en iyi satış noktası cabelas gümrük sorununun halledersen ..
selam arkadaşlar, gümrük konusunda sizlere deneyimlerimi paylaşacağım belki birilerinize faydam dokunur,
1) Yurt dışından verdiğiniz siparişlerin 75 euroyu geçmemesine dikkat edin, 75 euro yu geçtiği zaman %20 gümrük vergisi var, gümrük vergisini öder alırsınız, ayrıca paketin 4-5 kg yi geçmemesine de dikkat edin.
2) Ama il merkezindeki ptt lerden alırsınız, ayrıca satıcıya paketin üstüne faturayı da koymasını belirtin, sizde kredi kartı eksterenizi alma a giderken yanınızda götürün. yoksa memur ürünü değer tespiti için mal müdürülüğüne yazı vs. uğraşırsınız.
3) yüksek limitli kredi kartlar ile alış veriş yapmamak da sizi risklerden korur, mümkünse alış veriş yapacağınız tutar kadar limitli sanal kart oluşturun. ve sanal numaralı sanal klavye kullanar girin
4- Yasak malzemeleri getirtmemeye dikkat edin örneğin, tüfek üzerine takılan gece görüş dürbünü yurt dışında bolca satılır ama gümrükte fark edilirse işin içine birde savcılık girer.
5 - Aldığınız ürünün adedine de dikkat edin, ucuz diye bolca alırsanız ticari faliyet olarak algılanır ve vergi talep ederler.
6- satıcıdan ürünü kayıtlı posta ile göndermesini isteyin satıcıdan kargo takip no yu aldığınız zaman ürünün gelişini takip edebilir kaybolmasını önleyebilirsiniz.
7- aliexpress, ebay gibi aaıcılardan satın alırsanız daha güvenli olur, burdan aldığınız ürünlerde de dikkat edin adamlar bazen ek ücret isterler paypay üzerineden, asla ve asla paypal ödeme sistemi yada ptt ödemeli almayın, bu durumlarda paketten ne çıkarsa şansınıza, bir zaman çinden gizlenme ağı için ödeme yaptım adam bana bir yanlışlık yaptığını ürünü bana göndermesi için paypal üzerindenn 50-60 dolar gibi bir ek ücret istedi, göndermedim. gönderse idim kayıtlı posta ile bir zarf gönderecek, bende zarfı aldığım zaman para adama geçecekti. bu yüzden e bay , gittigidiyor gibi alıcı ve satıcıyı kontrol edin sitelerden alış veriş yapmayı tercih edin. Türkiyedeki tanınmış firmalardan böyle bir şey başınıza gelme ihtimali zayıftır, ama bazı ilanlarda ptt ödemeli gönderirim diyenleri araştırıp öyle alış veriş yapın, miktar yüksek ise sanalpazar ve gittigidiyor gibi siteler üzerinden alışverişinizi tamamlayın. manavgatta bir öğretmen arkadaş, internetten tanıştığı satıcı ile daha ucuza tablet pc alacağım diye ptt ödemeli 350 tl ye bir adet salatalık satın aldı. Gülmeyin dolandırıcılar çok iyi bağlama çeker, bizim de başımıza gelebilir,
umarım faydalı olmuşumdur.