Gönderen Konu: BİR KARIŞ FERMUAR YÜZÜNDEN CEZA YEDİK LÜTFEN OKUYUN  (Okunma sayısı 14034 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat ÇALDAĞ

• Müdavim Üyemiz
AVI DOSTLAR ÖNEMLİDİR LÜTFEN OKUYUN

sevgili avci dostlar bugun malesef av da kötübir uygulamaya maruz kaldık ördek beki için hazirlandik fakat aracımizi ava açık bir sahanın içinde gölet kenarina parkettik yol olmadigindan göletten 300 mt uzakta bek yaptik ve bir arkadasim tüfegi boş halde araca dönerken cezaya maruz kaldi diger bir tüfegimizde araç icinde kilifinda olmasina ragmen ceza yedik sebep i fermuari yarıya yakıni acik diye evraklar tamam tüfekler poze ve ayrıca arabamda bagajimda iki adet kopek var köpekle gezmek yasakmış gölet kenarında diye hakkimizda işlem yapildi buda suçmuş allahtan indirmedik hiç yer izmit tahtalı göleti yakını ve o bölgeye bakan 5 dakkalik yurume yolundaki jandarma uygulamayi yapan karakol komutani bizzat kendisi
yorumlariniz ve önerilerinizi lütfen yazarsanız memnun olurum hukuken bir hakkımız varsa bilmek isterim ayrica aracimizin egzost emisyon pulu yok diye 950 tl ceza kestiler pulu bulduk ve iptal ettirdik allah sizi billdigi gibi yapsin çevreye dogayı kirletiyormuşuz 20 liralık pulu bulduk dogada kurtuldu bizde ama diğer cezaları yedik
Beğen ·  · Tanıtımını Yap · yaklaşık bir dakika önce, İstanbul yakınlarında ·

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
Ynt: BİR KARIŞ FERMUAR YÜZÜNDEN CEZA YEDİK LÜTFEN OKUYUN
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2013, 17:46:38 »
Adamlarin maralleri bozukmus size patlamis ve cok ayip etmisler.
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2013, 18:03:49 »
yaşadığınız olay bugün olduysa sizcede normal deyilmi? ben avlanma günleri cumartesi-pazar ve çarşanba olarak biliyordum.şahsen yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.belkide bir deyişme olmuş benim haberim olmamışta olabilir.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Murat ÇALDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2013, 18:49:13 »
yaşadığınız olay bugün olduysa sizcede normal deyilmi? ben avlanma günleri cumartesi-pazar ve çarşanba olarak biliyordum.şahsen yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.belkide bir deyişme olmuş benim haberim olmamışta olabilir.
osman kardeşimm biz pazartesi avlanıp burada dert yanacak kadar cahilmiyizz dün olduu herşey nizami ve kurala uygunn

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2013, 19:02:24 »
AVI DOSTLAR ÖNEMLİDİR LÜTFEN OKUYUN

sevgili avci dostlar bugun malesef av da kötübir uygulamaya maruz kaldık ördek beki için hazirlandik fakat aracımizi ava açık bir sahanın içinde gölet kenarina parkettik yol olmadigindan göletten 300 mt uzakta bek yaptik ve bir arkadasim tüfegi boş halde araca dönerken cezaya maruz kaldi diger bir tüfegimizde araç icinde kilifinda olmasina ragmen ceza yedik sebep i fermuari yarıya yakıni acik diye evraklar tamam tüfekler poze ve ayrıca arabamda bagajimda iki adet kopek var köpekle gezmek yasakmış gölet kenarında diye hakkimizda işlem yapildi buda suçmuş allahtan indirmedik hiç yer izmit tahtalı göleti yakını ve o bölgeye bakan 5 dakkalik yurume yolundaki jandarma uygulamayi yapan karakol komutani bizzat kendisi
yorumlariniz ve önerilerinizi lütfen yazarsanız memnun olurum hukuken bir hakkımız varsa bilmek isterim ayrica aracimizin egzost emisyon pulu yok diye 950 tl ceza kestiler pulu bulduk ve iptal ettirdik allah sizi billdigi gibi yapsin çevreye dogayı kirletiyormuşuz 20 liralık pulu bulduk dogada kurtuldu bizde ama diğer cezaları yedik
Beğen ·  · Tanıtımını Yap · yaklaşık bir dakika önce, İstanbul yakınlarında ·

estağfurullah öyle birşey demek istemedim.ama şunuda belirtmek isterim.konuyu bugün açmış olmanızdan vede konu içindeki anlatımınızda bugün demenizden sanırım bunu anlamam normal.çok geçmiş olsun.çok işgüzar bir memura denk gelmişsiniz.yinede cana gelmesin.sağlık olsun.saygılar.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2013, 19:56:46 »
bu nasıl iştir anlamadım,bu kadar detaya nasıl inmişler anlamadım doğrusu,silahı müsadere ettilermi?
bir avukata başvurun bence,geçmiş olsun.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2013, 20:31:08 »
ANLAMadım bu işi .O civarda köpeğiyle avlanan arkadaşlarım var . Akşam bekide olsa köpekleri ile giderler .Yanlış olan ne anlamadım gecemiydi siz ordayken ? Neye dayanarak ceza yazdılar az daha açıklayıcı yazarmısınz kafam karıştı .Ayrıca o bölgede av yasak da değil ki .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2013, 20:32:39 »
Anlattıkların doğruysa, o memur orada av yapanların hepsine aynı şekilde davranıyorsa, bunun tek açıklaması var. "Buraya gelmeyin! Buraya gelenlere mutlaka bir açık bulunup ceza yazılır." ;)

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2013, 22:35:54 »
Ben bişey anlamadım vallahide billahide anlamadım arabadaki tüfeğe kim neden ceza yazsın??? arabadaki köpeğe kim neden ceza yazsın??? av günüyse merada limitlerde sıkıntı yoksa kim neden ceza yazsın???  lütfen bu konuyu biraz açalım açıklayıcı değil feriştahı gelse o cezayı kestirmem arkadaş kimse enayi değil o kadar
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Murat ÇALDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2013, 22:49:50 »
ANLAMadım bu işi .O civarda köpeğiyle avlanan arkadaşlarım var . Akşam bekide olsa köpekleri ile giderler .Yanlış olan ne anlamadım gecemiydi siz ordayken ? Neye dayanarak ceza yazdılar az daha açıklayıcı yazarmısınz kafam karıştı .Ayrıca o bölgede av yasak da değil ki .
Durum şu dsi göleti yakınına aracı park ettik saat öğlen 3 aksam bekini bekliyoruz
Ve arabada oturuyoruz tüfekler kılıf ta ve araç icinde ve bagajda iki köpek var
Jandarma geldi ve gölet kenarında av yapmak yasak diye uyardı ve kimlik kontrolü yaptı
Ve burada avlanmak yasak dedi bizde burada bekliyoruz avlaga aksam gireceğiz dedik ve gittiler
Köpekler hala bagajda aksam ezan okunurken gölden 400 Metre uzağa yürüdük ve ava basladık ve
Avı bitirdik arabaya dönerken silah boş omuzda araca geliyoruz araç çamur var diye gölete yakın bıraktık
Arabanın icinde tüfek kılıfında fakat fermize birazı açık diye ceza kestiler ayrıca arabaya gelirken tüfek kılıçta değil omuzda açık diye diğer avcıya ceza kesildi dsi göleti yanında köpek le avlanmak diye rapor tutuldu indirmedigimizi zorda olsa anlattık ve otdan yırttık bişeyler nereden ceza keserız derdine düştüler ve 2012 model 0 arabanın egzost emisyon pulu yok diye ceza kesti 950 tl aracın pulu neden yokmuş arabanın 0 olduğunu zor anlattık ama diğer araç eski pulu bulun dediler Allah'tan bulduk köpeklerın resimlerini dahi çektiler bagajda açıp araçların dahil biz gölete 400 ÖTV uzakta bek yaptık fakat araca dönerken 300 metrenın içine girdik diye ceza yedik neymiş av açık meradan araca kılıf ile dönecekmişiz yazıklar olsun bu devlete ve kolluguna pulumuz tam diye egzost puluna taktılar doğayı kirletmekten sonuç bu ama bu tutanağın içeriğini her mercine taşıyacağım bu ülkede insan olmak kural nizam içinde avlanmak haram

