Gönderen Konu: bir bakın 1979 1980 ler araştırma  (Okunma sayısı 8689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: bir bakın 1979 1980 ler araştırma
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2012, 18:18:40 »
helal olsun adamlara...profösyönel iş yapıyorlar...saygıyı hak ediyorlar...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2012, 19:13:28 »
Paylaşım için teşekkürler,araştırma geliştirme ilerleme böyle birşey.Birde Türkçe olsa tadından yenmez.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2012, 15:19:55 »
İster AVCILIK isterse ATICILIK olsun ciddi biçimde yapılması gereken bir iş olduğunun kanıtı bir çalışma,, çok güzel bir biçimde kaydedilmiş
ADAMLARI tebrik etmek lazım.. yaptıkları iş bir hobide olsa ,,bir sporda olsa,, bir tutkuda olsa adını her ne koyarsak koyalım ,, ciddiye alınarak araştırılarak ,,deneyselleştirip tecrübe edilerek bir nevi bilimselleştirerek ,, yapılması gerektiği şekilde yapılıyor...
bu tür testleri amatörcede olsa bende yıllardır kendimce yaparım..
av sırasında vurduğum avların,, eğer mesafe gözüme uzak göründü ise düştüğü yere kadar giderken adımlayarak mesafesini tahmin etmeye çalışır,, attığım fişeğin cinsini ,,kullandığım şoku,,hava durumunu,,mevsimi not ederim..
vurduğum avları genelde hep kendim temizlerim ve bunu yaparken amatörcede olsa göz ve el ile bir nevi otopsi yaparak saçma sayısını av üzerindeki etkisini,,ava ne kadar penetre ettiğini inceler kendimce tecrübeler edinirim..
ve bu sayede edindiğim tecrübeler ile yaptığım avlarda hep iyi sonuçlar almışımdır.. bu tecrübelere dayanarak edindiğim en büyük öğreti bir ava 30-50 yard mesafeden (30-45mt) lerden sonra atış yapmamanın en sağlıklı şey olacağıdır ..
zaten izlediğimiz videodada genelde 25-45 yard (22-42 mt) leer arası atışlar yapılıyor nadirende olsa 50-55-60-65 yard,a kadar yapılan atışlarda görmedik değil yani anlayacağımız en uzak vurulan kuşların bile mesafesi 50-max.60mt mesafeler ki onlarda çok değil....
bence her avcının izlemesi ve dersler edinmesi gereken çok çok güzel bir video.....
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2012, 11:52:40 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2012, 11:32:36 »
cok dikkatimi çek ti  bizde olurmu bilemiyorum vurdugumuz avın biz nasıl inçeliyoruz bizim fizmalarda yapaz
r umarım
  • BERETTA 690 Field lll
Ali AKIL
1986-Antalya

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 31 Aralık 2012, 21:27:17 »
Paylaşım için teşekkürler,araştırma geliştirme ilerleme böyle birşey.Birde Türkçe olsa tadından yenmez.
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2013, 15:10:49 »
çok çok önemli bir konu olmasına rağmen sadece 275 takip edilme oranı,, bence çok kötü bir durum.... maalesef avcılığımızın durumu bundan ibaret dedirtiyor....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2013, 16:28:07 »
paylaşım için teşekkürler,dilini anlamadım ama 3-defa izledim.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Kemalettin GÜVEN

• *
« Yanıtla #8 : 01 Ocak 2013, 18:26:15 »

Herkese selamlar.
    Bir zamanlar avlakta,ben de bu konularda yazilar yazdim.Avrupada sulak av bölgelerinde,kursun sacma kullanimi yasaklandi,bu uygulama diger av bölgelerinde de(kuru sahalarda) uygulanmasi icin calismalar devam ediyor.Yukariya konulan vidio celik sacma üretimi yapan bir firmanin arastirmasi,ama celik sacmaya dayanikli tüfekler hem cok pahali hem de üretim cok kisitli,ileride ihsallah bu tüfekler bollasir da fiyatlari asagi düser.Sayin Ali beyin bu vidioyu gündeme getirmesi cok isabetli olmus,ellerine saglik güzel ve egitici olmus. Tebrikler.
Kemalettin GÜVEN
1945 Almanya/Bielefeld.

