Gönderen Konu: İyileşmeyen Yaralar YARDIM  (Okunma sayısı 11140 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İyileşmeyen Yaralar YARDIM
« : 18 Aralık 2012, 00:07:20 »
20 gün boyunca mavi yara spreyi (viocid sprey) kullanmama rağmen resimlerde görülen yara iyileşmedi.Bu yaraların tedavisi ile ilgili veterinerlerimizin önerilerini bekliyorum.
upload pics   

photo hosting sites
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2012, 12:31:59 Gönderen: Hayati ÖZKAN »
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
Ynt: İyileşmeyen Yaralar YARDIM
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2012, 10:10:42 »
GEÇMİŞ OLSUN. KATRAN DENEMEKTE FAYDA VAR BENCE. GEÇMİŞ OLSUN TEKRAR
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2012, 12:16:53 »
Veterinere götürdüm yaranın neden oluştuğu konusunda net bir şey söylemedi,rifocin ampul ile pansuman yapıp sarmamı söyledi. Şu an köpeğin ayağı bağlı o tedaviyi uyguluyorum.Şimdiye kadar viocid sprey,rivonol toz,teramisin,gres yağ,yanık yağ kullandım.Yaranın iyileşmemesinde benim de hatam var köpeği her hafta sonu ava götürdüm. Bu yaranın oluşma nedeni pisi pisi otu mu? farklı bir tedavisi var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2012, 12:21:56 Gönderen: Hayati ÖZKAN »
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Selman TİMUR

• *
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2012, 14:07:37 »
çok geçmiş olsun yerle temasını kesinlikle kesmelisiniz
1982-Mardin

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2012, 15:55:51 »
Önerin için teşekkürler Selman Bey şu an ayağı sarılı.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2012, 18:28:20 »
Köpek yaşadığı alana çiş ve kakasını yaparsa haliyle üstüne basacağından pişik meydana gelmiş olabilir.Yada taşlık bir arazide ava gittiyse zımpara gibi tahriş olmaihtimali var.mikrop kapmış ve iltihabı durum olabilir.2 ml reptopen(veteriner ilacı) 4 ila 5 gün süreyle günde bir defa kas içi yap.Bactroban pomad(beşeri ilaç) günde üç defa,oxitin pomad(beşeri ilaç)günde üç defa sür ,rivanol toz ile solusyon yap,pomadları sürmeden önce temizle.Yalamaması için patisini bandaj yap.geçmiş olsun.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2012, 09:45:56 »
Önerileriniz için çok teşekkürler Tuncer Bey.Site veterinerlerine kalsak Köpeğimiz ölmüştü.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #7 : 20 Aralık 2012, 11:12:13 »
*Son Aktif Olma Zamanı: 21 Kasım 2012, 10:03:26---Vet.Hekim Kaya GİRAY
*Son Aktif Olma Zamanı: 08 Ekim 2012, 20:08:13 ---Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU
*Son Aktif Olma Zamanı: 17 Aralık 2012, 18:42:22---Vet.Hekim Derya DİNÇEL
Hayati bey geçmiş olsun, yakın zamanda veteriner arkadaşımız siteye girmiş ama size yardımcı olmamış ki en son « : 31 Mayıs 2012, 14:41:31 »  tarihinde bir yardımcı olması söz konusu olmuş...
sayın site yönetimi bu duruma bir el atarsanız memnun oluruz site üyeleri olarak....
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2012, 11:17:57 Gönderen: Burak KALLEM »
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2012, 11:23:43 »
  :(
Geçmiş olsun Hayati bey kötü bir durum inşlh kısa zamanda iyileşir.
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2012, 15:57:38 »
*Son Aktif Olma Zamanı: 21 Kasım 2012, 10:03:26---Vet.Hekim Kaya GİRAY
*Son Aktif Olma Zamanı: 08 Ekim 2012, 20:08:13 ---Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU
*Son Aktif Olma Zamanı: 17 Aralık 2012, 18:42:22---Vet.Hekim Derya DİNÇEL
Hayati bey geçmiş olsun, yakın zamanda veteriner arkadaşımız siteye girmiş ama size yardımcı olmamış ki en son « : 31 Mayıs 2012, 14:41:31 »  tarihinde bir yardımcı olması söz konusu olmuş...
sayın site yönetimi bu duruma bir el atarsanız memnun oluruz site üyeleri olarak....
Burak Bey olsa dükkan sizin...
Siz de biliyorsunuz ki bu site gönüllü katılımlardan oluşuyor...
Arkadaşlar uygun olduklarında yardımcı olacaklardır...
Keşke böyle kinayeli bir mesaj yazmak yerine, Veteriner Hekim olarak arkadaşımıza yardımcı olsaydınız...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2012, 16:48:03 »
 :(
HAYATİ BEY bizim orada derler ki yaralara tavşan yağı sürün, tavşan yağı yaraların çabuk iyileşmesine ve yaraların çabuk kapanmasına iyi gelir derler ama siz bence her gün pansuman yapın tentirdiyotla sonra da bir bezle sarın derim .
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Kerim KALAZ

• *
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2012, 20:34:37 »
sevgili kardeşim geçmiş olsun,bu tür açık yaraların en iyi ilacı kantoron yağıdır.Kantoron otunu saf zeytin yağında çürütüp gün aşırı süreceksin,aktarlarda bulunur,bizim burda her evde vardır bie miktar,bulamassan göndermeye çalışırım.
Kerim KALAZ
1960 bursa

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2012, 22:14:16 »
 Kerim Bey, bugün bir arkadaşın tavsiyesi üzerine aktardan ardıç katranı aldım  onu sürücem inşallah iyi gelir.Önerin için çok teşekkürler.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #13 : 20 Aralık 2012, 22:24:21 »
Geçmiş olsun köpeği önce ava götürmemeniz gerekiyor, bu kesindir. Daha sonra tıp eğerki faydalı olamadıysa ama düzenli olarak verilen ilaçlar kullanıldığından emin olmak gerekiyor. En son çare kantaron yağı denenebilir. Ardıç yağıda faydalı olabilir ama köpeğin orayı yalamasını engelliyeceksiniz. Bunlardan daha farklı olarak yarayı kurutma yöntemi yani oranın kabuk bağlamasını sağlamak. Bunda da yine satılan toz halinde kabuk bağlayıcı materyaller var. Yine köpeğin orayı yalamasını engellemek ve daima kuru zeminde olmasını sağlamak gerekiyor. İnşallah düzelir. Ama ıslaklıktan ve hareketten mutlak suretle kaçınmak gerekiyor...
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #14 : 21 Aralık 2012, 14:58:52 »
Burak Bey olsa dükkan sizin...
Siz de biliyorsunuz ki bu site gönüllü katılımlardan oluşuyor...
Arkadaşlar uygun olduklarında yardımcı olacaklardır...
Keşke böyle kinayeli bir mesaj yazmak yerine, Veteriner Hekim olarak arkadaşımıza yardımcı olsaydınız...

ALKAN BEY  zamanında etmedik mi? ettik hemde gece gündüz.. ama mod lar kalkıpta sen bu bölümün mod u değilsin sana mı düştü sitede veterinerlik etmek deyince bu sitede bi daha yardımcı olacak kadar yüzsüz de değiliz alkan bey...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #15 : 21 Aralık 2012, 16:14:09 »
ALKAN BEY  zamanında etmedik mi? ettik hemde gece gündüz.. ama mod lar kalkıpta sen bu bölümün mod u değilsin sana mı düştü sitede veterinerlik etmek deyince bu sitede bi daha yardımcı olacak kadar yüzsüz de değiliz alkan bey...
Burak Bey; tam hatırlamıyorum ama, sanırım geçmişte de benzer serzenişleriniz olmuştu. Belki de haklısınızdır. Ama bizler Hakim yada Savcı değiliz. Maalesef haklıyı haksızı ayırmakla uğraşamıyoruz.
Eğer niyetiniz gerçekten üzüm yemekse, arkadaşımıza konusuna yazarak, özel mesaj vb. yolla ulaşır yine yardımcı olursunuz.
Yukarıda da belirttiğim gibi, bu iş gönüllülük işi. Eğer ben bu işe gönüllü olurum Moderatör olarak ya da üye olarak arkadaşlarımıza yardımcı olurum derseniz, size görev teklif ediyorum
Buyrun...
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2012, 16:15:35 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #16 : 02 Ocak 2013, 20:45:10 »
 her neyse gereksiz tartışmaları bir kenara bırakalım burak bey biz size tedaviyle ilgili bilg,lerin burdan verilmesinin hoş ve doğru olmadığını söylemiştik yanlış hatırlamıyorsam
 siteye fırsat buldukça girip yardımcı olmaya çalışıyoruz ve aksaklıktan ötürüde herkesten özür dilemeyi bir borç bilirim
 hayati bey sizin durumunuza dönecek olursak yaranın nasıl şekillendiğini ve neye bağlı olduğunu muayene etmeden söylemek mümkün değil ancak tedavi için madecaso ve furacine pomadı karıştırarak yara bölgesine uygulayın iyileşene kadar köpeği ava götürmeyin ve ayağı besinlikle bandajlayın    geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Cem MAÇIKAN

• *
  • GÖZLÜKSÜZ AVA ÇIKMAM SİZDE ÇIKMAYIN
« Yanıtla #17 : 02 Ocak 2013, 21:49:28 »
İYİLEŞMEMESİNİN SEBEBİ BENCE DEVAMLI AVA GÖTÜRMENİZ YERLE TEMASINI AZALTIN YÜRÜMESİNE İZİN VERMEYİN BİR SİRE KANGRENE BİLE ÇEVİREBİLİR BENCE TAMAMEN İYİLEŞENE KADAR AVA ÇIKARTMAYIN
Cem MAÇIKAN
1973-İstanbul AVA GİDEN AVLANIR AVLANMAMAK DİLEĞİ İLE

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #18 : 09 Ocak 2013, 08:21:59 »
her neyse gereksiz tartışmaları bir kenara bırakalım burak bey biz size tedaviyle ilgili bilg,lerin burdan verilmesinin hoş ve doğru olmadığını söylemiştik yanlış hatırlamıyorsam
 siteye fırsat buldukça girip yardımcı olmaya çalışıyoruz ve aksaklıktan ötürüde herkesten özür dilemeyi bir borç bilirim
 hayati bey sizin durumunuza dönecek olursak yaranın nasıl şekillendiğini ve neye bağlı olduğunu muayene etmeden söylemek mümkün değil ancak tedavi için madecaso ve furacine pomadı karıştırarak yara bölgesine uygulayın iyileşene kadar köpeği ava götürmeyin ve ayağı besinlikle bandajlayın    geçmiş olsun

sizinle daha önceden ne bir konuşmam nede bir temasım oldu kaya bey,  ayrıca benim düşüncemi bana satmayın bu sitelerden ilaç isminin verilmemesi gerektiği fikrimi savunurken yaptık hep bu tartışmaları.. sizinde az önce yaptığınız gb preparat ismi vermek yanlış...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez