Yeni tüfeğimiz geldi, hayırlısıyla. İlk ele alınca kullanılan malzemenin kalitesi anlaşılıyor, tüfeğin dengesi çok güzel. Yedek namlulu istemiştik, 61 ve 71 , 71 cm de arpacık bandın tam ortasında gibi gelmedi belki göz yanılmasıdır. tek kurşun atışı testlerinde belli olur. testlerin sonucu burada paylaşırım.
Bu kadar kaliteli ve iyi yapılmış bir tüfeğe beş dakika daha zaman ayırıp içindeki küçük kırıntılar da temizlenebilirdi. mekanizmanın içinde torna makinesinin oyduğu yerden çıkan parçalar köşelerde parmağınızı gezdirince elinize batıyor, küçük bir tel fırça ile belki temizlenebilirdi. ben kendiminkini temizledim. Ama temizlemeden atışa gidenler olabilir, o parçacıklar oralardan koparak tüfeğin mekanizmasının farklı yerlerine takılabilir ve zarar verebilir bilmiyorum belki de tüfek kendisi zamanla onları dışarı atar.
Dikkat etmeden atış yapanlar doğal olarak tüfek sıfır ilk atışlarda mermi sıkıştırdı şikayeti yapabilir. aslında sebep mekanizmanın hareketine ufak da olsa engel olan küçük çıkıntılar. Özkanlar artık profesyonel bir sistemle çalmalı diye düşünüyorum. belki de hata bizde idi. yanlış zamanda tam fuar öncesi sipariş verdik, acele ve işleri yoğundu gözden kaçtı.
Fazla uzatmayalım ilerleyen haftalarda test sonuçlarını paylaşırım.