Değerli dostlar 5 yıl önce Kocaeli' de görev yaparken arabaya atlayıp Düzce'ye gitmiştim.Kendime güzel bir tüfek yaptırmak amacındaydım.O gün Fias marka s.poze üreten bu firmayı da gezmiştim.Konya firmaları yüzünden Düzce'deki tüfek üreten tüm firmalar kapanmış, bir tek fias kalmıştı.O da Avrupa'ya satış yapıyordu.O yıllarda tüfekleri çift tetikti.Ben ise o sırada dükkanı açık ama üretim yapmayan Avsan firmasına gidip, orada Şaban Usta ile tanıştım.Bana eski yılları anlattı.Rahmetli Celal Yollu ile 60 kişi ile çalıştıkları yılları anlattı.Fabrika çalışmayan torna makineleri ile doluydu.Gerçekten çok üzülmüştüm.Şaban Usta bana daha önceki yıllarda ürettikleri 12 ve 20 cal. poze ve çifteleri gösterdi.Tüfekler Beretta s55 ve 56 modellerine , çiftesi ise sanırım 424 modeline benziyordu.Şaban Usta'ya tek tetik, mobil şoklu ve sellektörlü bir s.poze siparişi verdim.5 yıldır bu tüfeğimi zevkle kullanıyorum.Kaç tane tüfeğimi sattım bu AVSAN marka pozemi bir türlü satamıyorum.Yazın 30, kışın ise 32 gr. fişek atarım.Sıkı seçmeyen , yüze iyi gelen,randımanlı, estetik ve en önemlisi tetiği de çok iyi ayarlandı.Tetiği yumuşak ,ancak çift patlama yapmaz.Avı çok iyi fitilliyor,nişana çok iyi geliyor.Tüfeğim 3,270 kg ağırlığında, ama hiç tepmeyen mükemmel bir tüfek.Ben bu tüfeğimi bir türlü satamadım.
Yalnız CESA marka tüfeklerin de çok iyi olduklarını , kullananlardan duydum.İnşallah sizin de memnun olacağınızı düşünüyorum.