Gönderen Konu: BİR KARIŞ FERMUAR YÜZÜNDEN CEZA YEDİK LÜTFEN OKUYUN  (Okunma sayısı 14028 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BİR KARIŞ FERMUAR YÜZÜNDEN CEZA YEDİK LÜTFEN OKUYUN
« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2013, 22:43:33 »
3-4 hafta öncede benim başımada buna benzer bi olay gelmişti Murat abi 2 asker 1 komutan geldiler(ama öyle bi geliyo ki yaktım sizi der gibi) belgelerimiz herşeyimiz tam herşey usulüne uygun baktı  ceza yazacak bişey bulamadı "avı kapatın artık burada av yapmayın bana eksiksiz denk gelmeyin yoksa yakarım" dedi bizde "daha yeni başladık hem neden burada avlanmıcaz yasak bölge değil "dedik "olsun siz yinede avlanmayın bitirin "dedi   bindiler arabaya gittiler yani kısacası amaç avcı denetlemek değil belgeli avlananı  yıldırmak...
Ne demek olsun siz yinede avlanmayın yaaaa.....Hemen o zamanda av korumayı arayacaksın sen muhatap bile olmayacaksın bilader...Sen her sene zaten devletin harcını pardon HARACINI yatıran resmi bir avcısın..Gelen ormancı arkadaşlar o işi bilmeyen komutana burasının meskun mahal olmadığını gösterecek haritayı açarak..Sende avına devam edeceksin..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #26 : 09 Ocak 2013, 00:27:22 »
Seneler önce başka şöyle birşey geldi.Çeşme başındayız yemek yiyoruz jandarma geldi belgeleri kontrol etti.Burası yasak aln dedi.Bizde kendisine burda avlanmadık zaten tüfeklerimiz kılıfda diye yanıt verdik. Komutan efendi biriydi Allah'tan başka yerde de avlansanız yasak yerde yemek yerken ben sizi yakalarsam bu bölgede avlanmışsın gibi işlem yaparım ben dedi. Onun için kanunları çok iyi bilmek ve iyi anlatmak lazım. Yoksa kurtuluş yok. Yasak yerde avlanırsan ormancı yakalarsa tüfeği alıyor. Belki evrakların eksik olduğu için sadece ceza yiyorsun ama yasak yerde avlanırsın yakalanırsan hem ceza yiyorsun hemde tüfeği alıp ihale yoluyla satışa koyuyorlar dedim gibi kanunları çok iyi bilmek lazım yoksa kann onlar oluyor.
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 09 Ocak 2013, 00:54:27 »
Seneler önce başka şöyle birşey geldi.Çeşme başındayız yemek yiyoruz jandarma geldi belgeleri kontrol etti.Burası yasak aln dedi.Bizde kendisine burda avlanmadık zaten tüfeklerimiz kılıfda diye yanıt verdik. Komutan efendi biriydi Allah'tan başka yerde de avlansanız yasak yerde yemek yerken ben sizi yakalarsam bu bölgede avlanmışsın gibi işlem yaparım ben dedi. Onun için kanunları çok iyi bilmek ve iyi anlatmak lazım. Yoksa kurtuluş yok. Yasak yerde avlanırsan ormancı yakalarsa tüfeği alıyor. Belki evrakların eksik olduğu için sadece ceza yiyorsun ama yasak yerde avlanırsın yakalanırsan hem ceza yiyorsun hemde tüfeği alıp ihale yoluyla satışa koyuyorlar dedim gibi kanunları çok iyi bilmek lazım yoksa kann onlar oluyor.
Aşkın abi sizin söylediğiniz öncedendi..Şimdi yakalasa bile ruhsatlı tüfeğinize el koyamaz..Ceza yazabilir..Ayrıca sizin üzerinize kayıtlı olan bir tüfeği ihaleyede sokamaz..Tutar tutanağını cezasını yazar çeker gider..Ruhsatlı tüfeğe el koyamaz okadarda değil...
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Ahmet KOYUNCU

• *
« Yanıtla #28 : 20 Ocak 2013, 21:03:52 »
artık bu işin tadı kactı gücü gücü yetene komutan inşallah rüyasında avcı görmez cünkü avcı gördülermi hortlak görmüş gibi oluyorlar
Ahmet KOYUNCU
1970 UŞAK

