Bir tane Ata otomatik ve bir tane de Ata s.poze ile denedim ben bu fişeği. Aynı şekilde B&P ile karşılaştırdım. Zaten amaç buydu; iki fişeği karşılaştırmak.. Bu denemeyi yaklaşık 4 sene önce yaptım. Daha sonraları aldığım Mirage bakır şevrotinlerde aynı sonucu alamadım. Neden bilmiyorum. Sonuçları zar zor hatırlıyorum, yazmaya çalışayım. Eğer hatalı yazmışsam bile B&P den çok daha üstün bir grupman yaptığını kesinlikle söyleyebilirim. Bunu net hatırlıyorum.
Yaklaşık 40 metrede, ortalama 1,5m plakada:
Mirage (S.Poze)= 7/9 isabet
Mirage (Otomatik)= 6/9 isabet
B&P (S.Poze)= 5-6/9 isabet
B&P (Otomatik)= hatırlamıyorum (Yüksek ihtimalle 3/9 isabet)
Yaklaşık 80-85 metrede, ortalama 1,5m plakada:
Mirage (S.Poze)= 3/9 isabet
Mirage (Otomatik)= 1/9 isabet
B&P (S.Poze)= hatırlamıyorum
B&P (Otomatik)= 0/9 (isabet yok)
Mirage' ın bu saçmaları bakır sülfat kaplı. Yüzeyi daha sert. Dolayısıyla hem kolay kolay deforme olmuyor hem de ısıdan çok etlilenmiyor. Ben çok memnun kalmıştım. Yalnız, her bakır kaplı şevrotin böyle değil. Bu yaz kabaca bir deneme yaptım. Zuber' in bakır şevrotini ile RC' nin bior tapa normal şevrotinini aynı mesafede aynı yere attım. RC' de kaplama olmamasına rağmen 75cm-100cm içine topladı saçmaları. Zuber ise en az 2 metre dağılım yaptı. Üstelik saçmaların biri anyada biri konyada.. Mesafe taş çatlasa 30 metreydi.
Uzun lafın kısası, bahsettiğiniz fişek başarılı bir fişek. Gözünüz kapalı kullanabilirsiniz..