Gönderen Konu: CEZAYİ İŞLEMİ VARMIDIR  (Okunma sayısı 4025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet AKATAY

• *
  • 1 BABA 1O EVLADA BAKAR 10 EVLAT 1 BABAYA BAKAMAZ
CEZAYİ İŞLEMİ VARMIDIR
« : 17 Aralık 2012, 08:59:41 »
Selam forum yönetimi ve avcı arkadaşlar geçenki  bir olayda orman dairesinin denetimcisinin yapmış olduğu söyleşinin aslı varmıdır  biz avcıların yapmış olduğu avların fotolarının yayınlıyoruz  lakin hayvanların rencide vesayire bir hakkından dolayı valiliğin tespit ve tutanağı karşılığı sene sonu kişilere cezayi işlem yapılacağını söylenmiştir bu hususu bana bildiren sayın eyyüp ÖZDEMİR.DİR  ASLI VARMIDIR   teşekkürler
Mehmet AKATAY
1975 MARDİN
 0533 0375255

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
Ynt: CEZAYİ İŞLEMİ VARMIDIR
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2012, 09:07:42 »
yasal bir işlemden dolayı kimse ceza yazamaz. kaldıki biz avcılar rencide etmiyoruz av yapıyourz...ölen hayvan rencide olmaz..artık ölmüştür..hayvanları rencide de nerden cıkmış.

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2012, 13:09:42 »
Av hayvanlarına saygı duyuyoruz.Ama ülkemizde hayvanlardan daha çok insanlar rencide oluyor.Hatta biz belgeli avcılar, bohçacılar tarafından mağdur ediliyoruz.

Çevrimdışı Mehmet AKATAY

• *
« Yanıtla #3 : 17 Aralık 2012, 21:38:35 »
yasal bir işlemden dolayı kimse ceza yazamaz. kaldıki biz avcılar rencide etmiyoruz av yapıyourz...ölen hayvan rencide olmaz..artık ölmüştür..hayvanları rencide de nerden cıkmış.
MUSA BEY YORUMUNUZA SAYGI DUYUYORUM GEÇENLERDE BİR AV VİDEOSU ATAYIM DEDİM BİLMEM KAÇ ÜLKEDE YASAKLANDI VE ŞUAN ÖYLEBİR ELEŞTİRİ ALIYORUZKİ İNANILMAZ NEYMİŞ HAYVAN HAKLARI ÖRGÜTÜ DOĞAYI KORUYALIM ÖRGÜTÜ AVCILARI KORUYALIM ÖRGÜTÜ YOKMUDUR BİZLER YAPMIŞ OLDUĞUMUZ AVLARI FAYLAŞIM SİTESİ OLAN FURUMMDA BÖLGE AVCILARIMIZ.LA PAYLAŞIYORUZ ZATİ VERGİSİNİ VERİYORUZ  KAÇAK DEĞİL  YASAK DEĞİL KALDIKİ  AVA ACIK BÖLGEYE ORMANCININ GELİP BURANIN AVA YASAK DEMESİNE NE DEMELİ ALLAHTAN HARİTA VAR  HARİTAYI GÖSTERİYORSUN DAHA ADAM  YASAK DİYOR  SİZCE ADAMI DÖVEYİM,Mİ YOKSA ŞİKAYETMİ EDEYİM ODUNUMDA ODUNUM DİYOR HARİTAYI KENDİMMİ ÇIKARDIM KENDİLERİNİN VERDİĞİ HARİTA DEĞİLMİ SAYGILAR
Mehmet AKATAY
1975 MARDİN
 0533 0375255

Çevrimdışı Mehmet AKATAY

• *
« Yanıtla #4 : 17 Aralık 2012, 21:44:05 »
Av hayvanlarına saygı duyuyoruz.Ama ülkemizde hayvanlardan daha çok insanlar rencide oluyor.Hatta biz belgeli avcılar, bohçacılar tarafından mağdur ediliyoruz.
BARIŞ BEY BİZLERİN HAKKINI SAVUNAN BİR KURUM DUYMADIM VARSA  KAPISINI ÇALALIM ELİNE TÜFEĞİ ALAN BEN AVCIYIM DİYOR  KAÇ NUMARA OLURSA OLSUN FİŞEĞİ ATIYOR AVCININ HAKKI HEP YENİLİYOR AMA SAHİPLENEN YOK ODURKİ 2012 BİTMEDEN VERGİMİ DONDURACAM   BENİM GİBİ İSYAN EDEN ÇOK ARKADAŞ VAR  SAYGILAR
Mehmet AKATAY
1975 MARDİN
 0533 0375255

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #5 : 17 Aralık 2012, 21:51:20 »
Mehmet bey Hayvanları koruma kanunu alttaki adreste mevcut,
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,8651.0.html
zaten avcılık etiğine de aykırı yapılan bazı hareketler cezalandırılabilir.
Avımıza da gerekli saygı ve özeni göstermeliyiz, bu arada bizlere mevcut bazı paylaşımlarımız nedeni ile doğayı ve avı bilmeyen sözde hayvan seveler tarafından yersiz suçlamalar da olabilir, nitekim en son BABA AVCI lakaplı Şakir beye benzer suçlamalar yapılmıştı :(

Artık kara düzen avcılık yapmamak lazım, kendi haklarımızı iyi bilmemiz gerekli, yoksa avlaklarda da paylaşımlarımızda da haklarımızı savunamayız.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı İbrahım KILINC

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2012, 21:51:23 »
böyle de saçmalık olamaz ya bu nedenle birisi bana ceza yazsa o kişide rencide olur
p.beretta 16 cal
p.beretta s55
ataneo 12
İbrahım KILINC
1991 ADIYAMAN

Çevrimdışı Emin ÇALIŞKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 17 Aralık 2012, 22:53:59 »

Selamlar,

Konuyu açan Mehmet bey burada av hayvanlarının Fotoğraflarının etik olarak yayınlanması ile ilgili bir sorunun olmayacağını,Lakin bazı avcı arkadaşların hayvana saygısızca ve o hayvanı küçük düşürecek şekilde Fotoğraf ekleyenlerin tespiti sonucunda ilgili kurumlar tarafından cezai işlem uygulanacağını söylemesidir,

Fakat. Kendiside dahil bazı Arkadaşlar sap ile samanı karıştırmış,kimisi saçmalık diyerek bende onu rencide ederim demiş :-)

Kimisi bohçacı, dan bağlamış,kimiside ben vergimi veriyorum istediğim gibi fotoğraf eklerim demeye getirmiş,kimisi vergimi dondurmakdan bahsetmiş,

Arkadaşlar burada söz konusu olan paylaşım sitelerinde bazı av fotoğraflarının daha usturuplu daha düzenli yayınlanması istenmesidir,bana kalsa hiç yayınlanmaması daha iyidir...

Vurulmuş bir kekliğ in yerde ters durmuş bir şekilde yatması ve bu şekilde fotoğrafla,nıp yayınlanması bana kalırsa hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor,

Yada kellesi kesilmiş bir tavşanın kafasını eline alıp fotoğraf çekilmek ve forumlarda paylaşmak  ne kadar doğru....

Herkeze rast gele,

Saygılar,
Emin ÇALIŞKAN
1976 ANKARA

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #8 : 17 Aralık 2012, 23:20:24 »
Bence buradaki olay yanlış anlaşılmış... yani ormancının bahsettiği konu farklı bir konu.
Vurduğun avla foto veya video çekinmenin hiçbir ceza gerektiren yanı yoktur,ancak bunu yaparken bazı vijdani ve etik kurallara dikkat edilmeli bazı avcı veya bohcacılar öyle foto çekiyor öyle video çekiyorki av değil adeta hayvana işkence yapıyor işte bunun cezası var... vede çok doğru bir uygulama
nasıl yani? derseniz örneğin bir avcı veya bohcacı domuzu vurmuş yaralı hayvan can hayliyle sürüne sürüne kaçmaya çalışıyor daha doğrusu kaçamıyor, köpekler bir yandan yaralı hayvana saldırıyor,adamlar yaralı havana vuruyor,tepiyor adeta işkence çektiriyor ve  o'anlar büyük bir zevkle (vijdansızlıkla) seyredilip video veya fotoğraflarla kaydediliyor sizce bu doğrumu? yada ölmüş hayvanın üstüne oturularak,kafasına ayağınızı koyarak veya bir taraflarına kazıklar sokularak fotoğraflar çekiniliyor,Bir başka örnek verecek olursak vurulan yaralı kurt ağzı bağlı şekilde köpeklerin önüne bırakılıyor,aynı şekilde ölü olan hayvan köpeklerin önüne bırakılıyor parçalattırılıyor bana göre bunlar ceza gerektiren hareketler arkadaşlar biz bunların hepsini gördük açın youtube'yi anlattıklarımın hepsine şahit olacaksınız.yani bu tür örnekler çoğaltılabilir bunları yapanlar sizce cezayı hak etmiyormu? bence daha fazlasını hak ediyor.
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2012, 23:34:04 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Mehmet AKATAY