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #29 : 26 Ocak 2013, 00:48:26 »
eğer bir yanlış anlaşılma yoksa , uygulama anlatıldığı gibi yapılmışsa avcıya böyle muamele etmenin ne doğaya ne de avcılığa bir katkısı yok. yetkililer avcıyı kontrol etsinler ama ceza için bahane aranmışsa bu da yanlış. ama genel görüntü başka bir arkadaşın yorumunu destekliyor, "bu bölgeye avcılar pek yanaşmasın ,biz de uğraşmayalım"

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

Çevrimdışı Atakan AKIN

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
« Yanıtla #30 : 26 Ocak 2013, 01:29:25 »
geçmiş olsun daha neler duyucaz görücez durumunuza üzüldüm avukatla mutlaka görüşün sonuçta tek başına değilmişsiniz bu en büyük avantajınız selamlar...
Atakan AKIN
1977-MANİSA-ALANYA

Çevrimdışı Coşkun AKBULUT

• *
  • kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
« Yanıtla #31 : 26 Ocak 2013, 13:24:42 »
 slm lar arkadaslar bende kocaeli karayakuplu köyünde sulama göletine yakın olan sırtlarda meseliklerde culluk avı yapıyordum gölete yakınlım 300-400metre falandı gölete gelen milli parklar personeli benim köpeimin bipırını duyarak sırtlara doru yaya intikale basladılar bende onlara bakıyorum av serbest gün çarsamba adam bana bagırıyor avcı gel diye ben köpein sesini kestim bipırın beklemeye basladım adamlar sanki terörist avlıyor gbi soluk soluga yanıma geldiler bende onlar gelene kadar sırtımda nevarsa yiyeceğimi cıkarttım yemek yemeye basladım evraklarımı cıkarttım bekliyorum nihayet 2 kişi gelebildi adamın dedi kelime şu bizi niye bukadar kosturdun bende av sasındayım saat 07den saat ozaman için diyorum 17-00 kadar busahada ben avlanırım sizin yanınızada gelmeye mecbur deilim işte evraklarım hepsi normal var buyrun yemek yiyelim dedim bitanesi arkadsın dedi gbi gölet etrafında av yasak kelimesini kullandı bende göletten 500metre uzakta oldumu söleyince buişide az cok bildimi gördüler arkalarına bakmadan gittiler anlatıcam sey gölet etrafında av gece gündüz ne olursa olsun yasak söylediniz mertayıda biliyorum culluk ve ördek gecer ordan aksam ucarı gün batımından sora 1saat olur bunuda bilin janmdarma grce avınada sokabilirdi sizi ozaman kötü olurdu gecmiş olsun işi bilmeyen jandarma kolluk kuvvetleri bence teskereye bandrolr baksalar yeterli işgüzarlık yapmışlar bence işi bu dil aslındaneyse allah rastgetirmesin yinede
Coşkun AKBULUT
1970 izmit/derince     kargalar sürüyle...kartallar tek uçar

onurkaragoz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : 16 Mart 2013, 22:12:09 »
cok gecmıs olsun gun gecmıyor kı bır magdurıyet olmasın bızım cezalarımız ve kanunlarımız boyle yuvarlak oldugu surece bız cok ceza yerız ıkı kelımeyle netlestırıceklerıne 50 kelımeyle lafı cevırıyorlar memurlarda ıstedıgı gıbı kullanıyorlar bunu devletımız sagolsun bu konuda en son ınsanını dusunuyo bır mal turkıyeye gelınce serbest ve vergısı alınıyo dukkanda satılınca serbest ve vergısı alınıyo vatandas onu vergısı dahıl alıyo fakat kullanınca yasak

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #33 : 28 Mart 2013, 08:03:01 »
anladıgım kadarı ıle arabayı park ettııgnız yer ava yasak yer ama sız ordan uzaklaşıp ava acık sahada avlandınız ama zatı muhterem sızi ava yasak bölgede elınızde tufekle gördügü için ceza kestı.

keşke atış av yaptıgınız yere göturup boş kovanları gösterseydınız burda avlandık deseydınız.
 jnd aklınca sizi ava kapalı sahada yakaladı ki eger benım analdıgım gıbıyse olay ava kapalı alanda elde sılahla yakalanmışsınız buda suc başka yerde avlandıgınızı ispatlaya bılseydınız yırtardınız.
ayrıca arac egzosu asayişi ne ilgilendırırkı gıtsın trafık jnd gelsın o kontrolu yapsın cezasını kessin.

aynısı banada oldu ben çankırıda avlanırken serbes bölgede bıldırcında avı bitirdim öglenleyin tüfegi boşalttım ve köpekleri sulamak için yalaga gittim yolun karşısına  sati yolla arası 20 mtre ve o esnada jandarma geldi beni suç işlemiş gibi aldı gittiler ben tüfek boş ayaklarımı çıkarmışım yatıyorum adam 216 tl ceza yedim ödemedim tutanagıda imzalamadım adam kendileri imzalayıp göndermişler mahkeme oldu hakim bana ne dese iyi:)oglum farzet ormana agaç dikme parası verdin deyip bitirdi mahkemeyi böle bi ülkede yaşıyoruz normal yani çok görmem

free photo upload
free photo upload
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 02 Şubat 2014, 23:19:02 »
İyi günler arkadaşlar. Size bir örnek verecegim.Atatürke ayyaş diyen ama alkolden ,sigaradan %65 vergi alan bu vergiyi alırken alınan paraların helal olup olmadıgını düşünmeyen ,sorgulamayan Başbakanın, idarecilerin yönettigi bir ülkede yaşıyoruz.Ben ava giden arkadaşları av yerine bırakıp daha sonra ruhsat çıkarmak için kemalpaşaya giderken ana yol üzerinde ve silah araç içersinde, kılıfının içinde arkadaşı indirdik aracı yolda döndürürken dogal hayatı koruma memurları tarafından durdurulduk. Tutanak tutacagız dediler kimligimi söyledim.Silahı vermedim. Tutanagı imzalamadım.376tl ceza kestiklerini söylediler. aradan 3 ay geçti . Ödeme emri geldi. Bir üst mahkemeye  yani asliye hukuk mah . dava açtım. Hiç duruşma ,oturum yapılmadan şahitlerim dinlenmeden davayı kaybettim.Bu ülkede 26 sene devlet memurlugu yaptım. Üniversite mezunu bir vatandaş olarakarak Ögrendigim tek şeyin  en zor hak aramak oldugunu ögrendim. Ne yazık ki bu ülkede dürüst insanlar Kanuna,yasalara saygılı olanlar cezalandırılıyor.Devlet vatandaşına tuzak kuruyor.Kutsal insan (vatandaş)olması gerekirken ne yazik kutsal devlet anlayışı hakim. Bu ülkede ençok haksızlık yapılan yer ne yazik ki adliyeler.Herkez mesai saatlerinde işinin başında olması gerekirken adliyedeki hakimlere savcılara bir bakın kaç tanesi mesai saatinde işinin başında.Devlet böyle olunca(Baş kokarsa ayak çürür)Memuru her türlü bahaneyi uydurur,cezayı yazar. Kılıfına uydurur.Bizim ata sözlerimize bakın neler söylüyor. Üzümünü ye bagını sorma.Fakir düz yolda şaşırır zengin gemisini dagdan aşırır.İmam os......rsa camat sı......ar. vb..........
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2014, 15:17:19 Gönderen: Muzaffer KUZU »
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 02 Şubat 2014, 23:40:11 »
öncelikle geçmiş olsun..buda demek oluyor ki belgeyle avlanırsanız böyle yaparız..belgesiz yakalansanız inanın bana daha az ceza yerdiniz..bu işlerin cırkı çıktı artık..belgenle,paranla pulunla rezil oluyorsun..merada kılıfın fermuarının birazı açık diye ceza yazılırmı..merada tüfek kılıfta olmaz zaten bi kere..silah meskun mahellerde taşınırken aracın bagajında ve kılıf içinde olmak zorunda..merada avlanırken değil..köpek av merasında yasakmışta nerde serbestmiş..tüfeği kılıftan çıkarıp köpeğide alıp mahalle arasında sağa sola ateş etmek lazım heralde...ben bunu anladım adamların davranışından..egsoz muayenesinden geçmeyen bir araç vizedende geçmez zaten..beni kaç kere trafik polisi durdurdu yolda bugüne kadar emisyon pulu soranınada denk gelmedim...vizesi geçmişti arabanın bi kere jandarma trafik durdurdu geçenlerde..72 lira ceza yazdı..emisyon pulu yok diye 950lira ceza olacak iş değil..pulu bulamasaydınız bile 950 lira akıl işi değil..kanunlara uyarak biz veriyoruz bu kozu bunların eline.. yazıklar olsun vatandaşa bu eziyeti çektiren zihniyete..

en güzeli ciddi ciddi belgeyi iptal ettirmek.bu çevre korumadır,milli parklardır,yaban tv dir,özel avlaklardır , ıvır,zıvır biz her yıl belgeye vergi ödemesek,pul almasak aç kalırlar..kapatır bırakırlar bu işi..ben iyice emin oldum buna..benim verdiğim vergiyle yaşayıp benle dalga geçemez hiçkimse..ister polis olsun , ister jandarma olsun,ister hakim . kim olursa olsun..
yiyip ,yiyip semiriyorlar ondan sonra av yasak,şu yasak bu yasak,şurası yasak,burası yasak,avbis mavbis saçma saçma işlerle türlü türlü çorap örüyorlar başımıza...
2014 yılında dilerim bitane belgeli avcı kalmazda avcılığı ticari bir sektör olarak gören zihniyet bundan vazgeçer ve defolup giderler.
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2014, 23:59:08 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Abdullah BOZDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 08 Şubat 2014, 11:28:41 »
slm  bence işgüzarlık yapmışlar sabah evden çıkarken fırça yemişdir. :)  kılıf fermuarı az açık diye ceza kesemez.  öyle bir şey yok.
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Muğla

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 22 Şubat 2014, 04:50:00 »
Bence burada hata arabanın park yeri. Çünkü ne yapsanız yırtamıyorsunuz. Adamın gözünün önünde bile fermuarı tam çekilmiş halde arabaya varsanız, "arabanın içinde olacak" ibaresi çiğnenmiş oluyor. Açıkçası işgüzarlığın daniskası var. O bir gerçek. Hatta sen misin fazla konuşan diye egzost pulu bile sorulup ceza kesiliyor. Siz pulu bulmasanız açın bakayım ecza çantanızı. Sargı bezi var mı? Var. Oksijen var mı? Var. Çengelli iğne var mı? Yok. Al sana ceza. Kanunda var çünkü. Ceza kesmek istedikten sonra... Amaç avcıyı yıldırmak ve oraya gittiğinize sizi pişman etmek. İşin kötü yanı bunu genellikle avla alakası olan görevliler yapıyor. Ama arkadaşların söylediği gibi kanun bilmek önemli. Jandarmanın arabayı arama yetkisi yok. "Ararken fotoğraflarınızı çekerim ve savcılığa şikayet ederim." Deyin. En çok savcıdan korkuyorlar. Aklınızda bulunsun...
"Bir de ben belgeli bir avcıyım. Yasal olarak ava açık bir sahada bulunuyorum. Beni denetleyebilirsiniz ama avıma mani olup beni rahatsız edemezsiniz.Yoksa sizin hakkınızda şikayette bulunacağım." sözünü ısrarla kullanın. Bir muhtar bizi şikayet edip Jandarmayı çağırmıştı. Av yasak dedi. Ben de bu sözü sözü söyleyince Jandarma onu bir kenara çekip hakkında işlem yaptırtma şeklinde uyarınca muhtar arabasına binip defoldu gitti...

Bir müfettiş beni denetlemeye geldiği zaman şunu söylemişti. "Genellikle memurlar pek kanun bilmez, kanunu okumak zor gelir, ama ben memurun en çok soruşturma geçireninden korkarım. Anayasa maddesine kadar hepsini bilir." demişti. Kulağınıza küpe olsun...
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2014, 04:58:31 Gönderen: Oğuz BABAÇOĞLU »