Gönderen Konu: Beretta s 55 ler hakkında  (Okunma sayısı 23237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Beretta s 55 ler hakkında
« : 05 Ekim 2012, 23:04:40 »
Arkadaşlar son ilan verilen beretta s55 lerin başta fiatı olmak üzere çok polemik yaşanmıştır

Birde bir üyemizin sorusu vede  benim tüfekle ilgili kendi yaşadığım sorunları dile getirmem tüfeğe taş atıyor vaabında yorumlandığından

Zaten bu tüfekler satıldığından bu yorumların silinip gitmesini engelleyecektim bu nedenle böldüm bazı yorumları sabit kalsın istedim

Bundan tahmini onbes yil kadar once sekiz yıl cift tetik s 56 kullandım çok iyi randiman almış olmama rağmen tek tetik sevdası na kapılıp tek tetik s 56 icin o tüfeğimi sattım her nedense aradığımı bulamadım üzerinde fermada köpekler olan ender bir 56 idi daha sonra tek tetik Antonio Zoli çifte tek tetik Skb çifte tek tetik 686 vede 687 kullandım fakat her nedense o çift tetikli 56 min tadını vermedi o ara çift tetik bir Huglu poze gecti elime iki ava girdikten sonra tamam senin ilacın bu dedim kendince ardından çift tetikli s 54 kullanmaya başladım o tarifi mümkün olmayan hazzı tekrar yasadım bu senede av sezonuna 426 çifte kullanıyorum Buda iki tetik çok keyifli bir tüfek.

Toparlamak gerekirse duran hedefler dısında tek tetik tüfeğin selektorunu kullanamazsınız

Oysaki iki tetikli tüfeklerde o an istediğiniz tetiği kullanırsınız çift tetik tüfek kullanan vede seven insanların böyle bir avantajı vardır tabiki bu benim düşüncem bu tercih meselesi bol avli günler dilerim rastgele.
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2012, 23:53:23 Gönderen: Emin VURAL »
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Sıfır gibi s 55
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2012, 23:14:42 »
eeeeeeeeeeeeee  ne demis atalarimiz tecrúbe tecrúbe,  seket, tirap.  atislarinda  tek tetik belki iyi randiman verebilir, avda tek tetik randiman vermez,

antonio zoli   tufeyi ne yaptin vural kardes,  avina góren  avcilar   bu túfeyin yaptigi avi  hayranlar,  kuslu beratda civtesi, vural kardes  sazin teline fazla mizrak furmak istemiyorum,    kopar diye yeni túfekler yúksek  giramazli  fiseyi dayanikli hale getirdiklerinden namlular cok sert celik górúlúyor, birde sacmalar sert górúlúyor,  haydi bakalim iyi yaptirabilirsen  yeni túfekleri, bu eski túfeklerin deyeri bicilmez,
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2012, 23:22:11 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2012, 23:23:59 »
Nurİ abi sagol sende beretta özel bir çifte vardı sanırım dımı ?
Evet Emin'cim
1 ad. S56 monoblok gövde amerika için yapıldığını söylemişlerdi, altın takviyeli  tek tetik ve üzerinde çulluk resmi var
1 ad. 426 çift tetik çifte var kuşlu baretta tabir edilen, her ikiside 50 fişek atılmamış olarak kolleksiyonumda duruyor.
arada sırada karşıma koyup seyrediyorum.
Selamlar RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2012, 13:51:39 »
                         arkadasin  biri yazar  diye bekledim ama   yazmadi,

hic dikkat  etdinizmi,   bazi avcilar ikinci atisinda daha cok av furur  bazi avcilar ilk atisda  av fursada  cok  avci ikinci  atisinda av furur,

bunun  nedeni,  ilk avla  temes etmis avci  heycanlanir  veya túfek patliyacak veya av kacacak gibi ama heycanli ama   panik, ama acele  bir atisi olur avcinin ilk atisinda,

avci avin birinci atisinda furulmadigina górdúgúnde   kisa saniye icinde avci ben ne yapiyorum gibi veya avci kendine toplar ikinci  atisina dogru yapar avi furur,

iste  tek tetikli  civt tetikli  túfeklerde  bu  durum avcinin atisinda fark yaratir,  tek tetik túfekler arka arkayi túfeyi cok hizli atesleyebilir, avci,
civt  tetikli túfekler  birinci atisina  kacirsa avci  túfeyin. ikinci  namlusuna ateslemek icin ikinci  tetiye basmak icin  avci parmak  denistirecektir.    bu  sirada  avci birinci atisinda furamadigi avi yaptigi atis hatasina avci ikinci atisinda  tetik denistirme yaptiginda parmagi ile  avci kendine gelir avci toparlanir,  túfek sesi  túfeyin ilk patlamasina karsi avci kendine toparlamis giden ava karsi biraz daha  heycanina yenmis paniyi azalmis olan avci avina furur, ikinci atisinda,
civt  tetikli  túfeyin avantazi  biz eski avcilarda ónemi  budur,,,,

cok  zor avi olan av kuslarindan su cullugudur,  bildircindan biraz ufak  sekil  olarak ayni  cullugu benzer. gakasi górúntúsú olarak,  sulak sazlik yerlerde olur,  cok hizli ucan bir kustur, bir tane  nasip oldu bana avlamak,

atis  tekniklerinden en zor olanida,   savurma atis tekniyidir,   yan ve uzak gecen ucur avlarinda kullanilir,  atis esnasinda namlu hareket  etdirilir,  avin gidisatina góre,  sen yaparmisin hic denemedim,  benim  atis tekniyim  av  túfeyin ucuna bir iki defa girip cikar atarim av furulursa furulur furalmassa  gider, onun icin hep sacmasi uzak mesafeli uzun namlu  túfek derim ....
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2012, 14:28:14 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2012, 17:39:51 »
Sayın Nurettin bey.Çift tetik av tüfeklerinin av da daha kullanışlı olmasından her zaman bahsediyorsunuz.Bu du-rum avcıya göre değişir.Çift tetik av tüfekleri artık üretilmiyor.(özel siparişlerin dışında)Siz yeni model çifte ve süper poze av tüfeklerinin katologlarını veya yurt dışında yaşıyorsunuz sanırım tüfek mağazalarında yeni modelerde hiç Çift tetik silah gördünüzmü?varmı.Türkiyedeki ithal vede yerli tüfekler tek tetik silahlar üretiyorlar-Beratta;browning,fabarm,breda,winçhester,vs....)Yerli üretimlerin süperpoze ve çifteleride isteğin dışında tek tetik olarak üretiliyor.Sağ göz kaval sol göz şok ben önce yakın sağ gözü atayım av uzarsa şok gözü atarım demeye gerek yok.Tek tetiğe selektör koymuş istediğin gibi ayarlayabilirsin.Yarım asırlık avcıyım 1980yılından bu yana tek tetik av tüfeği kullanıyorum.Çift tetik tüfeklerle de çok avcılıklar yaptım ama tek tetik tüfekler çabuk,aniden kalkan avlarda seri atışlar için (örneğin çulluğu dallar rasında bir an gördün hayal meyal)zaman açısınadan avantaj sağlar.Yinede tercih meselesidir.Zevkler tartışılmaz.Rasgele saygı ve sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 20 Ekim 2012, 11:12:15 »
tuncer  abemiz,  gúzel bir konuya deyinmisin,

bak orda  gúzel bir bilgi  vermisin,   culluk  kalkar kaltmaz  górúr  górmez  ates  etdiyin  oluyor  diye,

iste  anlatmak istediyim  olay  budur,  keklik  kaltti  arka  arkayi  ayni kekliye  attin,   seri bir sekilde, 

túfek  bosaldi  ondan sonra sagindan solundan  keklik  kaltdi  gúzel bir atis  sundu keklik sana,

ne yaparsin  segredersin,   civt  tetik  avciya  konturollu  atis yaptirir, 

burda mesele  en cok  gitdiyin ava góre veya, tek tip bir iki ava gidiyorsan,  culluk  órdek bilcircin  gibi, tek tetik bóyúk  avantas  saglayabilir,

tavsan, domuz, keklik,  avlarinda   cok giden bir avci icin civt  tetik  daha iyi olduguna  inaniyorum,

bu  avlarda  sellektór tam kullanim saglamaz túfeyi.  ónúmden cikacak olan  tavsani, domuza bir atis  yapacagimdan  sadece  cekeceyim tetiye dúsúnmeliyim,

olay sudur, biz insan oglu  modami desem,  gúrúnúsemi ózenen desem,  toplum bir yeri yóneldimi   herkez orayi yónelip ayni seyi kullaniyor,  bunu bilen  firmalarda   deyerlendiriyor,   haklilar,,   tek tetik kullananla  civt tetik kullanan  arasinda  daha fazla av  furma gibi bir unsur olduguna  sanmiyorum,

benim demek istediyim civt tetik túfekte avci birazdaha konturollu atis yaptigi,  bu olay  tetik cekerken olusan bir durum,

bunun ógreneyi,  otomatikler,  cok avciya  sor,  otomatik túfeyi  cok hizli  ates edebiliyorum der, ve arka arkayi saydiriyorum der  biri isabet etmesse  diyer fisek isabet ediyor der,   bir avi elde etmek icin úc dórt  fisek harcadigi ortada,

usta   avci   bu  durumlari tamamen  karsidir, dogru avcilik olduguna tastiklemez,

benim bir avci  bóyúgúm  vardi  hayatinda  baska túfek kullanmamis, tek atimlik tek dolma túfekle yillarca avlanmis  avladigi domuzun tavsanin kekliyin  sayisi  bilinmez,   gerci  onlarin zamaninda  av coktu  boldu mazeme azdi,

simdi   av yok mazeme túfek cok,  her yeri  ulasabiliyoruz yol cok, arac cok,  bu durumda  nasil  bir avcilik yapmamiz  gerekiyor,

cok hizli  fisek atan  túfek, cok fisek atan túfek  nekadar gerekli, bu zamanda,  hay tek tetik, hay civt tetik.,,,,,, bize ne kazandirir avin yok olma durmu  geldiye dónemde,
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2012, 20:08:54 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 12 Kasım 2012, 00:19:32 »
EMİN BEY,
Tüfeğin gerçekten temiz bir tüfek.Bu her halinden belli oluyor.Ancak bu 40-50 senelik üstelik çift tetik olan bu tüfekler için çok abartılı rakamlar istediğinizi düşünüyorum.Bu silahların gerçek değeri 1500 , hadi bilemedin 1800-2000 TL.dir.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 12 Kasım 2012, 23:21:16 »
EMİN BEY,
Tüfeğin gerçekten temiz bir tüfek.Bu her halinden belli oluyor.Ancak bu 40-50 senelik üstelik çift tetik olan bu tüfekler için çok abartılı rakamlar istediğinizi düşünüyorum.Bu silahların gerçek değeri 1500 , hadi bilemedin 1800-2000 TL.dir.

Mehmet bey

Öncelikle herkesin düşüncesine saygım vardır bu sizin düşünceniz saygı duyarım

Fiat konusunda kısmi olarak haklısınız yakın bir zamana kadar fiatlar 1500 2000 lira gibiydi

Ancak takip ettiğim kadarı ile son yıllarda Beretta ikinci el tüfekler yüzde 20 yada 30 gibi primmi yaptı fiatmı şişti birşey diyemiyeceğim

Toparlamak gerekirse şahsi kanım yerli tüfeklerin 1500 lira civarı seyretmesi kullanıcınında eski fiatlarla yani 1500 2000 e Beretta bulması ile

Piyasada sanıyorum gereğinden fazla bir arz talep oluştu birde buna eski tüfek fanları eklenince bu tüfekler reşat altını olduki bulabilene aşk olsun

Örneğin ben bu tüfeğin ikinci sahibiyim ve bu tüfeğin temizliği yanında 67 namlu vede 4/2 oluşu ilede bulunmaz bir hal almaktadır Selamlar.

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2012, 23:46:42 »
ayni túfekleri 4000.  gibi veya ústú  fiyat  istiyen var,   bu túfek onlarin yaninda  haci bekir lokumu gibi, avcilar sóglúyordu  yerli túfeklerde  fiyat artisi var diyordu,

yerli túfeklerin fiyati niye artdi,  eskiden isci vardi sikortasiz,  eskiden ruhsat  yoktu  sat sabildigin kadar túfek,eskiden yeterli  konturol yoktu, eskiden yeterli kalite yoktu túfeklerde,  eskiden  cok kisinin   túfek  bilgisi yoktu ve kaliteyi ónem  vermiyordu, eskiden ónúne  gelen túfek yapiyordu, merdiven alti túfek úretiliyordu, eskiden túfek ihracak etmiyorduk, bu  durumlar   dúzeldikce,  olustukca  kalitede  dúzelmeyi basladi  buda fiyatlarin artmasina neden oldu,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2012, 20:00:22 »
atillayi zehirliyen   evlendigi  bir roma  kadiniydi, kanuni  sultan súleyman, bir  ukraynali  bir bayanla evlindi,  kanunin ailesine  zarar verdigi gibi osmanliya zarar verdi, ruslari baski yapan  iran devleti ile osmanliya savastirdi,  ve hala  yok ógle deyil yok sógle deyil yok uyduruk yok gercek gibi gibi   tartismalar túrk  halki  tarafindan  hala cenesine  yormakta,   essekle ati  civtlestirirsen  katir   elde edersin ama   asla  bir  soylu  bir  at,  bir  essek  elde edemensin,   soylu at soylu essek elde etmek icin, essekle  esseyi, atla ata civtlestirirsen   ayni soyu elde edersin, yoksa elde edemensin, almanlar  yúksek  soylu akilli   alman irkina elde etmek icin ústún  zakali  kadinlarla ústún zekali  erkekleri  evlendirmisler,,
onun icin millet olarak   soyunuz   yok olmasina  veya yozlasmak istemiyorsaniz,  ayni soyu bakin,

túfek  birsey olmaz  demir  parcasi  biraz ekonomiye  zarar verir ama okadar olmaz,
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2013, 22:39:07 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 26 Kasım 2012, 22:33:33 »
atillayi zehirliyen   evlendigi  bir roma  kadiniydi, kanuni  sultan súleyman, bir  ukraynali  bir bayanla evlindi,  kanunin ailesine  zarar verdigi gibi osmanliya zarar verdi, ruslari baski yapan  iran devleti ile osmanliya savastirdi,  ve hala  yok ógle deyil yok sógle deyil yok uyduruk yok gercek gibi gibi   tartismalar túrk  halki  tarafindan  hala cenesine  yormakta,   essekle ati  civlestirirsen  katir   elde edersin ama   asla  bir  soylu  bir  at,  bir  essek  elde edemensin,   soylu at soylu essek elde etmek icin, essekle  esseyi, atla ata civtlestirirsen   ayni soyu elde edersin, yoksa elde edemensiz, almanlar  yúksek  soylu akilli   alman irkina elde etmek icin ústún  zakali  kadinlarla ústún zekali  erkekleri  evlendirmisler,,
onun icin millet olarak   soyunuz   yok olmasina  veya yozsazmak istemiyorsaniz,  ayni soyu bakin,

túfek  birsey olmaz  demir  parcasi  biraz ekonomiye  zarar verir ama okadar olmaz,

Nurettin abi

döktürmüşsün yine ancak bu yazdıkların satılan tüfekle siliniyor gel bunları kalıcı bir köşede paylaş...

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2012, 10:07:30 »
67 namlu 4-2 sok olnası cok amaclı avda kullanilmaz 71 1-3 olsa bu fiyata saati dolmaz satılır

Doğrudur kardeşim bu uçar vede parlama avı tüfeğidir nadide bulunur ben bugüne kadar yüzlerce 71 1/3 gördüm ancak 67 çok az görebildim

71 dünya standartı bence 71 yada 67 olması değilde son yıllarda beretta piyasasının aşırı şişmesidir satılmaması çünki yakın bir zamana kadar benim tüfeğim 1500

2000 arası alınıp satılıyordu Selamlar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2012, 19:09:21 »
67 namlu 4-2 sok olnası cok amaclı avda kullanilmaz 71 1-3 olsa bu fiyata saati dolmaz satılır

Osman Kardeşim;
Çok amaçlı derken bir tek ördek kaz avını ayırdın sanırım. Zira bende Sayın Y. Emre TOK 'tan (sitemiz üyesi bir dostumuz) aldığım 67 cm namlu ve 5-3 sabit şoklu tüfeğimle; bıldırcın, keklik, tahtalı, çamurcun avları yaptım üstüne lökeşe (çulluk) için zaman sayıyorum.
Bence Emin Bey'in tüfeği süper namlu ve süper şoklar. Her ava gider. Çok eski avcı tanıdığım (Yaşları 70 civarı) 61 cm namlu ve kaval şoklarla av yapıyorlar. Buna ördek dahil. Önemli olan sıkının nasıl olduğudur. Ben kullandığım tüfeklerde 3 nolu şokun ya da bir başka deyişle 2/4 şokun her ava yeteceğini biliyorum. Tüfekte 3 şok varsa ve fişeğin güzelse korkma kardeşim. Sana on numara av yaptırır.
Bana göre 1 şok çok gerekli değil.2 ve 3 şoklar çok uygun uzun mesafe için. Yani uzun sözün kısası şoklardan yana hiç şüphen olmasın.
Umarım tecrübe paylaşımı olmuştur. Bunlar tamamen benim yaşadıklarımı anlatmamdır.
Rast Gele

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2012, 21:57:57 »
atillayi zehirliyen   evlendigi  bir roma  kadiniydi, kanuni  sultan súleyman, bir  ukraynali  bir bayanla evlindi,  kanunin ailesine  zarar verdigi gibi osmanliya zarar verdi, ruslari baski yapan  iran devleti ile osmanliya savastirdi,  ve hala  yok ógle deyil yok sógle deyil yok uyduruk yok gercek gibi gibi   tartismalar túrk  halki  tarafindan  hala cenesine  yormakta,   essekle ati  civlestirirsen  katir   elde edersin ama   asla  bir  soylu  bir  at,  bir  essek  elde edemensin,   soylu at soylu essek elde etmek icin, essekle  esseyi, atla ata civtlestirirsen   ayni soyu elde edersin, yoksa elde edemensiz, almanlar  yúksek  soylu akilli   alman irkina elde etmek icin ústún  zakali  kadinlarla ústún zekali  erkekleri  evlendirmisler,,
onun icin millet olarak   soyunuz   yok olmasina  veya yozsazmak istemiyorsaniz,  ayni soyu bakin,

Nurettin abicim ağzına sağlık..

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 28 Kasım 2012, 11:38:22 »
Osman Kardeşim;
Çok amaçlı derken bir tek ördek kaz avını ayırdın sanırım. Zira bende Sayın Y. Emre TOK 'tan (sitemiz üyesi bir dostumuz) aldığım 67 cm namlu ve 5-3 sabit şoklu tüfeğimle; bıldırcın, keklik, tahtalı, çamurcun avları yaptım üstüne lökeşe (çulluk) için zaman sayıyorum.
Bence Emin Bey'in tüfeği süper namlu ve süper şoklar. Her ava gider. Çok eski avcı tanıdığım (Yaşları 70 civarı) 61 cm namlu ve kaval şoklarla av yapıyorlar. Buna ördek dahil. Önemli olan sıkının nasıl olduğudur. Ben kullandığım tüfeklerde 3 nolu şokun ya da bir başka deyişle 2/4 şokun her ava yeteceğini biliyorum. Tüfekte 3 şok varsa ve fişeğin güzelse korkma kardeşim. Sana on numara av yaptırır.
Bana göre 1 şok çok gerekli değil.2 ve 3 şoklar çok uygun uzun mesafe için. Yani uzun sözün kısası şoklardan yana hiç şüphen olmasın.
Umarım tecrübe paylaşımı olmuştur. Bunlar tamamen benim yaşadıklarımı anlatmamdır.
Rast Gele

Sevgili Tolga

Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz ben tüfek sahibi olarak olumlu olumsuz tüm yorumları saygıyla karşılamak adına bazı şeyleri yazmıyorum

Ancak tüfeğim gerçek anlamda namlu vede şok olarak bulunmaz hint kumaşı misalidir şahsen ben bugüne kadar hep 71 1/3 kullandım kullanmayada

Devam ediyorum bu tüfeğin kullanıcısı olsam hiç bir paraya bunu elden çıkarmam çünki bulamam bulunmayan bir malın bedelide artar

Oysaki ucuz pahalı     71 namlu  1/3 şoklu    bir s 55    söz konusu olursa bugün için satılık 10 a yakın tüfek var çevremde

67 namlu 4/2 ye gelince bulmak neredeyse imkansız bunu bu işe gönül veren herkes bilir.

Çevrimdışı Hasan ERKOÇ

• *
« Yanıtla #15 : 29 Kasım 2012, 01:39:39 »
túfek  oldukca temiz,  kalmis,   iyi  kuscu  kópeyi olan  avci  icin bildircin keklik  lókós avi  iyi  olur namlu uzunlugu ile,, birde civt  tetik, buda ayri bir  gúzel,

namludaki  celik púrúzsúz  górúlúyor,  namlu  bol kiromla gizlenmemis,  eski  avci  bu túfeklerde  alti ile yedi numara sacma cok kullanirlar iyi randiman alirlardi,

gerci  simdiki  sacmalar  celikten daha sert gibi duruyor.   nasil olur bilmen, bu túfeklerde,
Sayın abim 6 -7 no saçmayla iyi iş görür diyorsunda bizim buraları yaşayan efsanesi 75 lik ali amca ki şu an elinde essen krupp, rubust auto 5  mu 21'i var ara sıra gider ballı şerbetini içer biz sorarız o ceveplar sordum en iyi tüfeğin hangisi idi diye direk s 55 dedi ondan aldığım zevk başkaydı çok kaz vurdum milletin atma be yıldızda dediği yerden düşürürdü kazı diyor yani demek istediğim amca heralde 6-7 atmazdı kaza 1-2 atardı bence her numarayla iş yapar ancak gramajı doğru ayarlamak ve özellikle 71  1-3 şoklusu için söylüyorum süper atıcı olmak lazım bizzat 7 no 40 metre de denedik çok süper grupman var 
Yani abi bunlar 1-2-3-4-5-6-7-8-9 her numarada iş yapar ancak gramajı iyi ayarlamak lazım işte bütün mesele orda
Hasan ERKOÇ
1976 ANAMUR

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 29 Kasım 2012, 11:53:12 »
Sayın abim 6 -7 no saçmayla iyi iş görür diyorsunda bizim buraları yaşayan efsanesi 75 lik ali amca ki şu an elinde essen krupp, rubust auto 5  mu 21'i var ara sıra gider ballı şerbetini içer biz sorarız o ceveplar sordum en iyi tüfeğin hangisi idi diye direk s 55 dedi ondan aldığım zevk başkaydı çok kaz vurdum milletin atma be yıldızda dediği yerden düşürürdü kazı diyor yani demek istediğim amca heralde 6-7 atmazdı kaza 1-2 atardı bence her numarayla iş yapar ancak gramajı doğru ayarlamak ve özellikle 71  1-3 şoklusu için söylüyorum süper atıcı olmak lazım bizzat 7 no 40 metre de denedik çok süper grupman var 
Yani abi bunlar 1-2-3-4-5-6-7-8-9 her numarada iş yapar ancak gramajı iyi ayarlamak lazım işte bütün mesele orda

Hasan bey size katılıyorum bundan 15 20 sene önce burayada çok kaz geliyordu bende yine bir 55 vardı o yıllarda ve kaza kendi yaptığımız 1.4 gram barutlu 35 gram 7 numara atartık yaralı kazımız düşmezdi 7 no olmasına rağmen ancak bunlar iyi ayar gerektiren haller yoksa genel olarak bakıldımı az ve ince saçma yani 30 gram 7 8 9 10 a devam :)

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Beretta s 55 ler hakkında (Taşınacaktır)
« Yanıtla #17 : 29 Kasım 2012, 12:27:49 »
Arkadaşlar son ilan verilen beretta s55 lerin başta fiatı olmak üzere çok polemik yaşanmıştır

Birde benim tüfekle ilgili kendi yaşadığım sorunları dile getirmem tüfeğe taş atıyor vaabında yorumlandığından

Zaten bu tüfekler satıldığında bu konuları bölüp silinip gitmesini engelleyecektim bu nedenle böldüm bazı yorumları
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2012, 13:01:26 Gönderen: Emin VURAL »

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 29 Kasım 2012, 16:57:43 »
hasan kardesim  seni cani gónúlden  katiliyorum bu yaziya emin vural kardes bir yerleri koysun cok uzun olacak  sacma, túfek,fisek,yarali av nasil olur  nasil dúser, avdan kopan túgler, iri sacma ufak sama,fisek doldurma,hedef uzakligi gibi cok bir aciklama bir yazi olacak,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 29 Kasım 2012, 18:24:59 »
                                                              DENGE  NEDIR,
elinize  bir findik  kadar tas alin, atin  fazla uzagi atamassiniz, niye tasi firlatan kol tasin agirligindan  daha gúclú oldugundan atamasiniz,eyer ceviz  gibi bir tasi atarsaniz, daha  uzagi atdiginiza góreceksiniz tasi, niye cúnkú  kolun  gúcúyle  tasin bóyúklúgú agirlik orantisi  birazdaha  denge ve gúc olarak orantili  olur, mandelin  kadar  tasi atarsiniz  daha  uzagi attidiginiza  góreceksiniz  kolun firlatma gúcúyle  tasin agirlik orantisi daha dengeli  hale  geldiginden  tasi daha  uzagi atarsiniz,
eyer   yarim  kiloluk tasi  atarsaniz  kolunuzla elinizle  yukardaki  anlatdigim taslar kadar uzagi  atamadiginiza góreceksiniz,  neden

cúnkú  kolun firlatma gúcú  bu sefer  yetersiz  kalacaktir yarimkilo  tasi firlatmada uzagi kolun gúcú yetersiz kalir, tas daha  yakina dúser uzagi  gitmez tas, eyer birkilo tasi atmayi kalkin  daha yakina firlatirsiniz bu sefer tasin daha yakina dúser,

burdan  yola  cikarken   fisekleri bakin dúsúk  giramazli  fisekler ufak  sacmadir, yúksek  giramazli  fisekler iri sacmadir.
cúnkú  hartustaki  kovandaki  barut  dengesi gúcú  ile  sacmanin gúcú  esit dengede olmali  yukardaki yazdigim órnek  kol órnegi  gibi,
hartusda barut  cogaldikca  sacmayi irilestirirdik iri numara kullanirdik,, hartustaki  barutu azalttikca sacma numarasina ufaldirdik,

barutu  cogaltdin  sacmayi  yedi  kullaniyordun  6, numara kullanmak  gerek, barutu  azattin sacmayi 7, numara  kullanmak  gerek,yedi numara  ile alti numara arasinda bir fark yok denmez  niye  7, ile,6, numara túfeklerde  farklilik  yaratmamis olsaydi,
3, numara,5, numara,9. numara, gibi sacma  numarasi   olurdu, 1,2,3,4,5,6,7, gibi  gibi sacma numaralari olmazdi,

eyer  kovanda  barut cok olursa  sacma ufak olursa  ne olur, bizim eski avcilarin tabiri ile barut sacmadan  gúclú   geldiginden  túfek sacmayi  savuracaktir  bizim tabirle sacmayi eritdi  túfek dediyimiz olay meydana  gelir,  sacmalarin nereyi gitdigine bile bulamassin,hic av furamansiniz túfekle, fursaniz bile  avlar yarali kalacaktir  veya yarali gidecektir,

peki  barut  az  fisekte sacma  iri  numara ne olur, bu sefer túfek  az barut  yúzúnden  túfek gúc kaybeder  iri sacmayi istedigi gibi túfek firlatamaz  sacma mesafeli atislarda  sacmada hiz gúc kaybindan av furulmaz yarali kalir av veya  av hic birsey olmadan gider, bu durumlarda biz eski avcilar  sacmalar sovuk kaldi  sacmalar hedefi  sovuk gidiyor deriz, cúnkú az barut iri sacma arasinda denge  olusmadigindan,
         DENGESIZ  FISEK NASIL  AV yapar,   avlar  yarali gider, veya avlar  kanadi kirik ayagi kirik dúser, av yarali gider, av uzak dúser, av gitdigi yerde ólúr, av dústúkten sonra kópekle  kosarak  avi yakalamayi gidersiniz,
peki  nasil anliyacagiz  iyi fisek olduguna túfeyimizde,  avin  furulusundan  anliyacaksiniz,
1,iri túg  kopmasi avdan,2, furdugunuz avdan devamli kan cikmasi,3,avinizdan ince túg  kopmasi,5,aviniz kanadi kirik dúsmesi devamli,6,aviniz devamli yarali kalmasi,7, aviniz gitdigi yerde ólmesi,,8, aviniz  biraz ucup gitderken dúsmesi,  gibi gibi  durumlardan túfeyinize  taniyip  yaptiginiz fisekleri iyi anlayip  ona góre túfeyinize  fisek yapmaktir,

ince  túg  neden kopar  avdan,  genelde  avdan  ince  túg  kopmasi  esnasinda av hep  yarali  dúser, veya av yarali gider,
neden ince túg  kopar,  biz buna  túfek avin túvúne  kiydi  túvúne  tozdurdu  deriz eski avcilar olarak
sebet  bizler,  túfeyin  fiseyinde  orantisiz  barut cok deriz,  veya  barut  dengeli  kullandiginiz  sacma ufak,  veya  barutun ústúndeki sacma az  olmaktan  kaynaklanir, ne yaparsin, ónce  sacmayi  cogaltirsin  olmadimi, sacmayi bir iki numara  irilestirirsin olmadimi, kavandaki  barutu  azaltirsin  neden túfeyi  barut cok geliyor túfeyin icinde basinc yúksek oluyor túfek sacmayi  yeni avcilarin  sacma hizi  dedigi  eskilerin dedigi   sacmalar  yúksek  basinca  ve isiya maruz kaliyor  sacma erimesi  olusuyor túfekte,,