• *
« Yanıtla #9 : 18 Aralık 2012, 09:32:15 »
Mehmet bey Hayvanları koruma kanunu alttaki adreste mevcut,
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,8651.0.html
zaten avcılık etiğine de aykırı yapılan bazı hareketler cezalandırılabilir.
Avımıza da gerekli saygı ve özeni göstermeliyiz, bu arada bizlere mevcut bazı paylaşımlarımız nedeni ile doğayı ve avı bilmeyen sözde hayvan seveler tarafından yersiz suçlamalar da olabilir, nitekim en son BABA AVCI lakaplı Şakir beye benzer suçlamalar yapılmıştı :(

Artık kara düzen avcılık yapmamak lazım, kendi haklarımızı iyi bilmemiz gerekli, yoksa avlaklarda da paylaşımlarımızda da haklarımızı savunamayız.
SAYIN TUNCAY ABİMİN  FORUMDA HERŞEYE HAKİM OLDUĞUNU SÖYLEMEMİZE GEREK YOK GEREK GERGİN GEREK SERT TARTIŞMALARI ÖNLEYİP YATŞTIRMALARI SAĞLIYOR YANLIŞ OLAN BİR BÖLÜMÜMÜ GEREKEN HOŞLUPLA GEREKEN BÖLÜME TAŞIYOR  VE BİZCE GEREKEN SAYGIYI LAYIKIYLA GÖRÜYOR DEMEM ODURKİ  ORMANCININ DENETİM YAPACAĞI YERDE HER HENGİ BİR  HAYVAN VURULMADAN AVLAĞA GELİP BURASI AVA KAPALI BÖLGEDİR  CEZAYİ İŞLEM YAPACAĞIM DEMESİ SİGORTALARI ATTIRDI VEDE HARİTAYI GÖSTERİYORUZ  BENİM KANUNUM GEÇERLİDİR DİYOR VE DİYORKİ VALİLİK BUGÖRÜNTÜLERİN HEPSİNE YIL SONU CEZA VERECEKTİR HANGİ ANLAYIŞA SIĞAR İSYANIM YERSİZMİ GECEN A.ALİ CURA ABİMDE AYNI ŞEKİLDE MAMELE GÖRDÜ DİYECEK BULAMIYORUM SAYGILAR
Mehmet AKATAY
1975 MARDİN
 0533 0375255

onurkaragoz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 16 Mart 2013, 22:21:16 »
MUSA BEY YORUMUNUZA SAYGI DUYUYORUM GEÇENLERDE BİR AV VİDEOSU ATAYIM DEDİM BİLMEM KAÇ ÜLKEDE YASAKLANDI VE ŞUAN ÖYLEBİR ELEŞTİRİ ALIYORUZKİ İNANILMAZ NEYMİŞ HAYVAN HAKLARI ÖRGÜTÜ DOĞAYI KORUYALIM ÖRGÜTÜ AVCILARI KORUYALIM ÖRGÜTÜ YOKMUDUR BİZLER YAPMIŞ OLDUĞUMUZ AVLARI FAYLAŞIM SİTESİ OLAN FURUMMDA BÖLGE AVCILARIMIZ.LA PAYLAŞIYORUZ ZATİ VERGİSİNİ VERİYORUZ  KAÇAK DEĞİL  YASAK DEĞİL KALDIKİ  AVA ACIK BÖLGEYE ORMANCININ GELİP BURANIN AVA YASAK DEMESİNE NE DEMELİ ALLAHTAN HARİTA VAR  HARİTAYI GÖSTERİYORSUN DAHA ADAM  YASAK DİYOR  SİZCE ADAMI DÖVEYİM,Mİ YOKSA ŞİKAYETMİ EDEYİM ODUNUMDA ODUNUM DİYOR HARİTAYI KENDİMMİ ÇIKARDIM KENDİLERİNİN VERDİĞİ HARİTA DEĞİLMİ SAYGILAR
mehmet bey o yasaklayan ulkeler kendı vıdeolarına bakmıyorlar sanırım benım ızledıgım kadarıyla en saygılı yıne bızız adamlar takır takır yaralı ordege bıle kac kısı atıyo vıdeolarda

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 16 Mart 2013, 23:00:35 »
adam yerdeki can çekişen domuzun kafasına balta ile vuruyor,küfrediyor tekmeliyor.... bunlar avcıya degil insanada yakışmayacak hareketlerdir... ayrıca ülkemizde cezai işlem uygulanamayacak hiçbir olay yoktur... istendiginde uygun bir devlet kurumu uygun bir yasa maddesi hemencecik bulunur...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR