Gönderen Konu: Sizce nasıl olur...  (Okunma sayısı 2242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sizce nasıl olur...
« : 04 Aralık 2012, 20:12:46 »
Sevgili büyüklerim avcılık kuralları (ne olmalı-ne olmamalı) gibi herkes düşüncesini belirtse ve avlakforum.com olarak bu düşünceleri anketleyip en işe yarar,herkesin ortak düşüncesi olan maddeleri güzel ve sağlam bi dilekçe haline getirip site üyeleri olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ne göndersek nasıl olur? Belki dikkate alınır ve avcılıkla alakalı avcınında düşüncesi etkili olur. Avcılık gün geçtikçe kötüye gidiyo belki bu sayade kendi avımızı kendimiz kurtarırız...Benim ilk düşüncem olarak her yıl avcılık kulupleri kendi bölgesindeki köy-kasabaları tek tek gezerek halkı bilinçlendirmek adına küçük seminerler verebilir
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Sizce nasıl olur...
« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2012, 18:46:01 »
Ben mi yanlış düşünüyom bilemedim şimdi... :(
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2012, 19:15:20 »
Sayın Mehmet Emre Torun;
Bu kadar güzel bir düşüncenin Türkiye'de vücut bulması maalesef zor. Biz sizin yerinize düşünüyoruz diyenlerin yapacağı iş değil maalesef :(  Zira bizim seçtiklerimiz seçilene kadar can ciğer kuzu sarması seçildikten sonra Şam kayasısı :D

Hele de köyleri bilinçlendirmek Allah muhafaza !!!!!
Adamın canına okurlar!
Sen kalkacan, kuzu kuzu oy vereni bilinçlendirecen, başımıza iş açacan !?!?!?!? Yok öyle :)
Ben fikri çok beğendim ama...
Bu ülkede "AMA" sı var.
Hayırlısı

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2012, 22:56:24 »
Fena mı olur Tolga abi hep bir ağızdan seslensek yeter artık canımızı yaktıkları dedem hep söylerdi halada söyler "eskiden yasak yoktu her türlü av hayvanı vardı" diye şimdi  yok o bölge yasak yok şu bölge yasak derken herkesi bi yere topluyolar haliyle adam kaç kilometrelerce yoldan gelmiş ben mi kurtaracam doğayı diyo fişek bitene kadar Allah ne verdiyse, çoğu köylüde dışardan gelen avcı vuracağına ben vururum diyo oda öyle bitiriyo yavaş yavaş kötüye gidiyoruz .Yani uzun lafın kısası bizde bi yerlerden başlasak ve en azından hatalarını farketmelerine sağlarız diye düşünüyorum ben... :(
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2012, 23:16:19 »
İyi olur ama ileri zamanda olabilir belki. Öncelikle, bana göre, avcıların yani bölge federasyonlarının birlik olması, ortak çalışma yapması ve avcılara önder olması gerek. Komisyondan(MAK) komisyona biraraya gelen, daha sonra bakanlığın cenderesine sıkışan avcıların önce bu sorunlara çözüm düşünmesi gerek. Çözüm yolu bulunursa sonraki aşamada dediğiniz konular da gündeme gelecektir. Yani avcının, çiftçinin ve dğerlerinin bilgilendirme ve bilinçlendirilmesi gerekenler tartışılacaktır.

Yine de şimdiden her bilinçli avcı elinden geldiğince kendi çevresinde böyle çalışmalar yapabilir bence. Önce kulüplerde tartışılır veya grup avcılar arasında.. Daha sonra gidilen bölgelerde diğer avcı ve diğerleriyle sohbet havasında bilgi verilebilir. Ama dediğim gibi, bence öncelikli şeyler var.

Sizin gibi düşünen genç avcılar olduktan sonra gelecek için herkesten fazla tasalnmaya mahal yok. Sevgiler..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı M.Emre TORUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2012, 15:35:16 »
Haklısın Volkan abi söylediğin gibi bazı öncelikler var ama bi yerlerden çıkıp da üstüne gidilmedikçe kimsenin bi araya toplanacağını zannetmiyorum(en basidinden her yıl avcı başı en az 200 lira para alıyolar kimbilir ne kadar para toplanıyo 3-5 kişi haricinde ne avcı nede kulüpler bu parayı sorgulamiyo avcıya dönüşü var mi bu paraların yok ) herkes önünü bakıyo hiç arkamda ne bıraktım diyen yok haliyle kurul toplaninca avcı düşmanmis gibi davranılıyo 
MEHMET EMRE TORUN
 BURDUR\BUCAK