kalin  túv  koparsa  avdan  az  miktarda,  av yarali kaliyorsa  bu sefer tam tersi  olur, túfekte  barut az,  yada sacma  cok fisekte, yada sacma iri fisekte,   ne yaparsin ónce  barutu  cogaltirsin az biraz,  olmadimi,  fisekteki  ónceki  barut miktarinda sacmayi  biraz azaltirsin olmadimi,sacmayi bir iki numara  ufaldirsin bu sekilde,  neden  kalin túv  kopuyor  bizim tabirle sacma ava sovuk gidiyor, ve gúcsúz gidiyor,  av yaparmi bu sekilde  túfek  yapar yakin avlarda fark etmez  av uzadimi hemen fark edersin  avdan kalin túf  kopmayi baslar  az miktarlarda,
avdan  cok kan cikmasi veya devamli  kan cikmasi   biz eski avcilar  sógle deriz,  sacma  yaa  cok sicak  gidiyor ava, yada cok sovuk gidiyor ava  deriz.  yapilacak  sey yukardaki ayarlar, peki  avin yarali kalmasi  devamli  iki neden   vardir  ya avi uzak ates ediyorsunuz yada avi cok yakin ates ediyorsunuz  avi uzak ates ediyorsun elindeki túfeyin gúcú uzak yeri yepmiyor  av yarali kalir, av cok yakin ates ediyorsun  sacma olmasi gereken  unsurda  olmadigindan av yarali kalir,
ne yapmalisin  uzak avlarda iri  sacma kullanmalisin, túfeyin gúcúne  artirmak icin,  yakin avlarda ise ufak sacma kullanmalisin, túfeyin hemen etkili olmasi icin,
peki  tam uygun fiseyi buldugunda   túfek nasil av yapar,  ne olusur, eski avcilarin dedigi fitilleme  olur avda  nedir  bu fitil sacma avin túglerine avin icine burkarak  sokmasi
baska ne olur dogru fisekte  avdan  hic kan akmaz avin agzindan  sari su akar,  baska  furdugun av oldugu yere dúser, veya av havadayken  ters  dóner av, sacma  yataklari sanki yanmis gibi siyahlasmis  olur avin,
KISIN   YAZIN      NEDEN TÚFEK FISEK  SECER,
malúm  túfekler  demirden metallerden  yapilir,  metal  sovukta oldukca sovur,  sicakta oldukca isinir,
yazin  hava sicak    barutda  yanici bir matde  ates   her ikisi  birden sicaklik  gúnes namlu cok isinir namlu  namluda basinc  yúkselir, basinc  yúkseldiginde ne olur túfekte av kalitesi dúser  yukarda yazdim nasil av yapar barut basinc  cok olursa túfekte diye,
KISIN  namlu sovuk barut  yeterince  namluda basinc olusmadigindan  sacmalar etkisiz kalir túfeyin avlar yarali gider  ne yaparsin barutu   kisin cogaltirsin fisekte  sacma  miktari ayni kalmak sarti  ile, veya  sacmayi bir iki numara  ufaltirsin   veya kovandaki sacmayi  azaltirsin,
ONUN ÍCÍN  BÍR AVCI  YENÍ  ALDIGI TÚFEYÍ  TANIMASI ALISMASI  TÚFEYÍN ÍYÍMÍ  KÓTÚMÚ OLDUGUNA ANLAMASI ÍCÍN  BÍR SENE GÍBÍ  BÍR SÚREYÍ ÍHTÍYACI  VARDIR, YAZ KIS AVLANMASI GEREK AVCININ BÍR TÚFEKLE  TÚFEYÍNE TAM TANIMASI ÍCIN,

PEEEEEEEEEEEKÍ  bukadar  titiz  calistiniz  túfeyínizle   túfekte híc  bir denisme av kalitesinde artma  olmadimi. elinizdeki  túfeyin namlusuna  cesme yap, kundagina kisin zobada yak  baska  birseyi yaramaz túfek,
devami  gelecek, 8)

« Son Düzenleme: 11 Aralık 2012, 20:23:32 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 29 Kasım 2012, 19:17:20 »

PEEEEEEEEEEEKÍ  bukadar  titiz  calistiniz  túfeyínizle   túfekte híc  bir denisme av kalitesinde artma  olmadimi. elinizdeki  túfeyin namlusuna  cesme yap, kundagina kisin yabada yak  baska  birseyi yaramaz túfek,

:D :D :D :D :D Ağzınıza sağlık Nurettin bey :)  Çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten..Biz yeni tüfek yeni fişek denerken hep grupmana bakıyoruz saçmaların hızını ıskalıyoruz ...
Genelde avcıların tavsiyesi kışın yüksek gramaj yazın düşük gramaj şeklinde oluyor...Yanlış anlamadıysam siz tam tersini tavsiye ediyorsunuz...Bahsettiğiniz gibi barutu çoğaltmak hazır fişek kullananlar için mümkün olmuyor,,e barut miktarı aynı,,saçma gramajını düşürsek,,kışın 28 atılmaz diyorlar..???  Aynı marka tüfekle bir avcı 34 gr la randıman aldım derken bir başkası 30 gr en iyisi diyebiliyor.. ???

Bu değerli bilgileri başka bir konuda paylaşsanız da silinmese :)
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 29 Kasım 2012, 20:05:08 »
 8)                                          GÚZEL  TÚKFEK

túfekler   bútún sacmalarla  av yapar av furur,,  yalniz  her  túfeyin kendi  has kullanacagi  bir sacma iriligi vardir, her túfek bútún  fiseklerle  iyi kótú  av yapar,.  ama  her túfeyin  kendi has kullanacagi   bir fisek vardir,
tam túfeyin  kullanacagi   fiseyi buldugundan   ve  túfeyin kullanacagi sacmayi buldugunda  nasil av yapar. 
túfek  akil almaz yerlerden  av furmayi baslar. furdugun av  canli kalmaz yarali kalmaz, avdan  kan  cikmaz, avin agzindan  sadece  biraz sari su gelir bu ic  kanama denir,sacmalarin yerleri yanmis gibi simyah  renk yapar,  furdugun av havada  takla  atdigina bile górúrsún,
túfek uzak yakin demez  gúzel  av furmayi baslar,  ama  unutmayin  bóyúk avlarda,  birden  bes numarayi  kullanin, avin yarali gitmesine istemiyorsaniz, ufak avlarda 6,7,8, kullanabilirsiniz, avciliginiz verimli saglikli olmasi ve dogayi saygidan dolayi, bes numara ile culluk avi almazmi bal gibi olur, bes numara  sacma iridir  bir tane isabet etse culluga  kalir kus  furamadiginiz zamanda av yarali gitmemis olur buda dogayi saygi  duydugunuz anlamina gelir,   BEN  HÍC BÍR ZAMAN,7,  MURADAN  YUKARI SACMA  KULLANMADIM, TAVSANA,KEKLIYE,GÚVERCINE,CULLUGA,ÓRDEYI, HEP  DÓRT,BES,ALTI, GENEL SACMAN BUYDU,
túfeyin fisek ayari nasil yapilir, bir bólúmúne  yukarda yazdim,   hedef  ústúnde  nasil fisek ayari yapilir túfeyin,
bir avci   kópeyi ile  avi  yaklasmasi  en cok genelde 8, metre, veya 10, metre  ortalama cok yakinda yaklasabilirsinde  ormanlik calilik  kayalik yerlerde ormanlik yerlerde,,8 ile,10, metre  gibi  denisir,
av kaltdi  avi górdún túfekle nisan aldin tetik cektin  túfek patladi bir zaman asamasi vardir, buda ava ortalama  ates edilecek  mesafe  eski  avcilari góre KIRK ADIMDIR, yeni  sistemi góre 30,ile,35,metre  gibidir,
asagi  yukari yeni sistemle eski avcilarin  teknikleri bir birine tutuyor KIRK ADIM ortalama  35, metre gelir, uzaklik bakimindan,
onun icin túfeyinize  35,adimla, KIrk adim gibi bir dedef ústúnde  fisek ayari testi  yapmalisiniz túfeyinizde  nasil bir sacmasi var túfeyin diye KIRK adim yere túfeyiniz nekadar sacma súrecek nekadar sacma topluyacak  túfeyiniz,
túfeklerin fisek denemesine  kagit  ústúnde  teneke ústúnde  bu denemleri yapabilirsiniz,  kagit ústúnde  yaptiginiz deneme  sacmayi  túfek nasil atiyor toplumu atiyor dagitiyormu diye yapabilirsiniz, teneke ústúnde  túfeyin sacmasinin  delme gúcúne  test  edebilirsiniz, bu yapilan testler  iyi testlerdir. avciya túfeyi hakkinda  bilgi sunar,

ama  en uygun test  dúz  bir tasin ústúndeki  testtir niyemi, yeni avcilarin sacma hizi dedikleri biz eski avcilarin sacmanin sicakligi  ISI derecesi  dedigimiz  olaydir bir testdir tasin ústúndeki test,
nasil olmali  dúz bir tasin ústúndeki sacmalar, kalay  gibi parlak olmamali, komple,,,, ortasi  siyahlatmis  kenari  acik kalay gibi  olmali sacmalar hedefte,  nedenmi,
cúnkú  túfeyin gúcúne  ordan anlarsiniz.  eyer  sacmalar cok siyah kaliyorsa tasin  ústúnde, túfeyin avi bozuk olur avlar yarali kalir,neden olur  túfekteki barut az,  veya  sacma  cok fisekte, veya sacma iri  demektir  túfekte,eyer sacmalar kalay  gibi parlaksa  tasin ústúnde  barut cok fisekte, veya sacma az fisekte veya sacma ufak kaliyor fisekte, demektir  kalay gibi parlak olusuyorsa  sacma tasin ústúnde,
ortasi  siyaminsi  kenari acik parlak giri kalay  gibi  birde sacma tasi  biraz darbe  yaptiysa  túfek son derece iyi bir túfek  ve  túfeyi son derece uygun bir fisek demektir,
kirk adim gibi hedefin ústúnde  túfeyin sacmalari  úst  ústde  yigilma  yaptiysa  sayilmiyacak sekilde  túfeyin sacmasi  birde  otuz  adim  gibi yerden  mersin kiremidine  túfek parcilarsa  túfeyin sacma  basinci  túfeyin gúcú son derece  yúksek  demektir mesafeli alanlarda túfek  av furacak demektir,
túfek bunlari olusturmuyorsa  túfeyin kalitesi  dúsúk  demektir,
                            AVCI  ÚC  UNSURDAN  OLUSUR,
avci, túfek, kópek,   unsurlari nedir,   avci  nasil avlanacagina bilmeli  avlayacagi avi iyi tanimali, her av  hayvanin kaldigi yerler ve avlanma sekilleri ayri olduguna bilmeli,  avci  iyi túfeyi  bilmeli, avci  túfeyine fisek ayari sacma ayari  iyi secebilmeli,kursun ayari  yapabilmeli tuyenin kursunu  hedefi iyi furuyormu bilmeli, veya iyi kursunu secebilmeli,yapabilmeli, avci  hangi avda nasil irilikte  sacma kullanilir bilmeli, avci elindeki túfeyin  etkili  menziline iyi bilmeli ona góre avi ates etmeli   olur olmaz  yerleri ates etmeli. avci avliyacagi av miktarina  bilmeli ve av bólgesinde úreme  yapacak avi   birakmali, AVCI  ÍYí TÚFEKLE  AVLANMALI  AV TÚFEYI OLMUYACAK TÚFEKLE AVLANMAMALI,
avlar  nerde yatar kalir  bilmeli avlar kisin nerde durur yazin nerde durur  bilmeli, av hayvanlari ne zaman gelir gider iyi bilmeli,
domuzun tarlayi gelme sagatlerine bilmeli, AVCI  ÍYÍ  BÍR ATICI OLMALI,  avlarin yarali gitmemesi icin ve avdan zevk almak icin,
avlanma sagatlerine  ve  avin  merada  bulundugu zamanlari iyi bilmeli  havanin yagmurlu, karli, buzlu,rúzgarli oldugu zaman  av olur olmazmi hangi av olur cok iyi bilmeli,
TÚFEK,  túfek  kalitesiz bir túfek varsa  avci iyi av furamaz  sinir avcisi olur avci avdan zevk almaz avlari uzak yakin ates eder avlar yarali gider avi zarar vermeyi baslar yanindaki avcilar av furdukca avci sinir olur, kendine bilmez bir avcida arkadasi ile alay ederse  bir  birlerinin kalbine kirarlar,  onun icin avci   kalitesi bilinmis  avcilar arasinda itibar  kazanmis   deyer  bulmus  túfeklerle   almali,
KÓPEK,  KÓPEK olmassa  olmazlardandir  avci icin,  mutlaka  iyi kópek  beslemeli avci bulmali, kópek  avcinin sag koludur,
bu  kópek  iyidir  denildiginde  taman dememeli  avci   kópeyin avciya  avlandigi araziye uygun olduguna  bilmeli avci. avci  en cok sevdigi avi bilmeli   avlanacagi  avi góre kópek  beslemeli,  kopayla avcilik baskadir kuscu  kopayi ile avcilik baskadir, coban  kópeyi  ile avcilik baskadir
en ónemlisi  ise  avci  kópeyine ava ógretmeli  yoksa elindeki kópek en iyi kópek cinsinden olsa bile zamani gectiginde kópeyin  ógrenme  zamani  gecer  kópeyine ava ógretemez bosuna kópek beslemis olur,  góteris  usulú  avcilik olmaz túfek alinmaz,  kópek  beslenmez,
AV, TÚFEK,KÓPEK, bu úclú   avcinin  avciligi gúzel bir sekilde yapabilmesi icin cok cok ónemli  unsurlar olduguna avci bilmeli  ónemine  kavramali   bu úc unsurdan  biri  olmadigi  zaman avci avciligin bitecegine avciklik olmuyacagina avci  avdan  birsey anlamayacagina   iyi túfek, iyi kópek,  bol av, olmadigi zaman  avciligin  birsey  ifade  etmiyecegine cok cok iyi kavramali   AVCI GÍBÍ AVCI OLMAK ISTIYORSANIZ, 8)

« Son Düzenleme: 29 Kasım 2012, 20:19:23 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ynt: Beretta S 55 Süper Kondisyonda.....
« Yanıtla #22 : 29 Kasım 2012, 22:25:49 »
Taşkın Bey,
Daha yakın zamanda sana bu tüfek için fişek tavsiyesinde bulunmuştuk.Şimdi ise satılığa çıkardığını duyunca şaşırdım.Dostum ben de bu tüfekten randıman alamamıştım.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 29 Kasım 2012, 23:43:40 »
Taşkın Bey,
Daha yakın zamanda sana bu tüfek için fişek tavsiyesinde bulunmuştuk.Şimdi ise satılığa çıkardığını duyunca şaşırdım.Dostum ben de bu tüfekten randıman alamamıştım.

Arkadaşlar kısaca kendi yaşadığım şeylerden anlatıcam

Bahse konu tüfekle vede bu tarz Beretta çifte ve pozelerle yıllarca avlandım vede avlanmaya devam ediyorum

Ancak 71 namlu 1/3 şoklu bir tüfek söz konusu ise birde namlu içleri 18.2 yada 18.3 ki mütemadiyen öyledir

Çok iyi atıcıları bile kundaktaki 3-4 milimden başlayan uyumsuzluklar randıman alınmamasına yol açar ve bu tüfek hata kabul etmez

Var olan mükemmel grupman yakın atıcıların tarzı değildir kuşu iyi salmak vede illaki arpacığıda görmeyi gerektirir yoksa kuşa bakılıp atılan her atış mankedir

Yada arpacık ve kuş birleşsede kuş salınsada kundak uyumsuz ise yine randıman alınamaz

Arkadaşlar bakın iki üç bin beş bin lira vererek tüfek alıyoruz fakat aldığımız tüfeğe 500 lira verip kundak yaptırmıyoruz

Şöyle düşününki sizin olmayan size uymayan bir ayakkabı yada pantolon gömlek bile ya bol ya dar gelirki keyf vermez

Kaldıki kundak size uyumsuz ise sonuç inanın sıfır olacaktır

60 65 67 namlu açık şoklu tüfekler bu hataları kapatır zaten maximum 67 namlu 4/2 şoklu tüfeklerin uçar avı tüfeği diye adlandırmalarıda buradan gelir

Oysaki bizim bölgemizde 71 1/3 tüfekler azmak tüfeği yani ördek vede kaz avı tüfeği diye geçer kaldıki 71 dünya standartıdır tek tüfek kullanıcıların vazgeçilmezidir

Kendim yıllardır hep 71 1/3 kullandım ama her avda avına göre tüfek değiştirmeden müthiş randıman aldım ben sakin atan kuşu salan biriyim

O yüzden sitede satılık olan 67 4/2 s 55 im hiç gözümde olmadı ama nadide bulunan bir parça olduğundan elde tuttum

Lafı uzattım toparlıyım bu tüfeklerle randıman almamak istisnalar hariç atıcı ile ilgilidir birde ağır sıkı kullanılması avın yaralı ele geçmesi yada kaçması demektir

Tersini düşünen yada denemek isteyen konara atsın kuşun buruştuğunu görecek

Ben yıllardır bıldırcın üveyk çulluğa  30 gram 8 numara kekliğe ise 32 7.5 federal atarım yakın çevremde hep aynı kullanır

Umarım bir nebze faydam olmuştur sağlıcakla kalın.Hayırlı satışlar.

Çevrimdışı Kamil İLDAY

• *
« Yanıtla #24 : 30 Kasım 2012, 20:22:25 »
Arkadaşlar kısaca kendi yaşadığım şeylerden anlatıcam

Bahse konu tüfekle vede bu tarz Beretta çifte ve pozelerle yıllarca avlandım vede avlanmaya devam ediyorum

Ancak 71 namlu 1/3 şoklu bir tüfek söz konusu ise birde namlu içleri 18.2 yada 18.3 ki mütemadiyen öyledir

Çok iyi atıcıları bile kundaktaki 3-4 milimden başlayan uyumsuzluklar randıman alınmamasına yol açar ve bu tüfek hata kabul etmez

Var olan mükemmel grupman yakın atıcıların tarzı değildir kuşu iyi salmak vede illaki arpacığıda görmeyi gerektirir yoksa kuşa bakılıp atılan her atış mankedir

Yada arpacık ve kuş birleşsede kuş salınsada kundak uyumsuz ise yine randıman alınamaz

Arkadaşlar bakın iki üç bin beş bin lira vererek tüfek alıyoruz fakat aldığımız tüfeğe 500 lira verip kundak yaptırmıyoruz

Şöyle düşününki sizin olmayan size uymayan bir ayakkabı yada pantolon gömlek bile ya bol ya dar gelirki keyf vermez

Kaldıki kundak size uyumsuz ise sonuç inanın sıfır olacaktır

60 65 67 namlu açık şoklu tüfekler bu hataları kapatır zaten maximum 67 namlu 4/2 şoklu tüfeklerin uçar avı tüfeği diye adlandırmalarıda buradan gelir

Oysaki bizim bölgemizde 71 1/3 tüfekler azmak tüfeği yani ördek vede kaz avı tüfeği diye geçer kaldıki 71 dünya standartıdır tek tüfek kullanıcıların vazgeçilmezidir

Kendim yıllardır hep 71 1/3 kullandım ama her avda avına göre tüfek değiştirmeden müthiş randıman aldım ben sakin atan kuşu salan biriyim

O yüzden sitede satılık olan 67 4/2 s 55 im hiç gözümde olmadı ama nadide bulunan bir parça olduğundan elde tuttum

Lafı uzattım toparlıyım bu tüfeklerle randıman almamak istisnalar hariç atıcı ile ilgilidir birde ağır sıkı kullanılması avın yaralı ele geçmesi yada kaçması demektir

Tersini düşünen yada denemek isteyen konara atsın kuşun buruştuğunu görecek

Ben yıllardır bıldırcın üveyk çulluğa  30 gram 8 numara kekliğe ise 32 7.5 federal atarım yakın çevremde hep aynı kullanır

Umarım bir nebze faydam olmuştur sağlıcakla kalın.Hayırlı satışlar.

Emin Bey dediklerinizin aynısını bu sene keklikte bizzat yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Bu sezon 1-3 şoklu beretta 687 kullanmaya başladım, kaçırdığım keklikler rüyalarıma giriyor, %100'lük keklik kaçar mı, bal gibi de kaçıyor ve 1 değil 2 değil. Sizin gibi kuşu uzatmaya ise heyecanım izin vermiyor. Kesinlikle sezon kapanır kapanmaz güzel ve kendi ölçülerime uygun bir kundak yaptıracam.
Kamil İLDAY
1979  KIRIKHAN/HATAY