Gönderen Konu: Acil Yardım,, KANLI İSHAL..???  (Okunma sayısı 11057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Acil Yardım,, KANLI İSHAL..???
« : 29 Aralık 2012, 12:59:57 »
Yaklasık 2 aylık kurzhaar yavruma bu sabah karma ası yaptım,. daha sonra farkettim ki bahçeye kan renginde dıskı yapmıs.,yiyecek yemiyor,. kırmızı-kahverengi renkte sıvı dıskı yapıyor,. veterineri cagırdım dışkılarına baktı atesini ölçtü,.kanlı ishal degil bu dedi antibiyotik iğne yaptı gitti.. ???

yavru kusmuyor ve atesi normal...veterinere pek güvenemedim,,,kanlı ishal degilse baska ne olabilir..lütfen bi tavsiye :(
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Acil Yardım,, KANLI İSHAL..???
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2013, 22:12:43 »
Yardımlar için teşekkürler,,maalesef yavrumu kaybettim :(
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı İsa TOKATLI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2013, 22:23:55 »
Geçmiş olsun maalesef kanlı ishalin çok basit tedavisi var bende bir yavrumu kaybettikten sonra öğrendim veteriner arkadaşlar ya cebini söğüşlüyor vurana bide ben vurayım diye yada uğraşmak zor geliyor basit tedavi uyguluyor sözüm her veterinere değil pet sağlığının gelişmediği kesimlerde olanlar.
İsa TOKATLI
1981 ÇAL/DENİZLİ İKAMET AFYONKARAHİSAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2013, 22:54:09 »
Aynen öyle isa bey,,birşeyi yok bunun dedi düzelir merak etmeyin dedi,,madem bilmiyorsun bilmiyorum de başkasına götürelim  >:(  ertesi gün daha da kötüleşti başka veteriner çağırdık onun tavsiyelerin dinledik ama sonuç değişmedi....3 gündür neredeyse hiç uyku uyumadım..başında bekledim..olabildiğince sıcak tutmaya çalıştım...sabah akşam 40'ar gıram serum verdik antibiyotik ve vitaminle birlikte...

Bu sabah resmen kucağımda öldü,,hâla kendimde değilim..Zeytin gibi gözleriyle bana bakışını unutamayacağım.. :'(

Allah kimseye böyle üzücü olaylar yaşatmasın

ImgLand.net image
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2013, 23:02:17 »
geçmiş olsun :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2013, 23:03:21 »
Geçmiş olsun kardeşim acını paylaşıyorum.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2013, 23:50:34 »
tolga kardeşim benimde ilk köpeğimde başıma gelmişti veterinerin verdiği ilaçları tedavide kullanarak güç bela allahın izni ile kurtarmıştım köpeğimi evimin balkonuna götürmüş 15 gün boyunca insan üstü bir çaba sarfetmiştim.dışkısının kokusuydu temizlemesiydi yemek yedirmesiydi. kolay değil anlıyabiliyorum. ne kadar uğraş verdiğimi bir allah bilir birde bu hastalıkla uğraşan.
üzgünüm yardım edemediğim için yeterli bilgiye sahip olmayınca ne kadarda bu kanlı ishal desemde kendi kendime yanlış yönlendirmekte istemiyor insan. kal saglıcakla tolga kardeşim

Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 02 Ocak 2013, 09:40:08 »
 Çok teşekkür ederim...Yavru 8 saatlik yoldan gelmişti..yolun stresini atsın kendine gelsin diye aşı için 2 gün bekledim beklemez olaydım :(
 Veterinerlere güvenim kalmadı herbiri farklı birşey söylüyor....İsa bey tedavi yöntemini paylaşın bence çok faydalı olur..bu hastalıkta bilgisizlik maalesef ölüm demek..Çok acı bir ders oldu benim için
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #8 : 02 Ocak 2013, 09:56:51 »
Gerçekten üzücü bir durum benimde başıma geldi ama allaha şükür hellettik çokta güzel bir yavruymuş sana bişey olmasın kardeşim üzülme inşallah dahada güzelleri nasip olur
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı İsa TOKATLI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 02 Ocak 2013, 22:41:04 »
Tolga Bey benim öğrendiğim tedavi tabiki başka yöntemlerde olabilir serum olarak laktatlı ringer damardan tam serum,pfizer in Duphalyte şurubu oda damar yolundan ,sefazol 250ml antibiyotik,tabi erken tedavi çok önemli
İsa TOKATLI
1981 ÇAL/DENİZLİ İKAMET AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Yüksel MUNGAN

