Oldukça eski bir konu Gps ithalatında ve av bayiilerinden temini hakkında bilgi vermek için yazmak istedim.
Öncelikle yürülükte olan gümrük uygulamalarından dolayı Busnell'in ithalatçı olan reproset firması artık backtract getirmiyor. ( Getirtemiyor ). Bayiilerin hiçbirisinde web sayfalarında görünmesine rağmen , stokta bu ürün yok.
Yerli next firmasının yaptığı 2 model vardı. Firma iki ürünüde üretimden kaldırdı.
Decathlon mağazalarında dağcılık ekipmanı olarak satılan bactrack ise artık getirilmiyor.
Bizzat denemedim ama Cabelas'ın , mevcut gümrük uygulamalarından dolayı artık Türkiye gönderimi yapmadığı duyumunu aldım.
Bu durumda Gps Backtrack ihtiyacı olan ne yapacak ?
1- 2. el arayabilir.
2- Yurtdışına çıkacak tanıdıklara başvurabilir.
3- Garmin firmasının fenix veya tactix modeli saatlerinden alabilir ( oldukça pahalılar 1300 TL civarı )
4- Endüstriyel el tipi gps kullanabilirler. ( Garminin bazı modelleri ayrıca Rus gps uydu sistemi olan Glonass 'a da bağlanabiliyor .)
Evet arkadaşlar, güzel ülkemizin , klasikleşen " yaptım , oldu" ve "Bundan sonra böyle" şeklinde gümrük uygulamalarından dolayı , her avcı ve doğa gezginin yanında 1 tane bulunması gerektiğine inandığım bu faydalı alet , ne yazık ki artık ülkemizde yok. Elinde olanlar kıymetini bilsinler.
Yurtdışından eş dost vasıtasıyla tedarik etme imkanı olanlar için Busnell 3 point veya 5 point ile D--tour ve Hunttrack modellerinin farkınıda belirteyim.
Busnell 3 ve 5 point modelleri ( Yuvarlak olanlar ) Sirfstar 3 işlemci kullanırken D-tour ve huntrack Sirfstar 4 işlemci kullanıyor. İki işlemci arasında bariz bağlanma hızı farklı var. Özellikle kapalı havalarda iki farklı işlemciyi kullanan modeller arasında 10 dakika fark olabiliyor.
D-tour modelinde usb ile internet üzerinden dolaştığınız rotayı haritalandırabiliyorsunuz.
Huntrack modeli bunların yanında , ayrıca kullanıcısına hava durumunuda gösterebiliyor.