mirage fişekleri dar namlu iç çapına sahip (18.2-max.18.3 namlu iç çaplı) silahlarda çok çok güzel grupman ve penetrasyon yapar 19 yıl kullandığım
ROBUST 222 ve 1-2 şoklu çiftemde çok iyi neticeler alarak 28-30.5 gr olanlarını 6-7-8 no saçmalı fişekleri çok memnun kalarak kullandım..
bior tapa olanları arasıra namluda sıvanma yaptığı oluyor sanırım saçmalar yumuşak ve kurşun alaşımlı,, sıvamanın bundan kaynaklandığını düşünüyorum..
gelelim geniş namlu iç çaplı (18.5mm ve üzeri 18.8mm) silahlarda aynı verimden bahsetmek ise nerede ise imkansız gibi bir şey 3-5 sezon önce 18.5mm namlu iç çaplı silahımla yaptığım birkaç başarısız atıştan sonra yaptığım testler sonucunda geniş namlulu silahlarda bu fişekler ile düzgün bir grupman yapmanın mümkün olmadığını anladım ve o günden beride bu fişekleri kullanmayı bıraktım..
gözlemlediğim bu durumu trap atışlarında geniş namlulu silah kullanan arkadaşlarda teyid etti ,,yalnız dar namlu iç çaplı silah kullanan trap atıcıları ise gayet memnunlardı .. tüm bu gözlemlerinden bu fişeklerin tapalarının dar namlu iç çaplı silahlara uyum sağladığı ama geniş namlu iç çaplı silahlarda aynı verimi vermediği yönündedir....