• *
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2013, 23:22:55 »
Tolga köpeğin aşıları yapılmadan kesinlikle nakliye işlemi yapılmamalıdır. hatta kümesinden dahi çıkarılmamalıdır. bağışıklık sistemi korumasızdır. 45 50 günlük olmadan önce periyoduna uygun parazit tedavisi yapıldıktan sonra aşısı yapılmalıdır. ondan sonra sevk edilebilir. aşı yapıldığında hayvanda parazit varsa aşı tutmayabiliyor aklında bulunsun önce parazit bir hafta veya on gün sonra aşı. kasıt varmı bilmiyorum 3 5 kuruş için aşı yapılmadı ihmal edildiyse yazık oldu.
çoğumuz bunları yaşamıştır. aşı yapılması içinde köpeğin tam sağlıklı olması gerekir virüs kapmış hayvana aşı yapılırsa o hayvanın ölümü kaçınılmazdır. tekrar geçmiş olsun selamlar...

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2013, 23:42:06 »
Gerçekten üzücü bir durum benimde başıma geldi ama allaha şükür hellettik çokta güzel bir yavruymuş sana bişey olmasın kardeşim üzülme inşallah dahada güzelleri nasip olur

Teşekkür ederim kemal kardeşim,,çok yakışıklıydı kerata,,vardır bunda da bi hayır

Tolga Bey benim öğrendiğim tedavi tabiki başka yöntemlerde olabilir serum olarak laktatlı ringer damardan tam serum,pfizer in Duphalyte şurubu oda damar yolundan ,sefazol 250ml antibiyotik,tabi erken tedavi çok önemli

İsa bey bilgi paylaşımı için teşekkürler,,,ilk gelen veteriner yüzünden bir gün beklemeseydim,,ve dışkıyı fark edip aşı yapmasaydım belki de kurtulacaktı :(

Tolga köpeğin aşıları yapılmadan kesinlikle nakliye işlemi yapılmamalıdır. hatta kümesinden dahi çıkarılmamalıdır. bağışıklık sistemi korumasızdır. 45 50 günlük olmadan önce periyoduna uygun parazit tedavisi yapıldıktan sonra aşısı yapılmalıdır. ondan sonra sevk edilebilir. aşı yapıldığında hayvanda parazit varsa aşı tutmayabiliyor aklında bulunsun önce parazit bir hafta veya on gün sonra aşı. kasıt varmı bilmiyorum 3 5 kuruş için aşı yapılmadı ihmal edildiyse yazık oldu.
çoğumuz bunları yaşamıştır. aşı yapılması içinde köpeğin tam sağlıklı olması gerekir virüs kapmış hayvana aşı yapılırsa o hayvanın ölümü kaçınılmazdır. tekrar geçmiş olsun selamlar...

Teşekkür ederim Yüksel usta,,maalesef tecrübesizliğin kurbanı oldu yavru..gelince ben yaptırırım aşıyı dedim,,bu kadar tehlikeli ve çabuk bulaşan bir hastalık olduğunu idrak edemedim...dediğiniz gibi hem virüs hem aşı ağır geldi...dışkısını önce farketseydim,, aşıyı kesinlikle yapmazdım...ama aksilikler peşimi bırakmadı,,sağlık olsun  :-\
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 04 Ocak 2013, 00:31:14 »
geçmiş olsn zor durum .
:(
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2013, 13:33:09 »
Geçmiş olsun kardeşim,inşallah daha güzeli nasib olur ve acısını unutturur sana.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 07 Şubat 2013, 19:00:47 »
benimde basima geldi gercekten cok zor ama o anda yapilacak tek sey veteriner eger kopegimizi seviyosak paraya kiyacaz ama o durumda eger aslari yapilmadiysa asi yaptirmamakta fayda var cunku hastalik bi an dahortlaya biliyor o yuzden en guzeli duzenli kontrol arkadaslar benim tavsiyem mama olarakta bonacibo temizmama.com dan gercekten cok guzel bi mamaymis taavsiye ederim cunku bu hastaliktan kurtulan hayvan bu mamayla gercekten cok cabuk toparliyor ozellikle yuksek enerjili benim hayvanimda ayni olay basima geldi cok sikintili olay ama allaha sukur simdi canavar nayar degmesin.herkese rastgele .
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ahmet KOYUNCU

