Evet saygı deger abilerim kardeslerim uzun zamandır aranızda yoktum, işlerimin yogunlugu nedenıyle.İnşallah bundan sonra vakıt buldukca değerli bilgilerinizden faydalanmaya devam edecegım.
Bundan yaklasık iki ay once ev sahıbımle anlasamadığımdan dolayı üzülerek satmaya karar verdiğim köpeğim Şilayı işyerimdeki hem meslektaşım hem avcı olan Muhterem abimle (7-24 guvenlık kamerasıyla izlenen) bakacak yer yaptığımızdan dolayı çok şükür satmaktan vazgeçmiştim.Ama bir sorun vardı.Bu kopek Yalovanın daglarında zaten sayılı kalan tavşanları bulmaya nasıl alışacaktı.Tam bu sorunun cevabını ararken Muhterem abimin tavşan konusunda usta köpeği 3 buçuk yaşındaki dişi kopayı ATAK' ı hazır yer yaptığımızdan memleketi Kastamonudan getirterek, Şilanın yanına koyduk.İkisi abla kardeş her yerde olduğu gibi, avdada çok iyi anlaşıtıkları kesin (her ne kadar Şila Atağın hızına yetemeyip onu bazı bazı kaybetsede ) ve şükür ki Atak tavşandan başka izin yüzüne bile bakmıyor...Buda Şila ve bizim için büyük bir şans...Gerisi de Şilanın kanına kalıyor.Ama ben onun kanından eminim, anası babsı zaten Ankarada faal avcı.Biri tavsancı bırı domuzcu.Henuz 6 aylık bıle olmayan bu yavrunun önünde henuz 1 kez tavsan vurulmasına ragmen ava gıttıgımızde diğer aynı yaştakı yavrular ayagımızın altında gezerken, Şila yanımıza bile uğramıyor, o usta kopekleri takip ediyor. Buda gelecekteki avlarımızda yaşanacak olaylar için ip ucu teşkil ediyor.
Burdaki usta avcı abilerimın de dediği bu zaten...Ondan gelecek seneler için çok umutluyuz.
He unutmadan bu tavşan popülasyonunun neden azaldığı konusunda bir çobanla aramda geçen diyalog ilgililere çok yardımcı olacaktır...
--Abey bakıyomda bayadır gelip gideyonuz.Vaa mı çantada bişiler?
-Yok valla, bir iki kopek sesi sonrada doğayla kucaklaşıp eve öğlen olunca.
--Zabahın körunde boşa gelıyonuz uykunuza yazık valla.Siz gelcek saati bilmiyonuz ağşam gelin ağşam.Arabaylan bu yol boyuna inivirin, çakın uzunları.Bakın bakam o vakit kaç davşan vurcanız...
-Oğlum bak git...!(İçimden) O an hırtlaklayasım geldi zevzeği...
Aşağıda 08 aralık ve 15 aralık 2012 tarıhlerıne ait bir kaç av resmi paylaşıyorum...Değerli yorumlarınızı beklıyorum...
ATAK VE ŞİLA
MUSTAFA ABİ VE TAVSAN DÜŞMANI BARAĞI MATMAZEL
ŞİLA VE AŞKI
BUNLARDA KARIŞIK