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 07 Ocak 2013, 23:02:36 »
öncelikle geçmiş olsun ... anladığım kadarıyla siz , görev aşkıyla yanan idealist bir zatı muhtereme denk gelmişsiniz ... avlak bölgesinde , tüfeğiyle araca dönen arkadaşınızın da ceza yemesi bir hayli ilginç ...  ava bölgesinde de kılıflamı dolaşılacak artık . bu çok garip .. ikinci husus , araçta olan ve fermuarı yarı açık olan tüfeğe nasıl ceza yazılabilir ..  fermuarlara birde kilit zorunluluğu getirilsin bari .. kılıfında ve kilitli olsun diyede belirtsinler .. köpek gezdirilmesinin de yasak olması ayrı bir gariplik ... aracın egzoz muayne pulu olmamasından  dolayhı , 950 tl gibi bir  cezai işlem yapılması da , olayın zıvanadan çıkmasına daha bir anlam ve önem katıyor ... sizin evraklarınız tamamsa ve ,  avlanma günlerinde av yapıyorsanız yasalar dahilinde , bu sizin ve bizim en doğal hakkımızdır ...  karakolun 5 dakika mesafede olmasıda , eğer avalanmaya yasak bölge değilse , bir şey değiştirmez ... bu zatı muhterem kolluk kuvvetlerinin de , yasaları uygulama konusunda gösterdikleri üstün gayret ve çabaları hepimizin malumunca taktire şayandır ... eğerki , yasalar çevçevesinde avlanıyorsanız ,  ve , koluna devletin yetkisini takmış bir kişinin ,  sadist egolarını tatmin etmek için size bu şekilde bir ceza yazması , affedilemez ... bu resmen görevin kötüye kullanılması anlamına gelir ... hep uğraşmayalım diyoruz , bundan kaybediyoruz .. sen uğraşmıyorsun , ben uğraşmıyorum , sonra böyle bir yerleri kalkıyor .. uğraşmıyoruz derken ; hakkımızı arayamıyoruz ... akıl sır ermez bir durum ...  böyle az muhterem zatlar olduğu müdetçe , sözüm meclisten dışarı ,, bu tür olaylar süregelir .. adaletin yolu herkese açıktır ,  koluna devletin yetkisini takmış bir kişi olsada , kanun ve yasalar herkese eşit          davranmalıdır .... seçim sizin ..  saygılar  O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #11 : 07 Ocak 2013, 23:14:46 »
anladıgım kadarı ıle arabayı park ettııgnız yer ava yasak yer ama sız ordan uzaklaşıp ava acık sahada avlandınız ama zatı muhterem sızi ava yasak bölgede elınızde tufekle gördügü için ceza kestı.

keşke atış av yaptıgınız yere göturup boş kovanları gösterseydınız burda avlandık deseydınız.
 jnd aklınca sizi ava kapalı sahada yakaladı ki eger benım analdıgım gıbıyse olay ava kapalı alanda elde sılahla yakalanmışsınız buda suc başka yerde avlandıgınızı ispatlaya bılseydınız yırtardınız.
ayrıca arac egzosu asayişi ne ilgilendırırkı gıtsın trafık jnd gelsın o kontrolu yapsın cezasını kessin.
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Murat ÇALDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 07 Ocak 2013, 23:30:28 »
Merde avladığımızı biliyorlar o konuda sorun yok tüfek atığınız yer ava açık diyor ama arabaya yaklaşın ca gölete 300 mt yaklaştık diye kesti neymiş omuzunda taşırken arabana kadar kılıfsız yürümek dag basında en yakın neslin mahal 2 km

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2013, 23:31:16 »
Arkadaşlar konu da haklı olunsa da, lütfen yorumlarımızda ki kelimelerle bize yakışan sınırların dışına çıkmayalım :(
konu hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum ancak malum bazı şeyleri hepimiz biliyoruz :(
ne şeytanı gör ne salavat getir derler :(
bu durumda  hakkınızı arayabilmenin tek yolu avukat tutmak olarak görünüyor,
hak aramak için bu bile ayrı bir üzüntü konusu :( daha olayın başında insanlar yılıyor :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Murat ÇALDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 07 Ocak 2013, 23:37:32 »
Tuncay bey maalesef avukat tutup bu durumla uğraşmak bile büyük dert  ben yıllık 750 tl ruhsat harcı ve vergi ödüyorum yivli silahım dahil devlet e suç bulmak değil amaç kulluğu teslim ettigi kişilerin ahlaki yapısı vıcdanı hak ve hukuk dağıtmak devletin en ufak yetkilisinden başlar ama maalesef tam tersi bu işler

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 08 Ocak 2013, 00:06:33 »
Merde avladığımızı biliyorlar o konuda sorun yok tüfek atığınız yer ava açık diyor ama arabaya yaklaşın ca gölete 300 mt yaklaştık diye kesti neymiş omuzunda taşırken arabana kadar kılıfsız yürümek dag basında en yakın neslin mahal 2 km
Sanırım olayın heyecanı hala uzerinizde olduğu iççin yazdıklarınızı anlamaktan güçlük çekiyorum.Arabaya yaklaşınca gölete 300 metre yaklaştık diye kısmını anlamıyorum. Gölete yaklaşmak mı yasak ? Gölette avlanmak mı yasak ? Yoksa gölette avlandıktan sonra arabaya giderken yürüdüğünüz o yolda avlanmak mı yasakmış ? Gölette avlanmak yasak sa nerde bek yaptınız ki ?
Eğer o görevliler ceza kesmeyi akıllarına koyduysa ki bunu egzos puluna ceza kesmelerinden anlayabiliyoruz o zaman bişey diyemem.Belki daha önce geldiklerinde ters konuşulduysa akıllarına koymuş olabilirler.
Fakat yasak bölgede kılıfsız dolaşmaktan ceza yazabilir.Ayrıca şu araba içindeki kılıfsız tüfek e ceza olayı nedir onuda hiç anlamış değilim . Araba içindeki tüfeğe nasıl ceza yazılır ki ?
Gerçekten üzücü ve bi o kadar da can sıkıcı bir durum.bu olaylar olurken insanın kendine hakim olabilmesi de ayrıyetten zor bir durum.O bölgeye bende gidecektim fakat merayı tam bilmediğim için önce jandarmaya uğrayıp bilgi almayı düşünüyordum fakat bunun içinde ceza keserlermi acaba diye düşünmeden de edemiyorum :D
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 08 Ocak 2013, 00:21:20 »