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
« Yanıtla #9 : 04 Ocak 2013, 14:50:51 »
teşekkürler hakan abi sebahattin abi kemallettin abi biz yapamayız abi bu gi şeyler   275 takipten izlemesini bile zor yani ilgilibir örnek bir olay yapmışlar
  • BERETTA 690 Field lll
Ali AKIL
1986-Antalya

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 30 Ocak 2013, 23:46:19 »
Çok güzel bir video,adamların işini ne kadar ciddiye aldıklarınıda gördük teşekkür ederim,yanlız dikkat ettim kuşlar hep paket ve adrese teslim    :D,....Saygılarımla

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 31 Ocak 2013, 10:22:34 »
İster AVCILIK isterse ATICILIK olsun ciddi biçimde yapılması gereken bir iş olduğunun kanıtı bir çalışma,, çok güzel bir biçimde kaydedilmiş
ADAMLARI tebrik etmek lazım.. yaptıkları iş bir hobide olsa ,,bir sporda olsa,, bir tutkuda olsa adını her ne koyarsak koyalım ,, ciddiye alınarak araştırılarak ,,deneyselleştirip tecrübe edilerek bir nevi bilimselleştirerek ,, yapılması gerektiği şekilde yapılıyor...
bu tür testleri amatörcede olsa bende yıllardır kendimce yaparım..
av sırasında vurduğum avların,, eğer mesafe gözüme uzak göründü ise düştüğü yere kadar giderken adımlayarak mesafesini tahmin etmeye çalışır,, attığım fişeğin cinsini ,,kullandığım şoku,,hava durumunu,,mevsimi not ederim..
vurduğum avları genelde hep kendim temizlerim ve bunu yaparken amatörcede olsa göz ve el ile bir nevi otopsi yaparak saçma sayısını av üzerindeki etkisini,,ava ne kadar penetre ettiğini inceler kendimce tecrübeler edinirim..
ve bu sayede edindiğim tecrübeler ile yaptığım avlarda hep iyi sonuçlar almışımdır.. bu tecrübelere dayanarak edindiğim en büyük öğreti bir ava 30-50 yard mesafeden (30-45mt) lerden sonra atış yapmamanın en sağlıklı şey olacağıdır ..
zaten izlediğimiz videodada genelde 25-45 yard (22-42 mt) leer arası atışlar yapılıyor nadirende olsa 50-55-60-65 yard,a kadar yapılan atışlarda görmedik değil yani anlayacağımız en uzak vurulan kuşların bile mesafesi 50-max.60mt mesafeler ki onlarda çok değil....
bence her avcının izlemesi ve dersler edinmesi gereken çok çok güzel bir video.....

Herkese selamlar.
    Bir zamanlar avlakta,ben de bu konularda yazilar yazdim.Avrupada sulak av bölgelerinde,kursun sacma kullanimi yasaklandi,bu uygulama diger av bölgelerinde de(kuru sahalarda) uygulanmasi icin calismalar devam ediyor.Yukariya konulan vidio celik sacma üretimi yapan bir firmanin arastirmasi,ama celik sacmaya dayanikli tüfekler hem cok pahali hem de üretim cok kisitli,ileride ihsallah bu tüfekler bollasir da fiyatlari asagi düser.Sayin Ali beyin bu vidioyu gündeme getirmesi cok isabetli olmus,ellerine saglik güzel ve egitici olmus. Tebrikler.

