Gönderen Konu: AVCILAR TOPLU HALDE BELGELERİNİ İPTAL ETMEYE BAŞLADI  (Okunma sayısı 3219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
   Yıllardır avlandığım bazı bölgelerde tanıdığım avcı arkadaşlarım belgelerini iptal ediyor.Duyduğum kadarıyla başka yerlerde de durum böyle.Önceleri de benzer tepkiler verilirdi ancak busefer durum farklı.Avcılarımız 80 100 kişilik gruplar halinde belgelerini iptal ettirmeye başlamış. Demekki bu iş git gide büyüyor.Bu tepkinin ortaya çıkma sebebi ise belli. Tüm Türkiye için pul alıp bazı bölgelerde kota uygulamasının başlaması ve gelecekte bu avlakların artacağı düşüncesi, yeterli denetimin olmaması, alınan vergilerin av hayvanı artışına bir katkısı olmaması en başta sayılan etkenler.Sizlerin bölgesinde durum nasıl ?Bu konudaki fikirlerimiz nelerdir ? Tartışalım istedim
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2012, 15:13:57 Gönderen: Fehmi TAŞKIN »
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Erdal KURTULAN

• *
Ynt: Avcılar toplu halde belgelerini iptal etmeye başladı
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2012, 12:21:49 »
Fehmi kardeşim bizim buralarda belgesini iptal ettiren yok ama bir dahaki sezon için avlanma pulu ve vize yaptırmayacak olan çok.Nedeni ise çoğu bölge devlet avlağı oldu kota hemen bitiyor.Kota alamayan ise başlıyor bohçacılığa bir iki gidiyor o bölgeye bakıyor gelen giden yok kontrol yok ne diye para versin gidip avını yapıyor.
Erdal KURTULAN
1968 UŞAK
Yola çıktıklarını,yolda bulduklarınla değişirsen
hem yolunu kaybedersin hemde DOSTUNU.

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
Ynt: Avcılar toplu halde belgelerini iptal etmeye başladı
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2012, 14:12:35 »
dostum mardinden yazıyorum burdada aynı belge pul verirler ne denetim nede kural kitap var boşuna para  ödüyoz yıllardır aynı bohçacı yakalatırız dost ahpap ilişkisi bırakılır ceza kesilmez bu gidişle bizde iptal edecez kerizmiyiz bizde ödemeyiz bol bol avlanırız doğayı korumada hikaye kendilerini koruyamıyorlar bunlar
1982-Mardin

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AVCILAR TOPLU HALDE BELGELERİNİ İPTAL ETMEYE BAŞLADI
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2012, 15:50:24 »
Genel olarak fikirler hep aynı. Belgelerini iptal ettirenler de iptal ettirecek olanlar da aynı şeyleri söylüyor. Denetim yok isteyen istediği gün istediği gibi avlanıyor. Bazılarımız da buna haklı olarak isyan ediyor. Az önce bir arkadaşımla daha konuştum şu an için 83 kişi olduk,önceden iptal eden arkadaşlarımız da var yeter artık biz keriz miyiz diyor
  • Glock 19 Gen 5
1977-İZMİR

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2012, 16:01:52 »

Huylu huyundan eğer gerçek avcı ise, avcı da avdan vazgeçemez... Bende Kayseri' de tanıdığım 10' larca kişinin busene sezon dahi kapanmadan (yeni yıl gelmeden) av teskerelerini teslim ettiklerini biliyorum. Bu arkaadşlar ne yapacak biliyormusunuz nasıl olsa denetim yok, kuşda yok yakalanırsak vergiye ödeyeceğimiz pula ödeyeceğimiz parayı cezaya öderiz diyecek ve avlanmaya devam edecekler...

Avcı azalmayacak pulsuz, vergi ödemeyen avcı artacak.... Bence AVCILIK SİSTEMİ TAMAMEN DEĞİŞTİRİLMELİ.....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Hamdi KUMOVA

• Müdavim Üyemiz
  • AKHİSAR DAN HERKEZE SELAMLAR
« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2012, 17:26:54 »
asıl kampanya haline getirilmesi gereken konu budur bence toplu olarak herkez belge iptali yapsa bence fiyatlar çokdaha aşağıya çekilir belkide vergi olayı ortadan kalkar beni tek sinir eden konuda bu zaten milli parklara verilen pul parası deyilde vergi diye alınan para çok koyuyor  yakında ayağımıza don giyiyoruz diye vergisini alacaklar.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #6 : 18 Aralık 2012, 17:37:29 »
Fehmi kardeşim bizim buralarda belgesini iptal ettiren yok ama bir dahaki sezon için avlanma pulu ve vize yaptırmayacak olan çok.Nedeni ise çoğu bölge devlet avlağı oldu kota hemen bitiyor.Kota alamayan ise başlıyor bohçacılığa bir iki gidiyor o bölgeye bakıyor gelen giden yok kontrol yok ne diye para versin gidip avını yapıyor.
          Maalesef bunlar doğru.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #7 : 21 Aralık 2012, 03:29:40 »
Millet haklı yapacak bişey yok,enayimi adamlar, her sene onlarca masraf et,sezon açıldımı fıssssssss,bir yerde bişey yok.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Aralık 2012, 10:05:44 »
Aynı durum için Avrupa ülkelerinde nasıl bir iş ve  işlem uygulanıyor, pul varmı varsa ücreti, pulsuz avlanana ne gibi bir yaptırım söz konusu vs... bilen varmı... ?  :o
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2012, 10:08:14 Gönderen: Uğur İPEK »
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 21 Aralık 2012, 10:22:41 »
Avcı derneklerine avlak tahsis ederek denetimi kolaylaştırmayı düşünüyorlar sanırım.Amaç avcıya kendi avlağını korutmak gibi masum bir fikir gibi görünebilir ancak bu olduğunda millet birbirine girer.Sizden benden daha çok para verecek adama çok önceden bu kotalar satılır.Hatta mesela bir avlakdaki domuz kotasını satın alan kişi bunu yabancı avcıya satabilir.Dolayısıyla bu kotalar hem çok pahalı olur hem size bana kalmadan biter.Emin olun bu sadece büyük hayvanda geçerli değil.Nasıl ki yabancı ülkelerde kuş avları yapılıyor aynı durum burada da olacak.Yani işin aslı her tür avcılık böyle olacak.Millet birbirine girecek.
  • Glock 19 Gen 5
1977-İZMİR

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 21 Aralık 2012, 10:55:45 »
Avcılık artık zengin işi... ;)
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!