Gönderen Konu: Tüfeğimle İlgili Yardım!!  (Okunma sayısı 5376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umur ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfeğimle İlgili Yardım!!
« : 03 Aralık 2012, 14:26:55 »
Öncelikle herkese selamlar..
Uzun süre araştırdım fakat elle tutulur bi sonuç elde edemeyince daha usta isimlerden yardım almayı uygun gördüm.
Dedemin pieper 16\70 tüfeğni artık dedem kullanmadığı için bana emanet etti bende bakımları yaptırıp kullanmak istiyorum.
Ama öcelikle tüfeğin kaç yıllık olduğunu,piyasa değerini,nasıl bi tüfek olduğunu öğrenmeye ihtiyacım var..
Satmak gibi bi amacım yok fakat yapıcağım masraf tüfeği geçermi diye düşünmüyor değilim..
En son 2 sene önce köyde atış yapmıştım herhangi bi arızası yada benim anlayabildiğim bi sorunu yok gibi görünüyordu..
Forumunuzdada araştırdığım üzere bi abimiz kendi tüfeğini satışa çıkartmış benim tüfeğimle benzer yönleri olduğu kadar ,
benzemeyen yönleride var..

http://www.avlakforum.com/forum/index.php?topic=157037.10

Bendeki tüfekte aslan işareti yer almıyor..Bu topicteki tüfeğin FM NO su 378,548 olmasıylamı alakalı diye düşündüm..
Çünkü bendekinin FM NO su 87033.Bahsi geçen tüfek 1970 yılı üretimi gibi gözüküyor;

Şöyleki yine bir abimiz;

http://www.aya-fineguns.com/historia_en.php?kind=Historicos%20de%20numeros%20de%20serie

Böyle bir link paylaşmış bu linke bakarak benim tüfeğimin 1955-1959 arası üretildiği gibi bir sonuç çıkardım tabiki doğru yada
yanlış benim nacizane düşüncem..

Yine yabancı bi sitede yaptğım araştırmalarda benim tüfeğimin aynısına rastladım fakat onlarda benden daha ileriye
yol alamamışlar..

http://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?f=5&t=228424&start=0

Tüfeğimin fotoğraflarınıda alta ekliyorum umarım faydalı olur ki benide aydınlatabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim..Saygılarımla

Umur Öztürk

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Tüfeğimle İlgili Yardım!!
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2012, 16:04:51 »
Sizin tüfek ilandakinden değil. İlandaki AyA, sizdeki Habicht. Shotgunworld sitesindeki sizdekinden. Bilen vardır, ben bilmiyorum.

Araştırılabilir ama maksat maddi ederini öğrenmekse değer mi bilmem. Ben olsam o haliyle kullanmazdım herhalde. Yine de orjinalliğini bozmadan temizlenip bakım yapılsın isterdim. Yahut yaşanmışlık izlerini üzerinde bırakıp duvara asardım.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2012, 17:39:02 »
Öncelikle şunu belirteyim 16 cal. tüfekler cok tutulan bir tufek deyil zira fişek ceşidi kısıtlı.
12 yada 20 kalibre olsa ıdı maddi olarak ederi biraz daha yuksek olabılırdı.
en cok tutulan piperler sırasınla şöledir. 1- ingiliz piperler. 2 belçika piperler.( bayard piper yada diyana piper.) birde ispanyol piper vardır.(aya aranzabal) ispanyollar ulkemiz de pek tutulmaz ama en iyisi aya piperdir..
gelelim yapacagınız masrafa ben bir kac dene atısı yapmanızı tavsıye ederim bula bilirseniz kagat fişekle atış yapın fişek sorunsuz bir şekılde dışarı cıkıyormu fişek ucun da yarılma yada şişme var mı. plastık fişekte denıye bılırsınız attıgınız fişeyi cıkarın ve boş kovanı cıkarın ve 1 dakıka gıbı bekledıkten sonra atmış oldugunuz fişeyı aynı göze sokmaya calışın eger zor gırıyorsa fişek yatakları bozulmuş demektir masraf etmeye ve ruhsatınıza işlemeye gerek dıyorum ben.
nihayetın de ata yadigarı oldugu için evın bir köşesıne asmanızı tavsıye ederım. illakı ben kullanacam dıyorsanız namluyu boyatacaksanız KESİNLİK LE KESİNLİKLE ORJINAL BOYASI OLAN SÜRME BOYA YAPTIRIN. KOSTIK DEYİL. SÜRME BOYA FİYATI DA 250 TL 400 TL ARASINDA ARIZASI VS VARSA BUNLARDA EKSTIRA MASRAF TABIKI.selamlar.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Umur ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2012, 22:02:07 »
Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim benim için önemliler..
En kısa sürede bakımıylada ilgilenicem..
Umur Öztürk

Çevrimdışı Gökhan TUCAN

• *
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2012, 17:20:30 »
Umur bey tüfeğinizin maddi değeri ölçülemez bence çünkü dede yadigari.. Bende 16 kalibreyle ava giden biriyim ve gayet memnunum.Tüfeğinizle ilgili her türlü tamirat,boya,kundak vs Aydın'lı Cevdet usta yapabilir.İletişim numarasını vereyim uygun görürseniz arayıp konuşabilirsiniz..

Tel no : 0 536 427 04 71

Gökhan TUCAN
1986 AYDIN

Çevrimdışı Umur ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2012, 18:57:56 »
Gökhan bey ilginiz için teşekkür ederim bende bu tüfekle avı nişan almayı vs şeyleri öğrendiğim için bir türlü vazgeçemedim..Fakat Ankara da ikamet ettiğim için sanırım Cevdet ustyala bu tamirat biraz zor gözküyor
Umur Öztürk

Çevrimdışı Gökhan TUCAN

• *
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2012, 19:27:27 »
Önemli değil Umur bey tüfeğinize iyi bakın  ;D
Gökhan TUCAN
1986 AYDIN

Çevrimdışı Umur ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI