Gerçekten üzücü bir durum benimde başıma geldi ama allaha şükür hellettik çokta güzel bir yavruymuş sana bişey olmasın kardeşim üzülme inşallah dahada güzelleri nasip olur
Teşekkür ederim kemal kardeşim,,çok yakışıklıydı kerata,,vardır bunda da bi hayır
Tolga Bey benim öğrendiğim tedavi tabiki başka yöntemlerde olabilir serum olarak laktatlı ringer damardan tam serum,pfizer in Duphalyte şurubu oda damar yolundan ,sefazol 250ml antibiyotik,tabi erken tedavi çok önemli
İsa bey bilgi paylaşımı için teşekkürler,,,ilk gelen veteriner yüzünden bir gün beklemeseydim,,ve dışkıyı fark edip aşı yapmasaydım belki de kurtulacaktı
Tolga köpeğin aşıları yapılmadan kesinlikle nakliye işlemi yapılmamalıdır. hatta kümesinden dahi çıkarılmamalıdır. bağışıklık sistemi korumasızdır. 45 50 günlük olmadan önce periyoduna uygun parazit tedavisi yapıldıktan sonra aşısı yapılmalıdır. ondan sonra sevk edilebilir. aşı yapıldığında hayvanda parazit varsa aşı tutmayabiliyor aklında bulunsun önce parazit bir hafta veya on gün sonra aşı. kasıt varmı bilmiyorum 3 5 kuruş için aşı yapılmadı ihmal edildiyse yazık oldu.
çoğumuz bunları yaşamıştır. aşı yapılması içinde köpeğin tam sağlıklı olması gerekir virüs kapmış hayvana aşı yapılırsa o hayvanın ölümü kaçınılmazdır. tekrar geçmiş olsun selamlar...
Teşekkür ederim Yüksel usta,,maalesef tecrübesizliğin kurbanı oldu yavru..gelince ben yaptırırım aşıyı dedim,,bu kadar tehlikeli ve çabuk bulaşan bir hastalık olduğunu idrak edemedim...dediğiniz gibi hem virüs hem aşı ağır geldi...dışkısını önce farketseydim,, aşıyı kesinlikle yapmazdım...ama aksilikler peşimi bırakmadı,,sağlık olsun