Arabanın içini göstermek zorunda değilsiniz . Daha öncede benim başıma buna benzer bir olay geldi. Tüfeğimi genelde yaz kış arabada bulundururum (sonuçta ruhsatım taşıma ve bulundurmama izin veriyor) Balığa gidip gece kaldığımız yerlerde de genelde korunma amaçlı tüfek yanımda olur. Bir gün yine bir balıktan dönerken çeşmenin kenarında yemek yeyip dinlenirken bir uygulamaya rastladık, kıyafetlerimizden avcı olduğumuz ortada, ormancı amca jandarma ile yanımıza geldi evrakları sordu balıktan geldiğimizi söylediysekte anlamadılar, arabayı aramak istediklerini söylediler bende arayamayacaklarını özel mülküm olduğunu ve arama emri getirmelerini ancak bu şekilde izin vereceğimi söyledim. İllaki bakmak istiyorsanız bagajın camından içeri bakabileceklerini söyledim biraz tartışmadan sonra sağolsunlar çayımızı içip gittiler. Başka bir keresindende de yine piknik amaçlı gittiğim bir çeşme başında ormancı geldi açık olan bagajımdaki kılıftaki tüfeği gördü el koydu ve bana 450 tl ceza yazdı, tüfeğimi orman bakanlığından ilgili birimden ceza makbuzu karşılığında alabileceğimi söyledi. itiraz etmedim ertesi gün orman bakanlığına gittim ve konuyu yagıya taşıyacağımı benim özel mülkümden iznim olmadan kanun dışı bir şekilde silahıma el konulduğunu ve uygulamanın yanlış olduğunu anlattım cezayı müdüre çıkıp iptal ettirdik tüfeğimide aldım. Eğer başınıza bu tür bir olay gelirse tutanağı imzalarken olayın aynen tutanakta geçtiğine emin olun. Tutanaksız ceza kestirtmeyin ve konuyu yargıya taşıyacağınızı belirtin, genelde geri adım atıyorlar.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Murat ÇALDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 08 Ocak 2013, 00:21:43 »
Dsi göleti oldugundan 300 mt etrafında avlanmak yasak bunun teyit ini jandarmadan aldık ilk geldiklerinde ve avlana bileceğimiz noktayı sorduk serbest dediler ve arabayı gittiği son yer olan gölete 150 mt yakınına bıraktık yürüdük bek yerine dönüşte arabanın yanına yaklaşımla yasak bölgeye girmekten ceza yedik durum bu tüfek omuzda ve boş yürümekten kılıfta meraya gidip gelecekmişiz arabayı 100 metre daha ileri alabilsek ceza Yemiyecektik şaka gibi bir ceza hele arabadan hiç inmemiş köpeğe ceza kesmeye kalktılar ve arabadaki ruhsatlı tüfeğe fermuarı biraz açık diye tutanak tuttular daha bekalar açık anlatayım egzost pulumu neden sorarlar muayene mi yaptıracağız :)

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 08 Ocak 2013, 00:48:10 »
Murat bey gecmis olsun

Köpekler hala bagajda aksam ezan okunurken gölden 400 Metre uzağa yürüdük ve ava basladık DEMİŞSİNİZ

