Gönderen Konu: MİRAGE 30.5 gram fişek kullanımında namlumda sıvanma oluyor.  (Okunma sayısı 20583 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih KÜSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar aldığım fişeklerin kalitesinden ciddi şüphelerim var. Bir adet fişeği kesip fotolarını paylaşsam yorum yapabilecek bilgi sahibi arkadaş var mı ?
1979 Balıkesir / Memleket NAZİLLİ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
FATİH BEY,
Öncelikle tüfeğinin markasını yazsaydın daha iyi olurdu.Bu 30,5 gr mirage fişeği benim en çok beğendiğim fişek.Ben AVSAN SP.tüfeğimle yaz kış farketmeden bu fişeği çok kullanırım.Hem avda randımanı çok iyi , hem de namlunun içi tertemiz.Ama dediğim gibi sanırım tüfekten tüfeğe çok farkediyor.Ama bence harika bir fişek.Ben bu fişeğin 9-10 numarası ile Kandıra'da güzel tahtalı avları yapmıştım.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Ömer BÜYÜK

• *
Ata Neo 12 tüfeğimle iki yıldır 30,5gram 6 numara fişeği kullanıyorum ve mükemmel randıman aldım. Keklik tavşan hatta ördek avında bile bu fişekleri kullanıyorum kesinlikle sıvanma falanda olmuyor.
Ömer BÜYÜK
1982 NEVŞEHİR

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kesinlikle takip ettiğim bir fişek. Tam olarak görüş belirtecek kadar denemedim ancak yaptığım birkaç atışta oldukça iyi grupman yaptığını gözlemledim.Ancak bunların da kimisinin yerli dolum olduğunu söyleyenler var.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2012, 21:54:19 Gönderen: Fehmi TAŞKIN »
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu fişeklerde hiç sahtesine rastlamadım.Eğer metal kısımda mirage clever yazıyorsa orijinaldir.Çünkü bizim taklitçiler metal tablaya marka yazmayı beceremiyorlar.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Deniz ÇILDAN

• Müdavim Üyemiz
2 sezondur üveyk avında 28 gr bior tapasını kullanıyorum ;evet sıvama yapıyor ama çok önemli değil küçük bir uğraşla çıkabiliyor.Ama çok memmun kaldığım bir fişek.Bior tapa fişkelerde olabilen bir durum sıvan; sürtünmeden olsa gerek..Sen memnun kaldıktan sonra orjinal olmuş olmamış çok önemli değil ; ama benim bildiğim kadarıyla orjinal.
  • Remington 11-87 LC
  • Çifsan Csp 555
Deniz ÇILDAN
1977 Çan/ÇANAKKALE

Çevrimdışı Fatih KÜSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfeğim Yıldız SPZ M, Rc ve mirage kullandım şimdiye kadar , mirage de hep sıvanma oluyor. Mecburen helezon tel ile temizledim. Umarım tel namluya zarar vermez. Bu tüfeğin fişek seçme olayı  da pek aklıma yatmıyor. Arkadaşın simson çiftesi var onda da sıvanma oldu.

