Gönderen Konu: HANGİ MARKA HANGİ MODEL TÜFEĞİ ALMALIYIM LÜTFEN YARDIM...  (Okunma sayısı 15217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
merhabalar değerli forumcular.elimdeki tüfeklerimin bir kısmını satıp  3 bin ile 3500 tl arasında avrupa bir yarı otomatik almak istiyorum.ayırabileceğim bütcem şuan için o kadar.öncelikle ikinci elmi sıfır mı almalıyım.bu konuda benim gönlüm ikinci elden yana.çok temiz ikinci el tüfekler var.ama tabi bu konuda sizlerin düşünceside benim için oldukca önemli.en çok gittiğim av domuz avı , sonra keklik ve tavşan.çift namluda olabilir.ama olmayadabilir.sizce çift namlu olması şartmı yoksa 66 namlu alıp her avdamı kullanmalıyım.kalibre olarak 12 istiyorum.avcılığım öyle ahım şahım deyil.20 ile çok mankelerim.kinetik sistem olmasını istiyorum.tüm dünyanın da kabüllendiği gibi gazlı otomatiklerden daha tesirli.çok ağır bir tüfek olmasını istemiyorum.benim için görüntüden çok kibar ele yüze güzel gelen saçması tesirli grupmanı güzel , tek kurşunda başarılı bir yarı otomatik ne öneririrsiniz ? lütfen sadece marka deyil şu markanın şu modeli derseniz daha faydalı olacaktır.yoksa avrupaya hiç gerek yok al amrsan phoneme ahşap çift namlu bak keyfinemi dersiniz , sizlerin düşüncesi benim için çok önemli.şimdiden iletileriniz için çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2012, 20:48:37 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: HANGİ MARKA HANGİ MODEL TÜFEĞİ ALMALIYIM LÜTFEN YARDIM...
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2012, 19:25:26 »
Osman Bey, bence yerli bir yarı otomatik almanız daha mantıklı.Armsan da iyi bir silah, fakat kinetik değil gazlı bir tüfektir.Siz kinetik bir tüfek istediğinizi yazmışsınız.Son iki yıldır kinetik tüfek markalarında bir artış oldu.Yerli kinetik olarak stoeger, ata neo, huğlu, akdaş,kral ve artemis marka otomatikler var. Ben şahsen stoeger m2000 kullanıyorum ve çok memnunum.66 namlu tüfeğimi ördek ve domuz avı dahil her avda kullanıyorum.Size de tavsiye edebilirim.
  Avrupa tüfekler çok pahalı ve yedek parçada sıkıntı olabilir.Tabi  ki hangini alacağın sana kalmış ama yerli tüfekler de gayet kaliteli ve çok hesaplı.Ben bu zamana kadar 8 tane farklı marka otomatik alıp kullandım.En ucuzu 300 liralık Star Huğlu marka bir otomatikti.Bu gayet ucuz silah bile gayet iyi bir şekilde çalıştı ve arıza yapmadı.Yerli silahlara ben şahsen güveniyorum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2012, 20:43:37 »
Benelli tavsiye ederim. O rakamlara elegant ya da 123 bulabilirseniz gözü kapalı alın derim.  Beretta 303 veya 304 ya da urika 2 de iyi alternatifler. Rakam da yükselirseniz benelli spesial lusso ve delux de düşünebilirsiniz.
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2012, 21:08:06 »
Osman bey..herşeyden once bence düşünmeniz gerekn şey tüfeğinizn size olan uygunlğu..almakistediğinz tüfek avrupa bir tüfek o avrupa tüfekde bir arıza çıksa yerli tüfekler kadar kolay o arızayı izale edmessiniz...avrupa tüfekler güzel söyledğiniz rakamlarada güzel teüfekler bulabilrsiniz ma ben derimki bir dipçik ustasına gidin ölçülerinizi aldırım..sonrada en beğendiğiniz yerli marka otomatik tüfeği fabrkasında kendinize göre yaptırın..benim hayalimdeki tüfek""" fabarm xlr 5""" ilanlardada  bir fabarm olacaktı satılık av tüfekleri ithal  tüfekler bölmünü bence inceleyiiz ben fabarmı tavsiye ederim... ayrıca fabarmı da inceleyiniz...
ben Mehmet beyle aynı düşünmüyourm malesef yerli tüfeklerimin hepsinde sorunlar cıktı..artık yerli tüfek çokzor..belki birde nasibimi pozede denemeliyim.. karar sizin...rast gele...

