Estağfirullah hocam, ben de kurşun için otomatik tüfeğime 61cm namlu yaptırdım. Ama aynı zamanda çulluk ve bıldırcında kullanırım diye düşünmüştüm. Neden en fazla 55cm yazdım; çünkü bir ara Dünya Standartları diye yabancı bir kitapta rastlamıştım. Tek kurşun için namlu uzunluğu 51cm - 55cm yazıyordu. Arkadaş sadece tek kurşun atacak diye düşündüğüm için böyle yazdım. Yoksa net olarak 55cm ben de kullanmadım. 47cm ve 61cm kullandım. Aslında 61cm sıkıntı çıkaracak bir uzunluk değil. Hatta başka avlar için de kullanılır. Sonuçta standartlara göre kurşunun fazladan gittiği sadece 6cm var. Aman aman bir fark yaratacağını sanmam ki belli bir mesafeye kadar bende yaratmadı. Yalnız, iş uzun mesafeye gelince 47cm pompalı ile aldığım isabeti şu ana kadar hiçbirisi ile almadım. Pompalıda 61cm ise hiç kullanmadım. Doğrudur, daha güzel sonuç verebilir. Benim o uzunlukta tecrübem olmadı. Sonuçta arkadaşın pozesi bizdeki pompalıya daha yakın atacak. Eğer 61cm' den daha iyi randuman aldıysan, bence de bu mantıklı olur.