Gönderen Konu: Stoeger mi? Armsan mı?  (Okunma sayısı 55775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Stoeger mi? Armsan mı?
« Yanıtla #75 : 13 Temmuz 2014, 10:51:48 »
ben kinetik derim stoeger sentetik daha iyi ama armsan 612 tetik çekme mesafesi çok uzak estetik görsellik güzel ama ama stoeger sentik güzel ahşabı hiç sevmiyorum kaba ve ağır ben stoeger derim
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #76 : 14 Temmuz 2014, 17:58:59 »
Duyarlılığınızı tebrik ediyorum ama sözüm size değil asıl üstüne alınması gereken alınmamış.Neyse rapor ettim moderatörlere
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #77 : 15 Temmuz 2014, 08:36:52 »
armsan kullanıyorum 3 yıldır senede bir tüfek temizlerim yagmur çamur olsun fark etmez. 28-30 gram kullanırım her zaman üstünede çıkmam skeet atarım aynı zamanda o tüfeklede daha yarı yolda bırakmadı beni. şunu söyleyebilirim aslında size tüfeğinizin dipçiği size uyuyormu uymuyorsa siz alt veya üst atıyorsanız muhtemelen kuşunuz serpinti saçmada kalıyor ve çelgin kalıyordur. çelgin bırakıyor diyen arkadaşlar geçsinler karşıma bir el atayım armsan ile çelginmi kalıyorlar yoksa cansızmı düşüyorlar :D

Kemal bey;
Av tüfeklerinde hedef avdır insan değil lütfen düşünceleri ,kelimelere dökerken daha seçici olalım.
Üsteki yorumunuz hoş olmamış
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #78 : 22 Temmuz 2014, 18:34:04 »
ben kinetik derim stoeger sentetik daha iyi ama armsan 612 tetik çekme mesafesi çok uzak estetik görsellik güzel ama ama stoeger sentik güzel ahşabı hiç sevmiyorum kaba ve ağır ben stoeger derim

sentetik biraz daha hafif çizilme düşme sürtme gibi olaylarda ahşaba göre daha dayanıklı..birde kamuflaj kaplamaysa yağmurda ıslansa bile küf pas yapmıyor..ahşapla aralarında ne kadar kaç gr fark var ağırlık konusunda hiç bilmiyorum yalnız..burdaki bayilerde yok..olsa tartıp bakardım..çok fark olacağını sanmıyorum aslında ama merak ettim.

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #79 : 22 Temmuz 2014, 22:53:25 »
Arkadaşlar bende armsan 612dw 71 cm kullanıcısı olarak tüfeğimden çok memnunum.4 yıldan beri kullanıyorum ve bir sefer kıstırma gramaj seçme olayı yaşamadım.Gelelim hayvanın vurulmama olayına; ilk aldığım yıl üveyik avına gittim.yerli yapım ve çok eskilerinde bildiği av fişeği ile atıyorum(MKE 28 gr 9-10 numara) hayvan canlı düşüyor ve gidiyor.peşinden koşturuyor.O gün vurduğum bütün kuşların hepsi canlı düştü.
Bende direk armsa nın fabrikasını aradım. Orda ki yetkili bir arkadaş fişeği değiştirmemi söyledi ve dediği gibi fişeği değiştirdikten sonra o gün bu gündür canlı düşen hayvan olmadı.
Bence fişekleri bir değerlendirin.
Armsan hakikaten estetik kaliteli ve biz avcılara ölçü olarak iyi oturan bir tüfek...
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #80 : 22 Temmuz 2014, 22:59:59 »
Bu arada armsan 612 dw silver 71 namlu otomatik tüfek hassas terazi ölçüm ile yapılmış ağırlığı:
Ağırlığı: 3.037
Namlu: 1051
Dipçik: 1798
El kundağı: 188
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #81 : 09 Temmuz 2015, 21:59:51 »
Stoeger ama deneyip almak lazım. Tüfekle uyum çok önemli

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Çağan ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 06 Ağustos 2015, 17:34:24 »
armsan avı oldurmeme sorunu falanmı? arkadaslar sız tufegın ucuna bakıyomusunuz en ıyısı armsan gerısı hıkaye
1983-Çanakkale

Çevrimdışı T.Efe BİLGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #83 : 06 Ağustos 2015, 18:02:01 »
Armsan 612 slug ,uzun bir süre kullandım . Gez arpacık Takım'ı ve kaplaması çok iyi .

