Arkadaslar merhaba,
Ben geçtiğimiz yaz cesa poze aldım ve alana kadar birçok marka araştırıp birçok tavsiye dinledim. Ama sunu öğrendim ki tüfek seciminde kendi araştırmalarınız ve karalarınız size yapılan tavsiyelerin önünde olmalı.çünkü herkes bu isten anlıyor
ve en basta içinize sinmeli, aklınızda baska marka kalmamalı.
Gelelim cesa ya...cesa yi araştırdığımda aklıma iki nokta takılmıştı. Biri enjektor digeri eskiden karsilasilan igne kırılmaları. Zonguldak'ta ikamet ettigim ve Düzce'ye yakın olmamdan ötürü fabrikaya gitmeye karar verdim. Fabrikada Tuğper Beyle tanıştım ki gercekten çok iyi ve kesinlikle guvenebileceginiz biri,aklimdaki sorulara tek tek cevap aldım.
Enjektor konusunda enjektorlein uzun ömürlü olamayabildigini dolayısıyla sorunsuz sağlam tüfekler üretimi perspektifini zedeleyebileceginden uretmedikleri yanıtını aldım.
İğne kırılmaları konusunda da, tam hatirlamiyorum ama sanirim 3-5 yil once problemin farkına varılır varılmaz eskilerini kullanmayip yurtdışından yeni iğne ithal ettiklerini ve artik boyle bir sorunla karsilasmadiklarini söyledi.
Bu arada fias-cesa üretiminin yaklaşık %90 inini yurt dısına ithal bir firma oldugundan her ülkemizde bayiide bulamayabilirsiniz. Ben tüfeğimi hem fabrikayı görmek hem de Tuğper Beyle tanışmak için fabrikadan aldım.
Bu arada unutmadan söylemek istiyorum ki; evet tüfek diğer yerli markalara göre biraz ağır olabilir ama sunu da söylemek istiyorum hafif tüfek iyidir diye bir algı oluşmasından oldukça rahatsızlık duyuyorum. Hafif olup da elinden tüfek kaçıran avcilar okudum forumlarda.
Neyse sonuc olarak fias cesa pozeden memnunum ve abime de sanırım aynısından alacağız.
Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum....