Gönderen Konu: uzatma şok  (Okunma sayısı 29186 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: uzatma şok
« Yanıtla #25 : 24 Ocak 2013, 22:30:33 »
İlhan Bey, Stoeger m2000 kamuflaj kaplama gayet sağlam bir tüfek.Seni yarı yolda bırakmaz.Kışın normal havalarda 32 gr, buzlu havalarda ise 34 gr fişek tercih ediyorum.Henüz 34 gramdan ağır fişek kullanma gereği de duymadım, saygılar.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 26 Ocak 2013, 21:00:24 »
Teşekkürler Mehmet Bey

Rastgele
1984 ORDU

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #27 : 25 Şubat 2013, 21:41:44 »
Arkadaşlar;
Bende de 66 namlu 103 FE var. Yılbaşı haftası tahtalıda 3-1 şok ile onlarca fişek atmama rağmen hiç tahtalı vuramadım. Sonra Temin Av'dan 1adet 5cm uzatma aldım ve 2 numara şok taktım içine.
Tahtalıya gittik dönerken ördek denk geldi.
Alt namlu 66 cm 3 şok ile ilk kalkan ördeği düşüremedim.
Üst namlu 66 cm + 5cm uzatma 2 şok ile yeşilbaş cansız indi. Ördeğin üzerinde belki 20den fazla saçma deliği vardı.
yine o gün, yaklaşık 50m uzakta ağaca gelen kuşları 66 cm olan alt namlu ile attığımda kuşlar inmedi. ama üst namluya uzatma şok takarak attığımda vuramadığım kuş olmadı.

Bu deneyimlerime istinaden bence uzatma şok iş yapıyor. Yeni sezonda 10 cm uzatma alıp her ikisini birden kullanacağım.

DENEDİM, VURDUM, YEDİM...
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2013, 21:43:42 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Kadir KAAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #28 : 15 Ekim 2013, 22:06:01 »
Arkadaşlar ata neo larda 34 gram 7 numara rio fişek de yaklaşık 45 adımda beni hayal kırıklığına uğrattı. üzerinde 5 numaralı şok vardı. 1,5 litrelik pet şişeye 4-5 saçma anca değmiş. CÇok az geldi bana. 3 numarayı taktım bira daha fazlaydı ancak 7-8 tane idi. bukonuda  fikir alabilirmiyim
Kadir KAAN
1970 Çivril-DENİZLİ-İZMİR

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 15 Ekim 2013, 22:46:54 »
şoklarda farklılık yok ufak tefek oynamalar olur ama fişekler çok değişik dağılımlar yapar sabit marka fişekle deneme yapmak lazım bence çok dar şoklarda dağılma fazla olmaz ama
delicilik düşer sonuçta saçmaları tapa iter dar şokta tapa zor geçer namludan hız düşer hiç şokla filan uğraşmayın alın 71 cm namlu avın keyfine bakın eskiden şok mu vardı eski avcılar hiçmi kuş vurmadı bence 71 namluda soka hiç gerek yok üstelik şimdi özkursan bu olayı çözdü şokların hiç amlamı kalmadı forumda aratın bazı arkadaşlar 35 metrede gurupmana bakayım derken tapanın kağıdı deldlğini söylüyor yalanda değil bende denedim ama kağıta değil
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #30 : 15 Ekim 2013, 23:44:11 »
Arkadaşlar ata neo larda 34 gram 7 numara rio fişek de yaklaşık 45 adımda beni hayal kırıklığına uğrattı. üzerinde 5 numaralı şok vardı. 1,5 litrelik pet şişeye 4-5 saçma anca değmiş. CÇok az geldi bana. 3 numarayı taktım bira daha fazlaydı ancak 7-8 tane idi. bukonuda  fikir alabilirmiyim
Hedef çok ufak. Eleştirmek için oldukça büyük hedefteki durumu görmek gerek. Hatta 2-3 sefer tekrar edip, kağıtları yanyana koyarak incelemek gerektiğini düşünüyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Onur TÜRKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 06 Ocak 2016, 22:53:51 »
Rahmetli dedemden yadigar 16 ga Beretta tek kırma av tüfeğimin saçma grupmanını daha hiçbir tüfekte göremedim. Slug namlu olmasına rağmen her tür fişekte mükemmel sonuç veriyor. Velhasıl kelam mühim olan fişek ve şok değil namlunun kalitesi .... küffarın 50-60 yıl önceki kalitesine bile imreniyoruz. Yaşı kemale ermiş bir ustası yıllardır ısrar eder ki tüfeğimi ona satayım  diye. Huğluya götürüp bunun namlusuyla otomatik tüfek yaptıracağım ısrarından hala bıkmadı. Bu Beşikdüzü yapımı değil orjinal İtalya üretimi diyor. Merhum dedem İzmir Fuarı'nda satın almış zamanın behrinde.
Saygılarımla.
1977-Giresun