Volkan Bey;
Keçe tapanın yerini hiçbir şey tutmuyor maalesef. Elimde çok eski keçe tapalar da var, farklı yerlerden bulduğum tapalar da var. Hepsinden sıkı hazırlayıp atış yaptım. Biraz açıklayayım ama fotoları telefonla çektiğim için kalite düşük kusura bakmayın.
Boylarına göre sıraladım
1.
İlk sırada en uzun boylu olan keçe tapa Boyu: 22mm ve sert (esneme payı çok az) Ortalama bir performans aldım ama tek tapa koymak yetiyor. Hem yuvarlak kıvırma hem de yıldız kıvırmada ek tapaya gerek yok.
2.
Bu tapa biraz daha yumuşak. Boyu 17mm. Yuvarlak kıvırmada yarım tapa daha gerekebiliyor. Yıldız kıvırmada kurtarıyor. Üsttekinden daha iyi geldi bana.
3.
Yine sert bir tapa. 15mm boyunda ve sıklıkla yarım tapa daha istiyor. Performansı birinci ile hemen hemen aynı.
4.
Diana tapa; bu da 15mm ve sert. Bunun da performansı aynı sayılır. Sıklıkla 1,5 tapa koyuyorum. Alt ve üst tabanı parlak bir kağıtla kaplanmış ve her biri birbirinin ikizi kadar aynı ! (çok özenli yapılmış)
5.
Benim favorim bu tapalar. 13mm ve yumuşak. Genelde 2 tapa koyuyorum. Boyları birbirinden epey farklı olabiliyor. Elimle rahatlıkla esnetebiliyorum. En güzel gurupman bununla oldu desem yeridir. Fişeğin patlamasında bile fark var. Daha yumuşak.
6. Mantar tapa, en üstte en sağda duran. 8mm ve hiç tavsiye etmem. Genelde 5. sıradaki yumuşak tapaların altına(barut üstüne) koyuyorum.Orada bile gurupmanı bozabiliyor.
Ne olursa olsun keçe tapadan vazgeçemiyorum. Her av bayiine gittiğimde önce keçe tapa sorarım ve genellikle satın alırım.
Umarım faydası olur
Rast Gele