Anladığım kadarıyla siz aksam ezanında ava girdiyseniz ne zaman çıktınız bilemiyorumda muhtemel olarak gece av yaptığınız icin bunları yasadınız diye düşünüyorum çünkü gün doğumundan 1 saat önce gün batımından 1 saat sonra av serbest av zamanı olarak böyle bir ayrıntı varmi
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #19 : 08 Ocak 2013, 01:05:11 »
böyle bir durumda tutanağı imzalamazdım tutanak tutmadanda ceza kesmesi durumunda durumu mahkemeye intikal ettireceğimi zatı muhtereme söylerdim.
telefona sarılıp 156 jandarmayı arayıp açık kimliğimi verip keyfi bir muameleye maruz kaldığımı belgeli ve izinli bir avcı olarak mağdur edildiğimi söylerdim ve ilgili arkadaşa buyrun karakola gidelim. avukat istiyorum tutacak paramda yok bana temin edin ve mahkemeye verin. derdim. bir iş BOZULMADAN düzelmez. böyle yapınca işin gerçeği ortaya çıkar. o yetkilinin ne yapmak istediği kasıtlı davrandığını arkadaşlarıda komutanlarıda savcıda bilmiş olur. yasak bölgede avlandığına dair bir delil yokken tüfek arabada kılıfta olacak ibaresi yerinde iken zira kitapçıkta fermuardan bahsetmiyor(iş mahkemelik olunca noktanında virgülünde önemi var) aracı mesafeside ölçüm yapılmadıysa 500 metre uzaktaydı sonradan gerçek ortaya çıksa dahi gözkararı olduğu için kasıt aranmaz limit takoz herhangi bir ihlal yok iken mağdur etmenin sonuçlarının olduğunu göstermek lazımdı.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2013, 01:06:42 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 08 Ocak 2013, 02:01:23 »
3-4 hafta öncede benim başımada buna benzer bi olay gelmişti Murat abi 2 asker 1 komutan geldiler(ama öyle bi geliyo ki yaktım sizi der gibi) belgelerimiz herşeyimiz tam herşey usulüne uygun baktı  ceza yazacak bişey bulamadı "avı kapatın artık burada av yapmayın bana eksiksiz denk gelmeyin yoksa yakarım" dedi bizde "daha yeni başladık hem neden burada avlanmıcaz yasak bölge değil "dedik "olsun siz yinede avlanmayın bitirin "dedi   bindiler arabaya gittiler yani kısacası amaç avcı denetlemek değil belgeli avlananı  yıldırmak...
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #21 : 08 Ocak 2013, 19:55:45 »
yukardada yazdıgım gibi. jnd biraz iş guzarlıga kacmış ama bunu yargıya taşısanızda bırşey kazanamazsınız cünkü ava yasak yerde tüfek kılıfı dışına cıkartılamaz . adam sızı ava yasak saha ıcınde tufekle yakalamış bunu mahkemeye taşımanız bence hıc bırşeyı degiştirmez. jnd istese göz yuma bilirdi ama işgüzarlık yapmış ve haklı oldugu bır noktada sızı yakaladıgı icin ceza kesmeyı tercıh etmiş.

ümit taşerin dedigi gibi aracı ormancı arayamaz ama jnd . arar. tüfege el koyma diye bir ceza av kabahatlerınde yoktur hıcbır ormancıya katıye tüfeginizi vermeyın. alsalar bile mahkeme ıle hemen gerı ala bılıyorsunuz . ister avcılık belgenız olsun ıster olmasın ıster takoz olsun ıster olmasınyeterkı tufek ruhsatlı olsun.

gecmiş olsun ınsallah birdaha iş güzar adamlara denk gelmezsiniz.
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
  • www.AksuAv.com.tr - 1982' den Beri Sizlerle..
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #22 : 08 Ocak 2013, 20:57:06 »
abi burası Türkiye...
Yusuf Polat AKSU - Online Av Malzemeleri - http://www.aksuav.com.tr - Karaman

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 08 Ocak 2013, 21:27:26 »
herkesin elide fotograf çeken bir çep telefonu var böyle bir olay anında durumu hemen fotoğraflayın mahkemeye başvurun en azından araç içindeki tüfek için yazılan ceza sebepsiz  körü körğne bir şey aynı durumu bizim bir arkadaşa yaptılar bizim burda gece köyüne giderken arabasında kılıfında bulunan ruhsatlı tüfeğine ceza yazdılar ve tüfeği müsadere ettiler.
içler acısı bir durum bizim devletimizde memurlarımızda halkını ezmek için var. ne demişler ne şeytanı gör ne besmele çek. devletin memurunuda görmeyeceksin önünede çıkmayacaksın yoksa bir eksik bulur cezayı yazar, sen onla  uğraşmazsan bir dahakine tekrar yazar.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #24 : 08 Ocak 2013, 21:33:32 »
Doğa dostu devrem fenere 2 attık diye bana bile ceza kesmişti ...bu egzos pulundan sonra bende pulu buldum da zar zor iptal ettirmiştim...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır