Gönderen Konu: KEKLİĞİ YASAK YAPMAYA ÇALIŞACAĞINA İLACI YASAKLA.  (Okunma sayısı 7556 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
Arkadaşlar yaban tv yi hemen hemen hiç seyretmemgeçen kanal değiştirirken dikkat ettim neymiş keklik avını bırakıyorum falan diyecekmişim gibilerinden bişeyler yazıyordu oturdum seyrettim bunlar ne anlatmaya çalışıyorlar diye.işte doğuanadoluya gitmişler keklik kalmamış bir kaç keklik vurmuşlar onlarada 3lü 5li olurlarsa atmamışlar falanda filan.
   bu nedenle türkiye genelinde bütün avcılar bu sene için keklik avı yapmıyorum desinmiş miş miş miş.....

belki bana kızacaksınız belki destekleyeceksiniz arkadaşlar ben ege bölgesindeyim gittiğim heryerde geçen sene keklik ne ise şimdi de o hiçbir fark yok.ben şimdi niye keklik avlamayayım.ikincisi düşündüm bu yaban ekibi orada avlandı saygı duyuyorum yaptıklarına ama madem av yoktu kıstlıydı hiç avlanmama şansınız vardı kimse sizi orada zorla avlandırmadı.tv ye çıkıp arkadaşlar keklik populasyonu bu bölgede çok azalmış biz avlanmıyoruz deseydiniz eğer ben sonuna kadar kabul ederdim.
   birde bazen aklımda soru işareti oluşuyor bu yasaklama olayını özel avlakçılarda deslekyiyor mu diye.

ASIL SORMAK İSTEDİĞİM KONU.EGE VE İÇ ANADOLU BÖLEGELERİNDE ÖZELLİKLE ÇİL KEKLİK VE KINALI KEKLİK NESLİNİ TEHLİKEYE SOKAN TARIM İLAÇLARININ YASAKLANMASI İÇİN BU GÜNE KADAR NE GİBİ BİR ÇALIŞMA YAPTI YABAN TV.(böyle bir çalışmayı ne duydum  ne gördüm)
  sadece merak edip soruyorum duyan gören var mı diye.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
Ynt: KEKLİĞİ YASAK YAPMAYA ÇALIŞACAĞINA İLACI YASAKLA.
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2012, 17:58:44 »
Cenabı ALLAHIN işine karışmayalım.!
Ben ege bölgesindeyim gittiğim heryerde geçen sene keklik ne ise şimdi de o hiçbir fark yok.ben şimdi niye keklik avlamayayım.?
EĞER İLLE KEKLİK AVI YASAK OLACAKSA EĞER O ZAMAN AVIN HEPSİ KOMPLE YASAKLANSIN OLSUN BİTSİN.!!
AV çoğalsın her yerde av kaynasın istiyorsanız eğer tüm yasakları kaldırıp HAZIR FİŞEK SATIŞINI YASAKLAYIN yeter..
ESKİ USULE YANİ ZOR BULUNAN ŞEKİLDE MKE BARUT VE SAÇMAYA DÖNELİM MALZEMEDE AZ BULUNSUN YETERLİ :))
var bu işin içinde bir çapanoğlu oyunu ama durun bakalım..karamanın koyunu sonra çıkarmış oyunu :-\ ???
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2012, 18:02:49 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

• *
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2012, 11:51:09 »
metin abicim zirai ilaca kimsenin bişey dediği yok farkındamısınız.işleri güçleri biz avcılarla zirai ilaç KÖKÜNÜ KAZIYOR farkında değiller.13 keklik varsa alayda hepsini öldürüyor.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2012, 16:11:44 »
Bir çok şeyin Farkındayım vee farkındayız  marmarada keklik yok tavşan az göç zamanı dışında kışın bıldırcın yok EGE  de kar yağdığı zaman marmarada lököşe (çulluk) yok.!!  o zaman hemen yoğun kış şartlarından dolayı av yasaklansın çünki bu av işi marmara avcısından soruluyor orada yoksa yaban tv ve zengin beylerimiz avlanamıyor ya işte bu avcılar yüzünden ben yapamıyorsam kimse yapmasın bencilliği var  konuya neden duyarsız kalınıyor  sizce ? herkese rasgele..
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2012, 16:18:27 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »

resim yükle

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2012, 16:41:09 »
kekliğe yasak falan değil,bence bu paralı avcılığa ön çalışmadır.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2012, 16:59:28 »
Fatih Bey üzülerek belirtmeliyim ki; Yaban TV nin keklik avlamayalım fikrine katılmadığım gibi sizin görüşlerinize de katılmıyorum.
         Yıllardır gözlemliyorum, ne zaman av nesli tehlikeye girse, birileri avcıları, birileri de zirai ilaç ve gübreleri suçlar. Ama ne hikmetse kimse özeleştiri yapmaz...
Sevgili Dostlar; acı da olsa şu gerçeği kabullenelim, bugün av nesli azalıyorsa bunun en büyük müsebibi bilinçsiz, eli silahlı insanlardır. Buna ister avcı deyin, ister bohçacı deyin, ister eli silahlı çoban deyin, ister eli silahlı köylü deyin...
Çocukluğumdan beri bu camianın içersindeyim. Hiç bir zaman, Zirai ilaçtan yada gübreden ölmüş keklik, tavşan, bıldırcın, çulluk vb. görmedim duymadım. Görmedim derken, dedikodulardan söz etmiyorum, gerçekten ispatlı delilli böyle bir olay görmedim... Zaten, ilaç ve gübre fiyatları almış başını gidiyor, köylü para bulup ilaç yada gübre alamıyor ki atsın...
Ama, benim gibi sizler de günlük hayatta yada sanal alemde onlarca örnek görmüşsünüzdür; üveyik avında kekliğin kökünü kazıyanları, rastgeldimi bir günde 3-5-8 keklik vuranları, bir günde projektör önünde 2-3-5 tavşan vuranları, teyp kurarak bir günde 10larca 100 lerce bıldırcın vuranları, gece lambayla 10 larca çulluk vuranları..... Bu şekilde onlarca örnek sayabiliriz...
Peki çözüm.... Çözüm için bana göre;
1-Denetim mekanizması ve otokontrol geliştirilmeli...
2-Herkes av tüfeği sahibi olamamalı...
3-Herkese fişek, barut vb. av malzemesi satılmamalı...
4-Ödenen vergi ve harçların avlaklara ve avcıya geri dönüşümü sağlanmalı...
5-Her kulübe ödenen vergi ve harçlardan pay ayrılmalı ve bu pay av hayvanlarının çoğaltılması ve beslenmesinde kullanılmalı...
6-Merkez Av Komisyonu yeni baştan ve bu işten anlayan kişilerden oluşturulmalı...
7-MAK Kararları sıfırdan ve tekrar yazılmalı...
8-Avcı Örgütleri, Federasyon ve Konfederasyonlar güçlenmeli ve başlarına bu işlerden anlayan, koltuk sevdalısı olmayan kişiler getirilmeli...

Bu şekilde 10 larca 100 lerce madde yazabiliriz. Bu maddeler uygulanabilir mi, Evet uygulanabilir. Peki uygulanır mı, bana göre hayır. Çünkü, kabullensek de, kabullenmesek de Bakanlık yani Devlet kendine göre çözümü çoktaaan bulmuş.  Görünen o ki, Örnek-Özel-Devlet Avlaklarının sayısını her gün artırılarak paralı avcılık teşvik edilecek, İstesek de istemesek de bu oluşum tamamlanacak. Bana göre bu noktada Kulüpler şimdiden devreye girmeli, gerekirse üyeleri adına avlaklar kiralamalıdır. Çünkü, korkarım 3-5 yıl sonra , bu saydığım Örnek-Özel-Devlet Avlakları dışında avlanacak yer kalmayacak...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2012, 20:42:29 »
Alkan Bey amma güzel yazmışsınız. Çok beğendim. Yine de kendim rastlamadıysam bile, şimdi hayatta olmayan ve çok sevdiğim bir avcı büyüğüm ki, palavrası olmayan biriydi :) bundan 15 sene kadar önce su kenarlarında dizili ölü çil keklikler gördüğünü söylemişti. Başkalarından da bunu duymuştum ama bu büyüğümün sözü kadar itimat edemediğim kişilerdi. Bundan yaklaşık 15 sene önce şimdiki kadar avcı da yoktu. Böyle bir duyumum var sadece.

