Gönderen Konu: Webley Scott av tüfeklerini kim üretiyor?  (Okunma sayısı 16958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdem GÜNDÜZ

• *
Webley Scott av tüfeklerini kim üretiyor?
« : 25 Aralık 2012, 22:38:55 »
Arkadaşlar, geçen gün bir av bayisinde Webley Scott süper poze av tüfeklerini inceleme fırsatını buldum. Malzeme ve işçilik bakımından güzel tüfeklere benziyorlar.Bu tüfekleri hangi firma üretyor,Akus firması mı Akdaş firması mı? Webley Scott pozelerden kullanan arkaslar var mı? yorumları nedır? Ayrıca Yıldız süper poze mi,Webley Scott super poze mi daha iyi ve kullanıslıdır, bu tufeklerı bılen kullanan arkadasların yorumlarını beklıyorum.
Erdem GÜNDÜZ
1981 Kocaeli

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Webley Scott av tüfeklerini kim üretiyor?
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2012, 14:03:21 »
Akus olabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Erdem GÜNDÜZ

• *
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2012, 23:50:35 »
Akusun internet sitesınde webley scott tufeklerının kataloğu var,bazı sıtelerde bu markayı akus fırmasını bazılarında ise akdaş firmasının yatığı söylenıyor. Hangısı doğru acaba?
Erdem GÜNDÜZ
1981 Kocaeli

Çevrimdışı Emin ÇALIŞKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2012, 00:23:48 »
Webley&Scott av tüfeklerini Akus Silah sanayi üretiyor,ben simith&wesson markasını aldim,menevişli olanlardan, zaten meneviş li olan  Webley,simith, ve Akus av tüfekleri birebir aynı,sadece isim değişikliği var,

Akdaş silah sanayi,de çok güzel ve kaliteli av tüfekleri yapmakta,tavsiye ederim...

Saygılar,
Emin ÇALIŞKAN
1976 ANKARA

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2012, 08:40:06 »
akusla  akdaş aynı firma idi  sadık ustam ayrıldılar bildiğim kadarı ile  akus ayrı artık akdaş silah ayrı yani

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2012, 08:51:35 »
Webley Scott etiketli ürünleri Akus firması Komando av ın öncülüğünde üretti.yeni sürüm üretimi varmı bilmiyorum.Bugünlerde hakkında birçok çok yazı yazılan Akdaş firmasıda Akus firmasının başından ayrılarak Akdaş firmasına geçen Sadık ustanın liderliğindeki firmamızdır.Akdaş üretimi ürünleri görmedim ama Webley Scott etiketli ürünler ülkemiz şartlarında yapılan en iyi yerli  seridir kanımca
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Erdem GÜNDÜZ

• *
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2012, 11:04:36 »
Balıkesir komando av  bayindeki yetkili kişi webley&scott tüfeklerini akdaş firmasınn ürettiğini  ve ne kadar doğrudur bilmem ama akus ile akdaş firmalarının aynı kardes fırma olduğunu söyledi.
Webley&scott süper pozelerini kullanan yada bilen arkadaslr bu tüfeği tavsıye ederler mi? Acıkcası Webley&scott super pozeyle yıldız super poze arasında karrsız kaldım,sizce hangısı kalıte ve kullanış acısından daha ıyıdır ?
Erdem GÜNDÜZ
1981 Kocaeli

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2012, 12:21:29 »
Hiç düşünme...Webley-scott.
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #8 : 27 Aralık 2012, 18:02:59 »
Ömer bey daha ayrıntılı cevap verir ama,bildiğim kadarıyla halen bazı modellerini AKUS bazı modellerinide AKDAŞ firmaları ayrı ayrı üretiyor.Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2012, 19:12:00 »
bu tüfeklerin hiç resmi yokmu....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Özgür SARIOĞLU

• *
« Yanıtla #10 : 12 Ocak 2013, 12:38:24 »
webley scott' akus firması üretiyor tek distribütörüde komando av bayi yaklaşık olarak 2 yıldır 66 namlu 4-2 sabit şoklu menevişli süper poze kulanıyorum  tüfek öncelikli olarak çok estetik 12 calibre olmasına rağmen gayet zarif görünüyor. hafif bir silah gezme avlarında rahat oluyor. saçma dağılımı hakkında özel bir dene yapmadım ama dağılımı görmek için yaptığım bırkaç atış için gayet olumlu sonuçlar diyebilirim.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2013, 12:52:46 Gönderen: Özgür SARIOĞLU »
Özgür SARIOĞLU
ÇANAKKALE/yenice
KOCAELİ/KANDIRA

Çevrimdışı Şükrü AKKAVUK

• *
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 06 Şubat 2013, 10:13:39 »
Arkadaşlar webley&scott tüfeklerini akdaş üretiyor aküs üretmiyor ben de kullanıyorum hiç bir tüfeğe değişilmez sadık akdaş üretiyor
Şükrü AKKAVUK
1970 istanbul