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
hayatımda mirage kadar berbat bi fişek daha kullanmadım daha ne alırım nede eşime dostuma aldırırım jk6 modelini aldım hem 34 hem 36 gr lık kekliğe atıyorum hayvana değmiyo bile dedim heralde ben atamıyom 32 gr winchester denedim her attığım düştü elimdeki fişekleri verdim yanımdakilere deneyin diye adam larda atıyo tık yok hayvan da benim görüşüm zuber kullan ama bu fişeğe sakın yanaşma abi parana yazık....
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sevgili Ali,
Bu mirage fişekleri hangi silahla attın bilmiyorum.Ben çifte veya poze ile attığını sanıyorum.Çifte ve poze ile bu 34 ve 36 gr fişeklerle tabiki başarılı olamazsın.Çünkü bu fişekler daha çok otomatiklerde kullanılan kış doluları.Ben bu marka fişeklerin pozemle yazın 28, kışın ise 30 gr olanlarını kullanıyorum.Çok da memnunum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
Huğlu 104 A SP var..30,5 numara bior tapasını kullanıyorum çok iyi.. şimdiye kadar hiç problem olmadı...
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: MİRAGE 30.5 gram fişek kullanımında namlumda sıvanma oluyor.
« Yanıtla #10 : 06 Aralık 2012, 19:39:48 »
mirage fişekler oldukça güzeldir..genelde nobelsport ağırlıklı malzeme ile dolum yaparlar.kesinlikle çok titiz bir üretici var.ithalatçısıda on numara insanlardır.Fişeklerde sahe diye bir şey yok..her ithalatta farklı kovan kullandıklarından böyle söylentiler çıkmış olabilir.fişeklerde evda çok randımanlıdır.mirage jkl 6 konusunda bir şey diyemem ama o fişeğinde çok meraklısı var.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Fatih KÜSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Aralık 2012, 20:37:04 »
mirage fişekler oldukça güzeldir..genelde nobelsport ağırlıklı malzeme ile dolum yaparlar.kesinlikle çok titiz bir üretici var.ithalatçısıda on numara insanlardır.Fişeklerde sahe diye bir şey yok..her ithalatta farklı kovan kullandıklarından böyle söylentiler çıkmış olabilir.fişeklerde evda çok randımanlıdır.mirage jkl 6 konusunda bir şey diyemem ama o fişeğinde çok meraklısı var.
Fişek güzel ,çirkin vs. görüşlere saygım var, lakin elimde olan bir gerçek var bu fişek hem benim hemde arkadaşımın tüfeğine kurşun sıvıyor. Benim anlamadığım olay bu sebebini merak ediyorum ?
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2012, 20:38:06 Gönderen: Fatih KAAN »

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 06 Aralık 2012, 21:35:23 »
mehmet abi 34 36 gr fişekten bahsediyoruz abi ne pozesi ne çiftesi stoeger m3500 marka tüfeğimle remington 11 87 ve mossoberk 9200 tüfekleriyle kullandık hiç birindede randıman vermedi...
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 06 Aralık 2012, 23:07:48 »
30,5 gramı denemedim. 28 g bior tapalısını kullanmıştım. Namluyu pislettiğine şahidim ama verimliydi. Kovanı, tapaları, saçmaları güzel fişeklerdi kullandığım Mirageler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #14 : 06 Aralık 2012, 23:25:08 »
RC  VE BP den sonra mirageleri arasıra kullanırım fransız saint etienne süperpozemde kullanmak üzere 7 28 gram trap fişeği almıştım bu sıvama ve namlu kirletme olayı bu fişeklerde varmı  acaba nitekim namlu temizliğine önem veren birisi olarak kirli fişekleri hiç sevmem.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2015, 12:35:16 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 06 Aralık 2012, 23:34:29 »
Bior tapalarda rastladım.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mehmet ALTAN

• *
« Yanıtla #16 : 06 Aralık 2012, 23:43:23 »
mirage bior tapa almıştım bıldırcın için gerçektende namlu içini çok beter ediyor ve çok zor temizleniyor

1980 erz/ispir/ANTALYA

Çevrimdışı Fatih KÜSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 07 Aralık 2012, 21:44:08 »
RC  VE BP den sonra mirageleri arasıra kullanırım fransız saintetienne süperpozemde kullanmak üzere 7 28 gram trap fişeği almıştım bu sıvama ve namlu kirletme olayı bu fişeklerde varmı  acaba nitekim namlu temizliğine önem veren birisi olarak kirli fişekleri hiç sevmem.
Emin bey bence uzak durun, temizlemesi epey zahmetli oluyor ve zaman alıyor. Benim görüşüm ne kadar süper vuruşu olsada bir daha bu fişekleri kullanmamak. En son atışlardan sonra namlu içi görseydiniz  ;D

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 07 Aralık 2012, 23:08:39 »
Valla arkadaşlar benim tüfeğimde hiç sıvama yapmadı.Bu sıvama işi sanırım tüfekten tüfeğe farkediyor.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 07 Aralık 2012, 23:29:27 »
Benimkinde de pek sıvama olmadıydı ama soba borusu gibi olduydu. Fakat güzel av yapmıştım. Temizlemeye gelince, benim için sorun değil. Fazladan 3-5 dakkamı alır.
1968

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #20 : 25 Aralık 2012, 13:30:51 »
geçen pazar keklik avında 30,5 gram 7 no mirage yi deneyeyim dedim tüfek fransız süperpoze.
arkadaşım tepenin başında  kekliğe iki fişek attı ben aşağıdayım keklik yükseldi bayağı bir mesafe aldı hatta atmakta dahi kararsız kaldım derken
sıktım inanın keklik havada paket oldu almaya gittiğimde düşmenin şiddetinden keklikte tüy kalmamıştı bu performansa şaşırdım doğrusu namlu içine baktım sıvama yok sadece is vardı..
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 25 Aralık 2012, 15:07:31 »
abi elindeki tüfekten babamda var..fişek güzel ama o tüfek daha güzel  inan çok tatlı av yaparsın..başka tüfek aramazsın.fişek dolum ölçüsü istersen o tüfek ile ilgili babamdan alır yazarım.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 25 Aralık 2012, 16:30:29 »
mirage fişekleri dar namlu iç çapına sahip (18.2-max.18.3 namlu iç çaplı) silahlarda çok çok güzel grupman ve penetrasyon yapar 19 yıl kullandığım
ROBUST 222 ve 1-2 şoklu çiftemde çok iyi neticeler alarak 28-30.5 gr olanlarını 6-7-8  no saçmalı fişekleri çok memnun kalarak kullandım..
bior tapa olanları arasıra namluda sıvanma yaptığı oluyor sanırım saçmalar yumuşak ve kurşun alaşımlı,, sıvamanın bundan kaynaklandığını düşünüyorum..
gelelim geniş namlu iç çaplı (18.5mm ve üzeri 18.8mm) silahlarda aynı verimden bahsetmek ise nerede ise imkansız gibi bir şey 3-5 sezon önce 18.5mm namlu iç çaplı silahımla yaptığım birkaç başarısız atıştan sonra yaptığım testler sonucunda geniş namlulu silahlarda bu fişekler ile düzgün bir grupman yapmanın mümkün olmadığını anladım ve o günden beride bu fişekleri kullanmayı bıraktım..
gözlemlediğim bu durumu trap atışlarında geniş namlulu silah kullanan arkadaşlarda teyid etti ,,yalnız dar namlu iç çaplı silah kullanan trap atıcıları ise gayet memnunlardı .. tüm bu gözlemlerinden bu fişeklerin tapalarının dar namlu iç çaplı silahlara uyum sağladığı ama geniş namlu iç çaplı silahlarda aynı verimi vermediği yönündedir....
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2012, 16:32:48 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 25 Aralık 2012, 16:31:44 »
bende çok beğeniyorum mirage nin fişeklerini.grupmanı güzel ve son derece başarılı.sıvama olayına şahit olmadım. Bence  başarılı  bir firma.fiyatlarıda uygun.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 25 Aralık 2012, 16:46:23 »
tüfeklerde fişek seçme nedeni işte bu namlu iç çapı ve şok boyları..dar şoklarda fişek bior ve keçe seçeneği daha iyi oluyor zaten.keçe tapa fazla açar düşüncesine rağmen dar şokta pover tapadan bile daha iyi sonuç alınabiliniyor.geniş iç çaplı tüfeklerde ne atmalıyız ? bu benim kafamı karıştırıyor.bazen önerdiğim bir fişek bir avcı çok memnun kalırken diğeri ise bir fark olmadığını söylüyor.namlu iç çapları aynı olmasına rağmen.bu seferde namlu boyu işin içine giriyor. :(
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Kamil SELCİK