Gönderen Konu: Acil Yardım,, KANLI İSHAL..???  (Okunma sayısı 11056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Ynt: Acil Yardım,, KANLI İSHAL..???
« Yanıtla #25 : 11 Aralık 2013, 20:23:47 »
geçmiş olsun tekrar tekrar tez zamanda iyileşir inşallah
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #26 : 11 Aralık 2013, 20:40:45 »
Konuyu görünce eyvah dedim pointer eniktemi hastalandı... Neyse eski konuymuş ...pointerin resmini özelden atta bir görelim..
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 11 Aralık 2013, 20:51:34 »
Cok buyuk gecmis olasun yavruya uzuldum dogrusu.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #28 : 12 Aralık 2013, 01:20:54 »
bence önerilen ve takdir edilen veteriner  arkadaşlar kadar önerilmeyen kişilerinde ismi söylensin.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #29 : 12 Aralık 2013, 14:15:54 »
Benim konum aslında bu konuyla ilgili değilmiş Kanlı ishal yavru köpeklerin bir hastalığıymış ancak benim köpeğimde zehirlendiği için kanlı ishal olmuş, benim yazdıklarım zehirlenmeyle ilgili bir konu var ise oraya taşınabilir.
Bu hastalıkla uğraşırken kanlı ishal olmuş bir kangal yavrusu geldi ona uygulanan tedaviyi görmüş oldum. Su kaybından dolayı serum bağlamak için damar bulamadılar çok uğraştılar. Katı yada sıvı ne verilirse kusuyordu, damarla ilgili uzman bir doktor çağrıldı o da epey uğraştıktan sonra damara girdiler. 7 gün serum tedavisi uygulanacak 3 gün riskli dediler. Bu kanlı ishal ile ilgili olarak tüm arkadaşlarıma tavsiyem aman en öneli olan erken müdahale  serumlar pahalıdır ilaç parası çok tutar diye sakın düşünmeyin veterinerlik fakültesinde serumları ve diğer ilaçlar eğer ellerinde var ise bedava eğer yok ise 2 şişe serum 8 tl ye aldım eczaneden (Burdur da tüm ilaçları Pazar eczanesinden buldum diğer veteriner ilaçları satan yerlerde biri var biri yok yada şu onun aynı diyorlar dr. o ilacı tavsiye etmeye bilir). 
Köpeğinizin dışkısı koyu kahve yada mor gibi ise işte benim kanlı ishal dediğim zehirlenme belirtisi eğer baya kan rengi ise oda gerçek kanlı ishal.
Köpeğinizin ne yediğine dikkat edin benimkinin kablumbağa kabuğunu dişlediğini görmüştüm en son.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #30 : 12 Aralık 2013, 14:29:19 »
bence önerilen ve takdir edilen veteriner  arkadaşlar kadar önerilmeyen kişilerinde ismi söylensin.
Doğru söylüyorsunuz Mehmet bey fakat o anda isimleri aklımda tutmadım sadece bir kağıda telefon numaralarını yazıp onları arıyordum, bir veterineri aradım o işim var dedi diğer veterinerin numarasını verdi o yarın getir dedi yada şu veterineri bir ara dedi onu aradım il dışındayım dedi ... 6-7 tane veterinerle görüştüm Ulaş bey işim var ancak bitince sizi arayacağım dedi ve gece 12 de dükkanını açtı 7-8 tane iğne yaptı ve veterinerlik fakültesini tavsiye etti belki o ilaçları uygulamasa benim köpeğim sabahı görmeyecekti. Ancak şu konuda net söyliyeyim çoğu veterinerde bu işi yapacak tefaruatlıyı boşverin normal bir çalışma yapacak yerleri yok ilaç ve mama satmak maçlı toptancılık işi gibi bişiler ve ayak üstü aşı işi yapıyorlar sadece. 