sayın kemal ve sayın akman  aynı şeyleri bizde yazdık ama yurdum avcısı yumurta kapıya gelmeden önlem almayı bilmiyor,illa bir musibet bin nasihatten evladır sözünün yaşanması lazım bu ülkede,
Ama yukardaki videoyu izleyince ben bukadarını da beklemiyordum,bundan 33 sene önce adamlar çelik saçma testleri ile uğraşıyorlar ve çelik saçma atan tüfek kullanıyorlar ilginç...
Yaklaşık 6 ay önce Eskişehire gitmişken çelik saçma alayım diye bayileri dolaştım,çoğu çelik saçmayı duymamış,bazısı çelik saçma mı olurmuş diye nerdeyse beni dövecek,sadece bir tanesi abi burada bulamassın dedi,en azından bilmediğini bilmekte bir erdemdir...
Neyse, videodaki araştırma yöntemleri bilimsel ve son derece multidisipliner,2013 yılında bile Türkiye de  tüfek ve fişek sektöründe bu seviyede bir araştırma yapıldığını ben duymadım.Belki sektördekiler, saçmayı buldunuz,çelik saçma da neyinize diyorlardır,gidin siz 50-60 senelik tüfeklerle kendinizi avutun,birbirinizi yiyin,kandırmaya çalışın,bire alın üçe satın,bizi de böyle konularla rahatsız etmeyin biz ihracaat yapıcaz (!) diyorlardır.Bende diyorum ki bu ülke insanı bu muameleyi haketmiyor,Roma dan sonra dünyanın en büyük ikinci imparatorluğunu kurmuş bir milletin bu durum da olması benim zoruma gidiyor,bizim hesabımız dünya ile olmalı,birbirimizle değil....
Nuri bilge ceylan diyorya'' benim yalnız ve güzel ülkem'',şair diyorya'' giden şanlı akıncı ne gün döner yurduna''(500 senedir dönmedi inşallah biz ölmeden döner)

ve Yüce Allah son noktayı koyuyor:BİR TOPLUM KENDİ ÖZÜNDE OLANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE, ALLAHTA ONLARIN DURUMUNU DEĞİŞTİRMEZ.(ENFAL,8/53)
umarım herkes kendi hissesini çıkarır,
selam ve saygılarımla... O0

« Son Düzenleme: 31 Ocak 2013, 21:15:47 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
« Yanıtla #12 : 14 Mart 2014, 21:10:28 »
Bu ara fazlaca kafaya taktığım bir konu olan çelik saçmalarla ilgili test vidosu bulunan bu konuyu hortlatıyorum ve bu başlık altından değerli büyüklerime ve kardeşlerime soruyorum..

Soru 1- Çelik saçmaların avdaki avantaj ve dez avantajları nelerdir?
Soru 2- Çelik saçmayı kullanabilmek için tüfeğimizin uygun olup olmadığını nerden anlarız?
Soru 3- Çelik saçmayı hangi tip ve hangi ölçüdeki şoklarla kullanmalıyız?
Soru 4- Çelik saçma dışarıda özellikle su kuşu avlarında özel fişek üreticileri tarafından bu kadar fazla kullanılmaktayken bizde neden kullanılmıyor.
Soru 5- Antimonlu saçmalar ve çelik saçmalar yüzey itibari ile daha bir pürüzsüz bu yüzden de daha uzun mesafeye daha etkili gittikleri bilinir ama eski ustaların kaz avlarında vazgeçemedikleri kesme kurşun olayını ne yapacağız?

Aslında bu konu hakkında epeyce bir soru var kafamda en güzeli yorumlarla ve tecrübelerle birlikte fikir alış-verişi şeklinde konunun ilerlemesi. Saygılarımla..
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Alper ALTUNCUOĞLU

• *
« Yanıtla #13 : 14 Mart 2014, 22:08:12 »

Benimde okuduklarım ve duyumlarıma dayanarak yazıyorum..

1-avantajı-özellikle sulak alanlarda sudaki kurşun oranını; zehirlenmesinin önüne geçmek ve hayvan ların tohum zannedip yediklerinde kurşun zehirlenmesininden oluşan ölümlerin önüne geçmek

dezavantaj-kurşun saçmaya göre daha hafif olmasından dolayı daha yavaş yolalması

2-Namluda laleye benzer bir damga varsa bu çelik saçmaya namlunun uygunluğunu gösterir(ABD'farklı bir damga varmı bilmiyorum çünki kullandığım amerikan tüfeklerinin hiç birinde bu damga yoktu,oysa ABD'de sulak alanlarda kurşun saçma kullanımı yasak)

3-Çelik saçma full şoklarla kullanılmıyor (FABARM HARİÇ)nedeni saçma sayısının fazlalığı (daralmadan dolayı namluucunda sıkışma olmasından dolayı)

4-Kanun maddemiz yok

Birde sulak alanlarda kurşun saçma kullanımı yasak sahalarda çelik saçma atarı olmayan namlular için  bir alternatif gene winchesterin kaplamalı saçmaları olan fişekler var

5-Hurafe(ama winchester kare saçmalı fişek çıkardı yalnız saçmanın yavaşlığını geride bırakan bir tapa geliştirmiş)

işallah ukalalık etmemişimdir

Çevrimdışı Gençay GÜNEŞ

• *
« Yanıtla #14 : 14 Mart 2014, 23:20:49 »
Estafurullah Alper bey bu tarz platformlar bildiklerimizi harmanlamamız için var. Aslında benim merak ettiklerim işin kanun ve yasa kısmından çok çelik veya tungsten kısacası kurşun hariç diğer maddelerden yapılma saçmaların hedefe ilk varan saçmalarla son varan saçmalar arasındaki kısa zaman farkı oluşu bu da fazla önleme vermeden avı vurma şansını arttırıyor yanılmıyorsam? değilse lütfen düzeltin :-\, hafif oluşları, düzgün ve aerodinamik oluşları, birçok avrupa tüfekte kullanılması ve bizim firmalarımızın da avrupa ayarında tüfek yapıp dışarı gönderdiği halde neden uygun olup olmadığına dair diğer ünlü markalar gibi bir ibare yok oluşu bu ve bunun gibi daha sorulacak birçok soru var aslında kafamda hemen bi tane daha ekliyorum mesela uzun mesafelerde deliciliğinin yüksek oluşu gibi ülkemiz kullanıcıları acaba bu faktörleri birebir yaşadılar mı merak ediyorum?
Gencay GÜNEŞ
1989 SİNOP-Merkez

Çevrimdışı Sinan TANLIKOLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 14 Mart 2014, 23:29:45 »
her konuda adamlardan gerideyiz özkursan birşeyler yapmaya çalıştı ama başarılı oldumu bilmiyorum
1985 kütahya
0533 523 8526

Çevrimdışı Alper ALTUNCUOĞLU

• *
« Yanıtla #16 : 14 Mart 2014, 23:58:06 »
Bildiğim delicilikte çelik kurşundan önde buda sert oluşundan kurşun gibi kolay defarmasyona uramıyo bir husus daha var yukarı yazmayı onuttuğum;kurşun saçmanın iki no büyük kullanılıyo çelik saçma (mesela 5 no kullanıyosan 3 no çelikte)

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 15 Mart 2014, 08:13:44 »
çok çok önemli bir konu olmasına rağmen sadece 275 takip edilme oranı,, bence çok kötü bir durum.... maalesef avcılığımızın durumu bundan ibaret dedirtiyor....
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 15 Mart 2014, 13:41:32 »
İngilizcesi iyi olan biri  özet bir çeviri yapsa da tam olarak ne anlatıldığına vakıf olsak.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #19 : 28 Ağustos 2016, 05:12:37 »
.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 19:22:14 Gönderen: Selim UYGUN »