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2012, 21:44:34 »
tüm yorumlar için çok teşekkür ederim.bayağıdır internetten de araştırıyorum.sanırım bütçem biraz yetersiz kalıyor.işin aslı galiba bana çift namlu lazım.51-61 arası bir slug ve 67-71 arası da bir saçma namlusu.3 b ler gayet güzel.ama sanırım en güzelide benelli.benelli çift namluda nerden baksan 4000-5000 arası.az dahamı durmak lazım yoksa alıp bir beretta A 300 67 namlu geçmek mi lazım bilmiyorum.internetten şunu buldum.incelerseniz benim adıma çok memnun olurum.şayet kararım bu olursa 67 namlu olacak.şimdiden teşekkürler.

https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=5643

şahsen buna birde slug namlu bulabilirmiyim ? onuda bilmiyorum :(
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2012, 21:47:05 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2012, 10:17:38 »
kinetik diyorsan benelli ye bak   uygn fiyatdersen benelli premıum puls al 3500 civarı sıfırı
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2012, 11:11:10 »
kinetik diyorsan benelli ye bak   uygn fiyatdersen benelli premıum puls al 3500 civarı sıfırı
tüfeği internetten inceledim açıkcası bana berettadan daha hoş geldi.tabi ikisinide yakından görmek lazım ama benelli kinetik sistem olduğu için bir adım daha önde.birde benellinin ahşap kısımları daha güzel geldi gözüme.ama internette benelli için herhangi bir kullanıcı yorumuna rastlamadım.galiba yeni bir model olduğu için.sanırım alacak olduğum tüfek sıfır olursa ikisinden biri olacak.ya beretta a 300 yada benelli premıum plus olacak.birisi 2900 civarı biriside 3400 civarı.ikinci el olursada bunların bir iki üst modelleri olur.sonrada imkanlar dahilinde ayrıyetten birde slug namlu alırım.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2012, 11:12:17 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2012, 14:21:47 »
yeni bir tüfek daha gördüm.kınetik olduğu için tercih edilebilir.ama oda yeni üretim olduğu için henüz hiç yorum yok malesef.
şimdilik sıralamam şu şekilde

1-benelli premıum plus 3500 tl (kinetik sistem) http://www.seherav.com/?gisa=UrunDetaylari&uid=391&reyon=Benelli%20Premium%20Plus%20Wood
2-beretta A 300            3000 tl (gazlı sistem) http://www.seherav.com/?gisa=UrunDetaylari&uid=301&reyon=BERETTA%20%20A%20300%20OUTLANDER
3-Franchi AFFINITY        3000 tl (kinetik sistem) http://www.seherav.com/?gisa=UrunDetaylari&uid=398&reyon=FRANCHI%20AFFINITY%20WOOD

tüm seçenekler sıfır fiyatlar olup ,benelli ve franchi kınetik sistem beretta ise gazlı sistemdir.     
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2012, 14:25:28 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2012, 19:12:25 »
Bu benelli premium plus denen tüfek beretta es100 ün aynısı bence, sadece tetik korkuluğu şekli farklı,beretta es100 de esasen 1980 lerden kalma düz başlıklı bir benelli(benelli sl 80).İyi mi derseniz ben de es100 var, bence iyi.Diğerleri hakkında da hep olumlu şeyler okudum,bu fiyatlara gerçekten alınabilecek avrupa tüfekler bunlar.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2012, 19:21:38 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2012, 20:17:12 »
internette bulduğum benelli ve beretta hakkında ki yazılarıda sizler ile paylaşmak istiyorum.
ilk olarak benelliyi paylaşıyorum

