağı, çünkü kuşların uçakların motorlarına girerek çok büyük kazalara neden olabileceği” gibi halkı korkuya ve üzüntüye sevk edecek “bölücü” açıklamaların yapılmaması yönünde de ilgililer uyardı.
Bu tür açıklamaları ısrarla sürdürenlerin mutlaka Ergenekon Örgütü ile bağlantılı olacağı düşünülerek, Silivri başta olmak üzere gereğini yapmalarının ilgili kişilere söylendiği de hatırlatıldı.
Ayrıca Bakanlar Kurulunda alınması planlanan bir karar ile bu kuşlar hangi ülkelerden geliyorsa o ülke yetkililerine bir nota verileceği ve “kuşlarına sahip olmaları, bizim hava alanımız çevresinde uçmamalarının ve buralardan asla göçmemelerinin sağlanmasının isteneceği” açıklandı.
Böylece alınan kararlar ile her işte olduğu gibi iktidarımız döneminde bir ilk olarak “göçmen kuş göçme yolları rotası” nın yeniden belirlenerek ilgili ülkelere gönderileceği, ayrıca bu ayrıntılı çalışma için hiçbir ücret de istenmeyeceği bildirildi. Böylece dünyaya nasıl büyük ülke olunacağının da öğretileceği bekleniyor.
Aksi halde ısrarlarını sürdürürlerse bu zamana kadar çok düşük miktarlarda talep edilen “transit geçiş” ve “ayakbastı” parasına çok ciddi miktarlarda zamlar yapılarak ilgililerin mağdur edileceği, hatta vize uygulanacağı da açıklandı.
Böylece İstanbul’a hava alanı yapılması yönündeki tüm olumsuzlukların üstün gayretlerle çözüldüğü, bu hava alanının bu iktidar döneminde mutlaka yapılacağı müjdelendi.
Tüm halkımıza ve göçmeyen kuşlarımıza hayırlı olsun!
Kaynak:
http://www.bizimkaradeniz.com.tr/article.php?id=83819-12-2012
İngiltere'de hazırlanan raporda, küresel ısınmanın bazı kuşların ve hayvanların göç yollarında değişikliğe yol açtığı bildirildi.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, küresel ısınmanın kuşların göç mevsiminin değişmesine neden olduğunu belirterek, ''Zamansız göç eden kuşlar, yavru besleme problemleri yaşıyor, telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor'' dedi.
Kaya, küresel ısınmanın bazı kuşların göç yollarında değişikliğe neden olduğunu söyledi.
İngiltere'de hazırlanan bir raporda, küresel ısınmanın bazı kuşların ve hayvanların göç yollarında değişikliğe yol açtığının vurgulandığına dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:
''Yine İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Akdeniz havzasındaki ülkelerde yaşayan kuş türlerinin 3 derecelik ısınma senaryosuna göre bulundukları yerden 550 kilometre kuzeydoğuya göçebileceği bildiriliyor.'' AA
Kaynak:
http://www.haberlink.com/haber.php?query=81088#.UO725shKVxo