selamlar ... 1 ay önce yeni bir çifte aldım , 71 namlu , mobil şoklu , çift tetik klasik ... ördek için 71 olması önemli .. birde 61 yedek namlu yaptırmayı düşünüyordum sizin gibi , bıldırcın ve çulluk için .. 5 şokla deneme atışları yapiim dedim , bakalım saçma dağılımı nasıl .. 32 gr , 9 no saçma ile , bir buçuğa bir buçuk ebatlrında bir kartona , 35 metreden atış yaptım ... ve saçma dağılımının gereğinden fazlaca yeterli olduğunu gördüm ... aynı mesafede , aynı ebatlardaki kartona , tekrar 32 gr , 5 no saçma ile tekrar atış yaptım ... 5 no saçma , 9 no kadar saçılmamıştı ... edindiğim izlenim şu , kendi tüfeğim için konuşuyorum ..... yakın mesafe avları için , 71 namlu , 5 no şok çok ideal ... ve 61 namlu düşüncemden vaz geçtim ... bence , tabiri caizse ; fazla suya sabuna dokunmayım ... önce 71 namlu alın , deneyerek tecrübe yapın ... memnun kalmazsanız , 61 yedek namluyu öyle yaptırım ... malumdurki , yeni yapılan tüfekler hep mobil şoklu , eski tüfekler gibi sabit değil .... 71 namlu ve mobil şoklu bir tüfekle , her türlü av yapabilirsiniz kanısındayım ...
saygılar ...