Gönderen Konu: AYAK BURKULMASI  (Okunma sayısı 4989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
AYAK BURKULMASI
« : 17 Aralık 2012, 23:54:10 »
Arkadaşlar 8 aylık drahthaarım la 2 gün önce avdaydık av esnasında köpek bir kanalı atlayıp yanıma gelmek istedi ama başaramadı ön ayakları kanalın toprak kenarına çarptı ve orada asılı kaldı zorlanarak tırmanıp yanıma geldi av bitimine kadar avlandık problem yok dönüş yolunda ise zekasını kullandı aynı kanalı kontrollü bir şekilde sıçrayarak yanıma geldi döndük sorun yoktu kümesine koydum ertesi gün baktım ki ön sol ayağına basamıyor bilek civarında şişme var ellen ayağını kemiklerin kontrol ettim herhangi bir tepki vermedi anormallik görmedim diken kıymık olabilir diye patilerini yokladım bir şey yoktu bu gün az önce baktığımda ön sol dirseğinin şiştiğini gördüm ayak havada yere basamıyor tekrar muayene ettim şişlik taş gibi biraz sıktım tepki yok aşırı sıktığımda ise biraz tepki verdi. kırık olsa akşama kadar avlanamazdı diye düşünüyorum yada ayağına dokunduğumda acı duyardı. sizce ne olabilir
burkulmamı ezilmemi kas yada liflerde bir sıkıntımı burada röntgen yok olsa çektirirdim yarın veterinere götüreceğim. bu konudaki görüş ve tavsiyelerinizi varsa bir tedavisi önermenizi istiyorum. selamlar....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
Ynt: AYAK BURKULMASI
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2012, 00:12:43 »
Emin bey çok geçmiş olsun inşallah ufak bir sıkıntıdır en kısa sürede geçer.En iyisi ilk fırsatta sabah erkenden veterinere götürmek ve röntgen çektirmek.Tekrar geçmiş olsun.

teşekkür ederim ufuk bey köpeğimde bir rahatsızlık oldumu moralim çok bozulur uyku dahi uyuyamam. aklımdan çıkmaz yarın veterinere götürecem sonuç alamazsam diyarbakıra veterinerlik fakültesine müracaat edeceğim inşallah bir sıkıntı çıkmaz drahthaarsız av olmaz
yanımda arkadaşın verdiği  usta bir setterde var ama onunla ava çıktığımda arabanın yanında akşam buluşmak üzere deyip vedalaşıyoruz. :)
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2012, 00:14:00 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2012, 11:37:56 »
Abi geçmiş olsun... röntgensiz sonuca ulaşman çok zor...İnşAllah önemli bişey değildir..
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2012, 14:14:51 »
Abi geçmiş olsun... röntgensiz sonuca ulaşman çok zor...İnşAllah önemli bişey değildir..

Mustafa dostum az önce veterinerden geldim aynı zamanda fizik tedavi doktoruna danıştım olayı anlattım kırık yok dediler yumuşak doku enfeksiyonumu travmasımı zorlanmaya bağlı dediler ilaç  verdiler istirahat önerdiler. tedaviye başladık inşallah bir sıkıntı olmazda atlatırız. teşekkür ediyorum selamlar.....
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2012, 14:28:05 »

yanımda arkadaşın verdiği  usta bir setterde var ama onunla ava çıktığımda arabanın yanında akşam buluşmak üzere deyip vedalaşıyoruz. :)

Duramıyonuz arkadaş illa çatacaksınız şunlara. Eğitimi zayıftır onun eğitimi. ;D ;D
 Emin abim çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Ciddi bir şey olmadığına sevindim.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2012, 14:37:05 »
Duramıyonuz arkadaş illa çatacaksınız şunlara. Eğitimi zayıftır onun eğitimi. ;D ;D
 Emin abim çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Ciddi bir şey olmadığına sevindim.

teşekkür ederim rıdvan dostum inşallah düzelir. diğer meseleye gelince başkasını bilmem ama bendeki tam arazi :)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #6 : 18 Aralık 2012, 18:08:57 »
Emin bey bilirim insanın partneri ufak bir problem bile yaşasa nekadar huzursuz oluyor bilmemmi.
Şükürler olsun kırık yada büyük bir sorun çıkmamış,artık biraz dişinizi sıkıp onu istirihat ettirip diğer köpeğinizle gideceksiniz.İyice atlatınca o size aradaki günlerin farkını nasılsa kapattırır.Geçmiş olsun rastgeleyin.
teşekkür ederim ufuk bey iyi  dilekleriniz için.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #7 : 18 Aralık 2012, 21:44:17 »
Emin bey öncelikle geçmiş olsun.Köpeğinizin ayağında burkulma ve çarpmadan dolayı Şişme yani ödem oluşmuş olabilir.Şişme bir bakıma sıvı toplanmasıdır.Devamed diye bir enjektabl yani iğne ilaç var.veteriner ürünüdür.Ucuz bir ilaç.2 gün 2 şer ml.yap şişlik ve acı bitecektir.Bu ilacı ecza dolabında bulundur.Her zaman gerekebilir.Zorlu geçen avlardan sonra da uygulayabilirsin.Birde Hıridoid Forte gel (insan ilacı)Naprosyne gel(insan ilacı), Devamed Enjektabl dan 2ml çek,Bunları bir kapta karıştır,krem haline getir,sabah akşam şiş yere fazla ovmadan sür.Şişliğe iyi gelir.Yalamaması için bir süre başında beklersen iyi olur.Selam ve sevgiler
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2012, 17:32:36 »
Emin bey öncelikle geçmiş olsun.Köpeğinizin ayağında burkulma ve çarpmadan dolayı Şişme yani ödem oluşmuş olabilir.Şişme bir bakıma sıvı toplanmasıdır.Devamed diye bir enjektabl yani iğne ilaç var.veteriner ürünüdür.Ucuz bir ilaç.2 gün 2 şer ml.yap şişlik ve acı bitecektir.Bu ilacı ecza dolabında bulundur.Her zaman gerekebilir.Zorlu geçen avlardan sonra da uygulayabilirsin.Birde Hıridoid Forte gel (insan ilacı)Naprosyne gel(insan ilacı), Devamed Enjektabl dan 2ml çek,Bunları bir kapta karıştır,krem haline getir,sabah akşam şiş yere fazla ovmadan sür.Şişliğe iyi gelir.Yalamaması için bir süre başında beklersen iyi olur.Selam ve sevgiler
teşekkür ederim ismail bey tedaviyi uyguladım şişlik eskiye göre daha iyi merhemi sürmeye devam edeceğim. sevindiğim nokta kırık olmaması veteriner çatlak olsa bile iyileşir dedi iyi bir istirahat gerekecek sezonu kapattı diyebiliriz. selamlar
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)