Kötü tarafı ise ;
Tek kurşun atışları için hafif bir tüfek , ağır dolularda şahlanma yapıyor . Temizliğine dikkat etmediğinizde mekanizmayı kurmuyor. Tüfek Ağırlığı 2800 gr civarı diye hatırlıyorum.

Şu anda " stoeger M 3000 slug " kullanıyorum .

Kaplama kalitesi kötü , uzun boylu değilseniz tetiğe ulaşmanız problem yaratabilir . Namlu et kalınlığı çok iyi , yanılmıyorsam tüfek Ağırlığı  3300gr . Ağır dolularda bile şahlanma yapmıyor . Kinetik sistem oluşunun verdiği avantajlardan biri de çok fazla temizlik ihtiyacının olmaması . 1000 adede yakın tekkurşun atışı yaptım , hiç tutukluk sorunu yaşamadım .

T.EFE.

Çevrimdışı İbrahim MAHİR

• *
« Yanıtla #84 : 16 Ağustos 2015, 12:26:39 »
Selamlar dün sezon açılışında üveyikte m3000 denendi ve harika sonuçlar. Mesafesi, yıkıcılığı harika ve 2-3 saçma cansız ölüme yeterli..
İbrahim MAHİR
1989 NAZİLLİ
   ....NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 23 Ağustos 2015, 18:51:11 »
Armsan 612 slug ,uzun bir süre kullandım . Gez arpacık Takım'ı ve kaplaması çok iyi .

Kötü tarafı ise ;
Tek kurşun atışları için hafif bir tüfek , ağır dolularda şahlanma yapıyor . Temizliğine dikkat etmediğinizde mekanizmayı kurmuyor. Tüfek Ağırlığı 2800 gr civarı diye hatırlıyorum.

Kaplama kalitesi kötü , uzun boylu değilseniz tetiğe ulaşmanız problem yaratabilir . Namlu et kalınlığı çok iyi , yanılmıyorsam tüfek Ağırlığı  3300gr . Ağır dolularda bile şahlanma yapmıyor . Kinetik sistem oluşunun verdiği avantajlardan biri de çok fazla temizlik ihtiyacının olmaması . 1000 adede yakın tekkurşun atışı yaptım , hiç tutukluk sorunu yaşamadım .

Teşekkürler...
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #86 : 26 Ağustos 2015, 13:24:09 »

Kötü tarafı ise ;

Dediğiniz herşeye katılıyorum ancak bilmediğiniz bir durum söz konusu şuan bütün tüfeklerin kaplamasını Realtree şirketi yapıyor ve hepsinde max 5 kullanılıyor yani kaplama kalitesi sorunu yok birde dediğiniz gibi ördek domuz vs. avları yaparken yüksek dolu atıcaksanız stoger daha mantıklı seçim olur
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı T.Efe BİLGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #87 : 28 Ağustos 2015, 16:02:44 »
Beni kaplamayı kimin yaptığı inanın hiç ilgilendirmiyor . Ben aldığım tüfeğin bakımlarını yaptığım halde paslanıp paslanmadığına bakarım .
Armsan 612 slug ta kesinlikle pas sorunu yaşamadım . Stoeger M3000 de ise bu sorun var .

T.EFE.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #88 : 05 Ocak 2016, 01:44:19 »
görsellik estetik zerafet nezaket armsan... işlev stoeger çünkü namlu farkı var....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Özgür UYAR

Çevrimdışı Salih COŞKUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #89 : 10 Mart 2016, 03:06:06 »

armsana çok güldüm adamlar çay ocağında namluyu test ediyo spikerde diyoki burasıda armsanın mutfağı :)) adamlar yere silah atarak test yapıyo :)
buda çok eski bi belgesel :)
farkı siz söyleyin...
« Son Düzenleme: 10 Mart 2016, 03:08:40 Gönderen: Salih COŞKUN »
1976 Balıkesir

The following users thanked this post: Özgür UYAR, Yavuz ACAR

Çevrimdışı Mustafa AKŞİT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 25 Nisan 2016, 21:04:26 »
Bir armsan phenoma kullanicisiydim taki sezonunun son haftasında ördek e kadar normal havalarda iyi dusuk gramajda takır takır fişek saydiriyor 6 numardan düşük fişek sevmiyor soğuk hava sevmiyor yakında parcaliyor uzakta gidikliyor soğudum sattım yok parasına
1982-Afyon

The following users thanked this post: Enes Sadık BALI