Benelli aralığı kalanı aksine Premium Plus modeli BBI (Beretta Benelli Iberica) tarafından İspanya'da üretilmiştir. Kanıtlanmış tasarımı yakından bir alüminyum alaşım alıcısı ve 'düşen blok' cıvata lock-up özelliği, orijinal Benelli SL80 serisi izler. Tek parça varil / örtüsünü montaj pratik alanında sıyırma, muayene ve bakım kolaylığı için idealdir. 28 odası ve Üstün Çelik-Shot geçirmez "M / C varil 3 ile İtalya'da Beretta tarafından üretilmektedir". Bu basit, hafif ancak sağlam ve ultra güvenilir bir av silahı - çok rekabetçi bir fiyata.
ikinci olarakta beretta hakkındaki bulduğum yazıyı paylaşıyorum
A300 Outlander 1000 £ altında az Beretta Yarı Otomatik mevcut en iyi değerdir. Bu çekici bir stil yarı otomatik boyunca orijinal Beretta parçalar kullanılarak yapılan ve İtalya'da üretilmektedir. Bu silah hiçbir ekstra ücret ödemeden dahil büyük bir yalıtımına üstün çelik ile tüm yuvarlak çok şok varildir. Sadece 26 12g ", 28" veya 30 "namlu uzunluğu. Ahşaba alternatif olarak zor bir sentetik stok sürümü Şimdi de mevcuttur mevcuttur.
yazılar bilgisayarımın çevirme programı ile çevrildiğinden imla hataları vardır.benelli hakkında sanırım ispanya da ki benelli- beretta fabrikasında üretilmiştir diyor.bir dikkatimi çekende beretta a 300 içinse orjinal parçalar kullanılarak italyada beretta fabrikasında üretilmiştir diyor.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2012, 20:24:39 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2012, 20:32:35 »
açıksası görüntü - hafiflik (2880 gram) kinetik olması vede tüfeğin her aksamında medeın ıtaly yazıyor olması beni şuan için franchiye itiyor.
internetteki olumlu yorumlardan dolayı vede tüm aksamının beretta fabrikasında üretilmesinden dolayı beretta da güzel geliyor.
sonuçta kinetik ve benelli olmasından dolayıda bir tarafımda benelli diyor.
gerçekten zor bir karar.en son yapacağım şeyse.parayı ve belgelerimi hazır edip (mersinden) manisa ya bir bilet alıp doooooğru ismail beyin yanına gidecem.tüfekleri yerinde inceleyip her birini ayrı ayrı omuzlayacağım.hangisi hoşuma giderse hangisi omzuma iyi oturursa , hangisinin dipçik ölçüsü bana daha uygun gelirse onu alıp gelecem.ismail beyde bildiğim kadarı ile bayağı bir avrupa ikinci elde var.belkide ikinci ellerden birini alırım.aslında hilal av bana çok yakın ama onda da sadece beretta a 300 var.franchi ve benelli yok.malesef manisaya kadar yorulacaz artık.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2012, 20:33:58 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2016, 22:34:24 »
kardeş ne yaptın hangi tüfeği seçtin uzun zaman olmuş ama bizleride yönlendirmiş olursun
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2016, 00:42:50 »
 benelli premium plus İspanyol montaj imalatı gibi.

-AVRUPA F AFFNITY  italyan (3 yıldır kullanıyorum 66cm serkan çimen tepe modıfeld(keklik tavsan) ve tepe fuull(ördek tahtalı avı) sokları ile harikalar yaratıyor,,, kampanya 3500 tl den 2900 tl indirildi

YERLİ--ÖZKANLAR dn başkasına bakma derim(1600tl)

« Son Düzenleme: 22 Ocak 2016, 00:45:41 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR