Benim konum aslında bu konuyla ilgili değilmiş Kanlı ishal yavru köpeklerin bir hastalığıymış ancak benim köpeğimde zehirlendiği için kanlı ishal olmuş, benim yazdıklarım zehirlenmeyle ilgili bir konu var ise oraya taşınabilir.
Bu hastalıkla uğraşırken kanlı ishal olmuş bir kangal yavrusu geldi ona uygulanan tedaviyi görmüş oldum. Su kaybından dolayı serum bağlamak için damar bulamadılar çok uğraştılar. Katı yada sıvı ne verilirse kusuyordu, damarla ilgili uzman bir doktor çağrıldı o da epey uğraştıktan sonra damara girdiler. 7 gün serum tedavisi uygulanacak 3 gün riskli dediler. Bu kanlı ishal ile ilgili olarak tüm arkadaşlarıma tavsiyem aman en öneli olan erken müdahale serumlar pahalıdır ilaç parası çok tutar diye sakın düşünmeyin veterinerlik fakültesinde serumları ve diğer ilaçlar eğer ellerinde var ise bedava eğer yok ise 2 şişe serum 8 tl ye aldım eczaneden (Burdur da tüm ilaçları Pazar eczanesinden buldum diğer veteriner ilaçları satan yerlerde biri var biri yok yada şu onun aynı diyorlar dr. o ilacı tavsiye etmeye bilir).
Köpeğinizin dışkısı koyu kahve yada mor gibi ise işte benim kanlı ishal dediğim zehirlenme belirtisi eğer baya kan rengi ise oda gerçek kanlı ishal.
Köpeğinizin ne yediğine dikkat edin benimkinin kablumbağa kabuğunu dişlediğini görmüştüm en son.