Polat ustam ve değerli Osman abi..Konu sellektör seçeneği iken ben nerelere getirdim,bunun için bir özür..Ama burada Muhammed beyin de yazdıklarımızın içindeki detayları değerlendirmesini isterim.Kalite ayrıntıda gizlidir..Bu konunun en çok ava yeni başlayanlar yani yeni nesil grubu tarafından yanlış anlaşılmasından ve değerlendirilmesinden üzülürüm.Nedeni;avcılığa ve trap'a yeni başlayan genç arkadaşlarımız bana hep aynı soruyu soruyor.abi bir trap tüfeği yaptırayım,uçar avlarında iyi oluyormuş,domuzada giderim,dipçiğini köyden falanca kişiye ayarlatırsam traptada iyi oluyormuş vs vs. Abi gördünüzmü soruyu??Bizler bu konuda iyi kötü bir yol aldık ama avcılık olsun atıcılık olsun yeni başlayanların bu forumları iyice okumasını isterim..Küçük bir örnek vereyim..İlk aldığım yarı otomatiğin(1994) üstüne titriyorum..Bundan daha iyisi yapılamaz diyorum,çocukluk işte.ilk tamirciye gidişimi unutamıyorum..Emniyet piminin sadece tetiği kilitlediğini,horozun hareketini engelleyen hiçbir emniyet parçasının olmadığını ilk tamircide öğrenmiştim..Ya bu olayı acı bir şekilde öğrenseydim..Hayat bir deniz ben sadece bir balığım..Öğrenecek çok şeyim var..her ikinizede teşekkürler,selamlar