selamun aleykum,sevgılı avcı dostlarım.zaman okadar zor bir zamanki,alim ve islami ilm sahibi insanlarla sohbet etmek ,bir şeyler öğrenmek çok zor.ilim sahibi olan insanlar bile bazı konular-ihtilaflı-bu konulara fazla girmemek lazım deyip işin içinden çekiliyorlar.ava günah diyenlermi dersiniz,av yaptıgımız için bizi kınayıp,birde sofisin sakılından utan deyip kızanlarmı dersiniz,herkez birşeyler konuşuyor.önemli olan ALLAH;ın emridir,uyulması gereken budur.kendim araştırdım,kuranda av helal kılınmış,avlanıyoruz elhamdulillah.alim kişilere sordum,ihramda iken avlanmak haram,bu kesin.haram aylarda ikende avlanmak yasak,peki haram aylar bizim takvimimize göre hangi aylara geliyor,bu güne kadar dikkat eden oldumu?Peki işin en önemli olan yanı ise haram aylarda av yapmak sadece hac beldesindeki müslümanlarımı kapsar,yoksa bütün müslamanlar haram aylar çıkana kadar av yapamazmı?buna net bir açıklama getirecek olan ilim ehli ,alim bilgili kişiler varsa araştırıp paylaşşırlarsa sevinirim.amacımız en guzeli,iyiy ve helal olanı ALLAH;IN emrine uyarak yaşamak,hepinize sevgi ve saygılarla,ALLAH;a emanet olun.selamun aleykum.