Gönderen Konu: MİRAGE 30.5 gram fişek kullanımında namlumda sıvanma oluyor.  (Okunma sayısı 20584 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: MİRAGE 30.5 gram fişek kullanımında namlumda sıvanma oluyor.
« Yanıtla #25 : 25 Aralık 2012, 17:43:20 »
tüfeklerde fişek seçme nedeni işte bu namlu iç çapı ve şok boyları..dar şoklarda fişek bior ve keçe seçeneği daha iyi oluyor zaten.keçe tapa fazla açar düşüncesine rağmen dar şokta pover tapadan bile daha iyi sonuç alınabiliniyor.geniş iç çaplı tüfeklerde ne atmalıyız ? bu benim kafamı karıştırıyor.bazen önerdiğim bir fişek bir avcı çok memnun kalırken diğeri ise bir fark olmadığını söylüyor.namlu iç çapları aynı olmasına rağmen.bu seferde namlu boyu işin içine giriyor. :(

POLAT BEY tespitleriniz çok doğru bu iş tam bir dipsiz kuyu en iyisi her avcı veya atıcı araştırıp elindeki tüfeğe uygun fişeği kendisi bulacak
bizim yaptığımız öneriler sadece bir ön bilgi niteliğinde herkese tüfeğine ve avına göre kullandığı fişeği bulabilmesi dileklerimle RASTGELE....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Fatih ÖZALANYALI

• Müdavim Üyemiz
  • Edincikli_Avcı
mirage nin 34 gr 4 no fişeğini ördek avında Baikal mp 153 le kullandım hep yaralı gitti. aynı avda rc 32 fişeğe döndüm canlı düşen yok
  • SARSILMAZ Magıc 61-71cm
  • Setter
Fatih ÖZALANYALI
1980 Edincik/BALIKESİR

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yıldız çifte de mirage 28 gr 10 no bior tapa (bıldırcında) kullanıyorum .yıkıcılığı güzel fakat azcık namluda sıvama yapıyor. miragelerim bitsin bp.gb.rc kullanacagım
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı M.Özer BİLENBAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
YF diye bir marka kullandım. Tek kurşun atmıştım. Namlunun içi sıvandı. Kurşunun rengi gri olması gerekirken beyazdı.
1963-AYDIN/KUŞADASI

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
mirage 28gr 8- 28gr 9- 30,5gr 9 ve 10 numara kullandım. kesinlikle harika fişekler. bior tapalarda biraz sıvama olabilir ama power tapalarda böyle bir sorun olmuyor. yarlı giden de olmasına rağmen kesinlikle grupmanı çok güzel. üveyk avında ve bıldırcın avında müthiş. tüfek 66cm phenoma argentum.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Fatih COŞKUNÇAY

• Müdavim Üyemiz
  • Dirilerin Başında Koşmayan Ölülerin Peşinde Yürür.
    • Avcıların buluştuğu nokta
Mirage 30.5 gr benim favori keklik fişeğim kullandığım tüfek Franchi 48 al geneldede 4 nolu şoku kullanırım. Mirage jk6 ise sevdiğim ördek fişeklerimden onuda Remington 11-87 Premier ile kullanıyorum. iki fişektende her konuda memnunum.
  • Ata Neo Modern Gold 3 oto 12 cal.
  • Genç Huğlu Custom Shop SxS 12 cal.
  • Huğlu 701 gb oto 20 cal.
  • Remington 11-87 Premier 12 cal
  • Franchi 20-12 cal. U/A
  • Deutsch Drahthaar(Üstün Alman Mühendisliği Harikası)
M.Fatih COŞKUNÇAY
1983 KAYSERİ

Çevrimdışı Hamdi KUMOVA

• Müdavim Üyemiz
  • AKHİSAR DAN HERKEZE SELAMLAR
yıllardır mirage kullanıyorum trap atışlarındada avdada  özellikle 34gr  kullanırım hiç bir sorun yaşamadım ve başka sıkıyı tüfeğime sokmam

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu yıl genç huğlu çifte aldım. sezon başında da meca bior tapa 8 ve 10 numara fişek aldım yakın avlar için.toplam 10 fişek atmışımdır, namlu içi berbat şekilde kirlendi,1 saatte zor temizledim ,çıkan kurşun kalıntılarının haddi hesabı yok. geçen gün mirage 30.5 bior tapa aldım daha denemedim,fakat yorumlara bakınca onun da aynı sıvanmayı yaptığı söyleniyor.bu sorun bior tapaların genel sorunu mudur. sert saçma kullanıp sıvama yapmayan bior tapalı fişek önerebilirmisiniz.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
winchester ,bp

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkürler.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mirage saçmalarının alaşımı en yumuşak fişeklerden, barut gazınında ısısıyla namludan çıkana kadar iyice yumuşadığından namluya sıvanma yapıyo fakat yumuşak saçma olduğundan öldürücü gücüde fazla. Mesela wincester fişeklerinin saçmaları sert alaşımlıdır bazen hayvan vurulduğunu anlamadan kaçıp ider mundarolur, yaşadığım bölgede bu sorunu yaşıyan çok var. Mirage ve wincesterın işeklerii açıp saçmalarını sert zevinde çekiçle ezmeye çalışırsanız farkı anlarsınız. Sıvanmaya gelirsek yumuşak alaşımlı saçmanın namluya sıvanması hiçbir sorun olmaz çünkü yumuşak olduğundan sökmeside okadar kolaydır. Ben namlunun içine würth kuvvetli pas sökücü sıkıyorum 1-2 saat bekledikten sonra spiral tel fırçayla harbiliyorum pas sökücünün kabarttığı yumuşattığı kurşun kalıntısı ve pislikle çok kolayca çıkıyo. Pas sökücü yağlayıcı gibide olduğundan tel fırçayla harbilerken cayırtı çıkartmıyo çok sürtünme olmadan yumuşakça temizliyo tüfeğin içini böylece tüfeğin namlu içi krom kaplamasınıda çizermi bozarmı zamanla inceltirmi gibisinden kafaya takılmıyo.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Murat ÖLMEZ 01

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben bir skb 3000 kullanicisi olarak mirage 36 gr 7 no sacma kagit fisek keklikte denedim havalar biraz sicak gitmesine ragmen kulansim 3 no şok ile fişek 30 -35 metreden sonra acilmaya basliyor biraz kusa yol vermek gerekir  uzak kalkan kuslar icin super fisek tavsiye ederim
1980 adana

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben bu fişekten kullanmadım bu yorumlardan sonra mirage almam..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben bu fişekten kullanmadım bu yorumlardan sonra mirage almam..
fişek harika ve yıkıcı güzel azcık namluda sıvama yapıyor.her güzelin bir kusuru olacak azcık