• *
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2013, 19:42:22 »
üzüldüm başın sağolsun bende iki yıldır yavru alamıyorum bu dertden dolayı
Ahmet KOYUNCU
1970 UŞAK

Çevrimdışı Hayri SARDOĞAN

• *
  • HAYRİ SARDOGAN ANTALYA /Korkuteli 0505 747 26 26
    • www.yaylali-avci.tr.gg
« Yanıtla #16 : 02 Temmuz 2013, 00:10:26 »
him!!!!!!
Hayri SARDOĞAN
1979 ANTALYA / Korkuteli

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 02 Temmuz 2013, 09:12:52 »
avcı dostlar sizinle paylaşmak istediğim bazı konuşlar var.   KANLI İSHAL????
  samsun 19 mayıs vet. fakültesi hocalarım ile görüşmemde bu konuya çok eğildik.  drahtharr ve dd lerde her ne kadar tedavisi yapılırsa yapılsın ne kadar aşıları tam olursa olsun bu cins köpekjlerde ishal sürekli görüldüğü ve hep hazır olunması gerektiği bilgisini aldım. bu köpeklerde malesef kaçınılmaz sonlar böyle. hocalar biz artık geneline göre bu şekilde bakıyoruz dediler. setter bu konu asla rastlamadıkları asdla derkende aşıları tam köpeklerde setter cinsinde bu hatsalık tekrar etmediği ama  drathaar ve dd lerde malesef tekrar etmesi mümkün vede kurtarılması çok güç. illa yavru ikle değil her yaşta bu olay meyadana geliyormuş
 sevgili avcı dostum inan çok üzüldüm köpeğin ellerinde ölmesi kadar kötü birşey yok aynı şey ben yaşadım kendi ellerimle ilk av köpeğimi veteri,ner ile yuttuk . hasta olup felç olmuştu ne yapıysak düzelmedi çopk acı çekiyoru uyutmak zorunda kaldık. bu benim askerde bile rüyalarıma girşyor ve ağlıyordum üzüntüden . insan rüyasında ağlarmı evet ağladım çok .
   tüm avcı dostlar köpeklerimiz bizim herşeyimiz onlarsız bir hiçiz . allahımm bütün avcı dostlarımızın av köpeklerine sağlık versin allahım bizleri ayırmasın zamansız
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #18 : 09 Aralık 2013, 21:27:05 »
Cumartesi günü saglıklı gibi görünen köpegim pazar günü ava gidecegim saatte kulübesinden kafesine bile cıkmadı. Bugün 3 tane veteriner gezdim şu ilacı, bu ilacı kullan diyorlar ama o ilaclar piyasada yok. Köpegime sabah bulabildigim bir antibiyotigi yaptım. Yarım tablet agrı kesiciyi sulandırıp verdim ama ne kadar dogru bilmiyorum. Arka bacakları üzerinde duramıyor suanda Umutsuzca care aramaya devam..
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #19 : 09 Aralık 2013, 21:31:18 »
Cumartesi günü saglıklı gibi görünen köpegim pazar günü ava gidecegim saatte kulübesinden kafesine bile cıkmadı. Bugün 3 tane veteriner gezdim şu ilacı, bu ilacı kullan diyorlar ama o ilaclar piyasada yok. Köpegime sabah bulabildigim bir antibiyotigi yaptım. Yarım tablet agrı kesiciyi sulandırıp verdim ama ne kadar dogru bilmiyorum. Arka bacakları üzerinde duramıyor suanda Umutsuzca care aramaya devam..

mahmut kardeşim

çok hızlı bir şekilde o ilaçları bulun ve de serum taktırın yapamazlarsa deri altına serum enjekte edin benimde ilk köpeğimde kanlı ishal rahatsızlığı olmuştu balkonda 15 -20 gün baktım her an gözetmeniz lazım ama ivedi olun çok çabuk ilerler bu hastalık
kullandığım ilaç neydi hatırlamıyorum bu konuda yardımcı olamayacağım geçmiş olsun ama yine söylüyorum çok acele edin
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2013, 21:35:51 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 09 Aralık 2013, 21:56:01 »
3 veterinerle daha görüstüm, biri isi bitince haber verecek digerleri sabah getir diyor deli olacagım. Dün üşütmüştür gecer dedim ah kafam ah ah. Bilmiyordum bu kanlı isal illetini
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 10 Aralık 2013, 19:20:19 »
1. Durum tavuk kemiginden şüphenildi ama röntgende cıkmadı. Vucut sıcaklıgı 32 derece 
2. Durum bozuk et yada kemik yemis olabilecegi. Mide dolu ancak bagırsaklar boş. Mide zarı kalınlaşmış gazsirit olasılıgı var. Dıskı atısı su gibi ama artık kan rengi degil sarımsı bir renk.
3. Durum genclik hastalıgından şüpheleniyorlar. Teshis yok serum ve ilac tedavisine devam edecekler.
Kemal bey teşekkür ederim, Burdur da kar yağışı da başladı havalar soğudu nerede duracak bu köpek eve aldım ama bu gecelik banyoda yarın napacağım bilmiyorum.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2013, 21:17:39 Gönderen: Mahmut ÇETİN »
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #22 : 10 Aralık 2013, 22:26:25 »
kanlı ishal teşhisi gayet basittir hocam.dışkı örneğini alın ve her hangi bi devlet hastanesi özel hastane tıp merkezi laboratuvarına göturun.ve dışkı analizi istediğinizi söyleyin.dışkı direk bakı olrak geçiyor.ben kendim laboratuvar teknikeriyim ve köpeğim ishal oldugunda direk tetkik yapabilme durumum var ama sizlerde ihmal etmeyin.eger parazit var  ise köpeğinize ısolayt p ve flagy serumlarını takın parazit yok ishal varsa ısloyt p takın.şahsen kendi evimde 3 paket ısolyt p 4 paketde flagy var miyatları geçmesine yakın eczanelerden değiştirebilirsiniz.sürekli bulundurun bence köpeğiniz buyukde kuçukde olsa.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #23 : 10 Aralık 2013, 23:14:24 »
mahmut abi geçmiş olsun...
benim kurzhaarımda kanlı ishal olunca veterinerlik fakültesine götürdük. sağolsunlar çok ilgilendiler. 1 hafta da ayağa kaldırdık köpeğimi. tavsiyem özel veterinerlere pek güvenmemen. malum bizim burdurda hayvancılık çok olunca adamlar koyun ve inekten başka hiç bir hayvana ilgi göstermiyorlar. açıkçası köpek sağlığı üzerine yeterli bilgilerinin olduğunu da zannetmiyorum!
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 11 Aralık 2013, 19:53:47 »
Tavsiyeleriniz için teşekkürler Ahmet ve Muhammet bey. Benim köpek büyük ihtimal zehirlenmiş bugünüde veterinerlik fak. Klinikte gecirdik 2 serum ve antibiyotik enjekte ettiler orada görev yapan dahiliye doktoru Sarp Sevgisunar basta olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ederim. Hastaya ve sahibine ilgi budur dedirttiler. Ayrıca özel veteriner Ulas beye de teşekkürler oda gecenin 12 sinde dükkanını actı ve köpegimin durumunu sormak icin aradı. Oyalayan veya gecistiren diger veterinerlere de ne desem bilmiyorum
1981 Burdur
EY RABBIM