Çevrimdışı Şükrü AKKAVUK

• *
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2013, 10:17:03 »
Sadık usta akustayken aku üretiyordu sadık usta kendi fabrikasını kurdu ve bu silahı üretiyor bu silahlar balans yani denge olarak rakipsiz çelik kasası 3200 gr geliyor komando av distrübrütörü fakat iç piyasaya fazla yetişemiyor
Şükrü AKKAVUK
1970 istanbul

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #13 : 10 Şubat 2013, 18:39:39 »
selam arkadaşlar, webley&scott tüfeklerini ilk önce sarsılmaz üretti poze olarak sanırım sonra akus üretimi, sadık aktaş akus dan ayrılıp akdaşı kurdu şu an akdaş üretiyor,
Musa BALLI
1973-Antalya

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2013, 19:07:17 »
webley&scott av tüfeklerini baretta türkiye ithalatcısı ve satıcı firması Komonda av firması tarafından Sadık usta( Akdaş) gözetiminde üretilmektedir.Daha doğrusu sadık üsta tarafından üretilmektedir.Ürünler tamamen ingiltereye ihraç edilmektedir.Zaten yurt içine webley&scot olarak satılması protokol gereği yasaktır.Ama bazı istisnalar harici az sayıda yurt içinde edinenler var.Ama bir çulluk çiftesi var biblo gibi.Sadık Usta ya helal olsun.Onun kadar yakışıklı bir çifte çok azdır.Zaten İngilizi nin bire bir kopyası.Her avcının rüyası bir çifte.Baretta İstanbul Karaköy mağazasında görebilirsiniz.Kullanma şansına ulaştım.Selam ve sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 10 Şubat 2013, 19:16:07 »
şu an çifteler akus ta otomatikler pozeler akdaşta diye tahmin ediyorum.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #16 : 15 Nisan 2013, 11:19:55 »
Herkese merhaba,

Webley&Scott'un sitesine girerseniz http://www.webleyandscott.com/us-over-under-shotguns
3 serisinin olduğunu göreceksiniz.
3000 ve 2000 serisi olan süperpozeler ve yine eşdeğer çifteler AKUS üretimidir.

900 serisi süperpozeler ise AKDAŞ üretimidir.

Özel bir durumu da eklemek isterim:
http://www.avyaban.com/forum/index.php?topic=4646.0 kısmında yer alan 900K modeli henüz Akdaş ve Akus işbirliği içindeyken üretilmiş ortak bir üründür.
Ancak şu anda tüm 900K serisi tamamen Akdaş üretimidir. Ortak ürün ile Akdaş üretimi olan ürün arasındaki farkı kubuz yüzeyinden anlayabiliriz. Ortak üründeki çerçeve çift kat çizgiden ibarettir. Akdaş üretimlerinde ise bir oyuk söz konusudur, yani tıraşlanmıştır. Yanlış hatırlamıyorsam çift çizgili kubuzlu modelden Akdaş'ta 200 kadar en başta ürettik (elde hazır bulunan kubuzlarla).

Umarım aydınlatıcı olabilmişimdir.

Selamlar

Çevrimdışı Osman TÜRK

• agrafes
  • *
« Yanıtla #17 : 15 Nisan 2013, 11:29:17 »
selam arkadaşım ben de bir tane webley scoot var sarsılmaz silah fabrikasında yapılan özel üretim zaten satılık av tüfekleri forumunda ilanlarda resminide görebilirsin düşünürsen uygun fiyatla verebilirim
AB Rh +

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 18 Kasım 2013, 16:33:11 »
POLAT BEYİN DEDİĞİ DOĞRU
1969 AFYON

Çevrimdışı İlkim BEKTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 13 Ocak 2014, 22:44:20 »
arkadaşlar webley  scott tüfeklerin çiftelerini akus pozelerinide akdaş üretiyor çifteleri bi harika
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Ordu

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
« Yanıtla #20 : 13 Ocak 2014, 23:16:24 »
benim webley scoot 2012 serisinden çiftem var. bu sezon aldım ama ava gidemediğimden pek atış yapamadım. şimdilik sıkıntısın görmedim sadece açıp kapaması biraz sert. dengeli ele oturan bi çifte.
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Özgür DÜDEN

• *
« Yanıtla #21 : 13 Ocak 2014, 23:45:16 »
Arkaslar daha su gecen hafta sonu yani 2gün önce huğluda idim.hem kooperatifi hemde akdaş silahta sadık ustayı ziyaret edip çaylarını içtim.bahsi geçen webley scoot ları akdaş silahta sadık usta ile birlikte yerinde şahsen incelemek nasip oldu.yani kesin olarak söyleyebilirim ki w&s kar akdaş silahta sadık ustanın tezgahında üretilmektedir.bu arada sadık ustanın bizzat kendisinin verdiği bilgide de akus ile akdaş şu an içerisinde ayrı firmalardır.
Özgür DÜDEN
1980 ISPARTA