Öte yandan beni daha fazla üzen, aynen yazdığınız gibi kuşları hiç esirgeme adeti olmayan, benden sonra tufan diyen "öyle ya da böyle" eli tüfekli insanlar. Bir avcı nasıl olur da geleceği düşünmeden ne denk gelirse vurur! Bunu avcının yapmaması gerek.

Önlem önerileri bana göre de çook doğru. Devamı da.. Ama inşallah sürdürülebilir avcılığı gecikmeden öğreniriz. Saygılarımla
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Aralık 2012, 20:56:29 »
amasyada ilçemde çocuklugumda sebze bahçemize,pancar,bugday tarlamıza giderken 20-30 arlı çil sürüleri  kalkardı, 10 yıl içersinde çil bitmişti,20 yıl boyuncada hiç çil görmedim desem yeridir... son yıllarda çorum il sınırı yakınlarında çiller tekrar çogalmaya başlamış.. nedenini biraz düşündüm,bizim oralarda kota yüzünden şeker pancarı ekimi yok denecek kadar azaldı... gübre ve ot zehiri tüketimide azalmış olmalıki çiller tekrar görülmeye başladı... hatda geçen yıl çorum il sınırıda yakın iki güzel çil sürüsünün videosunu çekmiştim....

tane gübre ve zehirler yasaklanmalıdır....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2012, 21:22:07 »
Arkadaşlar keklik bu sene azalır gelecek sene çoğlaır doğa kendini tamir eder bir şekilde yeterki, doğa insan eliyle bozulmasın, yoksa tamiri mümkün değildir. 1980 lerden beri yazarız söyleriz avcı kekliğin azalmasına neden değildir. (bohçaçıların kıyımı hariç) Ancak siz ormanları talan ederseniz, 2B falan filan Fatihin bile dokumdaığı yerlere ağaoğulları dokunursa, tarım ilaçları su gibi kullanılırken, atıklar nehirlere atılırken hiç kimse keklik avını yapılmamasını avcıdan beklemesin. Benim ödediğim pul ve vergilerle denetimleri yapsınlar keklik bu sene neden azalmış onu araştırsınlar, yasalarla tarım ve atıkları düzenlesinler bak ozaman keklik avcıyı yer:))))
RASGELE...
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

• *
« Yanıtla #9 : 05 Aralık 2012, 12:03:59 »
ALKAN bey bende size üzülerek belirteyim ilaçlar konusunda kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.bunu yaşanmış bir örnekle anlatayım.
  sene 1992 afyon karabağlar çil sürüleri o zamanlar çok.ava gidiliyor bir sene önce binlerce çilin olduğu bölgede sadece bir sene sonra hiç ama hiç çile rastlanmıyor.köylülerle konuşuluyor köylüler bu seneki kadar çil hiç olmamıştı ve bu sene avcıda çili azaltamayacak diyorduk deniyor.metorolojiyi dinledik yağmur yağacak dendi bizde tarlaları ilaçladık yağmur yağmadı ilaçlar tarlada erimedi ilacı yiyen kekliklerin hep kursakları patlamış ve inanırmısınız köy muhtarının anonsu ile tarlalardaki çil leşleri toplanıp yakılmış bimlerce çil bir iki günde yok olmuş.hangi avcı bunu başarabilir KÖKÜNÜ KAZIMAYI.tarım ilacının verdiği zararı avcı mümkün değil veremez.bizim bölgemizde buna örnek çok sayabiliriz.
    size bir şey soracağım tarlalarımızda eskiden sıçancık kuşu dediğimiz kuşlar vardı ama artık hiç görümüyorlar.onlara tüfek atmamız mümkün değil.onlarıda mı avcılar vurdu.bİZ AVCILARIN ZERİNE GİDİLDİĞİ KADAR İLAÇLARIN ÜZERİNE GİDİLSE POPÜLASYON ÇOK DAHA FAZLA ARTAR.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #10 : 05 Aralık 2012, 13:49:23 »
ALKAN bey bende size üzülerek belirteyim ilaçlar konusunda kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.bunu yaşanmış bir örnekle anlatayım.
  sene 1992 afyon karabağlar çil sürüleri o zamanlar çok.ava gidiliyor bir sene önce binlerce çilin olduğu bölgede sadece bir sene sonra hiç ama hiç çile rastlanmıyor.köylülerle konuşuluyor köylüler bu seneki kadar çil hiç olmamıştı ve bu sene avcıda çili azaltamayacak diyorduk deniyor.metorolojiyi dinledik yağmur yağacak dendi bizde tarlaları ilaçladık yağmur yağmadı ilaçlar tarlada erimedi ilacı yiyen kekliklerin hep kursakları patlamış ve inanırmısınız köy muhtarının anonsu ile tarlalardaki çil leşleri toplanıp yakılmış bimlerce çil bir iki günde yok olmuş.hangi avcı bunu başarabilir KÖKÜNÜ KAZIMAYI.tarım ilacının verdiği zararı avcı mümkün değil veremez.bizim bölgemizde buna örnek çok sayabiliriz.
    size bir şey soracağım tarlalarımızda eskiden sıçancık kuşu dediğimiz kuşlar vardı ama artık hiç görümüyorlar.onlara tüfek atmamız mümkün değil.onlarıda mı avcılar vurdu.bİZ AVCILARIN ZERİNE GİDİLDİĞİ KADAR İLAÇLARIN ÜZERİNE GİDİLSE POPÜLASYON ÇOK DAHA FAZLA ARTAR.
Fatih Bey, gerek Babadan Dededen çiftçi olmamız, gerekse meslek icabı iyi kötü bu işlerden anlarım. Hiç bir zirai ilaç yoktur ki, ilaçlama yapıldıktan sonra peşinden yağmur yağması istensin. Tam tersine ilaçlama yapıldıktan sonra üzerine en az 24 saat yağmur yağmasın istenir ki ilaç etkisini tam olarak göstersin.
Sizin bahsettiğiniz konu, Bahar aylarında Hububat tarlalarına atılan Üst gübre yada Bahar gübresi olarak bahsedilen gübre olabilir. Bu gübrelerden, eskilerde, özellikle Çil kekliklerin etkilendiği konusunda buralarda da bir dedikodu dolaşır. Ama, bu konuda suçlu olan hangi gübredir kimse bilmez. Zira baharın atılan gübrelerin Amonyum Nitrat, Amonyun Sülfat, Üre, Potasyum Nitrat gibi pek çok çeşidi var. Bu konuda bilimsel bir çalışma yapılması gerekir sanırım...
Güzün atılan granül gübrelerin bu konuda tamamen masum olduğundan adım kadar eminim. Çünkü bu gübreler tohumla beraber tohum yatağına verilir ve toprağa karıştırılır...
Yazılanlardan da anlaşılacağı üzere verilen bütün örnekler Çil Keklikte düğümlenip kalıyor. Çil kekliğin bahar aylarında atılan üst gübreden etkilenmiş olabileceğini kabul ediyorum. Ama bunun için bilimsel bir araştırma yapılmalı. Çil keklik doğada nelerle beslenir, atılan bu gübrelerden bu besinlere benzeyenler varmıdır vb. gibi.
Ancak, yine iddia ediyorum Çil Keklik dışındaki bütün av hayvanlarının neslinin azalmasında en büyük etken eli silahlı, projektörlü veya tepe lambalı insanoğludur...
Bahsettiğiniz Sıçancık Kuşu yöresel ismi olsa gerek. Resmi falan varsa paylaşırsanız, fikrimi söyleyebilirim...

Sonuç olarak lütfen birazcık özeleştiri yapalım... Bir şey hakkında araştırma yapmadan, kulaktan dolma bilgilerle peşinen birilerini yada bir şeyleri suçlu ilan etmeyelim...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2012, 15:51:14 »
Babadan Dededen çiftçi olmamız, icabı iyi kötü bu işlerden anlarım.
Hiç bir zirai ilaç yoktur ki, ilaçlama yapıldıktan sonra doğal yaşama zarar vermesin böcek, sinek çekirge ne varsa öldürür.!
HELE 15 15 NİTRAT toprak gübresi YOKMU  insanlar bile yem sanır .
Ancak, yine iddia ediyorum bütün av hayvanlarının neslinin azalmasında en büyük etken eli silahlı,  insanoğludur.!
AV çoğalsın her yerde av kaynasın istiyorsanız eğer tüm yasakları kaldırıp HAZIR FİŞEK SATIŞINI YASAKLAYIN yeter..
ESKİ USULE YANİ ZOR BULUNAN ŞEKİLE DÖNELİM MALZEME AZ BULUNSUN YETERLİ

FİŞEKLERİN 25Lİ KUTUSU 100 TL HATTA 150 TL OLMALIDIR..
Benim fikrim düşüncem budur BAŞKA ÇARE YOK. saygılar. RASGELE..
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2012, 15:52:20 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »

resim yükle

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 05 Aralık 2012, 16:48:08 »
Bu yabantv'deki konuya bende biraz kulak verdim dr.ali bey diyorki yemleme yapacaklarını söylüyor.Neye dayanarak yemleme yapılmasını istiyor ki araştırma yapıldı mı ki acaba bu hayvanlar gerçekten zirai ilaçtan mı öldü yoksa hastalıktan mı öldü diye araştırma yapıldı da bizlere mi açıklama yapılmıyor?Demek ki bu yaban tv birşeyler biliyor ki yemlemeyle kekliğin neslini kurtaracaklar.Hem daha hava şartları tam olarak sertleşmedi ki yemleme yapılsın.Bunlarda var bi dümen ama hadi bakalım ne zaman çıkacak kokusu.bende alkan abiye tamamen katılıyorum birazda kendimizde bişeyler aramamız gerekiyor.Yabantv'de burak kabakçı keklik avındayken bi bölümünde bi arkadaşı iki keklik kalkıyormuş bi atışta ikisini birden vuruyordu bide bunu havada vuruyor yani :) siz buna inanıyormusunuz sizce? ben inanmıyorum yerde gördü bastı tetiğe kesin ikisini birden vurdu.Sonra anlatıyor böyle oldu bi attım ikisi düştü felan filan yalan.Orda kamera var ama avcılarda vicdan yok
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 05 Aralık 2012, 21:20:09 »
Tek cözüm denetim
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 05 Aralık 2012, 21:39:18 »
bence kekliği avcı değil gübre ve zirai ilaçlar bitiriyor( en azından bizim bölgede) bizim oralarda uçar avcısı pek yoktur tavşan avında denk gelirse kekliğe tüfek atılır dağılmış alayın peşindende pek gidilmez yani keklikle çok uğraşılmaz bundan 4-5 yıl önce köy kenarlarında 3-4 alay keklik varken şimdi hiç görünmez oldu bu zaman zARfında 3-5 keklik vuran ya olmuştur ya olmamıştır. bu keklikler nerde o zaman keklikler tarlalara buğdayla beraber atılan gübreleri yedikleri için zehirlenebilir diğer ilaçların kullanıldığı ilaç bulaşmış meyve ve sebzeleri yediklerinde aynı durum söz konusu olur.

7-8 yıl önce köyde bir arkadaşım bahçeyi ilaçlamış ve ertesi sabah bir tavşan yavrusunu ölü bulmuş hatta beraber almıştık bahçeden. bilinçsiz avcılık yapmakta hayvanların nesline zarar veriyor ama zirai ilaçların zararıda azımsanmayacak kadar fazla.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #15 : 05 Aralık 2012, 23:14:53 »
Ben çocukluğumda bol sayıda gördüğüm ve av kuşu olmayan bazı türleri  artık hiç görmüyorum.Örneğin delice dediğimiz küçük bir doğan türü çocukluğumda şehir merkezlerindeki yüksek binaların çatılarına dahi yuva yapardı.Yani okadar boldu ki sadece şehir dışı değil şehir içinde bile olurdu.Şimdi çok nadir görüyorum. O da sadece dış mekanlarda.O zamanlar takip ederdim yavrularına ağızlarında kertenkele getirirlerdi hep.Tarlalarda da bol miktarda vardı kertenkele.Bıldırcın avında çok görürdüm.Şimdi ise ne kertenkele ne de delice var.Hadi deliceleri de avcı vurmuş olsun,tarladaki kertenkeleyi de mi biz vurduk? Tarladaki kertenkeleye börtü böceğe ne olduğunu anlatmama gerek yok heralde değil mi? Herkes cevabı biliyor. Belki bilinçsiz,açgözlü,hep banacı,bencil avcılarız ama zirai tarımın ve devletin yaban hayatı politikasının verdiği zararı bütün avcılar bir araya gelse veremez bence.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

• *
« Yanıtla #16 : 06 Aralık 2012, 09:57:19 »
ilacın doğaya biz avcılardan daha fazla zarar verdiğini herkez bilir.benim çocukluğumdan beri kınalı kekliğin olduğuilacın olmadığı bölgede her zaman keklik populasyonu olur.ve o bölgeye gelen avcını sayısı belli değildir ama ALLAH a şükür hiç keklik eksik olmaz.yine çocukluğumdan beri gittiğim bir bölge vardı zeytinlik bir bölge ilac atılmış ama ben sizin gibi ilacın ismini cismini anlamam çiftçi ile konuşuyoruz.komşu ilaç attı iki gün sonra geldiğimizde yerde 14 tane keklik topladık attık.avcı illaki populasyonda etkilidir ama siz ister inanın ALKAN bey ister inanmayın ama ilacın ve D.S.İ lerinin av populasyonunun yok olması konusundan avcının çok ama çok daha önünde olduğunu bir çok insan biliyor.o bölgeye senelerdir avcı gidiyordu ama avı bitirmedi.ilaç bir seferde soyunu tüketti.
 avcını etkisi yoktur demiyorum beni yanlış anlamayın ama ilacın etkisin bizim çok çok ilerimizde.

alkan bey sizin bölgenizde balabancı cevizli ve hardallı yeleğen ve eşmeli bölgelerine senede bir kaç defa ava gelirim nasip olursa bir gün konuşup bir çayınızı içmek isterim.eğer sizin ve tüm avcı dostlarımın yolu düşerse seve seve misafir ederim.manisa merkezde RİM OPTİK. 0236 231 92 38.
burada sadece doğruları bulmaya çalışıyoruz kimsenin kalbini ve gönlünü kırmak istemem
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #17 : 06 Aralık 2012, 10:44:31 »

alkan bey sizin bölgenizde balabancı cevizli ve hardallı yeleğen ve eşmeli bölgelerine senede bir kaç defa ava gelirim nasip olursa bir gün konuşup bir çayınızı içmek isterim.eğer sizin ve tüm avcı dostlarımın yolu düşerse seve seve misafir ederim.manisa merkezde RİM OPTİK. 0236 231 92 38.
burada sadece doğruları bulmaya çalışıyoruz kimsenin kalbini ve gönlünü kırmak istemem

Fatih Bey; Ben ilaç ve gübrelerin tamamen masum olduğunu savunmuyorum. Ama, maalesef hiç özeleştiri yapmadan,suçu direk ilaç ve gübreye atan avcı dostlarımız var...
Bahsettiğiniz bölgeler güzel çulluk yapar. Ancak, maalesef bu yıl yasak. Bu taraflara yolunuz düşerse beklerim, selamlar... İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #18 : 07 Aralık 2012, 21:25:57 »
Bundan 4-5 yıl öncesine kadar,Devlet destekleme adı altında çiftçilere fiğ otu ektirtmişti,hem toprağı geliştiriyor diye hemde köylü-çiftçi ektiği dönüm kadar kazansın diye.Ne oldu peki,bizim bir çok uyanık insanımız dağı taşı sürüp,bi yolunu bulup devletten para alacağız diye her boş yatan araziye fiğ ektiler.Sonuç ne oldu;milletin cebi doldu :),dağın mahluğu telef oldu :(.
Meğer bu bitki özellikle tavşan gibi kemirgenlerin eceliymiş.Dayanılmaz tadı sayesinde aşırı yiyen tavşanlar hazımsızlıktan çatlayıp çatlayıp ölmüşlerdi,belki çoğuna yalan gelir ama kırlardaki 40-50 dönümlük fiğ tarlalarında 3 er 5 er tavşan ölülerini gören millet ilk başlarda şaşırıp kalmış nedenini bilememişlerdi.Sonraki yıllarda jeton düştü ama yine para tatlı gelince önlem alınmamıştı.O yıllarda resmen tavşana hasret kalıyorduk bu bölgelerde.Ama bunun sorumlusu kim derseniz,bana göre devlet.
Acı ama gerçek şunuda belirteyim,bizim insanımızın çoğunda böyle kafa yapısı olduktan sonra ne yapsan boş,çoğaltmaya değil zevk uğruna kökünü kurutmaya çalışırlarda çalışırlar.E nede olsa mantığımız'' Atın ölümü arpadan olsun,yoğurttan dönen kaşşığın sapını..........''.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #19 : 08 Ocak 2013, 14:10:22 »
Sevgili kardeşlerim herkesin gönlüne sağlık ağzına sağlık.f
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2013, 15:38:45 Gönderen: H.İbrahim GÜNGÖR »
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Mistan BAYER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 08 Mayıs 2013, 23:00:22 »
Selamün aleyküm,
Kıymetli arkadaşlarım 40 sene önce çok keklik vardı.Ama,malzeme yoktu.barut yoktu,saçma yoktu,kapsül yoktu.En önemlisi vasıta yoktu.küçük bir şehrin dahi hiç ava gidilmemiş dağları avlakları vardı.Peki bu kırk senede ne oldu?Vasıta hızla çoğaldı,silah fabrikaları hızla çoğaldı,av malzemeleri hızla çoğaldı.traktörler hızla çoğaldı.Avcı sayısı ise 100e katladı.Ama,buna karşılık av sahaları azaldı.Yaban tv gibi yerlerde hasat yaptıkça çoğalır safsataları tamamen palavradır.av sezonu sonu istemeden 10 adet bırakılan kınalı kekliğin sanş eseri 5i dişi 5i erkek olsa en az 4-5 i  yoz kalır.belki toplam 10 keklikten ancak 1 aile yavru çıkarır.Onunda yağmurdan,kardan kurttan kuştan kurtulabilirse.Kıymetli arkadaşlarım bu kötümserlik değil gerçektir.O 10 kekliğin hiçbiri seneye kalmaya bilir.Bende 45 senedir dağlardayım,bir kaç keklik ölmüş derler,dediler ben görmedim,ama olsa olsa münferit olaylar olabilir.Halada avı haftada 7 güne çıkarmak istiyorlar.Av kaçamasın,toparlanamasın vuramasakta yorgunlarını toplarız diye düşünüyorlar herhalde.Herkese selamlar.
1949 kütahya

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #21 : 08 Mayıs 2013, 23:39:37 »
şunu herkes bilirki, av hayatının asıl düşmanı çevre kirliliği ve bilinçsiz ve aşırı kullanılan tarım ilaçlarıdır, aşırı avlanmanın payıda varsada, tarım ilaçlarının yaptığı tahribatın yanında devede kulak kalır,
peki yetkililer bu konuda ne yaparlar, bir bilen varmı, ben hiç duymadım, en basiti kekliğin tuzlu geldiğinden severek yediği, tohum tanelerine benzeyen kimyasal gübrelerin şeklinin değiştirilmesi için hiç olmazsa bir çalışma yapılamazmıydı, örnek şahit olmuşsunuzdur, 3x15 denilen trible tarım gübresini yiyen 10 larca keklik hemen olduğu yerde kıvrılıp kalıverir, kimbilir ne kadar tahribata sebep oluyor, peki varmı dikkate alan, yok, onların tek yaptığı avcı denetimi, o da doğru dürüst olmuyor.
bu iş avı yasaklamakla olmaz, asıl sebeplere bakmak gerek.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2013, 23:40:41 Gönderen: Mustafa KARDEŞ »
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #22 : 30 Ocak 2014, 22:40:14 »
arkadaşlar anlıyorum herkes içini döküyor ama biraz özlü yazalım.okumak zor  oluyor.herkes doğrusu neyse onu yazıyor.Ben şöyle düşünmenizi istiyorum.Türkiye yaban tv den önce neydi ......yaban tv açıldıktan sonra ne oldu.buna cevap bulabiliyorsan sorunu çözmüşsündür.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Erkan YABAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 31 Ocak 2014, 00:38:35 »
benim tek bişey biliyorum her yer  ücretli ücretsiz olan yerde de köylülerizin vermiyor yav avcıların haline avcılık bu nedenlerdenötürü bitecek yakında
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2014, 00:39:58 Gönderen: Erkan YABAL »
0532 574 44 07 diyarbakır