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Vet.Hek. Hakan ÖZDEMİR

• *
« Yanıtla #31 : 28 Aralık 2013, 17:57:03 »
şimdi dikkat edelim diye yazıyorum bunu.. yol ,çevre değişikliği ,mama vs.. bunlar hayvanın bağışıklığını etkiler kortizol seviyesi bağışıklığı baskılar ardından yapılan aşılar durumu dahada kötüleştirir onun için kimseyi kötülemeyelim biz bile doktorlara giderken tavsiye üzerine gidiyoruz uzmana gidiyoruz bu yüzden önemli olan bir hayvan yetitirirken önce hayvan ve insan sağlığını düşünelim onunda bir canlı olduğunu yanlış uygulamalardan kaçınmak gerektiği unutmayalım ilalar ne kadar tedavi içinsede okadarda zehirdir unutmayalım o avını size getirecek kadar severken sizde onun yaşamı için elinizden geleni yapın ilk önce araştırın bilgi sahibi olun önemli olan koruyucu hekimliktir bunu asla unutmayın arkadaşlar hepinize saygılar sunuyorum
Hakan ÖZDEMİR
1983 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
« Yanıtla #32 : 04 Mayıs 2014, 11:49:47 »
Tüm avcı dostlara selamlar.2014 Yılı yavrular artık emeklemeye oynamaya kendilerini sevdirmeye ve yeni sahiplerine av arkadaşı olmaya başlıyorlar. Dikkat diyorum aşılama çok önemli özellikle kanlı ishal  ve iç parazit başıma geldi paylaşmak istedim bayaa bir süre önce arkadaşımın yavrularından bir pointer beğendim 15 20 günlük yavru göbekli maşallah dedim 3 gün sonra gittim daha da göbeklenmiş tısıl tısıl ötüyor olaya müdahale edeyim dedim ama geç kalınmış içini kompile parazit sarmış ve yavru öldü. :(
Şuan itibari ile 9 ve 10 aylık 2 yavrum vardı pointer ve kurzhaar bir gün yanlarına geldim pointer'in dışkısı kırmızı sanki bir torba kan yavru bu ara 3 aylık falan eyvah dedim büyükler hep derdi kanlı ishal kurtulmaz hemen (o zamanki) veterinerime gittim bana parazit hapı yapabilir dedi ertesi gün yine kanlı bir sıvı dışkı ve yavru yattığı yerde sanki benle vedalaşıyor gibi gözlerime bakıyor. Akşam oldu bir arkadaşım ile dertleşirken yeni veterinerim olan genç bir arkadaş Salihli Mutlu vet. den İpek Hanımı aradı bu ara akşam saat 8 falan bana ishalin başladığı ilk 3 gün kurtulma ihtimali yüksek dedi ben 25 30 saat oldu dedim hemen getir dedi akşam hava kararmıştı kucağımda götürdüm beni bekliyormuş İpek hanım hemen serum içine oradan bir şırınga ilaç buradan derken 5 gün tedavi kurtulması % 50 bende ne gerekiyorsa yapalım dedim ertesi gün kliniğe bir baktım kucağına almış yine serum hayırdır dedim benim yavru biraz canlanmış durmuyor diye kucağında tutuyormuş taktir ettim o gün ishal biraz azalmış 3 gün 4. gün derken ishal bitti ve 5 gün yaramaz yerinde duramayan yavrumu kurtardı Teşekkürler İpek Hanım ve eşi Mutlu bey :)

• Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #33 : 26 Kasım 2014, 20:13:05 »
kanlı ishal teşhisi gayet basittir hocam.dışkı örneğini alın ve her hangi bi devlet hastanesi özel hastane tıp merkezi laboratuvarına göturun.ve dışkı analizi istediğinizi söyleyin.dışkı direk bakı olrak geçiyor.ben kendim laboratuvar teknikeriyim ve köpeğim ishal oldugunda direk tetkik yapabilme durumum var ama sizlerde ihmal etmeyin.eger parazit var  ise köpeğinize ısolayt p ve flagy serumlarını takın parazit yok ishal varsa ısloyt p takın.şahsen kendi evimde 3 paket ısolyt p 4 paketde flagy var miyatları geçmesine yakın eczanelerden değiştirebilirsiniz.sürekli bulundurun bence köpeğiniz buyukde kuçukde olsa.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN